Modern konyha fehér homlokzattal

Modern konyha fehér homlokzattal

A sok közül tervezési ötletek a lakberendezéshez A mozaik nem veszíti el népszerűségét konyhai kötény. Különös színt, varázslatot ad, nem csak esztétikai, hanem funkcionális jelentőségű, az elülső falat szennyeződéstől védve.

 • Mi ez?
 • Előnye és hátránya
 • anyagok
 • Színes megoldások és formatervezés
Stílusos konyha világos székekkel

Stílusos megoldás fekete és sárga színben

Könnyű konyha belső térben ékezetes téglafal

Könnyű konyha belső térben ékezetes téglafal

Miniatűr konyha stúdió

Miniatűr konyha stúdió

Mi ez?

Először is, emlékezz erre kötény - ez nem része a szakács vagy a háziasszony felszerelésének, de a konyhaterület vizuálisan gyönyörű technikai részlete egyfajta pajzs a szennyeződéstől és a károktól. Különbözőek - monolitikus üveglapok, műanyag, lapok, filmek stb mozaik, amely apró alkatrészekből áll, amelyeket ki kell alakítani, mint egy teljes méretű csempe, de apró darabokban.

Űrlap és tartalom

A burkolóelemeket névjegyek vagy zsetonok nevezik, különböző méretekkel rendelkeznek - 1 x 1 - 10 x 10 cm, a paraméterek a gyártók anyagától és mámorításától függenek.

Tipp A tapasztalat azt mutatja, hogy az optimális méret a tervezők és a tulajdonosok a hagyományos tervezési javítások, úgy a dimenziók közötti tartományban 2 x 2-5 x 5 cm. Ezekkel a paraméterekkel a legkényelmesebb dolgozni egy kis helyet.

Eklektikus konyha élénk ételekkel

Eklektikus konyha élénk ételekkel

Egy kis konyha egy kis étkező asztal mellett az ablak

Egy kis konyha egy kis étkező asztal mellett az ablak

Az alak különböző, de a fő és a szeretett minden lehetőséget - a négyzetek, könnyebben illeszkednek az adott kerületre. Az eredeti rajongók mini-köröket, oválisokat, rombuszokat és még nem szabványos sokszögeket is találhatnak.

A hasonló "puzzle" egy kötényért nem darabonként, hanem méterenként kerül értékesítésre. Az árak eltérőek, függenek az anyagtól, a körvonalak finomságától és gyártó hírnevét.

Érdekes pillanat! Mozaikdarabok nem ömlesztve, hanem papíron vagy poliuretán bázissal ragasztott tömbökben értékesítik. Paraméterük 28 és 31 négyzetméter között változhat. lásd A vásárlásnál figyelembe kell venni ezt az árnyalatot, és körültekintően figyelembe kell venni annak a területnek a számításait, amelyen mozaik ragasztására tervezik.

Tengeri árnyalatok a konyhában az ország stílusában

Tengeri árnyalatok a konyhában az ország stílusában

Kis türkiz csempék a falon a konyhában

Kis türkiz csempék a falon a konyhában

A hagyományos konyha remekül felfrissül a falon lévő burkolólapokkal

A hagyományos konyha remekül felfrissül a falon lévő burkolólapokkal

Előnye és hátránya

Mozaiklapok számos sajátossággal rendelkezik. Vegye figyelembe és mérje fel az összes előnyét és hátrányát.

előnyök

 • Esztétika. Szokatlan megjelenés, bizarr fellépés a kiemelkedő témákban.
 • Erő. A kisméretű alkatrészek miatt még a súlyos karcolások is ellenállnak, gyakorlatilag láthatatlanok.
 • A teljes helyiség megvilágítása - A hatás érhető el a nap sugarainak speciális töréséből.
 • A legegyszerűbb gondozás: minden tisztítószert elvisel, néha elég nedves ruhával törölni.
 • Nagy választék - az anyagok, formák és színek kiválasztása minden ízléshez és alkalomhoz.
 • Sokoldalúságát. Szinte minden stílushoz illik.
Gyönyörű mintás csempe jól néz ki egy kis klasszikus konyhában

