Prekrasna interijera u plavom i zlatu

Luksuzni interijer u nijansama indiga s zlatom

Povećani zahtjevi za uređenje kuhinje često zbog činjenice da hostese moraju provesti znatan dio svog vremena iza peći. Zajednički obrok na stolu trebao bi zadovoljiti njezinu ljepotu i udobnost, a kuhanje ne uzrokuje poteškoće. Art Deco stil Je kombinacija svih najboljih: luksuz klasika i mogućnosti suvremene tehnologije. Nije iznenađujuće, to su kuhinje koje su često uređene u ovom stilu.

sadržaj:

 • Ideje dizajna
 • Uređenje u stilu Art Deco
 • Odabir namještaja
 • Raspored akcenta
Kuhinja u stilu Art Deco

Kuhinja u stilu Art Deco

Art Deco Kuhinja: stvoriti luksuzan i skladan interijer u stilu "Great Gatsby"

Osnovna pravila New Art-Deco od Victora Dembowskog:

Dizajner, učiteljica Međunarodne škole dizajna 

 1. Stil je izvan svake igre s klasičnim stilovima. zavoja barok i rokoko kao neprihvatljivi kao i krivudavi detalji Art Nouveau. Arhitektonski elementi neoklasicizma deco uvelike pojednostavljuje, zapravo, pretvarajući ih u jednostavne geometrijske oblike. I samo u ovoj transkripciji u unutrašnjosti su moguće zidne ploče, pilasters, kolona i tako dalje.
 2. Glavni naglasci stila su skupe i složene teksture. Ali to može biti jednako prirodno i ne-prirodni materijali. Glavni kriterij nije to, ali njihova ukrasna svojstva i razina izrade.
 3. Art deco se ne može napraviti s niskim proračunom. Laminatni podovi iz zgrade trgovine, zlato iz limenke i kineske kopije mogu proizvesti samo parodiju stila.
 4. Stil ne živi bez umjetničkih objekata i ukrasni elementi. A to može biti bilo što, od zlatne poprsje popularnog političara do figurica koji prikazuju likove u računalnoj igri.
 5. Art deco ne voli otvorene svijetle boje, moguća je samo u malim detaljima akcenta. Također se ne preporučuje korištenje pozadine i tkanine s uzorkom.

Izvor: Elle

Ideje dizajna

Planiranje projekta stvaranja kuhinje u stilu art deco, Prije svega, potrebno je osloniti se na njegove glavne značajke, tako da je unutrašnjost prepoznatljiva i posjeduje sve prednosti smjera. Za razliku od klasična djela, gdje kućanski aparati moraju biti maskirani, kako ne bi ometali sklad, art deco vam omogućuje da kombinirate elemente jedni s drugima, čineći takav kompromis glavni "čip" unutrašnjosti.

Jedna od najčešćih ideja za odabir ovog fleksibilnog stila jest korištenje geometrijskih oblika. U tom slučaju, šarke, trapezoidi, rombovi i trokutasti obrasci mogu se nalaziti i na završetku i na namještaju. Ne zaboravite na simetriju čitavog sastava. To se postiže rasporedom namještaja i tehnologije.

Savjet! Ako je fokus ploče s kapuljača, potrebna se ravnoteža može postići ravnomjerno raspoređivanjem ormara i ormara na obje strane.

Zanimljiva geometrija na podu i zidovima

Zanimljiva geometrija na podu i zidovima

Oblik na fasadama izgleda zanimljiv naglasak

Obrasci na fasadama - spektakularni naglasak

U dizajnu kuhinje osjeća se duh fundamentalizma kao neophodan element klasika. Ta se čvrstoća doslovce osjeća u svemu: u širokim okvirima, masivnim stolićima i uramljen fasade. Čak i sa stvaranjem spartanski uvjetima kao utjelovljenje skromnog ideje o stilu koji želite dodati dašak glamura u obliku poliranje, stakla i metala.

Masivni namještaj - česti element u stilu Art Deco

Masivni namještaj zajednički su element stila Art Deco

Neobična glomazna napa idealna za kuhinjsku palubu

Neobična glomazna napa je idealna za kuhinju art deco

Na bilješku! Paleta boja nije posljednje mjesto u stvaranju stila. Karakteristična značajka art deco je šljivost akromatskih tonova. Glavne nijanse su crne, bijele i sive.

Elegantno plavo i prirodno smeđe Također se smatra striktnim i prikladnim za ovaj smjer. No, kada ih upotrebljavate, morate zapamtiti da su oni samo dodatak tri osnovne boje. Na primjer, ideja bijelih, bež ili svijetlosivih zidova s ​​crnom ili crnom tamno smeđi namještaj.

Klasična verzija u dvije boje

Klasična verzija u dvije boje

Savjet! Kao dodatak geometrijskoj kvaliteti interijera mogu se koristiti kontrastne okvire. Ova tehnika se često koristi za rubove zidova, podova, namještaja i čak tekstila.

Uređenje u stilu Art Deco

Često se zove art deco "Moderni jazz". stil rođenja dogodilo u 20 godina prošlog stoljeća, kada je kraj oštre ratnim vole istaknuti u stilu i luksuzu. I iako stilistika pretpostavlja postojanje velikog prostora u kuhinji s otokom, možete ostvariti željenu ideju u maloj sobi. Glavna stvar je da koristite prirodne materijale visoke kvalitete ili vrlo uvjerljive imitacije pri ukrašavanju.

