Polcok a konyhában - funkcionális és praktikus

Polcok a konyhában - funkcionális, praktikus és több mint esztétikailag kellemes

Faliszekrények a konyhába - funkcionális és hatékony részleteket, amelyeknek mindegyikben kell lennie egy konyhai készlet. A közelmúltban nyitott polcok a konyhában egyre népszerűbbek. Ezek a modellek frissek, érdekesek és relevánsak. A konyhát nyitottabbá teszik, és a polcokra helyezik őket világos és gyönyörű lemezek, gyertyák, edények és dobozok biztosítják a kényelmet és a kényelmet. A polcokon lévő konyhákat leggyakrabban amerikai lakásokban használják. Az európai szerelmesek azonban nem ellenzi ezt az ötletet. A cikkben szereplő fotók segítenek abban, hogy navigálj a konyhában nyitott polcokkal.

 • A nyitott polcok előnyei a konyhában
 • A konyhában nyitott szerkezetek használata hátrányai
 • Polc elhelyezési beállítások
 • A sarokpolcok használata a konyhában
 • Polcok országban és provence stílusban
 • Polcok a konyhában skandináv stílusban
 • Polcok high-tech stílusban
 • Polc anyag
 • A konyhai polcok szokatlan használata
 • Hogyan készítsünk polcokat a saját kezünkkel

 

Fa polcok falazattal kombinálva

Fa polcok falazattal kombinálva

Nyitott polcok a konyhaszekrény részeként

Nyitott polcok a konyhaszekrény részeként

Tipikus amerikai konyha kis nyitott polcokkal

Tipikus amerikai konyha kis nyitott polcokkal

A nyitott polcok előnyei a konyhában

A nyitott polcok felszerelése egyszerre több problémát megold. Mint tudják, a konyha a legdrágább lakásvásárlás. Az egyik módja annak, hogy csökkentsék a konyhai készlet költségeit észrevehető minőség és funkcionalitás elvesztése nélkül, nyílt polcok használata. Annak a ténynek köszönhetően, hogy kevesebb ajtóra van szüksége (és ennélfogva kevésbé anyagi), ez olcsóbbá teszi a vásárlást. Ezen kívül a falon lévő polcok a konyhában tökéletesen illeszkednek a modern belső trendekhez. Tehát tökéletesen illeszkednek konyha skandináv stílusban, stílusokban hi-tech, minimalizmus, ország és még olyan szigorú stílusban is klasszikus.

Modern konyha francia elegáns jegyekkel, "Provence" szellemében fűszerezett

A nyitott polcok kétségtelen előnye, hogy vizuálisan kibővítik a teret, így szabadabbá válnak. Ebben az esetben a polcokon még mindig az összes szükséges tételt elhelyezheti. Többek között az ilyen polcok mozgathatóak, így könnyen lebonthatók.

Nyitott polcok segítségével funkcionális és tágas is lehet egy kis konyha. Ezenkívül ebben az esetben minden szükséges dolog mindig a keze ügyében lesz. Mindez arra utal, hogy a polcok a konyhában helyett szekrények - érdekes megoldás a modern belső tér.

Telepítse a nyitott polcokat egy kis konyhában, és mindent, amire szükséged van, mindig az ujjhegyeden áll

Telepítse a nyitott polcokat egy kis konyhában, és mindent, amire szükséged van, mindig az ujjhegyeden áll

A konyhában nyitott szerkezetek használata hátrányai

Miután úgy döntött, hogy a konyhában nyitott polcokat telepít, ismerkedjen meg azokkal a lehetséges hiányosságokkal, amelyek kényelmetlenné tehetik használatukat.

A főbb hiányosságok közül a következőkre lehet számítani:

 • a nyílt polcokon lévő tárgyak gyorsabban fednek le ujjal és korommal;
 • hogy a nyitott polcok tartalma folyamatosan tökéletes állapotban legyen, mivel mindig látható;
 • Az ilyen polcok elhelyezésének nehézsége egyesekben konyhai készletek.

