Скандинавски функционализам у унутрашњости кухиње

Скандинавски функционализам у унутрашњости кухиње

Роба из трговинске мреже ИКЕА традиционално се сматрају приступачним и квалитетним, укључујући намештаја и кухиња. Последње се одликују замишљеношћу и модерношћу дизајна, суптилности линија, те се стога органски уклапају у модеран ентеријер. О томе како да користите шведски намештај да бисте сами размишљали о својој кухињици и без помоћи позваног дизајнера - да сазнамо заједно!

Садржај

 • Неколико речи о произвођачу
 • Сива боја
 • Специфичност кухиња од бренда
 • Предности и мане
 • Имплементација у ентеријеру
Лаконски и практичан намештај у пастелним бојама

Лаконски и практичан намештај у пастелним бојама

Неколико речи о произвођачу

Икеа бренд је познат још од 1943. и још увијек не губи популарност. Почео је да ради у Шведској и тренутно је вођа производње кухиње у буџетском сегменту тржишта. У овим слушалицама се ујединили заједно:

 • Доступност за потрошача.
 • Поузданост.
 • Функционалност.
 • Сложен приступ.

Важно! Међу кључним карактеристикама продавница под познатим брендом је прилика за куповину која није само допала ормарића или цоунтертоп, али такође тапета, кухињски апарати, подна облога, што хармонично изгледа тачно са овим намештајем собе.

Глатка сјајна површина ће вам помоћи да визуелно повећате површину кухиње

Глатка сјајна површина ће вам помоћи да визуелно повећате површину кухиње

У овом тренутку, асортиман сиве кухиње Икеа није толико огромна, али ако треба да изаберете само такву сенку за фасаду, онда је ипак то учињено.

Сива боја

Горња боја је представљена у модуларним системима "Кнокхулт" - готова кухиње са столним врховима, кутије, умиваоник и миксер. Слушалице се испоручују у растављеном облику, али комплет садржи све што вам је потребно за монтажу. Постоје различите конфигурације, с различитим капацитетима и бројем шарнира и подне плоче. Такође, вриједи пажљиво погледати владаре "Сектион" и «Бодбин».

Међу важним корисничким особинама:

 1. Могућност подешавања висине ногу од присуства, који може да сужава или одврнути.
 2. Предњи делови ормарића и фиоке су прекривени трајним меламином. Овај материјал омогућава лако одржавање, отпорност на огреботине. Захваљујући томе, дуго ће изгледати као нови и учинити власнику срећним.
 3. Једноставно монтирање и подешавање врата захваљујући могућностима подешавања петљи у висини, дубини, ширини.
 4. Отварање ормарића може бити или десно или лево.
 5. Све кутије су опремљене механизмом за глатко трчање.
Мали намјештај намјештен за стан - студио

Мали наместај за стан-студио

Важно! Продавнице имају потпуно опремљене слушалице са пећ, хауба, ручке. Приликом куповине комплетан комплет састоји се само од ормара, умиваоника и дизалице, а све остало је неопходно посебно.

Модел кухиња у класичном стилу

Модел кухиња у класичном стилу

Цена слушалица зависи од његове величине: што више гардеробера, то је и скупље. Владар у једном стилу се извршава: није неопходно бринути да ће нови ормарић изгледати страно.

У напомену! Занимљиво је да су у овој модуларној линији производа представљени за продају појединачни елементи - и под и зид. Ово омогућава допуњавање просторија новим. системи складиштења.

Специфичност кухиња од бренда

Кухињски апартмани имају мноштво карактеристика. Међу онима које су потрошачи идентификовали, можете дефинисати следеће:

 1. Фасаде креирају без фрамелесс технологије. Истовремено се користи влакна високе чврстине. У свакодневном животу то се назива фине фракције или МДФ.
 2. Причвршћивање врата одвија помоћу специјалних вентила и чепова - обезбеђује поузданост и структурну снагу.
 3. Преко МДФ-а прекривен фурниром или меламин, што гарантује поуздану заштиту фасаде од оштећења повезаних са временом.
 4. Постоји широк спектар фиксера и система за фиоке. Израђени су искључиво за бренд намештаја. Коришћењем посебних система, отварање и затварање је једноставно, у једном покрету.
 5. Снажне пластичне ноге које могу издржати до пола тона.
Естетика и функционалност - главни задатак произвођача

Естетика и функционалност - главни задатак произвођача

Важно! Још једна карактеристика кухиња је стандардна величина и дубина, што поједностављује њихову инсталацију мале кухиње стамбене зграде.

