Проекти на двуетажни къщи - класическата сграда на селските райони

Проекти на двуетажни къщи - класическата сграда на селските райони

В частния изграждането на двуетажна къща (снимки и проекти представляват значителна част от предложенията на различни строителни фирми, като броят им може да се включва и къщата с таванско помещение) - е, преди всичко, способността да се получи достатъчно количество жизнено пространство в малка област.

съдържание

  • Проекти от едноетажни и двуетажни къщи: какво е по-икономично
  • Двуетажни къщи: характеристики на оформлението

На парцел от 6-8 хектара къща с жилищна площ, например, 130-150 квадратни метра2, ще изглежда, меко казано, тромаво и всъщност все пак ще е необходимо място под него гараж и други селскостопански сгради, така че няма да остане място за морава или градина с градина. Освен това, правилно планиране на едноетажна къща голяма площ, като се избягват общуването стаи и създаване на функционално пространство, е трудно - в някои проекти на големи едноетажни къщи с обща площ от зали и коридори може да достигне 25-30%. При еднакво жилищно пространство двуетажна къща, дори с прилежащ гараж, заема значително по-малко площ от парцела.

Великолепна къща

Великолепна къща

Стилна модулна къща

Стилна модулна къща

Интересен проект на къща с покрив от фронтон

Интересен проект на къща с покрив от фронтон

Проекти на двуетажни къщи (т.е. напълно двуетажни къщи със студен таван) и е възможно да се носят къщи с таван) имат и други предимства:

  • естетическа привлекателност - двуетажна къща с предоставя възможност да се реализират по-големи архитектурни идеи и техники, така че повечето от неговите фасади изглеждат не само твърди и уважаван, но много по-хубав и по-привлекателна от тази на едноетажни къщи. В допълнение, има определен стереотип, според който двуетажна къща "охладител" от един етаж - със сложна форма на покрива и къщата ще се подобри значително архитектурен израз у дома
Луксозна селска къща на склон

Луксозна селска къща на склон

  • пространство за озеленяване - оформлението на двуетажна къща ви позволява да разделите жилищното пространство на "нощ" (втория етаж, където обикновено се намират собствениците на къщата) и "ден" (първият етаж - кухня / трапезария, хол, котелно, сервизни помещения и др.). Т.е. по всяко време можете да се преместите на втория етаж и да си осигурите спокойствие и тишина, като минимизирате възможността дори от случайно нахлуване на външен човек
  • Красива гледка - която се отваря от балкона, от терасата или Френски прозорци, особено ако вземете предвид навика да издигате монолитни огради на разстояние до 3 метра. Разбира се, те могат да бъдат умело zadekorirovat (скрий), използвайки техниките на вертикално градинарство, но някакво усещане за "двора на затвора" ще остане
Двуетажна къща с красив изглед към гората

Двуетажна къща с красив изглед към гората

Великолепна дървена къща

Великолепна дървена къща

  • използване за изграждане на къщи най-разнообразен материал - тухла, газобетон, дървен материал (залепени, профилирани), кръгли трупи, както и строителството, използвайки технология на телени мрежи

Въпреки това трябва да се вземат предвид и недостатъците, характерни за двуетажните къщи:

  • монтаж на стълби - без които е просто невъзможно да стигнете до втория етаж. От една страна, "яде" от 7 до 12 квадратни метра, в зависимост от дизайна, използваемата площ. От друга страна, колкото по-големи стават наемателите на къщата, толкова по-проблематично ще бъде да влязат на втория етаж. Ако къщата първоначално е замислена за възрастни двойки, тогава вторият етаж може да бъде резервиран за спални за гости, планът на такава къща трябва да осигури поставянето на "основни" стаи на първия етаж. И още една важна точка - стълбището, ако вземете безопасността на къщите като цяло - най-травмиращото място
Двуетажна къща, построена от трупи в планината

