Jednostavni platbands u boji krova drvene kuće

Jednostavni platbands u boji krova drvene kuće

Clypeus on prozori u drvenoj kući igra vrlo važnu ulogu stvarajući fasadu. Stvaranje dijela lica u kući treba biti tretirano s punom odgovornošću. Uostalom, iz onoga što izgleda kao zgrada, postoji prvo mišljenje o vlasniku kuće. Ovo je "lice" cjelokupne strukture. Zato se brinuti vlasnici pokušaju ukrasite fasadu kuće, čine ga jedinstvenim i individualnim. Zahvaljujući uređenju ne samo zidova, već i prozora, vrata, krovove možete dobiti nenadmašne rezultate. Clysters mogu stvoriti cjelovitost sastava, vizualno povećati ili smanjiti otvore prozora. Pomoću njihove pomoći možete postići bilo kakav vizualni efekt.

sadržaj:

 • Clypeus - tradicionalni element uređenja fasade
 • Funkcije platbands u drvene kuće, njihove prednosti
 • Nedostaci drvenih pločica
 • Vrste crijeva
 • Materijali koji se koriste za izradu pločica
 • Okviri za prozore
 • Izbor traka za drvene kuće
 • Ugradnja pločica
Trobojne drvene pločice s geometrijskim rezbarijama

Trobojne drvene pločice s geometrijskim rezbarijama

Drvena kuća s kućištem s biljnim elementima

Drvena kuća s platalama s uzorkom povrća

Primjer ruske drvene arhitekture: kuću trgovačkog Tetyushinova

Primjer ruske drvene arhitekture: kuću trgovačkog Tetyushinova

Clypeus - tradicionalni element uređenja fasade

Platbands su korišteni od davnih vremena. To su tradicionalni i voljeni elementi za ukrašavanje prozora. Naravno, u multifamily kućama, platbands nisu montirani. Namijenjeni su za ukrašavanje drvene kuće. Uz njihovu pomoć uspijevate promijeniti izgled kuće izvan prepoznavanja. Jednostavan dizajn stvara nevjerojatan učinak.

Daske na prozorima drvene kuće, čije se fotografije mogu vidjeti na internetu, jasno pokazuju kako su ti elementi potrebni. Prekrasni i originalni proizvodi nadopunjuju zgradu, čineći ga potpunim izgledom. Uz njihovu pomoć vrlo je lako stvoriti cjelinu svih struktura u dvorištu. Zato su prije mnogo godina korišteni u najskupljim kućama. Bili su ponosni i prezentirali svoje goste, jer su na posve drugačiji način tretirali vlastitu kuću. "Moja kuća je moja tvrđava" - smatra drevne ljude i stvara jake i pojedinačne zgrade.

Dekorativni elementi u stilu "kalijazina"

Funkcije platbands u drvene kuće, njihove prednosti

Ali ne samo ljepota i plemenita gledišta su poznati po elementima dekor fasade. Ploče za prozore izvode različite funkcije:

 • Element dekor koji služi kao pravi ukras. Kućište ističe prozore, čineći njihova obilježja izražajnijom i primjetnijom. Pomoću pomoći možete dati prozoru drugačiji oblik;
Okrugla crijeva daju prozore luka izgleda

Okrugla crijeva daju prozore luka izgleda

 • vizualna promjena otvora prozora. Ovo je izvrsna opcija u slučajevima kada prozor želi suziti ili, obrnuto, povećati. Na primjer, mali prozori su vrlo jednostavni za uvećanje, uokvirujući ih u čipkaste čipke;
Drveno kućište starije od 100 godina u jednoj od sela Sverdlovskog kraja

Drveno kućište starije od 100 godina u jednoj od sela Sverdlovskog kraja

 • ističe stil kuće. Uz pomoć takvih proizvoda vrlo je lako stvoriti pravi ansambl zgrada u dvorištu. Ako se kompetentno približite dizajnu i ukrašavate sve prozore u dvorištu u jednom stilu, možete postići cjelovitost svih struktura;
 • pouzdan zaštitnik šavova. U drvenih seoskih kuća Prozor se postavlja u istu ravninu sa zidom. Ako je kućište ispravno montirano, proizvod se lagano zatvara okvir prozora i zid, čime se pouzdano pokriva zglob. Zbog takvog rasporeda šav je pouzdano zaštićen od pucanja, prašine i štetnih utjecaja na okoliš. Uvijek će ostati zapečaćen, ne dopustiti hladnoću u kuću.

