Кухиња-дневна соба, уређена у стилу Арт Ноувеау

Кухиња-дневна соба, уређена у стилу Арт Ноувеау

Модерна идеја комбинација кухиње са дневним боравком долазе из европских земаља не тако давно. Популарност и значај таквог изгледа лако се може објаснити погодношћу и функционалношћу. Иако се често ствара у новим кућама, можете добити стварни ентеријер у старијој кући, комбинујући две собе.

 • Основе планирања
 • Савети дизајнера о дизајну
 • Избор намјештаја
 • Главне потешкоће
Паралелни распоред кухиње

Паралелни распоред кухиње

Основе планирања

Предмет квадратног облика је најповољнија варијанта, погодна за реализацију таквог пројекта. Са зидовима на 5 квадрата. м можете савршено балансирати пропорције и подељене зоне. Овај образац претпоставља Кухиња у облику слова Л или оток. Потребно је мало више простора, али домаћица може истовремено кувати и комуницирати са гостима, суочити се с њима.

У напомену! Као острво можете користити бар, стварајући радну површину кухиње у облику слова Г.

Природни материјали и остареле површине помажу у истицању стила схеббие-цхица

Природни материјали и остареле површине помажу у истицању стила схеббие-цхица

Прекрасна комбинација боја у модерном ентеријеру

Прекрасна комбинација боја у модерном ентеријеру

Прилично заједнички пројекат је одвајање дневне собе са софом, усмјерени према супротном зиду из кухиње. Величина треба узети у обзир површину собе, како не би блокирала пролаз. Надређени намештај може ометати слободно кретање, тако да се то не дешава, врши прелиминарна мерења, остављајући на прелазу 1 метар са обе стране. Површина је 25 квадратних метара. м даје прилику да бисте инсталирали партицију у облику рацк-а или екрани.

Ако соба има правоугаони облик, постављање зона треба пажљиво планирати узимајући у обзир локацију прозора. У уској соби је бољи поставити скуп уз кратак зид, то ће балансирати пропорције, неће га учинити још више издуженим. Такође је савршен изглед угла, који је много разноврснији и ергономски.

Савет! Структура у облику слова Г може се створити отварањем острва у правцу дневне собе, али У облику у уској соби је боље да не користите.

Савет! Ако је површина собе од 25 квадратних метара. само један прозор, додајте осветљење виси и рефлектори. Ово је посебно неопходно у радном простору - изнад металне табле, плита и умиваоник.

Савети дизајнера о дизајну

Избор стила, као и његова примена, у потпуности зависе од укуса власника. Простор површине 25 квадратних метара. м даје пуно могућности, не ограничавајући избор. Можете се зауставити у једном правцу или пробати своје идеје у необичним комбинацијама. Дизајнери препоручују контрастни дизајн, с обзиром на то да одлука о додавању неких акцената чини интересантнијом.

На пример, Кухиња у светлим бојама или уз присуство тамних тонова савршено се меша са неутралном дневном собом. Користите пастелне боје у соби за одмор је потпуно оправдана, јер дневна соба служи да омогући особи да се опусти након једног дана рада.

Комбинација кухиње са дневном собом подразумијева ближе кориштење укупне површине. Суштина пројекта је да се све налази у истом простору, али може бити неопходно одвајање дневног боравка, за који су дизајнери препоручили допуњују ентеријер са екраном. Ова техника може бити веома корисна ако морате да сместите госте. Поред тога, лако се уклања и користи само када је потребно. И пусти је да ради лоше са изолацијом буке, али она може ограничити видљивост и осветљење.

Зонирање по партицији

Зонирање по партицији

Стаклени зидови за одвајање у зонама

Стаклени зидови за одвајање у зонама

Избор намјештаја

Избор намјештаја за кухињу-дневну собу, узимајући у обзир стил, обим боја, практичност и величину собе. По правилу, главни субјекти су софа, кухињски сет и трпезаријски сто са столицама. Поред тога, ентеријер може бити допуњен другим елементима, као што су столни сто, столица за пењање или нешто више индивидуално, неопходно за власника.

Кауч ће служити као одлична граница између две зоне

Кауч ће служити као одлична граница између две зоне

Савршен додатак кутији кухињски сет ће бити бар цоунтер са високе столице. Овај ентеријер изгледа модерно и одговара одговарајућим стиловима. Поред тога, она ће служити као елемент зонирања и одвојити кухињу из дневне собе. Просторија је 25 квадратних метара. м даје могућност додавања сјајних зидова сјајних боја, тако да гардеробране слушалица могу бити израђене од тамног дрвета или са обојеним фасадама.

Савет! Изабери тканину од тапацираног намештаја узимајући у обзир удаљеност од кухиње. Што је ближа софу на подручју кухања, практичнији материјал би требао бити. Боље је одмах изабрати праву Поклопац који ће помоћи задржавању тапацираног материјала.

Главне потешкоће

Одлука да самостално направите ентеријер у кући, је изврсна, јер сваки детаљ који сте сами направили има посебну вриједност. Међутим, понекад недостатак неопходних знања и искустава доводи до бројних грешака које немају користи од укупног утиска. Нарочито се односи на тако сложен пројекат као комбинација кухиње са дневним боравком. Размотрите најчешће грешке.

 1. Превише простора. Површина је 25 квадратних метара. м је довољно да се то осигура разграничите зоне са партицијом, остављајући довољно простора и не смањујући просторију. Такође вриједи користити визуелну разлику, користећи различиту завршну обраду пода и зидова.
 2. Недостатак одобрења. Ако планирате срушити зид, потребно је да се упознате са свим плановима куће, сазнате који зидови носи. Тек након тога, дозвољена је реализација идеје.
  Пре глобалног развоја, пројекат треба координисати

  Пре глобалног развоја, пројекат треба координисати

  Не могу се уклонити све партиције у стану

  Не могу се уклонити све партиције у стану

 3. Игноришући хигијенске норме. Кување неизбежно доноси мирисе и повећава загађење. Стога је вредно размислити о завршној обради, систему вентилације, намјештају узимајући у обзир ове факторе. У супротном, сва прљавштина ће се брзо ширити око дневне собе.

  При уређивању кухињске површине потребно је водити рачуна о потребним комуникацијама

  При уређивању кухињске површине потребно је водити рачуна о потребним комуникацијама

 4. Инкомпатибилност стилова. У комбинацији, општи поглед има огромну улогу, пошто сви детаљи морају да се уклопе у целокупну слику. Са једним стилом, пројекат је много лакши за примену, посебно за почетнике.
 5. Недовољно осветљење. За такав план, једини лустери у центру ће бити мала. Морамо размишљати о посебном расвета за кухињу и дневне собе, узимају у обзир локацију прозора у дизајну ентеријера.

Савет! Није потребно пренијети радни простор кухиње у дневну собу, ово планирање је забрањено. Можете наћи многе интересантне идеје, остављајући главне комуникације на својим местима.

Распоред и дизајн кухиње-дневне собе површине 25 квадратних метара. метара

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

36 − = 31