Elegantno kuhinjsko pohištvo v pastelno modri barvi

Elegantno kuhinjsko pohištvo v omejeni modri barvi

Kuhinja - posebno hišo v hiši. Kljub dejstvu, da moderne ženske vodijo aktiven življenjski slog, ostaja ohranitev doma še vedno prednostna naloga. V zvezi s tem veliko prostega časa preživijo v kuhinji. Prava magija je v tej sobi. Običajni izdelki tam postanejo nenavadni. Prav tako daje priložnost, da se na večerjo in večerjo zberejo s celotno družino, na počitnicah pa je zelo pomembno ustvariti udobje in udobje v njem.

 • Vrste
 • Imenovanje
 • Oblikovanje
 • Naredi sam
Bela pohištvo se popolnoma prilega notranjosti, okrašena v skandinavskem slogu

Bela pohištvo se popolnoma prilega notranjosti, okrašena v skandinavskem slogu

Kontrast iger pri oblikovanju kuhinje

Igra kontrastov je vedno v trendu

Čudovit dizajn v modernem slogu

Veličastna oblika v slogu Art Nouveau

Kuhinjski stolpec z vgrajeno pečico

Kuhinjski stolpec z vgrajeno pečico

Za organizacijo prostora se uporabljajo različni modeli. Namenjen je shranjevanju, saj je treba hkrati namestiti naprave za delo, posodo in izdelke. Ena od možnosti je kabinet-svinčnik primer, ki je visoka vertikalna omara. Prav tako se imenuje stolpec.

Primeren je za uporabo, še posebej za ureditev majhnega prostora. Najpogosteje je stolpec precej ozek, zato ga je primerno prilagajati splošni situaciji.

Vrste

Kombinacija črnih in rumenih barv v sodobni notranjosti

Kombinacija črnih in rumenih barv v sodobni notranjosti

Najprej, pri izbiri pohištva je treba posvetiti pozornost njenemu materialu. V nekaterih primerih je treba posvetiti pozornost njegovi odpornosti na vlago. Ampak, če pečica, ki je kuhanje, je opremljena s kapuco, potem je vlažnost nizka. V tem primeru se pohištvo uporablja od vseh ustreznih možnosti za vas. To je lahko les, laminirana iverna plošča, MDF in drugi, lahko pohištvo pokrije z emajlom ali filmom. Za izdelavo se hkrati uporablja več materialov.

Seveda se stolpci razlikujejo po obliki, velikosti in oblikovanju. Če izberete stolpec, je treba posebno pozornost nameniti velikosti. Da se ne izstopa iz celotne slike slušalke, njegova globina se mora ujemati z dimenzijami drugih notranjih predmetov. Enako velja za višino. Zgornji pokrov kolone mora ustrezati ravni s tem elementom viseče omare.

Oblika stolpca je odvisna od vaših nastavitev in njegove funkcionalnosti. Stolpci so:

 • odprto - opremljeni samo s policami;
 • zaprto - opremljena s sprednjo ploščo;
 • skupaj.

Druga razlika je oblika. V tem primeru so vse možnosti lahko razdeljene na ravne in kotne. Slednji so običajno opremljeni z police z zaobljenim koncem. Takšne stebre lahko namestimo na pohištvo, nameščeno pravokotno drug na drugega. Dobro izgledajo tudi na koncih slušalke. Neposredni model je mogoče namestiti na katerem koli mestu, razen v kotu.

Zanimiva lokacija okenskega in kuhinjskega pohištva

Zanimiva lokacija kuhinjskega pohištva in oken

Ohišje svinčnika s steklenimi vrati

Ohišje svinčnika s steklenimi vrati

Zaprta so opremljena z vrati ali predali. Njihova številka in velikost sta odvisna od vaših osebnih želja. Fasada je lahko izdelana iz različnih materialov in okrašena z dekorjem. Vrata so lahko trdna ali z vgrajeno steklo, prozorno plastiko. Lahko so tudi enojni ali dvojni. Najbolj zapletena konstrukcija je zaprte zaobljene kotne stebre. V tem primeru ima fasada polkrožno obliko. V zvezi s tem se uporablja plastična ali mehka kovina.

Imenovanje

Mala kuhinja v skandinavskem stilu

Mala kuhinja v skandinavskem stilu

Vsak element notranje opreme mora opravljati svoje funkcije. Postavitev ozke omare rešuje več težav hkrati:

 • organizacija prostora za shranjevanje posoda za kuhanje;
 • prosti prostor za gibanje v vesolju;
 • ustvarjanje izvirnega in privlačnega oblikovanja.

Ta vrsta je priročna in praktična. Uporablja se ne le za to sobo, ampak tudi za hodnik, dnevna soba, spalnica, otrok in celo kopalnica. Za osnovo je lahko ozek omar vgrajene naprave. Lahko se namesti pečica, mikrovalovna pečica ali celo hladilnik.

Kuhinjski stolpec z navpičnimi predali

Kuhinjski stolpec z navpičnimi predali

Leseni strop nad kuhalnim prostorom

Leseni strop nad kuhalnim prostorom

V zaprtih modelih s trdnimi vrati so postavljeni gospodinjski aparati, lonci in drugi pripomočki. To vam omogoča, da zaščitite predmete pred prahom in onesnaženjem. Tudi tu lahko shranite žitarice, zaščito doma in celo zelenjavo.

