Dvobarvna lesena okrogla miza v francoski dnevni sobi

Dvobarvna lesena okrogla miza v dnevni sobi v slogu Provence

Miza je okrogla lesena na eni nogi - je tako estetsko prijetna, udobna in funkcionalna. Tabela je nepogrešljiv atribut ne le kuhinje, ampak tudi dnevna soba, jedilnica, kabinet, in v nekaterih primerih spalnice. Zato je potrebno, da je ne le funkcionalno, ampak tudi prijetno oko. Poleg tega je pomembno, da je ta atribut organsko prilagojen slogu prostora, v katerem se nahaja. Na primer, v dnevni sobi je primerno videti okroglo leseno kava miza na eni nogi. Če pravokotne standardne mize izgledajo nepotrebno okorne, zato se ne prilegajo v majhne apartmaje, potem so modeli zaobljenih oblik bolj elegantni in kompaktni.

Vsebina:

 • Prednosti in slabosti okroglih modelov
 • Okrogla miza za kuhinjo
 • Klasični materiali za mizo
 • Značilnosti izbire zasnove in barvne palete
 • Variante dekor za okroglo kuhinjsko mizo iz lesa
 • Kako narediti okroglo leseno mizo sami
Klasična okrogla miza v lakiranem pepelu

Klasična okrogla miza v lakiranem pepelu

Okrogla miza s simetrično nogo, zožena na sredini

Okrogla miza s simetrično nogo, zožena na sredini

Pohištvo iz beljenega hrasta v notranjosti dnevne sobe v duhu"прованс"

Pohištvo iz beljenega hrasta v notranjosti dnevne sobe v duhu Provansa

Lesena okrogla miza v notranjosti kuhinje-dnevne sobe

Lesena okrogla miza v notranjosti kuhinje-dnevne sobe

Prednosti in slabosti okroglih modelov

V zadnjem času postajajo vse bolj priljubljene okrogle mize. To ni presenetljivo. Ugodno se razlikujejo od svojih nasprotnikov drugih oblik z naslednjimi glavnimi prednostmi:

 • klasičen slog, ki se popolnoma prilega vsakemu notranjosti. Trenutno je tudi zelo aktualen;
 • Univerzalni značaj modela, ki se lahko postavlja tako na velik in skromen prostor;
 • večja varnost, izražena v odsotnosti kotov. To je posledica dejstva, da ta oblika ne dovoljuje, da bi jo udarili ali ulovili, kar je še posebej pomembno, če ima hiša otroke;
 • ceremonialen in prefinjen videz te oblike pulti;
 • čeden videz, ki ga ustvarja postavitev jedi v center, zaradi česar so vsi enako oddaljeni od vsakega gostišča.
 • poenotenje in približevanje vseh ljudi, ki sedijo za mizo;
 • prisotnost široke palete vseh vrst materialov in dekor.
Okrogla miza - univerzalna rešitev za vsak apartma

Okrogla miza - univerzalna rešitev za vsak apartma

In če je krožni model izdelan iz lesa, potem boste le povečali svoje prednosti. Prvič, les je eden najbolj okolju prijaznih in trajnih materialov. Drugič, to je varnejše kot na primer steklo, ki se lahko poškoduje.

Morda je glavna pomanjkljivost okrogle mize, da se jih težko prilega majhne sobe, ker bodo zaradi svoje oblike prevzeli preveč prostora. Vendar zaradi istega razloga jih ni mogoče postaviti v kotu.

Okrogla lesena miza in kotni kotiček - odlična kombinacija v majhni kuhinji

Okrogla lesena miza in kotni kotiček - odlična kombinacija v majhni kuhinji

Okrogla miza za kuhinjo

Če še vedno lahko storite brez mize v spalnici in dnevni sobi, potem miza v kuhinji bo središče celotne sobe. Vendar ta tabela ni nujno strogo v središču. Lahko se premakne v eno ali drugo smer, odvisno od postavitve prostora. Če pa je tabela nastavljena v središču, bo določila znak celotne sobe, ki je središče kompozicije.

Lesena okrogla miza v središču svetle kuhinje

Lesena okrogla miza v središču svetle kuhinje

Kot pravilo, načrtovanje notranjosti kuhinje, ki ga vodi pravilo, da mora biti svetloba. Če ste zagovornik tega poštenega koncepta, potem bodite pozorni na elegantne okrogle mize, ki bodo prinesli občutek lahkotnosti v kateri koli kuhinji, ne da bi pri tem vzeli veliko prostora. In če poleg tega izberete model na eni nogi, potem boste poudarili še bolj edinstven in prefinjen značaj prostora.

Lesena pepelasto mizo z lakirano delovno površino v beli kuhinji

Lesena pepelasto mizo z lakirano delovno površino v beli kuhinji

Mnogi ljudje zanikajo zadovoljstvo, da v svojo kuhinjo postavijo okroglo mizo, ker se bojijo, da vsi člani družine ali gostje ne bodo hkrati za njim. V tem primeru je priporočljivo razmisliti o zložljivi kompaktni mizi.