Gyönyörű mintás csempe jól néz ki egy kis klasszikus konyhában

Tágas, világos és világos konyha jó hangulatú

Tágas, világos és világos konyha jó hangulatú

hiányosságokat

 • Viszonylag magas árak - az analógok többször olcsóbbak.
 • Ha a központi rész túl nagy károkat okozhat, nehéz kicserélni.
 • Különleges tudást és készségeket igényel a stílusban.
Szokatlan konyha tetőtéri stílusban

Szokatlan konyha tetőtéri stílusban

Függőleges, szürke-fehér konyha belső térrel, kerek étkező asztal közepén

Függőleges, szürke-fehér konyha belső térrel, kerek étkező asztal közepén

Az előnyök és hátrányok mérlegelésével arra lehet következtetni, hogy a fő célhiány viszonylag magas költség. szakértelem felhalmozás nem különösebben bonyolult, megtekinthetők és megismételhetők videolejátszások alapján, még akkor is, ha újak vagyunk a javításhoz. Legalább egy négyzet megsérülése attól a ponttól, amelyre ki kellett cserélni, szinte lehetetlen.

Igen, és a "harapós" árak megkerülhetők, ha tudod, hogyan kell dolgozni üveg vágó és alapvető ismeretek a matematika. Ha a "pénzügyek énekelnek románcokat", de a lélek egy mozaik kötényt kér, akkor kivághatja az áhított darabokat minden színes csempeből. A lényeg az, hogy azonos méretűeknek kell lenniük.

anyagok

A gyártás kiindulási anyaga változatos.

A legnépszerűbb lehetőségek a következők:

 1. Fazekas - Vörös agyag, kvarc homok és különleges adalékok keveréke. Tartós, praktikus, gondozott és gazdag választékot nyújt textúrákkal és árnyalatokkal. Az ilyen mozaik nem fakul az ultraibolya sugarak között, nem veszi fel a vizet, és nem félek a vegyi anyagoktól, mivel a bevonat különleges nedvességálló mázzal rendelkezik. Annak ellenére, hogy a vagyon színpaletta kiválasztásával a kerámiák kissé alacsonyabbak ugyanarra az üvegre, ez egy minőségi nyersanyag, ami befolyásolja az árat.
 2. Glass. A transzparens és áttetsző töredékek gyönyörű dekoratív hatással bírnak, csillogó és visszaverődő fényt, és érdekes kíséretet hoznak létre. Fehér kvarc homokból áll, pigmentek hozzáadásával a villódzás eléréséhez. gyöngy foltok vagy chips féldrágakövekböl gyakran használják -. aventurin, gyöngyház és így üveglap és egyre nagyobb népszerűségnek örvend, mert a gyakorlati pillanatban - ez az anyag jellemző az alacsony porozitású úgy, hogy a felület nem szaporodnak mikrobák. Ez egy nagyszerű higiénia.
 3. Cserép - ugyanaz a csempe, de a mini-teljesítmény.
 4. keresett a grunge és loft stílusok rajongói között, ami szándékos durvaságot és durvaságot jelent. Tevő egységes paplanok kivágott lemezből természetes kő - gránit, travertin, mészkő, márvány, néha féldrágakövekből -. Onyx, lapis lazuli, stb A textúra lehet sima, ha a darab csiszolt, durva vagy akár mesterségesen érlelt. Azonban minden kőnek nagyobb a porozitása, mint a sűrűbb anyagok, ami életet ad a baktériumoknak. Ez persze mínusz a higiénia szempontjából. Gyönyörű, drága, de nem illeszkedik minden stílushoz, egyszóval a nagy szerető számára.
 5. Porcelán csempe - ez egy kerámia és kő szimbiózisa, egy köztes kapcsolat, amely ötvözi a gránit szép megjelenését és keménységét, ami befolyásolja az árat, de a minőség megéri.
 6. Fém - relatív innováció. Ezek vékony sárgarézlemezek vagy rozsdamentes fém, amelyek gumiból vagy lágy műanyagból vannak rögzítve. A felület különböző - matt, fényes fényű, dudorokkal, bemetszésekkel vagy egyéb megkönnyebbítő képekkel. A szín klasszikus acélból, aranyból arany és antik bronz között változik. A minőségi termékek nem oxidáltak, ellenállnak a zsírnak, a foltnak és a hőnek, de ha a felület sima, észrevehető ujjlenyomatok és fröccsenő anyagok nem kerülhetők el. Jobb opcionális opciók vagy terep kiválasztása.
 7. tükör - egy új kép minden nap, az egyik legújabb tervező újdonság. Mindenki emlékszik a diszkó golyókra és egyedi világító játékukra, egy igazi visszaverődő golyóra, amely korrigálja a térhibákat és vizuálisan kibővít egy kis területet. Egy ilyen mozaik kötény örömmel fog minden nap új reflektív képeket Salvador Dalí "Raphael's Head Explosion" című munkája stílusában.

Színes megoldások és formatervezés

A legegyszerűbb és legolcsóbb módszer egy szilárd felület kialakítása, de a tervezők sokkal érdekesebb ötleteket kínálnak. A költségkülönbség nem lesz túl nagy, mert a terület kicsi, és a vizuális hatás meglepően más.

U alakú konyha, kényelmes munkaterület az ablak mellett

U alakú konyha, kényelmes munkaterület az ablak mellett

Gyönyörű lehetőségek:

 • monokróm - ez nem csak egy szín az egész munkapadban, hanem az eredeti színek eredeti kombinációja, a gazdagtól a finomig.
 • Mix - Kombinál minden tetszőleges árnyalatot, egyfajta analóg fényes paplan. Egyes művek dekoratõrök a tulajdonosok a lakások nem csak szokatlan színkombináció, hanem anyagok, mesterek és sikerül kombinálni harmonikusan üveg kerámia, csempe, fém, és így tovább. Akkor felszabadítsa a képzelet és a kísérlet is.
 • Minták - mindenféle komplexitás díszei, készen vagy saját kezűleg létrehozva.
 • Festmények - készen álló falösszetétel, összetett összeszerelés, de hihetetlenül gyönyörű kész formában.
Tágas konyha puha kanapéval

Tágas konyha puha kanapéval

Tipp A végrehajtás bármely változatának kiválasztásakor meg kell jegyezni, hogy mozaik kötényt kell felszerelni, mielőtt felakasztják készlet. Ezenkívül minden oldalon szükség van a pótlásokra, így később a csupasz fal egyetlen része sem látható. A ragasztás csak a ragasztó teljesen megszáradt állapotában történhet.

Stílusos konyha-stúdió skandináv stílusban

Stílusos konyha-stúdió skandináv stílusban

A konyhában lévő mozaik a kötényen tagadhatatlanul eredeti és azonnal észrevehető elem. Ezt a színpaletta, a formák, a textúrák és a stílusformák gazdag választéka jellemzi. Mi a preferencia - a tulajdonosok íze. Álljon meg az egyszerűségen és hozzon létre egy monokróm minimalizmus, Képzeld el magadat, mint az Euklid geometria apja, és háromszögek vagy ellipszisek formájában világító díszeket helyezhetsz el, vagy éppen egy antik művész érzed magad, és képet hozhatsz létre - rajtad múlik. Minden a pénzügyi lehetőségektől és a fantáziagyártás szélességétől függ. Ne félj kísérletezni! Hogyan tudhatjuk meg, talán te vagy a jövő Eugène Grasse (a XVIII. Századi híres művész és szobrász-modernista, aki egyedi mozaikképeket készített)!

Accent zóna: 70+ stílusos mozaikváltozat a konyhai kötényen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 2