Намештај за углове је савршен за дугу собу

Намештај за углове је савршен за дугу собу

Мали софа у малој кухињи Да ли је најбоља опција за мали апартмани, омогућавајући вам да креирате додатни кревет. Модеран тапацирани намештај у кухињи не само да ствара угодност - функционално је у многим погледима: то је спавање и место за седење за столом, и нише за чување ствари.

Садржај:

 • Мала кауч у малој кухињи
 • Опције за тапацирани намештај 
 • Поједностављени модели
 • Принципи развијања
 • Како одабрати стил?
 • Шта би требало да буде тапетар?
 • У којој кухињској зони се ставља кауч?
Ниша за намештај ће уштедјети драгоцени простор

Ниша за намештај ће уштедјети драгоцени простор

Мала кауч у малој кухињи

Мали софа - комад намјештаја за малу кухињу, релевантан за станаре Хрушчових зграда, различита зачина. У нашој земљи пуно. Стога становници малих станова приликом стварања ентеријера иду на све врсте трикова. Главни циљ - претворите двособан стан у удобан дом, што неће само спаваћа соба и дневни боравак-трпезарија, и додатни кревет у случају доласка рођака из другог града.

Мала кауч у кухињи са креветом у овој ситуацији је управо оно што вам је потребно. Кухиња престаје да буде само просторија за кување и јело, претвара се у а трпезарија, дневна соба и спаваће собе истовремено. Често мала преклопна софа у кухињи - принудна мера, ако у другим просторијама једноставно нема довољно кревета за број становника. Онда се кухињска софа претвара у спавање сваке вечери.

Распон модела кухињских софа из ИКЕА

Назив модела Дизајн Карактеристике
Бединго Софа у малој кухињи: преглед практичних модела софа за удобну кухињу Механизам који се одвија је "Књига". Погодно за мали буџет. Удобан поклопац за скидање.
Елврос Софа у малој кухињи: преглед практичних модела софа за удобну кухињу Угаона софа са заобљеним облицима и испуњена полиуретанском пеном. Захваљујући тапацираном од умјетне коже, не упија влагу и лако лечи загађење.
Карлстад Софа у малој кухињи: преглед практичних модела софа за удобну кухињу Кауч је направљен у 1,2 и 3 мјеста. Постоје кутије за складиштење. Ако уклоните наслоне за руке, обезбедићете додатно седиште за седиште.
Клиппан Софа у малој кухињи: преглед практичних модела софа за удобну кухињу Компактан модел је популаран међу младим публиком. Комплет садржи додатни шарени поклопац.
Левис Софа у малој кухињи: преглед практичних модела софа за удобну кухињу Главна предност - присуство точкова и механизам за склапање. Комплет садржи душек са средњом крутошћу, на који можете спавати не само с времена на време, већ и свакодневно.
Омотфорс Софа у малој кухињи: преглед практичних модела софа за удобну кухињу Буџетски модел са рамом од фибербоард-а, који има место за чување и клизни механизам. У развијеној форми је пуни кревет, на коме је довољно простора за пар.
Солста Софа у малој кухињи: преглед практичних модела софа за удобну кухињу Компактан јефтин модел за малу кухињу. У развијеној форми, мирно ће ставити два одрасла лица.
Фрикхетен Софа у малој кухињи: преглед практичних модела софа за удобну кухињу Угаони модел са окретом у било ком смеру. Повлачни механизам, ниша и 2 украсна јастучића.
Хагалунд Софа у малој кухињи: преглед практичних модела софа за удобну кухињу Класичан дизајн омогућава вам да га поставите у било који ентеријер. Склопни механизам, мекани наслони за руке и ниша за веш.
Есцарби Софа у малој кухињи: преглед практичних модела софа за удобну кухињу Ортопедска база са преносним душеком. Одлична гост соба, погодна за давање и изнајмљивање смјештаја.

Ако стан изгледа овакотудиес, а кухиња у комбинацији са дневним боравком, то је софа која је карактеристична за двије различите зоне. Понекад се у кухињу смештају мали каучи како би рационално попунили простор, јер овде, као иу било којој другој просторији, треба бити удобност.

Важно! Треба разјаснити да је разговор о томе кухиње, чија је површина најмање 9 квадратних метара. м. Ако је величина собе мања, софа једноставно неће моћи да се прошири. Власници врло малих кухиња често чак и не знају, где треба ставити фрижидер, и извадите га у ходник.