Moderna platna su prekrasni proizvodi koji pouzdano štite strukturu. Zato postoji mogućnost obrade drvenih kuća za prozore. Na tako jednostavan način, ne samo da ukrašavate svoje kućište već i sigurno zaštitite otvore od uništenja, pogotovo jer na suvremenom tržištu građevinskih materijala predviđeno je veliki izbor vrsta ukrasnog elementa fasade.

Dekorativne ploče na prozorima moderne kuće s drvenim okvirom

Dekorativne ploče na prozorima moderne kuće s drvenim okvirom

Nedostaci drvenih pločica

Osim prednosti clypeusa, vrijedi spomenuti i njihove nedostatke. Iako su beznačajni u usporedbi s prednostima, još uvijek je potrebno znati o njima:

 • Plat bendovi vrlo reagiraju na vremenske uvjete, jer oni nisu zaštićeni ničim. To se primarno odnosi na drvene proizvode. Da bi se izbjegle takve poteškoće, drvene trake se obrađuju posebnim tvarima koje doprinose njihovoj dugoj službi. Proizvodi od umjetnih materijala manje su zahtjevni za njegu. Suvremene tehnologije omogućuju ih stvaranje izvana slično prirodnim, ali ih često prekoračuju u funkcionalnosti.
Drvene trake mogu ukrasiti čak i sive zgrade

Drvene trake mogu ukrasiti čak i sive zgrade

 • Oni zahtijevaju veću pozornost. Drveni dekor elementi zahtijevaju stalnu brigu. Moraju biti oslikane ili lakirane. Puknute cijevi s pogledom na zgradu izgledaju ružno, nepovoljno utječu na cijeli izgled, čineći ga neurednim i neurednim.
Morat ćete pogledati i izvan prozora: drvene pločice privlače pozornost na prozore zgrade

Morat ćete pogledati i izvan prozora: drvene pločice privlače pozornost na prozore zgrade

 • Neusklađenost materijala može biti štetna za izgled kuće. Odabir kućišta treba se približiti razumijevanjem stila i dizajna. Najbolji izbor je povjeriti stručnjaka koji će vam pomoći odabrati najpovoljniju varijantu dekor.
Drveni clypeus u dvije boje na jednoj od zgrada u gradu Kostromu

Drveni clypeus u dvije boje na jednoj od zgrada u gradu Kostromu

Vrste crijeva

Danas su potrošači dostupni različitim vrstama kućišta:

 • Proreznye, koji impresionirati sa svojom ljepotom i milošću. Otvoreni uzorci naglašavaju individualnost i značajku, ukazuju na izvrstan okus vlasnika kuće. Takvi proizvodi su napravljeni, kao kontinuirana tkanina s prekrasnim uzorkom. Ukrašena s takvim okvirima prozora, stvara se dojam da su otvori prozora okrunjeni elegantnom čipkom. urezan paneli za prozore u drvenoj kući - ovo je najbolja vrsta ukrašavanja i pouzdan zaštitnik protiv štetnih utjecaja okoliša na zglobove.
Cutaway clypeus ukrašen s trčanje konje

Obrezivanje clypeus ukrašen konjima

 • Nadzemlje, koje su složenije konstrukcije. Takvi proizvodi su postavljeni na posebnu ploču. Imaju vrlo različite uzorke. Tanke linije su savršeno vidljive na "oblogama", impresioniraju svojim prijelazima. Takav element može se postaviti na clypees, koji su već dostupni na prozorima. Ovo je najbolji način ažuriranja izgled kuće. Osim toga, ako je lažan materijal i nježni clyster obojeni u različitim bojama, možete dobiti učinak trodimenzionalne slike.
Urezivanje platba na prozorima drvene kuće u Irkutskom

