Konyha-stúdió erkéllyel

Modern konyha-stúdió, egy erkéllyel

Olyan belső megoldás, mint társulás erkély a konyha, régóta divatos. Segít gyorsan kibővíteni a lakásterületet, megoldani számos családi problémát, és úgy tervezték, hogy egyszerűbbé tegye az életet. Az újratelepítés végrehajtásáról, hogy lehet-e megtenni egyáltalán vagy nem, mit fog tenni, és mit kell tenni erkély helyett, ebben a cikkben olvasható.

Tartalom:

 • Hogyan kell elkezdeni egy konyha társulást erkéllyel
 • Mit nem lehet tenni az átépítéssel?
 • Az erkély felmelegítése
 • Ötletek az erkély és a konyha kombinációjával
 • Hogyan kell tervezni egy konyha-erkélyt újra tervezés után?
A konyha fokozatosan étkezőhelyiséggé változik, amely már az erkélyen van

Finoman halad az étkezőkonyhába, amely már az erkélyen van

Világos modern konyha erkéllyel

Világos modern konyha erkéllyel

A konyhából az erkélyre nyíló ajtók jóak a magánházakhoz

A konyhából az erkélyre nyíló ajtók jóak a magánházakhoz

A konyha fő része az erkélyre érdekes és nem szabványos megoldás

A konyha fő része, az erkélyre helyezve, érdekes és nem szabványos megoldás

Az erkély összekapcsolása a konyhával, miért kell egyáltalán? Élni egyszobás vagy csak egy kis lakás, nagyon gyakran a helyhiány problémájával szembesülsz. Gyakran az ilyen típusú apartmanokban a legkisebb szoba a konyha. A kis konyha problémája akkor keletkezik, amikor elkezdesz főzni, vagy csak teát szeretsz a barátaiddal. Segítség a helyzet orvoslására egyszer és mindenkorra csatlakoztatható a konyhába erkély vagy loggia. A két szoba ötvözésével tágas területet kap, főzésre és sok más célra.

Hogyan kell elkezdeni egy konyha társulást erkéllyel

Ha úgy dönt, hogy egy erkéllyel vagy loggiával rendelkező konyhát egyesít, ne rohanjon, hogy fusson az építőanyagok megvásárlásához. Először is meg kell győjtenie az összes műveleti csomagot és engedélyt a művelet végrehajtásához. Miért vannak dokumentumok és engedélyek? Az egyesítés során Ön vagy úgy, egyik vagy másik módon lebontja a szoba egyik falát. A fal meghibásodása nemcsak a lakás biztonságát, hanem az egész házat is megszakíthatja.

Az egyesítéshez szükséges dokumentumok közül Önnek rendelkeznie kell:

 • Projekt átépítése;
 • Állami szervek engedélyei (KTF, építészeti iroda stb.);
 • A szomszédok engedményezése, írásban hitelesített;
 • A háztalálkozó jóváhagyása írásban;
 • Az átépítés végső aktusa.

Tanács: hogy elkészítse az egész dokumentumcsomagot, és időt takarít meg, akkor vegye fel a kapcsolatot egy speciális céggel, amely foglalkozik ezekkel a kérdésekkel. A mai napig találni egy ilyen cég nem lesz nehéz.

Ezután érdemes megtudni, hogy az erkélyt és a konyhát elválasztó teherhordó fal. Ha a fal nem hordoz, teljesen lebontatható, a teret teljes teret kibővítve.

Abban az esetben, ha a fal hordozó, akkor csak az üvegegységet távolíthatja el, de a falat az ablakpárkány alatt kell hagynia. Bár később könnyedén átalakítható a munkafelület vagy bár.

Az erkélyen lévő ablakkal ellátott bárpult jó lehetőség a konyhák meghosszabbítására

Az erkélyen lévő ablakkal ellátott bárpult jó lehetőség a konyhák meghosszabbítására

Panorámás ablakok az erkélyen az erkélyen, a konyha pedig stílusosak

Panorámás ablakok a padlón az erkélyen, együtt a konyhával, nagyon stílusos

Konyha és erkély egy kis ablakpárkány által elválasztva

Konyha és erkély egy kis ablakpárkány által elválasztva

Mit nem lehet tenni az átépítéssel?

A legfontosabb dolog, amit tilos csinálni, mikor erkély átalakítása és összekapcsolják a konyhával:

 • Fűtőtesteket és fűtési rendszereket végezzen otthon az erkélyen;
 • felszerel lemez az erkélyen.

csinál radiátorok az erkélyen tilos. Ez a probléma megoldható a nyílások szigetelésével, telepítéssel fém-műanyag dupla üvegezésű ablakok, szigetelés.