Кухињски софи за малу кухињу помажу када гости долазе из другог града власницима стана. Неко ће имати мјесто у спаваћој соби или у дневној соби, а неко ће морати лежати у кухињи. У пространој дрзави кухиња мала софа претвара у пун кревета, а спавање на њему није ни мање удобно него на софа у дневној соби.

Студио апартман у модерном стилу

Студио апартман у модерном стилу

Савет! Не планирајте кауч у кухињи као стални лежај (ово је дозвољено само у екстремним случајевима када нема излаза). Већина произвођача, како би смањила величину кухињских софа, жртвује погодност особе која ће да спава на овом намештају.

Угаона софа са практичним кожним тапацирунгом

Угаона софа са практичним кожним тапацирунгом

Опције тапацираног намештаја у кухињи

Ентеријер кухиње, у којој се налази мекани намештај, не може се назвати тривијалним. Међутим, куповина мале кутне софе је много тежа од избора столице, јер морате размотрити низ фактора:

 1. сразмеривост софе у састављеном стању и површини собе;
 2. димензије у растављеном облику;
 3. функционалност (присуство кутија за складиштење);
 4. једноставност трансформације;
 5. снага структуре;
 6. практичност пресвлаке;
 7. мала кауча мора украсити малу кухињу, а не покварити унутрашњост.

 • Софа кутак са нишом - ово је најбоља опција за малу собу. Седење на њему је згодно, а очување простора је очигледно. Угаоне софе често могу примити више људи за столом него директни класични модели. Готово сви софи угловог типа су опремљени нишом за смештај свих врста кухињског прибора.

Такав намештај се може проширити до величине пун кревет, иу склопљеном стању заузима мало простора. Кухињске каучи за малу кухињу су полукружне. Ако је соба врло мала, купити модел без могућности трансформације, али са бочним полицама и великом кутијом испод седишта.

Овакав дизајн помоћи ће прикривању свих ретко експлоатисаних ствари, на пример, електричних млинова за месо, аерогрила. И на полицама можете ставити ваза, сат, мали пријемник и друге ставке.

Склопиви намештај креира додатни кревет

Склопиви намештај ће обезбедити додатни лежај

У студио апартман поставити полукружне савитљиве моделе, који, ако је потребно, претворити у велики кревет. За људе који више воле функционалност и комфор, произвођачи производе модуларне софе, који мијењају своју конфигурацију на захтјев власника. Често се такви модели допуњују мини-бар и полица за часописе, испод седишта кутије за складиштење.

Савет! Избор модуларна софа, купац треба посветити посебну пажњу квалитету оквира. Ако није јака, онда три честе трансформације могу брзо пропасти.

Модуларни апартман у студијском стану

Модуларни апартман у студијском стану

Поједностављени модели малих софа

Фолдинг каучи са креветима - још једна могућност за кухињу. Иако се кауч не шири веома широко, врло је згодно да се спавам на њему. Оне су једно и двоструко, али за кухињу прво треба купити. Међутим, ако кухиња није стандардна и има велике величине, можете купити двокреветну кауч за то.

Ови модели долазе са или без наслона. Имају две варијанте трансформације - подизање и склапање. Неки каучи су опремљени тајним фиокама за различите ситнице.

Мала кухиња није оправдање јер немате удобан кауч

Мала кухиња - нема оправдања да се одрекне удобног софа

 • Софа-клупе Је модел који је дизајниран да седи и чува ретко коришћене ствари. Такав намештај се може назвати "плакар са седиштем." Одликује га једноставност, лакоћа, удобност и ниске цене. Најчешће за произвођаче таквих клупа произвођачи бирају лаке материјале.

У стилском плану, софа-клупа је неутрална, тако да се савршено уклапа у било који ентеријер. За декорацију овог дизајнера намештаја препоручујемо коришћење Јастуци различитих величина, облика и боја. Неке угаоне софе употпуњује стол, који се, ако је потребно, претворе у друго седиште за столом.

Софа (кревет у кухињи) према принципу развијања

Ако је кауч купљен не само за седење за столом, већ се треба користити као вез, мора се изабрати трансформативна варијанта. Данас има више од десет врсте механизама за преклопне софе.