Nasvet: daje prednost zložljive strukture in modeli-transformatorji, ki lahko sprejme dovolj gostov. V tem primeru posvetite posebno pozornost kakovosti zložljivega mehanizma, tako da vam je miza že vrsto let.

Okrogla bela lesena miza v majhni kuhinji

Okrogla bela lesena miza v majhni kuhinji

V zadnjem času je v modi združiti prostor, ki ustvarja tako imenovane studio apartmajiin. V njih, praviloma, kuhinjska dela skupaj z jedilnico in dnevno sobo. Med njimi lahko razmejite prostor z okroglo mizo.

Klasični materiali za mizo

Drevo je eden najbolj vsestranskih materialov, ki ustrezajo vsem vrstam prostora in slogu notranjosti.

Najpogostejše vrste drevesnih vrst so naslednje:

 • hrast;
 • pepel;
 • bukev.

Mize iz teh materialov bodo najbolje izgledale notranjost, starih v rustikalni in klasični slog. Odlično bodo izgledali prostore v slogu Provence. Vendar pa ne mislite, da ne ustrezajo taki smeri oblikovalske misli, kot je zdaj visokotehnološki. Vse je odvisno od dekorja in kompetentne opreme. Takšno pomanjkanje teh vrst lesa, kot je nizka odpornost proti obrabi, je več kot pokrito, če je miza prevrnjena in prekrita s posebno zaščitno spojino.

Hrastova miza v središču klasične dnevne sobe

Hrastova miza v središču klasične dnevne sobe

V tem primeru strokovnjaki priporočajo dajanje prednosti hrastu. Poudaril bo elitni status vaših prostorov. Toda to ni njegova glavna prednost. Za takšne tabele je značilna povečana trdnost in zanesljivost. Zato lahko preprosto kupite countertops na eni nogi. Barvna paleta takšnih modelov razlikuje raznolikost, zato lahko z njimi najdete najprimernejše. Torej, hrastove mize lahko pohvali z bogato barvno paleto v razponu od nežnega zlata do maroon. Toda še posebej lepi videz modeli, starih v bela. V tem primeru se uporablja beljen hrast. Pohištvo iz hrasta je morda samo ena pomanjkljivost - to je visoka cena.

Temno-zlata hrasta okrogla miza na eni nogi

Temno-zlata hrasta okrogla miza na eni nogi

Malezija je specializirana za izdelavo lesenih miz, zato bodite pozorni na modele iz te države. Jedilne mize okrogel les na isti proizvodnji stopal Malezija je vrednotena po vsem svetu.

Druge sorte lesenih miz

Druga dobra različica materiala za mizo je oreh. Ta material ima značilno strukturo in visoko stopnjo moči. Takšne tabele praviloma ne počijo. Vendar pa je pohištvo, izdelano iz oreha, zelo pomanjkljivo - preveč velika teža.

Okrogla miza s temnim orehom z izrezljano nogo

Okrogla miza s temnim orehom z izrezljano nogo

Nasvet: takšne modele so prednostni pri predstavnikih boemije in ustvarjalne inteligence, zato če želite v vašem stanovanju ustvariti ustrezen slog, potem je orehova miza odlična možnost.

Takšen material kot apno je znan po svoji plastičnosti. Dobro je obdelan. Zato iz litja pogosto naredijo pripomočke za mize. Vendar pri izbiri tega materiala upoštevajte, da je dovolj dobro izpostavljen žuželkam in drugim neprijetnim živalim. Zato skrbite za nakup kakovostnih zaščitnih spojin. Je zelo priljubljena in takšna drevesna vrsta kot wenge. Vendar pa je takšna tabela draga in vsakega strokovnjaka ne bo mogel delati s tem materialom.

Lesena miza za premium apartma: jedilna miza z wenge stoli

Lesena miza za premium apartma: jedilna miza z wenge stoli

Materiali, ki posnemajo drevo

Če želite shraniti, lahko upoštevate možnost furnirane iverne plošče ali MDF. Vendar pa bodo taki modeli manj prijazni do okolja. Kljub temu pa bodo navzven skoraj enaki njihovim dražjim lesenim kolegom. Druga možnost alternativa lesu je iverna plošča ali laminirana plošča iz MDF. Za takšne modele je značilno gospodarstvo in široka paleta barv.

Druga možnost, ki posnema naravno drevo, je verzalit. Ta material je izdelan iz stisnjenih lesnih vlaken z vezivom polimernih smol. Izgleda kot iverica. Vendar pa glede na uspešnost, je bližje umetni kamen. Ta material je priročen za uporabo. Druga prednost je imuniteta na ultravijolične in mehanske vplive.

Dvobarvna jedilna miza z belo nogo in mizo"под ясень"

Dvobarvna jedilna miza z belo nogo in mizo "pod pepelom"

Značilnosti izbire zasnove in barvne palete

Glavno pravilo, ki ga je treba upoštevati pri izbiri modela tabel, je optimalna združljivost z načrtom pohištvo. Poleg tega mora biti miza v splošnem konceptu notranjosti. Tako stilsko kot barvno. V tem primeru, če se slog in barva ne ujemata, jih je treba usklajeno združiti. V zadnjih letih se na primer povečuje priljubljenost eklektični stil, ki sama po sebi povezuje več smeri oblikovalske misli. V tem primeru se lahko nekateri elementi v sobi ohranijo v enem slogu in drugi v nasprotju. Torej, med njimi je zanimivo kombinirati, na primer, klasike in moderno.

Kontrastna dekoracija kuhinje: temna wenge miza, svetle blazine, svetle stene in kuhinja

Kontrastna dekoracija kuhinje: temna wenge miza, svetle blazine, svetle stene in kuhinja

Posebna pozornost pri izbiri dekorja za mizo je podana v podrobnosti. Najprej - noge. Zlasti elegantno oblikovanje na eni nogi. Posebne elegantne ali ukrivljene različice. So kot nalašč za sobo, Provencal, klasičen slog ali eleganten eleganten. Zanimiva zasnova - rattan ali ponarejena nog.

Okrogla lesena miza na eni nogi je bolje izbrati zložljivo. V tem primeru boste prihranili veliko prostora in, če bo potrebno, lahko namestite vse goste.

Hkrati mize na eni nogi niso le privlačne, temveč tudi udobne. Za njimi je udobno sedeti, saj se prostor pod mizo poveča. Ja, in vstani zaradi te mize bo bolj priročno. Korist okrogle lesene mize na eni nogi lahko kupite v skoraj vseh ustreznih trgovinah.

Zložljiva okrogla miza v luksuzni notranjosti dnevne sobe

Zložljiva okrogla miza v luksuzni notranjosti dnevne sobe

Variante dekor za okroglo kuhinjsko mizo iz lesa

Okrogla miza je bila preprosto ustvarjena tako, da je bila krasijo prt. Čeprav so mize iz naravnega lesa že same po sebi okras. Kljub temu pa na počitnicah še posebej želim spremeniti izgled mize in ga narediti bolj slovesno.

Nasvet: dobite le nekaj prtnic za okroglo mizo za različne priložnosti - vsakodnevno, praznično ... V kuhinji ali drugi sobi vam nikoli ne bo dolgčas. Kot vsakodnevno možnost lahko uporabite svetle pletenice, ki so podložene činele.

Zlasti elegantno okrogle mize na eni nogi. Ne potrebujejo dodatnega okrasja. Vendar pa je njihova naravna lepota poudarjena s kontrastnimi dodatki. Na primer, lahko na tej mizi postavite eleganten prtiček in majhno senčnik. V idealnem primeru, če je to dodatki bo potekala v svetli barvni paleti, ki bo ugodno zasenčila belo mizo.

Kontrastni dekor: okrogla prt na lahki hrasti mizi

Kontrastni dekor: okrogla prt na lahki hrasti mizi

Okrogla lesena miza na eni nogi: kako narediti sebe

Les Prav tako lahko pripravite mizo. Vendar je to precej težek proces, tako da se lahko omejite na izdelavo posameznih elementov za dokončano točilnico. Torej, ne morete storiti brez noge.

Lesen podstavek za okroglo mizo je enostaven za ročno izdelavo. Če želite sami izdelati mizo, morate poiskati ali narediti skico. To je precej delovno intenzivna naloga, zato včasih lažje kupite že pripravljeno različico v trgovini s strojno opremo.

Okrogla miza orehov v notranjosti svetlega dnevnega prostora

Okrogla miza orehov v notranjosti svetlega dnevnega prostora

Če želite namestiti jedilno mizo na eni nogi, morate kakovostno krpo opraviti. Za izdelavo klasičnih zaokroženih ali ovalna miza na koncu moramo priti do višine približno 680 mm s prečnim prerezom 120/120 mm.

Nasvet: to je dovolj, da bi dosegli stopalo breze. Če pa ste uporabili bor, morate povečati presek do 160/160 mm. V nasprotnem primeru miza ne more stati dovolj trdno.

Centralni del noge mora preboditi stružnica. Dolžina tochnice je 300 mm. Hkrati je tochenoka samo element dekorja, brez katerega lahko brez nje. Torej, lahko uporabite navadno pravokotno nogo. Preprosto pojdite skozi rebra z rezkarjem.

okrogla lesena miza na eni nogi: okrogla miza omogoča prostor za domišljijo: mizo v obliki ananasne noge v mlečni čokoladni senci

Nogica okrogle mize daje prostor za domišljijo: dekor na mizi v obliki ananasne noge v mlečni čokoladni senci

Tako je okrogla miza na eni leseni nogi odlična možnost, ki je primerna za obe kuhinje, tako za dnevna soba. Takšni modeli nimajo samo visoko zmogljivih lastnosti, temveč tudi zelo impresivno. Takšna miza bo vredna okrašena notranjost. Poudaril bo svojo stilsko usmerjenost in določil značaj celotne sobe.

Okrogla lesena miza na eni nogi: 85 modelov za tiste, ki niso navajeni izbirati med estetiko in funkcionalnostjo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

47 + = 52