Az ilyen modellek összes előnye és hátránya miatt a legjobb megoldás a nyitott és zárt polcok kombinálása lenne.

polki-na-kuxnyu_15

Nyitott és zárt polcok kombinációja

Polc elhelyezési beállítások

Ha úgy dönt, hogy feltétlenül szeretné, hogy a konyhája olyan modern és érdekes elem legyen, mint a nyitott polcok, gondosan fontolja meg, hogyan illessze be őket a fülhallgatóba, hogy a szimmetria ne szakadjon meg.

Optimális opció - a polcok elhelyezkedése a mosdó felett

Optimális opció - a polcok elhelyezkedése a mosdó felett

Az ilyen polcok telepítésével kapcsolatban először meg kell határoznia a helyét. A fő szabály, amelyet be kell tartani - nem az, hogy közvetlenül a nyílt polcokat helyezzük konyha tűzhely. Ellenkező esetben csak azt kockáztatja, hogy a polcok tartalmát folyamatosan zsírosodik.

A polcok szimmetrikus elrendezése a lemez közelében

A polcok szimmetrikus elrendezése a lemez közelében

A polcok elhelyezkedésének egyik legjobb lehetősége, hogy közvetlenül a főzőzóna fölé telepítsék őket a tűzhelytől.

A kis konyhában lévő polcok lehetővé teszik, hogy racionálisan használja a helyet

A kis konyhában lévő polcok lehetővé teszik, hogy racionálisan használja a helyet

A polcok helyes beszerelésének fontosságát az is meghatározza, hogy az egész terem stilisztikai felfogása lefedi ezt a tényezőt. A nyitott polcok sima átmenetet válthatnak ki a főzési területről a étkező vagy akár nappali kombinált helyiséggel.

A polcok elhelyezése az ebédlőasztal fölött két részre osztja a konyhát

A polcok elhelyezése az ebédlőasztal fölött két részre osztja a konyhát

A sarokpolcok használata a konyhában

A polcok elhelyezkedésének sajátosságai féltékenyek lesznek a konyhák méretétől, a főzési területről, a mennyiségről dobozok és a szoba stílusából. Bizonyos esetekben célszerű megnézni a konyha sarokpolcát.

A sarokpolc ideális helytakarékos. Számukra tökéletesen lehet alkalmazni érdekes tervezési ötleteket. Így a zseniális megoldás a sarokfából készült polcok felállítása a legfelső mennyezetre. Ennek eredményeképpen a polcok szemmel láthatóan dekoratív gerendáknak tűnnek, amelyeknek szintén funkcionális célja van.

Sarokpolcok az egész falhoz

Sarokpolcok az egész falhoz

Tanács:  Konyhák sarokpolcokkal - a legjobb megoldás a helytakarékosság érdekében.

Az eredeti megoldás az aszimmetrikus polcok használata lesz. Meg kell azonban jegyezni, hogy egy ilyen tervezési fantázia alkalmas a tervezésre országstílusok, provence, skandináv, de nem illeszkedik a minimalizmus szigorú vonalaihoz.

A polcok elhelyezkedése különböző szinteken

A polcok elhelyezkedése különböző szinteken

Polcok országban és provence stílusban

Talán a rusztikus stílus újjászületése a konyhában lehetetlen, anélkül, hogy olyan dekoratív és funkcionális elemet használna, mint a nyitott polcok. Ehhez előnyös a természetes fa használata.

Annak érdekében, hogy hangsúlyozzák a stílus, akkor használja a polcokat vastag, idős fa. A színskála is jobb választani a legtermészetesebb: bézs, fehér, szürke.

A bézs és a pasztell színek túlsúlya a "Provence" konyhában

A tökéletes megoldás az egyedi nyitott polcok díszítése lesz függöny virágos mintával. Először is. Ez kihangsúlyozza a konyha stilisztikai orientációját. Másodszor, ez a megoldás megakadályozza a polcok tartalmának külső szennyeződését. Harmadszor, ez lehetővé teszi, hogy kísérletezzen: egyes esetekben függönyöket tarthat a függönyben, másokban - nyitott. A legfontosabb, hogy megfigyeljük az arányosság érzését, a legjobb módja a függönyöknek csak egy pár polc díszítése.