Наслов Дневна употреба Одељак за веш Локација:
Књига
Софа у малој кухињи: преглед практичних модела софа за удобну кухињу
То је проблематично, морају се уложити напори Да. Неопходно је да се склоните од зида
Танго
Софа у малој кухињи: преглед практичних модела софа за удобну кухињу
Удобно Да. Неопходно је да се склоните од зида
Еуробоок
Софа у малој кухињи: преглед практичних модела софа за удобну кухињу
Погодно, међутим, ако нема точкова -
можете оштетити под
Да. Погодно
Пантограф
Софа у малој кухињи: преглед практичних модела софа за удобну кухињу
Прикладно, без оштећења пода Да. Удобно
Пума
Софа у малој кухињи: преглед практичних модела софа за удобну кухињу
Погодно Само у угловним моделима Погодно
Отоманска
Софа у малој кухињи: преглед практичних модела софа за удобну кухињу
Погодно Је, пространо Неопходно је померити мало даље од зида
Хармоника
Софа у малој кухињи: преглед практичних модела софа за удобну кухињу
Потребни су одређени напори Не Постоји много места за одвијање
Повлачење
Софа у малој кухињи: преглед практичних модела софа за удобну кухињу
Погодно Не Компакт
Француски преклопник
Софа у малој кухињи: преглед практичних модела софа за удобну кухињу
Не - површина кревета није јака. Дневни рад ће бити проблем Не Погодно
Окрените се
Софа у малој кухињи: преглед практичних модела софа за удобну кухињу
Погодно Не Удобно
Амерички преклопник
Софа у малој кухињи: преглед практичних модела софа за удобну кухињу
Обезбеђује удобан сан, трајни дизајн Не Погодно
Долпхин
Софа у малој кухињи: преглед практичних модела софа за удобну кухињу
Краткорочни механизам Постоји просторија Погодно

Са најпопуларнијим треба прочитати више.

 • "Долпхин" или "кангароо" за кухињу - најбоље опције. У познатом свима кухињски углови могуће је посматрати такав механизам трансформације. Да би се софа претворила у кревет, потребно је извући испод дузег седиљта додатни елемент, који це слузити као мјесто за спавање, са лаганим кретањем. Овај модел је погодан за сваку кухињу, укључујући и веома малу.
Фолдинг механизам"Дельфин" - удобен для более просторных помещений

Склопиви механизам "делфин" погодан је за пространије просторе

Савет! Приликом куповине таквог софа, потребно је осигурати да је дизајн опремљен затварачима. Њихово присуство указује на квалитет намештаја.

Француски пресвлаци су атрактивни по изгледу, а леђа је елегантна и лијепа. Али у трансформацији, наслони нису укључени. Принцип развијања таквог софа слично нормалној преклопници. Због чињенице да француске софе заузимају веома мало простора, ово је идеална опција за мале кухиње.

Француски преклопник у облику лака

Француски преклопник у облику лака

 • Седафлек - то је слично француском софу, али то кошта више. Али може се купити за сталну употребу као вез. Док је прва опција погодна само за ретко експлоатацију.

Међутим, најслабије су погодне сједнице за мале просторе за мале просторије, а за то постоји више разлога:

 1. Тешко се распадају;
 2. они не могу да чувају ствари;
 3. механизми ових модела су врло "каприциени";
 4. у растављеном облику, овај дизајн заузима превише простора.
Седафлек у кухињи ће изгледати неугодно

Седафлек у кухињи ће изгледати неугодно

Добар модел је "хармоника". Поуздан је, лако се распада, али захтева пуно простора, тако да је погоднији за студио апартмани.

Кауч-књига може имати неколико варијација:

 • тицк-так;
 • опустити се;
 • еуробоок;
 • клик-клик.

Ако намеравате да га трајно користите, морате купити "Цлицк-цлацк" или "еуробоок". У овим моделима, одељења су обезбеђена за чување свих предмета, а оне су постављене прилично једноставно. Класичне књиге нису дизајниране за честу трансформацију, тако да их треба купити ако се користи у кревету само у ретким случајевима.

"Книжка" от IKEA со сменными чехлами и комфортным матрасом

"Књига" од ИКЕА с одвојивим покривачима и удобним душеком

Савет! Куповином "еуробоока" дају предност моделима који се разграђују користећи водичне профиле. Ролери су мање поуздани у раду.

Како одабрати софу у стилу?