Двуетажна къща, построена от трупи в планината

Класиците винаги остават уместни

Класиците винаги остават уместни

  • Ако оформлението не предвижда поставянето на санитарни помещения една над друга, проблематично ще бъде разположението на канализационните тръби и осигуряване вентилация на долната баня, както и кухни. В тухла ще имат къщи, за да бъде осигурена и пуснати на канала, в противен случай - да се пробият дупки и поставете въздушните клапи, което увеличава загубата на топлина в дома на газобетон - бормашина захранва директно в стените. Разположението на вентилационната система в едноетажна къща е много по-лесно и по-икономично
  • със същата топлоизолация, една едноетажна къща е с 10% по-топла от двуетажна къща
  • когато пожарът от една едноетажна къща е много по-лесен за евакуация
Стилна къща с плувен басейн в стил Арт Нуво

Стилна къща с плувен басейн в стил Арт Нуво

В модерното строителство в провинцията най-популярните проекти са двуетажни къщи

В модерното строителство в провинцията най-популярните проекти са двуетажни къщи

Двуетажна къща, декорирана с декоративен камък

Двуетажна къща, декорирана с декоративен камък

На инженерните системи е полезно да спрете отделно. Ако проектите на едноетажни къщи, повечето съобщения могат да се извършват, само след като участва на тавана, в двуетажна същите канализационните и водопроводните тръби трябва да бъдат положени в подове, значително по-сложно, отколкото си дизайн и значително усложнени системи за ремонт в случай на непреодолима сила.

Съвет! Системните чертежи трябва да позволяват достъп до тях чрез контролни люкове, особено в най-критичните места за счупвания.

За отопление на двуетажни къщи ще бъде необходимо да се инсталира помпа за принудителна циркулация на водата, в едноетажна къща, в зависимост от дизайна, можете да направите "гравитация". Но най-големите проблеми ще бъдат създадени от вентилационната система, която вече беше частично спомената по-горе. монтаж пластмасови прозорци и внимателна изолация на къщата ще изисква инсталирането на снабдителна и изпускателна система с разпределение на вентилационни канали, което е доста трудно и скъпо в двуетажна къща. Всъщност е сложна и сходна, че в едноетажна къща, че в двуетажна къща ще има електричество.

Модерна къща с панорамни прозорци

Модерна къща с панорамни прозорци

Класическа двуетажна къща с сайдинг

Класическа двуетажна къща с сайдинг

Усложнена и устройството на камината - ако го инсталирате на първия етаж, тогава трябва да планирате точно как коминът ще премине през втория етаж, плюс - за осигуряване на противопожарна безопасност в областта на междупластовото припокриване. И за да инсталирате камина на втория етаж ще трябва да положите стоманобетонна основа.

Проекти от едноетажни и двуетажни къщи: какво е по-икономично

Отделно е необходимо да се отдели въпросът за сравняване на разходите за къщи. Като цяло има едно просто правило - колкото по-голям е броят на етажите на една сграда, толкова по-евтино е един квадратен метър полезно пространство. Икономиката започва с покрив - площта му е по-малка, така че цената на покривните материали и структурата на рамката е значително намалена. Ако направите припокриване между подовете, първо и второ, от дърво, можете да спестите на чиста и груба замазка, както и на изолация на пода. В този случай плочката за подова настилка изпълнява незабавно функциите както на покритието, така и на поддържащата част на пода. Но използването като таван на бетонни подове, разликата в цената на етажа в едно и двуетажна къща ще доведе до нищо.

Селска къща в модерен стил

Селска къща в модерен стил

Рамка със стъклени стени

Рамка със стъклени стени

Съвет! В допълнение към намаляване на разходите, изграждането на къща с таван позволява спестяване - 30-40%, ако вземете "чиста" двуетажна къща.