Nyitott polcok elhelyezése az ablak körül - a szimmetria betartása a konyhában

Nyitott polcok elhelyezése az ablak körül - a szimmetria betartása a konyhában

Próbálj meg "játszani a kontrasztokon". A kontrasztos polcokkal rendelkező konyha, amelyek közül néhány világos színekben érlelődik, a másik pedig sötétben, eredeti és stílusos lesz. Például a fejhallgató alját a zárt dobozokkal sötét skála tarthatja, a tetejét nyitott dobozokkal - könnyedén vagy fordítva. Egy másik lehetőség a fehér használata edények, sötét polcokon helyezkedik el. Ezzel a megoldással frissíti a konyhát.

A kontraszthatást úgy is elérheti, hogy a sötét polcokat világos háttérre helyezi, vagy fordítva.

A sötét tölgy polcokon lévő fehér ételek kontrasztot kölcsönöznek a belső térnek

A sötét tölgy polcokon lévő fehér ételek kontrasztot kölcsönöznek a belső térnek

Polcok a konyhában skandináv stílusban

Végrehajtás az életben Skandináv stílusban Először is főként természetes anyagokat kell használni. Polcok esetében ez egy fa. Hatalmas hatás érhető el a nyitott és zárt állványok kombinálásával. Ugyanakkor a zárt ajtókkal ellátott polcokon jobb tárolni azokat az eszközöket és tárgyakat, amelyeket gyakran nem használ. A nyitott polcokon pedig jobb, ha olyan dolgokat mutat ki, amelyekre mindennapi használatra szükséged lesz.

Emellett a nyitott polcokon különféle díszítőelemeket rendezhet, amelyek a szoba stilisztikai orientációját hangsúlyozzák. Például:

 • kis festmények és fotók északi állatok képeivel: szarvas, juh, stb;
 • dekoratív zöld növények;
 • díszítő kövek és gyertyák;
 • feliratokkal ellátott kötetes betűk;
 • szakácskönyvek.

Mindezek az elemek hangsúlyozzák az épületek északi jellegét.

Könyvek és virágok a konyha polcain a "skandináv" stílusban

A belső stílus újbóli létrehozásához jobb, ha nem zavarja a polcokat. Helyezze csak azokat a legfontosabb elemeket, amelyeknek mindig hozzá kell férniük. Egy másik lehetőség, hogy csak nyitott struktúrákra helyezzenek dekoratív kiegészítők (gyertyák, ajándéktárgyak, vázák, képkeretek). Ebben az esetben a funkcionális objektumokat jobb zárt dobozokban tartani.

Polcok high-tech stílusban

Ha közelebb vagyunk a csúcstechnika stílusához, akkor a fa polcok helyett jobb, ha több modern anyagot, például üvegt vagy vasat szeretne előnyben részesíteni. Ebben az esetben a polcokon csak olyan elemek lehetnek, amelyeknek közvetlen funkcionális célja van - semmi sem felesleges.

A nyitott üveg polcok helyett a nagy rack. Kényelmes ételeket elhelyezni rajta.

Ha más anyagot használ polcra, akkor a preferenciát a legjobb a természetes tónusok számára. A legalkalmasabb fekete-fehér.

Tanács: Ne feledje, hogy a stílus a high-tech a polcokon nem lehet semmi felesleges. Ezért kívánatos újra gondolni, mielőtt úgy döntünk, hogy ilyen belső térben nyílt polcokat telepítünk - mert mindig figyelnie kell a rendelést.

Polc tervezése konyhák high-tech stílusban szigorúan betartja a szabályokat és a kanonokat.

Nyitott polcok - inkább a dekor, mint a funkcionális bútorok a konyhában high-tech

Nyitott polcok - inkább a dekor, mint a funkcionális bútorok a konyhában high-tech

Polc anyag

Az anyagválasztás az Ön preferenciáitól, a szoba stílusától és a konyha elrendezésétől függ.

Nyitott polcokra megengedett az anyagok széles választékának használata. Közülük olyan klasszikus lehetőségeket is megjegyezhet, mint:

 • fa;
 • műanyagból;
 • forgácslap;
 • MDF;
 • laminált.
Fa polcok a konyhában - a leggyakoribb lehetőség

Fa polcok a konyhában - a leggyakoribb lehetőség

Van azonban több eredeti megoldás. Tehát a polcok üvegből és vasból is készülhetnek. Ezek a megoldások a legmegfelelőbbek a konyhák számára, a minimalizmus vagy a hi-tech stílusában.