Приликом креирања унутрашњег дизајна било које собе, намештај се бира у зависности од стила. Ово правило важи за кухињу. Постоји неколико фактора на које треба обратити пажњу приликом куповине софа за ову собу:

 • Класицизам захтева куповину симетричног модела неутралних тонских тканина. Елементи ковања уметности и резбарење.
 • За Енглески ентеријер типичан намештај од племенитих нијанси, од којих поједини елементи су украшени позлати и монограми. Може се допунити јастуцима и четкама.
 • Антикуе фурнисхингс Прихвата мекани кутни софа црвене или светло жуте боје.
 • Стил империје захтева помоц и претенциозност. Дакле, место спавања у кухињи у империјском стилу треба нагласити луксузно.
 • За минимализам Треба купити једноставан, али функционалан модел неутралне или лагане пастелне тонове.
Класичан ентеријер са традиционалним елементима декора

Класичан ентеријер са традиционалним елементима декора

 • Модерно - Овде је добродошао светла декорација, асиметрија и нестандардни облици.
 • Барок - је присуство глатких и заобљених облика, луксузно тапацирање.
 • За Прованса или народна кухиња урадиће плетене мале софе.
 • У смер поп арт успешно комбинован са класичним облицима и необичним декором.
 • За намештај у Арт Децо стилу типичне јарке светлеће завршне обраде, али не можете претерати, у супротном кауч ће изгледати мало хроми.
Арт ноувеау стил са акцентованим намјештајем

Арт ноувеау стил са акцентованим намјештајем

Савет! Пошто је главна сврха кухиње кухање, увијек ће бити спрејеви, испарења и мрвица. С обзиром на ову чињеницу, за кухињску софу треба обезбедити уклањиве поклопце.

Замењиви поклопци вам помажу да трају дуже

Заменљиви поклопци ће помоћи намјештају трајати дуже

Шта би требало да буде тапетар?

Најједноставнији тапацирање намештаја за просторије, у којој је храна припремљена, је кожа или винилскин (кожна гарнитура, која је много јефтинија од природног аналога). Овај тапацирунг:

 1. Немојте се бојати прскања уља и соса;
 2. је јак;
 3. отпоран на изгорелост;
 4. не захтева посебну бригу.
Практична и стилизована тапацирунг за кухињске штандове

Практичан стилски пресвлаке за кухињске штандове

Ови материјали се препоручују за породице у којима постоји мала дјеца, јер дјеца често једу нетачно, што увијек доводи до мрља на тапетарији.

Ипак, кожа и његов вештачки колега нису једини материјали прихватљиви у кухињи. Модерне фабрике намјештаја нуде купцима практичне, издржљиве материјале који се не плаше мрља и не апсорбирају мирисе.

Савет! На пример, можете одабрати намештај с велурним тапетарима или ратана.

Вештачка облога намештаја чини простор угоднијим и топлијим

Велурско облога намјештаја чини простор угоднијим и топлијим

Ако је то велика кухиња, онда нема апсолутно забринутости: софа се може поставити на максималној удаљености од плоче и радне површине. На таквој удаљености, спрејеви из хране који су припремљени нису страшни за њега.

У унутрашњости било које кухиње, тапацираног намештаја са тапацираним намештајем пастелне нијансе. Бели кауч је елегантна опција, али то је маркуее. Ако се власници куће придржавају Јапанске традиције, они би требали погледати намештај с сјајним тапацирунгом, допуњен јастуцима.

Савремени контраст с светлим детаљима

Савремени контраст с светлим детаљима

Савет! Треба одабрати намјештај за тапацирање у складу са основном бојном бојом ситуације. Само узимајући у обзир све суптилности, можете постићи идеалан ентеријер кухиње у коме се налази кауч.

Хладна скандинавска слика унутрашњости кухињског простора

Хладни скандинавски стил

У којој кухињској зони се ставља кауч?

Постављање софе у трпезарију има неколико опција:

 • Испод прозора. Угао и класичне равне конструкције погодни су за такав изглед.
 • У центру кухиње. Ова опција је погодна за велики кухињски или студио апартман. На малој површини такав смештај неће радити.
 • Насупрот деловима. Ако кухиња има стандардни распоред, софа постављена супротно ормарића и плоче, паралелно. Ако је софа равна, у углу је довољно простора за инсталирање фрижидера.
 • Чајна кухиња са столом или једноставно угаона софа биће оптимално решење за постављање у угао кухиње. Са оваквим изгледом, остатак простора на коме можете ставити фрижидер и друге корисне предмете је пуштен.

Савет! У кухињи би увек требали изабрати софе са нишом за чување ствари. Ово вам омогућава да ослободите простор од предмета који се ретко користе.

Софа у малој кухињи: преглед практичних модела софа за удобну кухињу

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

60 − 58 =