Плоският покрив е популярен в модерните сгради

Плоският покрив е популярен в модерните сгради

Къщичките дойдоха при нас от Англия и това беше едноетажни къщи, построен за малко семейство. Доста често таванското пространство е оборудвано таван, което позволи да се увеличи жизненото пространство. Общата площ на тази къща е 100 кв. м. м. Модерни вили значително се различават от класическите. Те са жилищна сграда, която може да бъде построена както в града, така и извън него. Размерът на вилата достига 300 квадратни метра. м, и задължително за него за удобството на комуникациите. Сградата често е прилежаща обзаведена и изискана къщата територия. На какво друго са различни функционални къщи къща - прочетете по-нататък.

 • Материали за стени
 • покрив                                                                                
 • оформление
 • Интериорен дизайн
Малък плувен басейн в двора на селска къща

Малък плувен басейн в двора на селска къща

Големи панорамни прозорци са украсата на къщата

Големи панорамни прозорци - чудесна идея за селска къща

Материали за стени

Съвет! Като правило, преди да избирате готовата структура или да започнете да работите по нейния проект, си струва да разгледате материалния компонент, както и какви са недостатъците и предимствата на тези жилищни квартали. При правилна употреба и монтаж вилата ще ви служи дълго време.

Модерна двуетажна къща

Модерна двуетажна къща

дърво

Този материал е класически за тази сграда. Дървени къщи се различават в зависимост от обработката на дървото и се характеризират с определени характеристики. Нека ги разгледаме в таблицата по-долу:

вид Goodies минуси
Дървени трупи и трупи Най-евтиният от всички възможни материали, особено в горските райони. Използването на колонна основа осигурява ниска топлопроводимост. Малко вероятно е влажното проникване вътре Запалим. Най-краткият работен период. Долната част трябва да бъде защитена от валежите
От дървесината По-прост и следователно по-бърз процес на изграждане. Използва се по-малко суровина Уважаеми. По-малко естетически
От закръглени трупи Красива фасада. Дълготрайност. безопасност Висока цена. Усложнен и дълъг процес на строителство

Към бележката! Основното предимство на всички дървени къщи - това е безопасността на околната среда.

Частна къща от дървен материал

Частна къща от дървен материал

тухла

Тухлени къщи са малко скъпи, но те са доста издръжливи. Разбира се, това зависи от спазването на правилата за инсталиране. Важна роля в този случай трябва да се даде на фондацията, тъй като в нарушение на нормите сградата може да се счупи.

Съвет! Колкото по-голяма е сградата, толкова по-широка и по-дълбока е основата и армировката трябва да се използва при изливане.

за зидария Различни методи и различни видове тухли се използват, което придава на къщата по-голяма привлекателност.

Луксозна тухлена къща, облицована с декоративен камък

Луксозна тухлена къща, облицована с декоративен камък

По-специално, се използва циментова суспензия, която включва:

 • цимент на марката 200-300;
 • пясък;
 • вода.

Важно! Въпреки всички предимства, тухлените сгради имат един голям недостатък - те са много студени през зимата. Ето защо, за подреждането на корпуса е необходимо да се използва допълнителна изолация. Той е предназначен за вътрешна или външна декорация.

Необичайна къща на склона

Необичайна къща на склона

Пяна за бетон

По-модерен материал за жилищни сгради е пенобетонът. Тя дава много предимства, а основната е осигуряването на надеждна топлоизолация, докато е огнеупорна. И, разбира се, не забравяйте за финансовата страна - тя е много по-ниска от тази на тухла. Но на фона на всички предимства той има един голям недостатък: пяна блокове Те са краткотрайни, с времето губят силата си и други свойства.

Къщите, изработени от пяна блокове са построени сравнително бързо

Къщите, изработени от пяна блокове са построени сравнително бързо

покрив

Един от основните елементи в разработването на обекти. покрив се различават по своята геометрия:

 • Еднократно - Плоска повърхност, поддържана от стени, които са издигнати с различни височини. Това е най-евтиният вариант, но е невъзможно да се подготви таванското помещение под него.
 • Gable - това е най-честият вариант. Състои се от две равнини, лежащи на фронтон във формата на овален триъгълник. Той е с естетичен дизайн и осигурява значителна площ на тавана.
Щори на покрива

Щори на покрива

 • Хип - се сглобява от четири равнини според броя на стените. Той е удобен на места, където често се издига силен вятър, но таванското под него е по-малко, отколкото с фронтон.
 • Тен - е предназначен за квадратни сгради. Тъй като е съставена от четири идентични равнини - страни на един равнобедрен триъгълник, които се сливат на върховете в една точка. Той е много устойчив на метеорологичните промени и валежите.
 • Multi-clasp - предназначен за покриване на сгради, наподобява счупен многоъгълник. Тя има много сложен дизайн, но в същото време такъв покрив изглежда много привлекателен.
Малка уютна вила с панорамни прозорци

Малка уютна вила с панорамни прозорци

 • Broken - е предназначена за тавански помещения. Състои се от две кънки, които са равнини с голям ъгъл на счупване и се поддържат от фронтони. Осигурява максимална полезна площ на тавана.
 • купол и коничен покривите се използват изключително рядко. Те са създадени за по-естетичен външен вид и са монтирани на конструкции с пръстеновидно издигащи се стени, се различават по сложността на конструкцията, сложността на полагането и т.н .;
 • Комбинирани - се състои от няколко покривни конструкции.
Видове покриви: 1 - еднократно; 2 - двустранно; 3 - хип; 4 - полу-висока

Видове покриви: 1 - насъбран; 2 - фронтон; 3 - бедра; 4 - poluvalmovaya

Съвет! Изборът на покрив зависи от формата и площта на вашето съоръжение, както и от климата.

