Интериор в синьо и златно

Луксозен интериор в нюанси със злато

Увеличени изисквания за декорирайки кухнята често поради факта, че стюардите трябва да прекарват значителна част от времето си зад печката. Общото хранене на масата трябва да удовлетворява красотата и комфорта, а готвенето не създава трудности. Стил Арт Деко Е комбинация от най-добрите: лукса на класиката и възможностите на съвременната технология. Не е изненадващо, че кухните често се декорират в този стил.

Съдържание:

 • Идеи за дизайн
 • Декориране в стил Арт Деко
 • Избор на мебели
 • Подреждане на акцентите
Кухня в стил Арт Деко

Кухня в стил Арт Деко

Art Deco Kitchen: Създайте луксозен и хармоничен интериор в стила на "Големия Gatsby"

Основните правила на новото изкуство-деко от Виктор Дембовски:

Дизайнер, учител на Международното училище по дизайн 

 1. Стилът е чужд на всяка игра с класически стилове. завои Барок и рококо като неприемливо като криволинейни детайли Арт Нуво. Архитектурните елементи на неокласицизма "Арт Деко" опростяват колкото се може повече, всъщност ги превръщат в най-простите геометрични форми. И само в тази транскрипция във вътрешността са възможни стенни панели, пиластри, колона и така нататък.
 2. Основните акценти на стил са скъпи и сложни текстури. Но тя може да бъде еднакво естествени и неприродни материали. Основният критерий не е този, а техните декоративни качества и ниво на разработка.
 3. Арт деко не може да се направи с нисък бюджет. Ламиниран паркет от магазин за сгради, злато от кутийка и китайски копия са в състояние да произвеждат само пародия на стил.
 4. Стилът не живее без предмети на изкуството и декоративни елементи. И това може да бъде всичко, от златния бюст на популярен политик до фигурки, изобразяващи герои в компютърна игра.
 5. Арт деко не харесва отворени ярки цветове, те са възможни само в малки акцентни подробности. Също така, не се препоръчва използването на тапет и плат с шаблон.

Източник: Ел

Идеи за дизайн

Планиране на проект за създаване на кухня в стил art deco, На първо място, трябва да разчитате на основните му характеристики, така че интериорът да е разпознаваем и притежава всички предимства на посоката. за разлика от класики, където домакинските уреди трябва да бъдат маскирани, за да не се нарушава хармонията, Art Deco ви позволява да комбинирате всички елементи един с друг, правейки такъв компромис главният "чип" на интериора.

Една от най-честите идеи за избор на този гъвкав стил е използване на геометрични форми. В този случай шестоъгълни, трапецовидни, ромбови и триъгълни шарки могат да бъдат разположени както на финала, така и на мебелите. Не забравяйте симетрията на целия състав. Това се постига чрез подреждане на мебели и технологии.

Съвет! Ако фокусът на табелата е качулка, необходимото равновесие може да се постигне чрез равномерно разпределение на шкафове и шкафове от двете страни.

Интересна геометрия на пода и стени

Интересна геометрия на пода и стени

Моделите на фасадите изглеждат интересен акцент

Моделите на фасадите - грандиозен акцент

В дизайна на кухнята се чувства духът на фундаментализма като незаменим елемент на класиката. Тази твърдост се усеща буквално във всичко: в широки корнизи, масивен плот и маса в рамка фасади. Дори когато създавате спартански среда като въплъщение на скромна идея за стил, трябва да добавите блясък на блясък под формата на полиране, стъкло и метал.

Масивните мебели - често срещан елемент в стила на Арт Деко

Масивните мебели са общ елемент на арт деко стил

Необичайна обемиста качулка, идеална за кухнята

Необичайната обемиста качулка е идеална за кухненско изкуство деко

Към бележката! Цветната палитра не е последното място при създаването на стил. Характерна особеност на арт деко е тъмнината на акроматичните тонове. Преобладаващите нюанси са черни, бяло и сиво.

Елегантно синьо и естествено кафяво Също така се считат за строги и подходящи за тази посока. Но когато ги използвате, трябва да запомните, че те са просто допълнение към трите основни цвята. Например идеята за бели, бежови или светлосиви стени с черно или бяло тъмнокафяви мебели.

Класическа версия в два цвята

Класическа версия в два цвята

Съвет! Като допълнение към геометричността на интериора могат да се използват контрастни рамки. Тази техника често се използва за оформяне на стени, подове, мебели и дори текстил.

Декориране в стил Арт Деко

Арт деко често се нарича "Джаз модерен". Рождението на стил се е случило през 20-те години на миналия век, когато краят на тежката военна епоха трябваше да се отпразнува с блясък и лукс. И въпреки че стилистиката предполага съществуването на голямо пространство в кухнята с острова, можете да реализирате желаната идея в малка стая. Основното е да се използват естествени материали с високо качество или много убедителни имитации при декорирането.

