Благодарение на уникалните качества на стъклото, неговите възможности за изграждане на къщи са безкрайни

Благодарение на уникалните качества на стъклото, неговите възможности за изграждане на къщи са безкрайни

Преди собствениците домашни парцели често възниква въпросът: какъв тип строителство да избере за изграждане на жилища? Сферата на архитектурата и дизайна се променя толкова активно, че сред предложените проекти е трудно да се направи избор. На първо място, трябва да определите материала за строителство. Стъклото става все по-популярно днес. Сега тя се състои не само от малки елементи във формата прозорци и остъкляване на врати. Днес стъклото е основният материал за изграждането на оригинални конструкции.

  • предимства
  • Характеристики на стъклените къщи
  • Технология на ерекцията
  • общуване
Скелетна къща от камък и стъкло

Скелетна къща от камък и стъкло

предимства

Стъклени къщи се появиха в страната ни сравнително наскоро, така че малко хора вече са изпитали своето особеност. Въпреки популярността, такива проекти са избрани досега само от ценителите на красотата, но всички, защото малцина са запознати с предимствата си. Сред предимствата могат да бъдат идентифицирани следните:

  1. естетически характеристики;
  2. простота на ерекцията;
  3. икономия на енергия.
Проектиране на стъклен корпус

Проектиране на стъклен корпус

Панорамна фасада на сградата разкрива красива гледка

Панорамна фасада на сградата разкрива красива гледка

Към бележката! Първото нещо, което плаши от конструкцията на такива структури на вашия сайт е страхът от замръзване, особено в нашите студени ширини. Всъщност прозорците с двоен стъклопакет имат специален дизайн, така че те са идеални за всякакъв терен, независимо от климата.

Поради липсата на бариери пред проникването на слънчева светлина, тази структура спестявайте пари за електрическото осветление. Къщата е изпълнена със светлина със слънцето и едва след като тя падне, трябва да включите електрическите светлини. Дори през зимата слънчевите лъчи затоплят стаята. Но необходимостта от отопление все още остава.

Въпреки сложността на дизайна, е много лесно да се сглоби. Най-важното е правилното спазване на алгоритъма и спазването на необходимите параметри. В конструкциите могат да се дадат различни форми, които ви позволяват да ги приберете в по-голямата част дизайн на ландшафта.

Характеристики на стъклените къщи

Въпреки всички предимства, такива къщи имат някои особености и недостатъци, които трябва да бъдат взети предвид преди избора на проект. На първо място, това се дължи на пълната видимост на стените, което прави възможно преразглеждането на всичко, което се случва в къщата. Във връзка с това се губи неприкосновеността на личния живот на наемателите.

Съвет! Този дефект може да бъде коригиран чрез използване плъзгащи завеси за отделни зони. Също така, ако е възможно, трябва да инсталирате невидима висока ограда.

Завесите на всички прозорци ще помогнат да се запази мистерията на случващото се в сградата

Завесите на всички прозорци ще помогнат да се запази мистерията на случващото се в сградата

Най-добрият начин за премахване на този проблем обаче е използването на специално отразяващо стъкло, което има външна огледална повърхност.

Важно! В този случай обаче количеството слънчева светлина, преминаващо вътре, се намалява. Струва си да се има предвид този факт при избора на този материал.

Друга особеност е сложността на грижите. За разлика от повечето традиционни материали, стъклото се нуждае от по-често лечение, за да поддържа чистотата. В този случай може да са необходими специални препарати и оборудване. Ако сградата има повече от един етаж, тогава за пречиствателните работи трябва да се прилагат към специализирана фирма за почистване.

Рефлективното стъкло е по-скъпо, но практически материал за прозрачни къщи

Светло стъкло - по-скъп, но практичен материал за прозрачни къщи

Важно е сложността на разработването на проект за изграждане на жилищна къща от стъкло. За тази цел се препоръчва да се обърнете към специалисти, чийто опит няма да допусне грешки при изчисляването и подбора на материалите. Същият фактор води до следния недостатък. Ерекцията се състои от няколко дълги етапа, на които трябва да се провеждат редовни консултации с клиента и специалистите с цел постигане на желания резултат.

Технология на ерекцията

  • Стъклени къщи, наричани полудървени, дойде при нас от Германия. Традиционно за тях се използва рамка, изработена от дърво, в която са поставени стъклени панели.

Съвременният пазар на строителни материали позволява да се опрости процеса на изграждане, като по този начин се постигне това екологично чисти, както и традиционните дизайни.

Дървената рамка създава изключителен стил на сградата

Дървената рамка създава изключителен стил на сградата

Изграждане на рамки от прозрачен материал

Изграждане на рамки от прозрачен материал

За изграждането на подобни съоръжения днес използват залепени лъчи, разкрит гумирана боя, който служи като рамка. Основният елемент е прозорците с двоен стъклопакет.

В зависимост от проекта, сградата може да се състои от една кутия или да има преградни стени, които също се препоръчват да бъдат направени от стъкло. Този вътрешен дизайн ще постигне максималния ефект на единството с външния свят. Също така могат да бъдат сгради едноетажна или имат няколко нива.

Съвет! При избора на материал е необходимо да се вземе предвид нивото му на защита от слънцето. Трансформацията и размерите на стъклото играят важна роля, която позволява разширяване или намаляване на пространството.

общуване

отопление, водоснабдяването, канализацията са единствените елементи, които могат да развалят целия проект на проекта. Следователно, техният подбор и инсталация трябва да бъдат подхождани много внимателно.

Тръбите, които осигуряват влизането на чиста вода в сградата и изхвърлянето на отпадъците, трябва да се използват в минималното количество.

Съвет! Най-доброто от всичко, ако мястото, където е инсталирано оборудването, към което са свързани, комуникациите ще паднат под пода.

Топлинните спестявания в тази структура вече са споменати по-горе. Но заслужава да се отбележи, че за използването на слънчева енергия е най-печеливша и е необходимо да се инсталира къща в южната част на обекта.

Триетажна къща с панорамна фасада

Триетажна къща с панорамна фасада

В случай, че трябва да инсталирате отопление, най-добрият вариант за това съоръжение ще бъде подово отопление. В зависимост от начина на доставка, той може да бъде от два вида - електрически и пара. И двата варианта се отличават с това, че тръбите или лентите, с които се пренася топлината, се намират в пода. За да го скриете, най-добре е да го използвате керамични плочки. Но ако не искате да нарушите концепцията за интериорен дизайн, тогава идеалният вариант ще бъде епоксиден 3D етаж с всеки състав, избран за вашия вкус.

Отличен изглед и единство с природата

Отличен изглед и единство с природата

заключение

Елате при нас от Германия, стъклените къщи са отлична възможност за жилище. Те имат уникален естетичен външен вид, който с правилния избор на място за инсталация ви позволява да се наслаждавате неограничено на природните дадености. В същото време самата сграда е безопасна за околната среда. Важно е, ако следвате технологията на подреждане, те могат да се използват по всяко време на годината.

Варианти на проектите и специфичност на строителството на стъклени къщи

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 3 =