Tanács: különösen szépen üveg polcok meg háttérvilágítás telepítése rájuk. Ebben az esetben nem csak a polcok szépségét emeli ki, hanem további megvilágítást is biztosít a szobában.

Polcok a konyhában: a konyhai polcok szokatlan használata

A nyitott polcok a konyhában egész struktúrát képezhetnek. Még önmagukban is előállíthatók. Különösen a polcokra vonatkozik a rusztikus konyhában. Végtére is, minél könnyebb lesz polcra nézni - annál jobb.

A nyitott polcokat a lemezek tárolására szolgáló helyekké alakíthatja. Ebben az esetben, a szépség és a kényelem, akkor kell helyezni nem egy csúszda tetején egy másik, de gyönyörűen fel a sor elején. És hogy a lemezek nem esnek, ez a kialakítás különleges keresztirányú gerendákat biztosít. Ez az ételrendezés kényelmes és szép.

Világos fehér ételek nyitott polcokon - konyha díszítés

Világos fehér ételek nyitott polcokon - konyha díszítés

A nyitott polcok palackként is használhatók. Ebben az esetben a polcokon lyukak, amelyekbe a palackokat a torkukkal lefelé helyezzük. Ebben az esetben azokat "átlós" helyzetben tárolják. Vagy különleges mini-dobozokat készíthet a palackok függőleges helyzetben történő tárolására.

A palack hasonló használatával ez a design lesz a dekor eleme.

Hogyan készítsünk polcokat a saját kezünkkel

Ön a saját kezével polcokat készíthet a konyhában. A legegyszerűbb kivitelezéshez használhatsz már kész paneleket, amelyeket bármely építőipari boltban lehet megvásárolni. Ezután ezek a polcok a falhoz rögzíthetők, egymás fölé helyezve.

A legegyszerűbb és legeredményesebb megoldás a saját kezű polcokra a fa táblák használata

A legegyszerűbb és legeredményesebb megoldás a saját kezű polcokra a fa táblák használata

Ha szeretne megközelíteni a polcok gyártását minden gonddal, először meg kell döntenie a szoba stílusáról. Ettől függ a jövőbeli tervezés kialakítása. Adjon helyet a polcnak és tegye meg a szükséges méréseket. Kívánatos a termék tervezése. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a polcok színének meg kell egyeznie az árnyalattal munkalapok, konyhai kötény, fejhallgató vagy falak.

Kovácsolt elemek és fa harmonikus kombinációja

Kovácsolt elemek és fa harmonikus kombinációja

Döntse el, hogy mit kíván tárolni a polcon. A dimenzióinak meg kell felelniük azoknak a dolgoknak, amelyeket meg akarsz csinálni. Például ha a polcokon olyan apró tárgyakat kell tárolni, mint a fűszerek, palackok, díszítő elemek, tartozékok, akkor szinte bárhová elhelyezhetők. Ez lehet egy hely az asztal felett, bárpult, a felső dobozok alatt stb.

Bár nyitott polcokkal a konyhában

Bár nyitott polcokkal a konyhában

A kezdők számára jobb egy egyszerű design kiválasztása. Tehát a független gyártáshoz a legegyszerűbb a téglalap alakú nyílt polc.

polcok a konyhában: fotó függesztett polc a konyhában

Felfüggesztett polc a konyhában

Remek ötlet lesz a fülhallgató felső fiókjában lévő nyitott polcok helyettesítésére. Ebben az esetben a tervezés hosszú és masszív lehet. Ebben az esetben a kapott polcok falról falra helyet foglalhatnak.

Nyitott polcok az egész falhoz

Nyitott polcok az egész falhoz

A konyhában lévő polcok saját kezűkkel - remek módja annak, hogy eredeti designt hozzanak létre és ezzel egyidejűleg pénzt takarítsanak meg.

Konyha belső tér polcokkal - eredeti és funkcionális megoldás modern lakáshoz. A valódi belső fotó képe segíteni fog a nyitott polcok használatával a konyhában.

A konyhában lévő polcok: a konyhaterület intelligens szervezete és 75 megoldás, amelyekben minden a helyén van

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + = 11