Модеран и удобан намештај за малу кухињу

Модеран и удобан намештај за малу кухињу

Предности и мане

Сиве кухиње и свака друга производња ИКЕА имају бројне позитивне и негативне стране.

Предности Недостаци
Квалитет који се користи у производњи материјала. Сви су сертификовани и испуњавају стандарде производње намештаја. Стилистика кухиње - минимализам. Не сви воле ово. Чак иу погледу функционалности и издржљивости, неки потрошачи и даље одбијају куповину такве слушалице.
Дуговечност намештаја захваљујући добро осмишљеном дизајну. Типично, препознатљиво, што није исто тако свима. На неки начин, све ово можете исправити на рачун великог броја додатака. Међутим, стварање заиста јединственог ентеријера са кухињом ИКЕА вероватно неће радити, јер су све стандардне.
Сви детаљи одговарају величинама и рупама за њих, тако да самосаглашавање неће бити проблем. Стандардне величине су, с једне стране, предност, а са друге стране проблем за нестандардне кухиње неће радити за одређену собу.
Модеран дизајн ових сета омогућава се савршено уклапање са кућним апаратима. Роб, на коме се завршавају лепкови, је довољно танак, изгледа природније, али мање издржљив, може доћи до проблема са контактом са водом.
Намјештај је стандардан, који поједностављује избор модула за јединствени сет кухиња који одговарају њиховим потребама. На зидним ормарима нема посебних причврсних средстава. Зато што је намештај прикачен, тако да кажем, заувек. С једне стране, то је згодно, не морате да бринете да ће влада пасти или ће се померити. Са друге стране, ово искључује могућност преуређивања намештаја у кухињу.
На веб локацији произвођача могуће је направити сопствени намештај узимајући у обзир дизајн одлуке бренда. Може се попунити онако како ће бити погодно, а не бира стандардни сет. Корисници имају жалбе у погледу квалитета материјала и кухиње уопште, с обзиром на то да је њихов животни век далеко од онога што тврди произвођач, посебно за производе економске класе.
Једноставно склапање и монтажа. А ако за то једноставно нема времена, постоји услуга монтаже од стране стручњака компаније. Превише густи контакт са зидом, без икаквих празнина.

Нови узорци кухињског намјештаја носе идеју шведског дуализма: аскетизам у дизајну са максималном практичношћу

Нови узорци кухињског намјештаја носе идеју шведског дуализма: аскетизам у дизајну са максималном практичношћу

Сива кухиња ИКЕА: популарни модели и могућности израде ентеријера

Имплементација у ентеријеру

И поред недостатака кухиње ИКЕА, ипак многи бирају своје и не губе, јер кажу да је квалитет намештаја од других произвођача изузетно висок - не можете. Да бисте то осигурали кухињски сет постала одговарајућа и погодна, требало би да буде правилно постављена у унутрашњост.

Оптимално решење за кутни простор за кухињу

Оптимално решење за кутни простор за кухињу

Међу опцијама:

 1. Угао - одлично решење за мале просторије, јер заузима минимум простора.
 2. Лине - ова опција је најчешћа, као што је лако ормарића локација. Због једноставности кувања у кухињи можете истовремено двоје људи. Погодно за уске издужене кухиње.
 3. Паралелно - у овом случају, радна подручја ће се налазити супротно једни другима. Такво је могуће инсталирати само у довољно великој просторији, док треба имати у виду да између "линија" мора бити растојање од најмање 1-1,5 м.

Закључак

Кухиња ИКЕА у сивој нијанси - ово је прилично оригинално решење за уређивање собе за кување. Фасаде слушалица ће моћи издржати пуно, али и даље са намјештајем треба пажљиво руковати.

Сива кухиња ИКЕА: популарни модели и могућности израде ентеријера

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

21 − 20 =