Urezivanje platba na prozorima drvene kuće u Irkutskom

 • Jednostavan. Imaju glatku površinu. Nemaju nikakvih obrazaca. Proizvod može imati različite oblike, zaobljene rubove. Obično su ove vrste platnih traka instalirane kako bi zaštitile šav. Prilažu ih fasada gotovog obrasca. Izbor tih kućišta može biti element moderanog dizajna.
Moderna kuća s laganim drvenim okvirom, ukrašena rezbarenim prozorima na prozorima

Moderna kuća s laganim drvenim okvirom, ukrašena rezbarenim prozorima na prozorima

Bez obzira na oblik i izgled kućišta, mora se izdržati nepovoljno vrijeme, promjene temperature i ne reagirati na vlagu. Zato se za takve proizvode postavljaju posebni zahtjevi. matrice Clysters na prozorima u drvenoj kući mogu stvoriti element koji će zadovoljiti zahtjeve vlasnika zgrade.

Stencils for platbands s biljnim elementima

Stencils for platbands s biljnim elementima

Materijali koji se koriste za izradu pločica

Najčešći materijal koji se koristi za proizvodnju clypeusa je stablo. Ovaj prirodni materijal kao ništa drugo ne pristaje dizajn drvene kuće. No, vrijedno je zapamtiti da bez posebnog tretmana drveni proizvodi brzo gube izgled i postaju zapušteni. Također, poseban tretman sprječava propadanje stabla, jer štiti materijal od destruktivnog djelovanja vlage.

Kako bi zadržao izgled iste lijepe i elegantne, pločice moraju biti tretirane lakom. I danas, lak mogu se zamijeniti specijalnim proizvodima na bazi voska. Oni su izvrsni branitelji drveta i ne mijenjaju izgled. Kućište za prozore u drvenoj kući, čija cijena ovisi o materijalu njihove proizvodnje i složenosti gradnje, bit će dopunjena bilo kojim pročeljem.

Postoje i alternativni proizvodi koji se sastoje od drugih materijala:

 • MDF ploče s laminatnom prevlakom. Ovi proizvodi izrađeni su u obliku letvi, oslikani prema modernoj tehnologiji kako bi odgovarali prirodno drvo. Takvi proizvodi se proizvode u različitim bojama. Uz njihovu pomoć možete jednostavno dati kuću bilo koji dizajn.
 • Plastične ploče. Takvi proizvodi uopće ne stupaju u interakciju s okolinom, lako ih se brinuti. Proizvedene u različitim bojama. Imaju visoke tehnološke karakteristike, trajnost i snagu. Ali takve opcije, kao pravilo, su postavljene plastični prozori. Svakodnevno plastični obloge za prozore u drvenoj kući postaju sve popularniji zbog svojih visokih tehnoloških svojstava.
Plastični bijeli plašt na metalnim plastičnim prozorima moderne drvene kuće

Plastični bijeli plašt na metalnim plastičnim prozorima moderne drvene kuće

 • Trake poliuretana, koje imaju laganu težinu. Od ovih, vrlo je lako stvoriti zakrivljene strukture. Oni su jednostavni za instalaciju, imaju dug životni vijek.
 • Metal, koji posjeduje visoke zaštitne funkcije.

No unatoč svim prednostima umjetnih materijala vlasnici drvenih zgrada daju prednost istim proizvodima. Drvene trake su izrađene od masivnih drvenih vrsta, kao što su bor, lon, hrast. Lijepe pladnjevi za prozori u kući ili terasi Posebno će naglasak staviti na stvaranje fasade.

Okviri za prozore

Svaka od vrsta proizvoda može se priključiti na različite načine. Ovisno o tome kako okviri okvira prozore, razlikuju se:

 • ravan krovni vijenac. Takvi proizvodi ističu eleganciju i stil, ukazuju na plemstvo. Oni se uklapaju u strogu fasadu zgrade, idealno naglašavajući njegovu profinjenost;
Američka kuća u viktorijanskom stilu s jednostavnim trakama u mahagoni

Američka kuća u viktorijanskom stilu s jednostavnim trakama u mahagoni

 • s lukom. Takvi su proizvodi izvrsna opcija za prozore s zaobljenjem na vrhu;
Drveni lukovi vizualno mijenjaju veličinu prozora

Drveni lukovi vizualno mijenjaju veličinu prozora

 • s obrascima i konac. Takvi proizvodi će donijeti zest i izvanrednu zagonetku u dizajnu izgleda kuće;
Otvoreni okviri prozora

Otvoreni okviri prozora

 • s zglobni elementi, koji su pričvršćeni sa svih strana prozora.