Ami a konyhaszekrényt illeti az erkélyen, egyszerűen illegális. Ez a telepítési lehetőség veszélyezteti az egész házat és az utasokat.

Tanács: Ne próbálj meg betemetni egy táblát az erkély átalakításában, ezt a döntést nem legalizálják, és sok időt töltesz a dokumentumok elkészítésével. A független telepítést nem is tanácsoljuk, finomítás fenyegeti, és egy olyan intézkedés, amely arra kötelezi Önt, hogy tegye vissza a lemezt a konyhába.

Erre a problémára megoldást jelent az elektromos tűzhely a küszöbön, az erkély és a konyha között. Nem biztos, hogy a kályha nincs a konyhában, ráadásul teljesen jogi.

Ragaszkodjon mindezhez a beállításhoz, és az átépítés gyorsan és sikeresen megy!

A modern konyha erkélyes

A modern konyha erkélyes

Egy gyönyörű, de rossz lehetőség a sütő az erkélyre helyezésére

Egy gyönyörű, de rossz lehetőség a sütő az erkélyre helyezésére

Erkélyes konyha összekapcsolása: erkély szigetelés

Az erkély és a konyha összekapcsolásakor különös figyelmet kell fordítani a szigetelésre. A melegítést szükségszerűen kell elvégezni. Az erkély és a konyha kombinálásával elveszíted az egyiket, a fő falakat és a válaszfalakat kettős üvegezésű ablakok formájában.

Ha nem szigeteli az erkély vagy a loggia falát, amely télen az utcán jön ki, akkor sem a legjobb melegítő nem fogja megmenteni.

Hogyan lehet szigetelje az erkélyt vagy a loggiát? A probléma megoldásához ma már 3 típusú szigetelést alkalmaznak:

 • hideg üvegezés;
 • Részleges szigetelés;
 • teljes;

Hideg üvegezés - az erkély szigetelésének módja, amely üvegprofil után fémprofilot hoz létre. Ez a módszer nem befolyásolja az erkély hőmérsékletének jelentős növekedését, hanem védi a szennyeződéstől, az esőtől és a hótól.

Részleges szigetelés - az erkély gyakoribb fűtési módja. A padló és a falak részleges szigetelésével habszivacs vagy penoplex rétegeket szerelnek fel. Ezt követően polietilénbe csomagoltak. Kívánt esetben a "meleg padló" rendszer a lemezek között helyezhető el. Ezeknek az elemeknek köszönhetően az erkély állandó hőmérsékletet tart fenn a teljes használati idő alatt. De ha kinyitjátok az ablakokat, a hőség felváltja a hideget. Egyszerűen fogalmazva, a részleges szigetelőrendszer úgy működik, mint egy termosz.

Ez a típusú szigetelés jó az erkélyre történő felszereléshez étkező vagy munkaterület.

Az erkély meleg felmelegítésével több időt tölthet

Az erkély meleg felmelegítésével több időt tölthet

A konyha egy kis relaxációvá változik, amely a szigetelt erkélyen helyezkedik el

Konyha, amely a szigetelt erkélyen egy kis pihenőhelyre változik

Az utolsó nézet teljes szigetelés. A teljes szigetelés a padló és a falak, továbbá telepíteni rendszerek hab és polietilén, tegye a rendszer "meleg padló", és telepítse az elemeket. Az elemek kiválasztásakor és telepítésekor az elektromos áram előnye. Telepítés után teljes fűtési rendszerek az erkély a nappalihoz hasonlít.

Miután a szigetelést az erkélyre telepítette, biztosan nem fog megbánni, mert kellemes lesz mind a nyári, mind a hideg télen.

Ötletek az erkély és a konyha kombinációjával

Kombinálja az erkélyt és a konyhát a legcsodálatosabb módon. Ehhez egyszerűen bízz a képzeletben és az ízlésedben. Számtalan lehetőség rejlik a konyha újbóli tervezésére, és az erkéllyel történő növelés már régóta nem újdonság. Mit lehet tenni az erkély kihasználatlan részén? Itt találhatók a legegyszerűbb és legkedveltebb megoldások az erkélyes konyha összekapcsolására:

1. lehetőség - "Ebédlő az erkélyen"

A legtöbb konyha, amelyhez az erkély tartozik, nagyon kicsi. Emiatt hiányosság van étkezési és étkezési helyek.

Ebben a helyzetben jó megoldás lehet egy átutalás étkező az erkélyen. Ez nemcsak jelentősen bővíti ki a konyhát, hanem szokatlan kinézetet is ad. Az erkélyen lévő étkező elhelyezésekor érdemes megemlíteni néhány dolgot. Először: telepítés étkezőasztal az erkélyen azt sugallja, hogy nagy számú ember kényelmesen elhelyezheti őt, ami azt jelenti, hogy közepes méretű pultot kell vásárolnia. Ennek az asztalnak köszönhetően minden vendég vagy családtag biztonságosan megy a helyére.

