Панелите от екологично чисти панели Greenboard ви позволяват да изградите безопасна и чиста къща

Панелите от екологични материали, направени от гипсокартон, позволяват да се изгради безопасна и чиста къща

Асортиментът от строителни материали се актуализира редовно и се разработват по-удобни и безопасни продукти. Едно от най-новите разработки досега панел grinbord. Те наскоро са дошли в широк достъп, но вече са придобили популярност. Прочетете, ако искате да знаете какво е толкова специално за тях?

 • Панели от гипсокартон
 • Видове и приложения
 • Предимства и характеристики
 • заключение
Малка селска къща, направена от екологични материали

Малка селска къща, направена от екологични материали

Панели от гипсокартон

Зелен съвет - вид плочи, изработени от пресовани дървесни влакна. Разликата им от подобни материали е, че циментът се използва като свързващо вещество.

Зелените панели се появиха съвсем наскоро, но станаха много популярни

Панелите на зелената дъска се появиха съвсем наскоро, но те вече станаха много популярни

Разнообразие от пана

Разнообразие от пана

Панелите от зелена дъска се състоят от следните компоненти:

 1. Дървени влакна - 60%;
 2. Портланд цимент - 39.8%;
 3. силикатно адхезивно лепило с ниска концентрация - 0,2%.

Помощ! В горния списък можете да срещнете нови условия за себе си. Предлагаме да ги разгледаме по-подробно.

 • Портланд цимент - е стягащо който се състои от смес от натрошен циментов клинкер, гипс и калциев силикат.
 • Цимент клинкер Едно вещество, получено чрез обработка с високи температури на суровини, образувани по време на изпичане, синтероване или топене.

Видове и приложения

Панелите от гипсокартон са създадени за използване в строителството ниски сгради - като груби подове в многофамилни жилищни сгради. Поради факта, че те не влияят на химикалите могат да бъдат използвани в изграждането на стопански сгради, като складове или съоръжения за животновъдството.

Всеки от видовете, произвеждани днес, има свои собствени характеристики. Те могат да бъдат разгледани по-подробно в таблицата по-долу.

изглед Дебелина, мм Плътност, кг / м 3 приложение
GB1 50 - 100 300 Използва се като топло и звукоизолатор, като панел за кожа
GB2 25 - 35 700 Тя е предназначена за създаване на сглобяеми конструкции, може да се използва за несменяем кофраж
Gb3 10 - 12 950 Използва се като структурно или защитно средство

Размерът им зависи от производителя и вида. Приблизителната дължина е от 2500 мм, а ширината от 600 мм.

Съвет! При закупуване на консултирате с размерите на доставчика на плочите, което ви позволява да ги използват възможно най-ефективно и да се намали количеството на остатъци и отпадъци.

 Предимства и характеристики

Панелите "Greenboard" на цена са малко по-скъпи от подобни инструменти, използвани по-рано, но те имат много предимства:

 • Дълготрайност. Производителите гарантират експлоатационен живот до 100 години, при спазване на техниката на инсталиране. Тази особеност се проявява чрез процеса на карбонизация на цимент, който е част от плочите. Благодарение на тези предимства, като имате инсталиран Green Board, имате възможност да спестите пари за по-нататъшни ремонти на построената сграда.
Баня панел довършителни зелен съвет

Баня декорация с панели от зелена дъска

 • Екологична съвместимост. Може би това е един от основните показатели, които интересуват модерните потребители. Структурата на печката не включва вредни химикали. Ето защо, независимо от влиянието на околната среда, няма вредни емисии. Благодарение на специален дизайн те "дишат", създавайки благоприятна атмосфера.
 • Пожарна безопасност. За разлика от предишните аналози, зелената дъска е огнеупорна, а се отнася до ниско изгаряне. Този ефект се дължи на наличието на цимент в състава и на отсъствието на запалими вещества.
Успешна комбинация от жълти и черни цветове в дизайна на частна къща

Успешна комбинация от жълти и черни цветове в дизайна на частна къща

Комбинация от материали за декорация на фасади

Комбинация от материали за декорация на фасади

 • Топлоизолация. Тя е гарантирана от високо съдържание на дърво, както и специален дизайн, по-специално наличието на пори в чаршафите. Ниво на топлоизолация зависи от марката.
 • Шумоизолация. Предоставя се от многослоен лист. Обикновено се състои от 5 слоя дърво с различни импрегнации или без него.
 • Биологична стабилност. Поради високата концентрация на калиевите импрегнации (силикатно лепило), те устойчиви на бактерии, плесени, гъбички и други микроорганизми, като по този начин се гарантира тяхната издръжливост и безопасност.
Уютна спалня на таванския етаж

Уютна спалня на таванския етаж

 • Химическа устойчивост. Листовете не се влияят от агресивна среда, в която са предвидени соли и киселини. Това предимство разширява обхвата на използване.
 • Съпротивление срещу замръзване. При мокро време, предшестващо измръзване, повечето аналози се напояват и корозия се получава при ниски температури. Зелената дъска почти не абсорбира влагата. Те бързо го отстраняват, а количеството, което остава, е свързано с процеса на карбонизация на цимента. Ето защо, с влиянието на ниските температури, зелената дъска не променя свойствата си.
 • Устойчивост на температурни промени. Както вече беше споменато по-горе, в този случай абсорбцията на влага възниква в минимално количество. Ето защо въздействието върху слънчевата светлина и рязкото изменение на температурата няма отрицателен ефект - панелите не се свиват и не се деформират.
 • Устойчивост на механични влияния се осигурява благодарение на структурата. Плочите се състоят от твърди влакна, чиято дължина съответства на параметъра на самия продукт. Това осигурява устойчивост на големи товари. В същото време процесът на микродеформация протича в листа, което не засяга основните свойства.

 • Ремонтопригодност. Независимо от силата, когато се използват панели на зелена дъска за външна украса на сгради не се изключва появата на дупки, чипове и други повреди от дърво. За да се коригират тези дефекти, е възможно с помощта на разтвори, съдържащи цимент.
 • Високо ниво на сцепление. Това е способността на адхезия на боя и лакови материали към повърхността. Благодарение на дизайнерските характеристики и наличието на пори преследва живопис всеки от представените при продажбата материали може да бъде без предварителна подготовка и грундиране. Това ви позволява да спестите пари и време.
 • Структурни характеристики. Използването на панели не зависи от сложността на изграждане на съоръжението, тъй като високото ниво на гъвкавост от тях може да се създаде най-различни форми.

заключение

Green Board са многофункционални и практични строителни материали от рода на дървесни дъски. Те имат много предимства, които ви позволяват бързо и ефективно да изградите безопасно, практично модерни жилища, отговарящи на световните стандарти.

Благодарение на Зеления борд, скоростта на жилищното строителство може значително да се увеличи

Благодарение на Зеления борд, скоростта на жилищното строителство може значително да се увеличи

Благодарение на производствената технология и свойствата обектите, издигнати от панелите на зелената дъска, са издръжливи, устойчиви на въздействието на външната среда и дълготрайни. Техният експлоатационен живот може да достигне 100 години.

Панели Greenboard: 60+ идеи за функционално използване в интериора и екстериора

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

58 − = 55