Ако сравним основите, значи е важно от кой материал да бъде построена къщата. двуетажна тухлена къща Bookmarks изискват много мощен и скъп фундамент, способен да издържи на тежък товар - в този случай цената, ако няма сравнима, толкова по-добре може да бъде по-висока от едноетажни къщи, подобна област.

Необичаен проект на двуетажна къща, която минава под земята

Необичаен проект на двуетажна къща, която минава под земята

Съвет! Намаляване на разходите за фондацията може да бъде в изграждането на двуетажна Къщи от дърво.

Допълнителна част от разходите за построяването на двуетажни къщи ще бъде отдаването под наем на скеле - това също трябва да бъде взето под внимание. И самата постройка на едноетажна къща е много по-лесно.

Двуетажна къща от дървесината ще помогне да се спести на изграждането на фондацията

Двуетажна къща от дървесината ще помогне да се спести на изграждането на фондацията

Съвет! Колкото по-правилна форма (квадратна или правоъгълна) ще има къща и фасади, толкова по-просто и по-евтино ще бъде в строителството, без да се губи привлекателността изобщо

Проектът е почти квадратна къща с гараж с минимална фасадна декорация, малък (само на 20 градуса) наклон на покрива е показан на фиг. 1,2 (фасади на сградата), 3,4 (изложени схеми).

Фиг. 1 Фасадата на сградата отстрани на терасата

Фиг. 1 Фасадата на сградата отстрани на терасата

Фиг. 2. Фасада на сградата със странична алея

Фиг. 2. Фасада на сградата със странична алея

Фиг. 3. Разпределение на приземния етаж

Фиг. 3. Разпределение на приземния етаж

Фигура 4. Разположение на втория етаж

Фигура 4. Разположение на втория етаж

Двуетажни къщи: характеристики на оформлението

Както бе споменато по-горе, безспорното предимство на двуетажните къщи е голямото разнообразие от оформления и архитектурни техники. В повечето случаи обаче е обичайно зонирането на къщата, поставяне на приземния етаж на обществени и полезни помещения - кухня, трапезария, Дрешник, котелно, хол, офис, на втория етаж - спални и детски стаи. Особено важно е отделянето за къщи с таван, при което площта на втория етаж е по-малка.

На фиг. 5,6,7,8 - двуетажна тухлена къща с гараж и тераса, правоъгълна форма с размери 15,48 м х 8,88 м.

Фиг. 5. Изглед на фасадата от входната страна

Фиг. 5. Изглед на фасадата от входната страна

Фиг. 6. Изглед към фасадата от гаража

Фиг. 6. Изглед към фасадата от гаража

Фиг. 7. План на приземния етаж

Фиг. 7. План на приземния етаж

Фиг. 8. Планът на втория етаж

Фиг. 8. Планът на втория етаж

На фиг. 9, 10,11 - проект двуетажна къща с гараж за две коли, функция, от които - на покрива на гаража се използва като голяма тераса с достъп от втория етаж и в завършването на втория етаж и гаража се използва имитация на дървен материал.

Фиг. 9. Проектът на двуетажна къща с гараж

Фиг. 9. Проектът на двуетажна къща с гараж

Фиг. 10. План на приземния етаж

Фиг. 10. План на приземния етаж

Размери Housing - 14.40 m х 16,00 м, на първи етаж - входно фоайе (1) зала (2), тоалетка (9) и баня (8), кухня - 13 m2 (5), котелно (7,10 m2, , с два входа - от гаража и от улицата, хол (6) и офис (3)

Фиг. 11. Разпределение на втория етаж.

Фиг. 11. Разпределение на втория етаж.

На втория етаж има две бани (18 за собствениците и 15 гости), пералня (17) и спални (19, 20, 14), както и 15,4 метра тераса2.

Разнообразие от проекти на двуетажни къщи, с таван, гараж, от дърво и тухли, поддържани в различни стилове на фото и видео:

55 идеи за двуетажни къщи: снимки, проекти, рисунки, опции за оформление

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =