Цветен ярък жакард

Цветен ярък жакард

Използване на килими в интериора Той не се появи на заден план дори с появата на модерни технологии - топли подове. В момента този текстилен обект играе по-декоративна роля, отколкото практическа. Особено популярни са килимите от жакард. Как изглеждат и какви са техните характеристики, нека да разгледаме по-отблизо.

 • Удобства
 • Предимства на използването в интериора
 • материали
 • Приложение в интериора на различни помещения
Обогатете просторната трапезария с красив килим

Обогатете просторната трапезария с красив килим

Удобства

В продължение на години Жакард килими са един от най-популярните килими. Това не е изненадващо, защото те имат изявен външен вид, те са приятни на допир. Поради огромното разнообразие, предлагано от производителите днес, е възможно да изберете модел за спални, хол, офис и дори баня.

Килим в тясната кухня

Килим в тясната кухня

По всяко време тези продукти принадлежат на елита, изключително, защото производството използва различна дебелина, твърдост, структура на нишката. В резултат на това е възможно да се получи оригинален модел.

Интересно е да знаете! Технологията на производство включва използването на усукани прежди. Памучен тъкат килим е изработен от гъста тъкан, която се основава на две рамки. Платките се съединяват от вълнени прежди.

Този метод на производство гарантира максимално пълнене на купчини. В резултат на това купувачът получава траен килим с подобрени характеристики на износване. Това е възможно поради силното фиксиране на формата върху рамката.

 • Купчината в тези продукти е с дължина около 10 мм.

Факт! По принцип специални машини се използват за производство на жакардови килими, но резултатът е толкова изтънчен, че изглежда, че продуктът е направен на ръка.

Елегантен декоративен елемент за зоната за отдих

Елегантен декоративен елемент за зоната за отдих

Предимства на използването в интериора 

Съответните продукти за килими имат редица предимства. Сред основните:

 1. Високо звукоизолиращи характеристики. Ако поставиш Жакар хол или детски, можете да се отървете от обсебващите шумове от съседите от дъното.
 2. Има повишена топлопроводимост, така че дори през зимата няма да е студено да седи на пода, покрит с такъв килим. По-специално, това е важно за децата, защото почти всички игри са на пода.
 3. Лесна употреба, което се изразява в отблъскване на мръсотия и липсата на активно усвояване на замърсители. Поради това песента на жакардо може да бъде успешна използвайте в коридора. Грижата е редовно почистване на прах и мръсотия.
 4. Стилен външен вид. Въпреки че те се произвеждат на машини в големи количества, в асортимента има достатъчно уникални модели. Някои са толкова интересни, че се вписват дори в най-модерния интериор.
 5. Има различни форми, размери - тя помага вземете килим за всяка стая.

материали

Жакардските килими са свързани с високо качество, но тук е важно да изберете правилния. Особено внимание трябва да се обърне на състава, тъй като фактът, че нишките ще бъдат използвани, зависи от гъстотата, а оттам и от издръжливостта и дизайна.

 • Най-доброто решение е естествените суровини. Най-често това вълна, памук, колани - те се считат за най-качествени.

Цената на такъв продукт ще бъде доста висока, което отблъсква купувачите, които търсят по-достъпни опции. Това са изкуствени килими. Те се наричат ​​също жакардови, но са изработени от полипропилен, полиестер, найлонови влакна. Предлагат се материали, но са опасни за огъня, така че трябва да се борави много внимателно.

Изключителна версия на настилката, приложена в банята

Изключителна версия на подовата настилка в банята

Важно! Продуктите, изработени от синтетични прежди, имат огромно предимство - отблъскват мръсотията.

 • Има и килими от смесен тип, т.е. с естествени и синтетични нишки. Те имат дълъг живот, докато са приятни на допир и имат привлекателен външен вид. Те са в средния ценови диапазон.

При избора, обърнете внимание на плътността на килима, независимо от използваните нишки, той може да бъде различен. Но не забравяйте, че плътността оказва влияние върху шумоизолационните свойства и способността за задържане на топлината.

Съвет! За да разберете колко е висок този показател, трябва внимателно да проверите неправилната му страна. Колкото по-малко е разстоянието между нишките, толкова по-добре.

Светлият дворец в детската стая идеално допълва интериора

Светлият дворец в детската стая идеално допълва интериора

Приложение в интериора на различни помещения

Изборът на жакардов килим за този или този интериор има свои собствени характеристики, които трябва да бъдат взети под внимание.

Коридор и преддверие

Това място във всяка къща е най-приемливо, затова при избора на килим трябва да обърнете внимание на синтетичните продукти. Те не са толкова интензивно замърсени, освен че ще продължат достатъчно дълго. Подобни модели за коридори имат и неплъзгаща се основа.

Спалнята

За тази стая най-добрият вариант е килим с естествен състав. Колкото по-високо е купчината му, толкова по-добре. На такова покритие е хубаво да ходи сутрин след събуждането. Що се отнася до цветовата палитра, това е страхотно подходящи светли цветове - те визуално разширяват пространството и изглеждат хармонично в различни стилове.

Детска стая

Трябва да има естествена купчина със средна дължина. Детето не хваща студено, когато играе на пода, а почистването на такъв килим няма да бъде проблем за родителите. Особено ценят детето от всяка възраст и пол Килим на оригиналната форма, например, под формата на любим анимационен герой.

заключение

Жакард килими заслужават да имат предимство в потребителските предпочитания сред всички други възможности. Те са издръжливи, атрактивни на външен вид. Цената на дворците е различна, което означава, че ще бъде възможно да изберете модел за вашия бюджет.

Жакард килим за интериора: ние избираме индивидуален стил за всяка стая

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 3