Modern stílus a konyhában és étkezőben az erkélyen

Modern stílus a konyhában és étkezőben az erkélyen

Étkező kis erkélyen

Étkező kis erkélyen

Kis étkező az erkélyen, kilépve a konyhából

Kis étkező az erkélyen, szemben a konyhával

Másodszor: helyezze az asztalt párhuzamosan az épület oldalfalaival. Ez azért van így, hogy elkerülje a merülési rajzok és a kényelem.

Harmadszor: a balkon-ebédlő kialakítása világos, sötét. A természetes fénynek köszönhetően világos színek fog kinézni fényes, hangulatos.

Az ebédlő utolsó és legfontosabb előnye az atmoszférikus. Az erkélyen vagy a loggián étkező helyiségbe helyezésével nem csak a konyhából származó kellemetlen szagokat szabad elkerülni, hanem az ebédlőhöz hasonló szobát is intim vagy ünnepélyes légkörbe helyezni.

Az erkélyen és a konyhában levő étkezőt egy kis bárpult választja el, amely egyaránt munkaterület

Az erkélyen és a konyhában levő étkezőt egy kis bárpult választja el, amely egyaránt munkaterület

Jó vacsorázni a szigetelt erkélyen, gyönyörű kilátással az ablakon

Jó vacsorázni a szigetelt erkélyen, gyönyörű kilátással az ablakon

2. lehetőség - "Szabadidő"

A kis konyhákban a főzés nagyon kellemetlen. Sok háziasszony nem szereti a hosszú főzés folyamatát egy kis szobában, különösen akkor, ha folyamatosan figyelnie kell az edényt. Székre ülve, órákon át a főzésre figyelni, rettenetes, sőt néha lefekszhetsz az ágyra, vagy ülsz egy karosszékben, hogy elolvashasd a kedvenc könyvet.

Oldja meg ezt a problémát az erkély felszerelésével rekreációs terület. Ez az opció jó, ha az összes konyhai edény a konyhába illeszkedik, de mindezek együttesek erkély vagy loggia egy lakásban.

A hangulatos zóna a shebbie-elegáns stílusban pihent az erkélyen

Egy hangulatos pihenő zóna, melyet az erkélyen a cheby-elegáns stílus jellemez

Az ilyen puha ülősarok mind az erkélyen, mind a konyhában, az erkélyen pedig más teremből jön ki

Az ilyen puha ülősarok mind az erkélyen, mind a konyhában, az erkélyen pedig más teremből jön ki

Egy kis, modern fotel, az erkélyen, panorámás ablakokkal

Egy kis, modern fotel, az erkélyen, panorámás ablakokkal

Hogyan kell díszíteni a rekreációs területet? Az első dolog, hogy emlékezzünk, hogy minden bútornak kényelmesnek kell lennie. Az üdülőterületen telepíthető kis kanapé vagy több fotel. tesz kis asztal és több szék, lágy burkolatban, mindenütt kiterjed párna. A hagyományos székek is helyettesíthetők babzsákokkal.

Ezután meg kell lógni a falakon a kicsi képek a keretben vagy a fotókban. Szereljen fel egy csillárt, padlófényű lámpát vagy más rögzítőelemeket. Hang árnyékolók meleg színekben.

Hasonló övezetben kellemes lesz barátságos társaság, szeretett személy vagy éppen akkor, amikor egyedül szeretne lenni. Miután ezt az ötletet választotta, sokkal kényelmesebbé teszi lakását.

Loft stílus az erkélyes kombinált konyhában

Loft stílus az erkélyes kombinált konyhában

Egy kis erkély nyílik a konyhából ablakokkal a padlóig

Egy kis erkély nyílik a konyhából ablakokkal a padlóig

Opció 3- "Bár-erkély"

A bár-erkéllyel járó lehetőség szintén jó, ha az összes bútor és egyéb konyhai kiegészítők biztonságosan elhelyezhetők közvetlenül a lakásban. Bar-erkély valami változatos étkezővel. Itt is az élelmiszer-övezet kerül az erkélyre. Az egyetlen különbség a hordozható asztal hiánya. A bárban egy asztal lesz ablakpárkány. Az ablakpárnának nem lehet kevesebb 30-35 centiméter, és speciális támasztékokra kell felszerelni. Az ilyen munkák elvégzését kizárólag az erkélyek javításával és átépítésével foglalkozó mesterek bízzák meg.

Miután az ablakpárkányt telepítették, vásároljon bárszékek, a megfelelő mennyiségben, és meghívja barátait egy koktélra.

Kontraszt szürke konyha és kis erkély narancssárga színben

Kontraszt szürke konyha és kis erkély narancssárga színben

A modern konyha belső terekkel rendelkezik

A modern konyha belső terekkel rendelkezik

Kis erkély bárral

Kis erkély bárral

4. lehetőség - Saját tanulmány

A kis lakásokban, a tipo odnushki, néha nincs elég hely külön munkaterület. De annyira szeretnél helyet szerezni a házban. Erre a megoldásra kiváló megoldás lesz az erkélyen lévő munkaterület elrendezése.

Ehhez az erkélyre kell helyezni számítógép asztal, a számítógép maga, rendezzen egy pár polcot vagy állványt. Tegyen egy karosszéket vagy puha kanapéra. Szükség esetén telepítsen további berendezéseket, például faxkészüléket, nyomtatót, másológépet, telefonkészüléket. Az erkélyen található munkaterület jó megoldás a különböző munkarendezésű családok számára. Ha egy külön zónában dolgozik, akkor nem akadályozza meg a házastársát.

Egy kis hangulatos iroda az erkélyen

Egy kis hangulatos iroda az erkélyen

A konyha az erkélyen lévő tanulmányi területre változik

A konyha, az erkélyen található szekrény zónájába

Egy kis tanulmány erkéllyel kombinálva egy konyhával

Egy kis konyha és egy konyha az erkélyen

5. opció - "Rendeltetésszerű használat"

Az erkély egyik legfontosabb felhasználási területe a fölösleges dolgok tárolása abban az időben. Ebből a célból az erkélyt is el kell rendezni. A panelházaknál az erkély és a konyha közötti teljes fal nem bontható le, a fal egy részét a széleken hagyva. A fülke Az erkély falának és a tartófalnak megfelelően illeszkedik tároló szekrények. Egy hasonló szekrényben mindent el tud tárolni, a megőrzéstől és a ruházattól a szemetetől és a háztartási vegyszerektől. Ne feledje: a konyha ötletei között bármi lehet, a legfontosabb itt a kreativitás.

Az erkély tárolóként szolgálhat olyan dolgok számára, mint egy kerékpár

Az erkély tárolóként szolgálhat olyan dolgok számára, mint egy kerékpár

Tágas, üres erkély a konyhában

Tágas, üres erkély a konyhában

Hogyan kell tervezni egy konyha-erkélyt újra tervezés után?

Amikor az átépítés befejeződött, érdemes megtervezni a szobát. A helyiség díszítése a felújítás során az egyik legfontosabb elem. Mit kell tudni, mikor díszítik és díszítik a szobát? Az első dolog, amit meg kell emlékezned a konyha-loggia kialakításakor: mindent hasonló színekkel kell készíteni, ugyanazzal a befejező anyagokkal, hasonló színekben. Mindkét helyszín zónáját a következő segítségével lehet elvégezni: Francia ablakok vagy átlátszó válaszfalak.

Szintén használja a padló különbségét, ha van ilyen, különválasztva. Ezek nem rejthetők el, hanem éppen ellenkezőleg - a külön zónák elválasztására szolgáló sorként. A konyhába való kilépés formalizálható ívek vagy oszlopok.

Ablakok díszítésére kívánatos a római, tekercs- és panelfüggönyök vagy árnyékolók használata. Ezenkívül hagyományos ablakokat is készíthet függönyök, függönyök, tüllék.

Kilépés a konyhából az erkélyre lehet elrejteni a vastag függöny mögött, ami lehetővé teszi, hogy nyugdíjba vonuljon az erkélyen

Kilépés a konyhából az erkélyre lehet elrejteni a vastag függöny mögött, ami lehetővé teszi, hogy nyugdíjba vonuljon az erkélyen

Az erkély összekapcsolása a konyhával: az üvegajtók és függönyök a padlóhoz egy konyha és erkély területtel rendelkeznek

A padló üvegajtói és függönyei egy konyhával és erkéllyel rendelkeznek

Ne túl sokat bútor az erkélyen. Ne feledje: kezdetben az átépítést azért tették, hogy növelje a helyet. Bútorhasználati fény, cserélje ki a szekrényeket nyitott polcok. felszerel összecsukható asztal és több szék. Világításhoz csillárok, spotlámpák, sconces, padló lámpák, és más típusú lámpák.

A konyha és az erkély kombinációját a panelben vagy bármely más házban ötvözve egyszerre és mindenkorra megoldja a helyhiány problémáját. Ha szobát díszít, ne féljen kísérletezni és összeegyeztethetetlen.

Sok sikert kívánunk a javítás és a törekvések terén!

Az erkély és a konyha összekapcsolása: az átépítés szakaszai és a 70 legmegfelelőbb megvalósítás

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 2 =