Če je fasada opremljena s steklenim vložkom, je v njej nekaj privlačnega in funkcionalnega. Lahko je steklo posodo, sklopov, lepe kozarce z izdelki v razsutem stanju.

Predali omogočajo udobno polaganje kuhinjskih tekstilij, kot so brisače, potovalke, prtičke. In tudi, na primer, papir za pergament, folijo ali rokav za pečenje, in še veliko več.

Sprednja plošča zanesljivo ščiti kuhinjske predmete pred prahom in umazanijo. Če uporabljate odprte police, potem dajo nekaj, kar bi okrasilo vašo kuhinjo, vendar se ne boji prahu, na primer, vaze za rože. Tudi na njih je priporočljivo postaviti stvari, ki so ves čas v tečaju in morajo biti pri roki.

Kaj je v ohišju odvisno od njegove lokacije. Če je blizu delovnega območja, potem je bolje, če hrano in posodo potrebujete za kuhanje. Če se omarica nahaja poleg jedilna miza, potem lahko vanj postavite vse, kar potrebujete za služenje.

Kabinet s predali za shranjevanje gospodinjskih aparatov

Kabinet s predali za shranjevanje gospodinjskih aparatov

Če obstaja več oddelkov, lahko v enem od njih postavite gospodinjske kemikalije, potrebne za delo. To so detergenti, gobice, krpe in še veliko več.

Oblikovanje

Elegantna notranjost v pastelnih barvah

Elegantna notranjost v pastelnih barvah

Kuhinja - mesto ne samo za delo, ampak tudi za družinske počitnice. Zato je pomembno, da je njena ureditev ne samo funkcionalna, ampak tudi privlačna. Zahvaljujoč pravi izbiri lahko ustvarite posebno udobje v sobi. Pri nakupu različnih vrst pohištva je priporočljivo izbrati en slog, potem bo izgledal bolj harmoničen.

Videz je odvisen od sloga dekoracije vaše notranjosti. Razmislite o najpogostejših možnostih:

 • Moderni slog zagotavlja uporabo monokromatskih podlag, prekritih z emajlom, plastiko ali filmom. Za danes so še posebej priljubljene svetle barve in to je mogoče združite več odtenkov. Oblikovalci priporočajo rumeno, zelena, oranžna, rdeče, vijolična in drugi.
Kontrastna tla v notranjosti kuhinje, urejena v sodobnem slogu

Kontrastna tla v notranjosti kuhinje, urejena v sodobnem slogu

Črna kuhinja z belo mizo izgleda zelo zanimivo

Črna kuhinja z belo mizo izgleda zelo zanimivo

 • High-tech zagotavlja rezervirane barve, kot so bela, siva, modra, bež in druga. Ima aluminijast profil, včasih pa tudi kromirane armature.
 • Stil francoske Provence Zagotavlja uporabo lesa z bakrenim okovjem. Bele, modre in modre barve lahko okrasijo elemente decoupage. Obstajajo police, na katerih so postavljene pločevinke začimb, običajno iz stekla ali porcelanskih jedi.
Harmonična oblika v slogu francoskega Provansa

Harmonična oblika v slogu francoskega Provansa

Oblikovalci cenijo modro barvo za sposobnost osveževanja dolgočasnih notranjosti in jih obogatijo

Oblikovalci cenijo modro barvo za zmožnost osveževanja in obogatitve dolgočasnih notranjosti

 • V Ljubljani slog države popolnoma prilega modelu naravnega lesa. Lahko je odprt ali zaprt. Najboljše od vsega, ko je ohišje svinčnika pokrito s čistim lakom.

Naredi sam

Če želite namestiti svinčnik, vendar nimate priložnosti, da jo kupite, lahko oblikujete sami. Materiali, ki jih je mogoče uporabiti v ta namen, so navedeni zgoraj. Morate narediti dva stena, zgornji pokrov, dno, noge ali "lok" police in, če je potrebno, vrata. Za zadnjo steno se uporablja vlaknena plošča. Če želite opremiti svinčnik s škatlami, potem morate kupiti posebne mobilne strukture, ki jih potrebujete tudi ročaji. Police so lahko odstranljive in držite na posebnih letvicah ali pa so mirne. Če želite namestiti vrata, potrebujete krošnjo.

Shema montaže kuhinjske omare z lastnimi rokami

Shema montaže kuhinjske omare z lastnimi rokami

Vse zunanje funkcije so odvisne od vaših nastavitev. Če imate sestavljanko, lahko naredite zaobljene police. Če uporabljate laminirane iverne plošče, ne potrebuje posebnega dizajna. Do danes je barvno območje raznoliko, kar poenostavlja vaše delo. V ozadju lahko uporabite želeni vzorec ali vzorec. Če želite to narediti, lahko uporabite akrilno barvo ali decoupage tehnika.

Skladiščni sistemi za kuhinjo: izberemo večnamenski in sodobni kovček za omaro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

70 − = 62