 • strop dopušteno i glatko, i višerazinski. Kao ukras uklopljen reflektori oko perimetra ili tanke štukature granica. Luster ne smije razlikovati skromnost, s druge strane, luksuza i pretencioznosti u sredini sobe - stil poslovne kartice. Posebno impresivan je zrcaljeni strop.
 • zidovi može se obrisati pločicom s geometrijskim uzorkom ili kamenom. Nasuprot radnom području, pozadina s karakterističnim ispisom vrlo je prikladna. Izgleda zanimljivo varijante s afričkim ornamentima, animalistički crtež ili strogu traku. Kombiniranje materijala omogućuje vam diverzificiranje strogosti geometrijskih uzoraka, a slike, viseći simetrično, pomoći će ukrasiti kuhinju, bez kršenja sklada.
 • Pavle obično izrađen uz pomoć keramičke pločice, jer je prilično praktičan i potpuno pogodan za ovaj stil. Često postoji crno-bijela ljestvica u uzorku šahovnice. Boja podnog obloga trebala bi biti prikladna za zid i pod, ali nije nužno odabrati istu nijansu.
Spotlight savršeno nadopunjuje lustere s umjetnim svijećama

Skladna kombinacija reflektora i lustera s umjetnim svijećama

Mala murray na zidu dodaje boju

Mala murray na zidu dodaje boju

Savjet! Za završnu obradu mahagoni savršeno se uklapa, rijetke šume tamnih nijansi, polirani kamen, bronca, kromiran čelik, pozlata. Nemojte se bojati prekomjernog sjaja: sjaj i luksuz unutar razumnih granica rade za oblikovanje stila.

Izuzetni volumetrijski lusteri

Izuzetni volumetrijski lusteri

 

Odabir namještaja

Prilikom odabira namještaja treba voditi jednostavno pravilo: sve stavke trebale bi izgledati izvrsne i skupo. Nije nimalo da ovaj stil često odabiru kreativni pojedinci koji se žele okružiti elegantnim dekorativnim elementima.

Savjet! Ako vam kuhinja omogućuje, možete stvoriti rekreacijsko područje uz pomoć mekani kutak.

Za ovaj stil savršeno je uklopljena zebra koža. Kava, mlijeko i čokoladne nijanse neće izgledati ne manje impresivno.

Ručno izrezbareni ekstrakt dodaje visoku cijenu za opći izgled

Kapuljač s ručnim navojem dodaje opći pogled na visoku cijenu

stolice također mora biti izrađena u jednoj ili dvije boje. Izvrsno zakrivljeno u stilu zakrivljenih urezanih nogu s visokim trapezijskim ili ovalnim leđima. Stol za jelo - ovo je središte kuhinje, stoga njegove dimenzije trebaju biti čvrste, a kao materijal je bolje ostati na tamnom drvu. Savršen ukras će biti svila stolnjak pogodne boje.

Atraktivan izvorni namještaj

Atraktivan izvorni namještaj

Kuhinjski set može biti neutralna boja ili tamna kontrastna boja. Možete odabrati lakirani namještaj, uređen u kontrastnim bojama. Bolje je davati prednost funkcionalnosti i praktičnosti odabirom nehrđajućeg čelika. Ili pokupite tvornicu, stvorenu u stilu Art Deco.

U art deco sjajnim površinama se ne događa mnogo

Ne postoji mnogo sjajnih površina u art deco: što je više, to bolje!

Savjet! Pokušajte ukrasiti kuhinju s izvornim namještajem u obliku pokretnih stolova - otočića ili barel-stolice. Glavna stvar je da su svi komadi namještaja funkcionalni i kombinirani s završetkom.

Raspored akcenta

Karakteristična značajka Art Deco je ode za struju, izgled koji se podudarao s podrijetlom stila. Stoga je provedba ovog smjera blisko povezana s upotrebom ogromnog broja različitih rasvjetnih uređaja. osim šik luster dopušteno točka svjetlo za osvjetljavanje slika, blagovaonom ili zidovima.

Ovaj luster će biti glavni element interijera kuhinje

Ovaj luster će biti glavni element interijera kuhinje

Kao jedan od naglasaka art deco, paralelizam se često koristi i zrcalne površine. Na primjer, dva identična komada namještaja složena simetrično odražavaju jedni druge s sjajnom površinom, stvarajući zanimljiv efekt i paralelno širenje prostora. Ova lukavna tehnika omogućuje vam izuzetan i profitabilan naglasak u unutrašnjosti.

Ogledni umetak pomoći će vizualno proširiti prostor

Ogledni umetak pomoći će vizualno proširiti prostor

Stvaranje naglaska često koristi etničke note: mješavina europskih tradicija s egzotičnim motivima afričkih, egipatskih i istočnih zemalja može se koristiti u tekstilima, jelima i slikama. eklektičan stilski art deco lijepo se izražava uz pomoć drevnih grčkih figurica i uređenje kuhinje s živim biljkama. Velike palme savršeno će ukrasiti sobu i postati svijetli naglasak zbog bogate zelene boje.

Savjet! Budući da rasvjeta savršeno odgovara rasvjetnim elementima geometrijskih oblika u Art Nouveau. Bolje je odabrati žarulje toplim bojama.

 

Art Deco Kuhinja: stvoriti luksuzan i skladan interijer u stilu “Great Gatsby”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 1