Steklo odlično prenaša barvni spekter pijače

Steklo odlično prenaša barvni spekter pijače

Turščina skodelice za čaj imajo več imen in so najpogostejše jedi na Bližnjem vzhodu. In v naši državi te lastnosti pitja čaja postajajo vedno bolj zahtevne. To ni presenetljivo, saj je glavna funkcija takšne skodelice ohranjanje topline in prijetne arome najbolj priljubljene vroče pijače. Oblika skodelic vpliva tudi na lastnosti skodelic. Po eni različici turški čašek za čaj spominja na tulipan - simbol nežnosti in ljubezni.

  • Zgodovina čaja, ki pije na vzhodu
  • Kako pravilno uporabljati turške kozarce?
  • Značilnosti in obseg 
  • Zakaj uporabljati?
Resnični teemingerji bodo razumeli pomen pravih jedi, da bi razkrili polnost okusa pijače

Pravi pometači bodo razumeli pomen pravih jedi za razkritje polne okusa čaja

Zgodovina čaja, ki pije na vzhodu

Medtem ko je v Evropi čaj običajno piti iz keramičnih skodelic, v Aziji obstajajo druga pravila in tradicije.

Na opombo! Na zahodu ima ta posoda prostornino 180 ml, njegova oblika pa zagotavlja, da ima pijača najbolj optimalno temperaturo. Kar se tiče Srednje Azije, zlasti v vzhodnem delu Rusije in na Kavkazu, obstaja še ena tradicija uporabe čajnih skodelic.

Težko je odgovoriti na vprašanje, kje in kdaj se je pojavil ta edinstven atribut čajne ceremonije, vendar ga pogosto imenujemo turško steklo. To je skodelica, ki spominja na hruško obliko. Ruski ljudje taki posodo bolj verjetno spominja na nestandardno vinsko steklo, namesto čaše za čaj.

Turški čaj skodelica resnično spominja na obliko tulipana

Turški čaj skodelica resnično spominja na obliko tulipana

Steklo se zoži in na vrh, najožji del je na sredini, ki spominja na sladko sadje v obliki. V čaše se vlije vroč čaj in oseba jo lahko takoj pije, ne da bi jo pekla. V spodnjem delu stekla tekočina ostane vroča, na vrhu pa se hitro ohladi. Kot srednji del mešanice temperaturnih režimov. Zato je čaj v takšni skodelici zelo priročen za pijačo.

Pomembno je vedeti! Mnogi začetniki in začasno gurmani iz Turčije, Azerbajdžana in nekaterih drugih držav pijejo čaj samo iz takšnih skodelic. Ta pojav ima zelo razumljivo razlago. Ta kuhinjska posoda zaradi svoje oblike zagotavlja optimalno temperaturo kadarkoli.

Kako pravilno uporabljati turške kozarce?

Racionalna uporaba posebnih turških vrčkov prevzame podlage do vrha 1 centimeter. Ta spletna stran je zasnovana za ustnice, pomembno pa je upoštevati dejstvo, da jih je treba zaščititi pred morebitnimi opeklinami. Pijačo postrežejo na posebnih krožnikih ali držalih za steklenice z ročajem. Trenutno ni težko kupiti celih sklopov, kjer so pladnji, samovari in drugi elementi jedi.

Nastavite za vsakodnevno čajno pijačo

Nastavite za vsakodnevno čajno pijačo

Praznična elegantna storitev

Praznična elegantna storitev

Izjemen keramični komplet, izdelan ročno

Izjemen keramični komplet, izdelan ročno

Značilnosti azijskih tradicij

Na vzhodu v Aziji čaj ni pijan 5-10 minut, kot je to običajno z ruskimi ljudmi, vendar že dolgo časa. Brez tega pijače na noben način ne more storiti. Z njim so praznovali poroke, obletnice, organizirani poslovni dogodki. V enem procesu lahko vzamete približno 15 skodelic črne pijače, manj pogosto uporabljene zelene barve.

V vsaki družini so praznični in vsakodnevni kompleti. Da bi se čaj zabaval vsak dan, izdelki iz porcelana ali plastike. Pokali za praznike so isti, vendar okrašeni z bogatimi, pogosto zlati vzorci.

Pomembno je vedeti! Čaj v azijskih državah se gostom ponudi, ne glede na razlog, zakaj so prišli, in kako dolgo bodo ostali. Če lastnik ne poskuša gostu ponuditi te pijače, potem meni, da je sovražnik ali ne dobra oseba.

Značilnosti in obseg črevesja

Poseben čaj - skupni element lastnosti čaja za pitje v Turčiji in drugih vzhodnih državah. V tem loncu vsaka pijača postane prava blaženost, ki jo človek čim bolj privlači, tako da uživa vsakogar. Zato je pomembno, da se čutijo vse note okusa in arome. Turško jutro se vedno začne s kozarcem okusnega čaja.

Tak izdelek lahko kupite, če želite stilizirati svoj dom pod hišo orientalske osebe, ki častita tradicije. Čajne garniture vedno izbirajo poznavalci najbolj priljubljene in priljubljene vroče pijače.

Zakaj bi morali uporabljati to vrsto skodelic?

V korist te vrste jedi so številne odtenki. Če začnete uporabljati to napravo, se skoraj ne želite vrniti na tradicionalne skodelice. In to je precej logično, saj turški čajni čaši zagotavljajo več prednosti hkrati:

Udobje V obliki hruške oblike, pod pogojem, da ni ročic, bo pijač pustila vročo na dnu in segrela na površini;
privlačen videz vzhodni set jedi za čaj se šteje za odlično dekoracijo mize za vsak dan in za poseben dopust;
preglednost izdelkov po tradiciji v Turčiji čaj vedno služi v takšnih skodelicah in se ponovno polni, kot je potrebno, zato je najpogosteje izdelek izdelan iz stekla, tako da skrbna gospodinja vedno vidi, kdaj je čas, da ponovno zapolni skodelico.

Če natančno pogledate to jed, ne boste obžalovali, zato boste dobili odlično pijačo in čudovito dekoracijo za vsak praznik.

Turški čajni kaši: kako pravilno uporabljati in pijača čaja v vzhodni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

41 + = 49