 • таван позволено и гладко, и многостепенно. Тъй като неговата украса приляга прожектори около целия периметър или тънки гранитогрес. Полилей не трябва да бъде скромен, напротив, лукс и претенциозност в центъра на стаята е визитна картичка. Особено впечатляващ е огледален таван.
 • стени може да бъде отрязан с плочка с геометричен модел или камък. Обратно на работното място, подходящ е тапет с характерен печат. Изглежда интересно варианти с африкански орнаменти, живописна рисунка или строга лента. Комбинирането на материалите ви позволява да разнообразите строгостта на геометричните модели, а картините, висящи в симетричен ред, ще ви помогнат да украсите кухнята, без да нарушавате хармонията.
 • Paul обикновено създадени с помощта на керамични плочки, защото е доста практичен и напълно подходящ за този стил. Често има черно-бяла скала в шарката. Цветът на подовата настилка трябва да е подходящ за стени и подове, но не е необходимо да избирате същия цвят.
Прожекторите перфектно допълват полилеите с изкуствени свещи

Хармонична комбинация от прожектори и полилеи с изкуствени свещи

Малка мърша на стената добавя цвят

Малка мърша на стената добавя цвят

Съвет! За завършване на махагон се вписва идеално, редки дървета с тъмни нюанси, полиран камък, бронз, хромирана стомана, позлатяване. Не се страхувайте от прекомерния блясък: блясъкът и луксът в разумни граници работят, за да оформят стил.

Изящни обемни полилеи

Изящни обемни полилеи

 

Избор на мебели

При избора на мебели трябва да се ръководи от просто правило: всички елементи трябва да изглеждат изящни и скъпи. Това не е за нищо, че този стил често се избира от творчески хора, които искат да се заобикалят със стилни декоративни елементи.

Съвет! Ако кухнята позволява, можете да създадете зона за отдих с помощта на мек ъгъл.

За този стил е перфектно прилепнала зебра кожа. Кафе, млечни и шоколадови нюанси ще изглежда не по-малко впечатляващо.

Екстрактът, изрязан ръчно, придава висока цена на общия външен вид

Качулката с ръчна резба добавя към общия изглед на високата цена

столове също трябва да бъдат направени в един или два цвята. Отличен извит в стила на извити резбовани крака с висок трапец или овални гръбчета. Трапезна маса - това е центърът на кухнята, така че неговите размери трябва да са твърди и като материал е по-добре да останеш на тъмното дърво. Перфектната декорация ще бъде коприна покривка за маса подходящи цветове.

Атрактивно оригинално обзавеждане

Атрактивно оригинално обзавеждане

Кухненски комплект може да бъде или неутрален цвят или тъмен цвят на контраста. Можете да изберете лакирани мебели, декорирани в контрастни цветове. По-добре е да дадете предимство на функционалността и практичността, като изберете изход от неръждаема стомана. Или вземете фабричен комплект, създаден в стил Арт Деко.

В арт деко гланцовите повърхности не се случват много

В арт декото няма много гланцови повърхности: колкото повече, толкова по-добре!

Съвет! Опитайте се да украсите кухнята с оригинални мебели под формата на мобилни масички - островчета или барелетни столове. Основното е, че всички мебели са функционални и комбинирани с финала.

Подреждане на акцентите

Характерна особеност на Art Deco е ода на електроенергия, чийто външен вид съвпадна с произхода на стила. Ето защо, прилагането на тази посока е тясно свързано с използването на голям брой различни осветителни уреди. с изключение на шик полилей позволено точка светлина за осветяване на снимки, трапезария или стени.

Този полилей ще бъде основният елемент на интериора на кухнята

Този полилей ще бъде основният елемент на интериора на кухнята

Като едно от акцентите на изкуството деко, често се използва паралелизъм и огледални повърхности. Например, две еднакви парчета мебели, разположени симетрично, се отразяват един на друг с лъскава повърхност, създавайки интересен ефект и успоредно разширяване на пространството. Тази трудна техника ви позволява да получите изключителен и печеливш акцент в интериора.

Огледалото ще ви помогне да разширите пространството

Огледалото ще ви помогне да разширите пространството

За да се създаде акцент често се използват етнически бележки: смес от европейски традиции с екзотични мотиви на африкански, египетски и източни страни могат да бъдат използвани в текстил, ястия и картини. еклетричен стил деко изкуство е красиво изразени с помощта на древни гръцки фигурки и декорация на кухнята с живи растения. Големите палмови дървета ще украсят перфектно стаята и ще се превърнат в ярък акцент, дължащ се на богат зелен оттенък.

Съвет! Като осветление идеално прилягащи осветителни тела от геометрични форми в Арт Нуво. По-добре е да изберете лампи с топли цветове.

 

Art Deco Kitchen: Създайте луксозен и хармоничен интериор в стила на “Големия Gatsby”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 76 = 78