В допълнение към формата, трябва да разберете материала, който ще бъде покрит с покрива. Досега производителите предлагат широка гама от продукти. Материалите се различават по своя състав, свойства и цена, те могат да бъдат разделени на два вида - лист и парче.

Видове покриви: 5 - полилин; 6-купол; 7 - коничен; 8 - хитър

Видове покриви: 5 - прекъсната линия; 6 - Dome; 7 - конус; 8 - палатка

лист

Листовите материали са материали, произведени от външни плочи. Като правило, те са ниска цена. Благодарение на лесната инсталация, те са по-лесни за поставяне. Да разгледаме техните характеристики в таблицата по-долу.

материал структура Терминът дизайн достойнство минуси
Метална керемида Изработена е от поцинкована стомана с двустранно полимерно покритие На 15 години Външно имитира херпес зостер, има широка гама от цветове наличност Ниско ниво на шумоизолация
Азбестоциментна шисти Изработен от цимент с добавка 20-30 години Прави или вълнообразни. Сива или оцветена Наличност, противопожарна безопасност Твърдост, токсичност, висока маса
Ондулин Изработена от целулозни влакна с импрегниране с битум до 20 години Увити пластини Леко тегло, достъпност Не особено привлекателен
Профилирани листове Поцинкована или боядисана стомана На 15 години велпапе Достъпност, лекота Без шумоизолация
Покривни покрития Боядисани метали до 50 години Плоски листове Трайност, дълготрайност Ниско шумоизолация, топлопроводимост, висока цена
Модерна къща на индивидуален проект с басейн

Модерна къща на индивидуален проект с басейн

Моля, обърнете внимание! Азбесто-циментовата шисти, посочена по-горе, е опасна за околната среда. Следователно от него, въпреки всички предимства, всички отказват в европейските държави все повече и повече.

Трябва да се отбележи, че всички горепосочени видове имат един недостатък - те не са подходящи за създаване на сложни покривни конструкции.

парче

Покритията, които се състоят от малки елементи, предназначени за полагане на покрива, са парче. Като правило, те са привлекателни, произведени за сложни структури, осигуряват минимално количество отпадъци. Те са от различен вид плочка, чиито типове се различават по състав, време за обслужване и цена:

 • Керамика - атрактивен, издръжлив, устойчив на външни фактори, може да обслужва до 150 години, има сравнително висока цена, докато има много тегло, така че има трудности при монтажа.
Къща със сгъваем покрив

Къща със сгъваем покрив

 • Цимент-пясъчен - по-достъпни и по-малко издръжливи, обслужва до 100 години, има същите плюсове и минуси като предишната версия.
 • Шисти - много скъпо, но трайно. Срокът на експлоатация е до 200 години, екологичен, атрактивен, силен, устойчив на различни въздействия, но има тежки тежести, така че има проблеми в инсталацията.
 • Битумни - мек, гъвкав еластичен, експлоатационният живот е около 50 години, лек в тегло, достъпен и лесен за монтаж, устойчив на външни влияния.

 

Съвет! За облицоване на конични покриви битумните плочки са най-подходящи за еластичните им свойства. Но не забравяйте, че ще продължи около 50 години.

Изборът на тип покрив за покрив зависи от вида на неговата форма и вашите лични предпочитания, както и от очаквания експлоатационен живот.

оформление

За удобно жилище трябва да се обръща достатъчно внимание на планирането. На първо място, трябва да решите колко етажа ще има. Като правило те се правят едноетажна или няколко етажа с таванско помещение.

Първият етаж най-често се представя от деня, а вторият - през нощта. Поради това е препоръчително да се подредят следните стаи:

 1. хол;
 2. трапезария;
 3. кухня;
 4. баня за гости;
 5. библиотека;
 6. гимнастически салон;
Оформлението на голяма двуетажна къща

Оформлението на голяма двуетажна къща

Вторият етаж е оборудван за отдих и уединение. Има спални за собствениците и гостите. Може да има и самостоятелен офис и други помещения. Моля, имайте предвид, че според правилата всяка спалня трябва да се прилегне баня и баня. Следователно те се намират и на втория етаж.

Съвет! Броят и функционалността на стаите се избират според вашите предпочитания. Обикновено това зависи от състава на семейството, както и от социалния ви статус. Решете кои функции ще изпълнява вашата къща, дали ще гостувате там, организирате социални или бизнес вечери.

Интериорен дизайн

Важна роля играе в модерното жилищно строителство вътрешна подредба. Добре е, когато избраният стил се вписва във вашия вътрешен свят. Вие и вашето семейство трябва да се чувствате комфортно във вашия дом. Въз основа на вида интериор, гостите могат да направят специални изводи за себе си.

Важно! В зависимост от избрания стил интериорна декорация на стаята, мебелите и аксесоарите. Ако използвате различни стилове за стаите, трябва да създадете плавен преход. 

Също така е важно да се погрижите изглед към фасадата и подобряване на територията. И също така да се определи наличието на допълнителни съоръжения в двор. Необходимо е всички сгради да са в хармония помежду си и да имат удобни преходи от един на друг. Ако се извършва всичко със собствените си ръце не може, не се притеснявайте, в този случай, можете лесно ще помогне на различните специалисти, участващи в създаването на вилите, както и ландшафтни дизайнери.

Модерни вили: избор на оптимални материали за декорация и финост на дизайна

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

76 − = 75