Podloge izrađene od MDF-a pod prirodnim drvom jednostavne su za instalaciju i jednostavne za njegu. Ali oni ne idu u usporedbi s drvenim proizvodima. Sve ljepote i plemenitosti prenose se u proizvode izrađene od prirodnog materijala. Skladno se uklapaju u dizajn drvene kuće i ništa više nije prikladnije za to.

Prirodno stablo daje ogroman prostor mašte za ukrašavanje prozora uz pomoć pločica

Prirodno stablo daje ogroman prostor mašte za ukrašavanje prozora uz pomoć pločica

Clypeus na prozorima u drvenoj kući: izbor platbands

Prilikom odabira obloge, stručnjaci savjetuju da obratite pažnju na:

 • ukrasne boje s gama zid, krovove. To ne znači da svi elementi kuće trebaju imati istu nijansu, ali ne bi trebalo biti oštrih kontrasta. Ako je clypeus iste boje kao i zidovi, to jednostavno neće biti vidljivo. Oštar pad palete boja poremetiti će integritet strukture. Najbolja opcija je lagani kontrast. Fotografije prikazane na internetu daju vizualni prikaz elemenata dekoracije i njihovih tonova;
 • Korespondencija veličine kućišta s otvorima prozora. Proizvodi za ukrašavanje fasade ne smiju biti ni veliki ni mali. Najpogodnija je mogućnost kada je element nekoliko centimetara veći od otvora prozora;
 • prevlaka. To bi trebao biti izveden pomoću suvremenih sredstava koja pouzdano štite platne trake od uništenja.

Najbolja opcija je kupnja proizvoda uz konzultacije. Profesionalac vlastitog poslovanja moći će vizualno procijeniti stanje prozora i odabrati neku vrstu clypeusa koji se uklapa u dizajn fasade, nadopunjuje ga, postaje ornament zgrade.

Clypeon na prozorima u drvenoj kući: moderne drvene pločice na bazi ruskih bajki

Moderne drvene pločice na bazi ruskih bajki

Ugradnja pločica

Instalaciju pločica treba povjeriti profesionalnim majstorima, jer takav rad zahtijeva iskustvo i znanje. Nepropisno postavljeni dekorni elementi nisu nešto što ne ukrašava pročelje, već su sposobni destruktivno djelovati na nju. Zato, prije nego što kupite platbands, preporučuje se dobiti kvalificiranu pomoć pri odabiru proizvoda.

Možete napraviti sami dizajn jednostavnog drvenog clypeusa

Možete napraviti sami dizajn jednostavnog drvenog clypeusa

Profesionalac će moći odabrati vrstu proizvoda, njegovu veličinu. Majstor ga brzo i kvalitativno instalira. Instalacija clypees na prozore u drvenoj kući od strane profesionalnog ne uzima puno vremena i truda. Osim toga, takve usluge su jeftine. Zato ne treba samostalno montirati platne tračnice, radeći ono što nikad nije bilo učinjeno.

Sheme je rezbareno clypeus s roletama za tradicionalnu drvenu kuću

Sheme je rezbareno clypeus s roletama za tradicionalnu drvenu kuću

Odabir obrezivanja treba pristupiti punom odgovornošću i razumijevanjem stila. Takvi su proizvodi dizajnirani ukrasite prednji dio kuće, izraditi ga kao pojedinca, naglasiti određeni stil. Zato će jednostavna konzultacija sa stručnjacima pomoći svima razumjeti različite vrste proizvoda i odabrati najprikladniju varijantu dekor. Ljepota, milost, plemstvo: to je ono što se nalazi u takvim jednostavnim proizvodima kao što su pločice za prozore za drvene kuće.

Clypeus na prozorima drvene kuće: dekorativni ukras fasade i 70+ izvornih primjera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

36 − = 27