Идеята за комбиниране на класическата цветова схема създава уникална атмосфера в къщата

Идеята за комбиниране на класическата цветова схема създава уникална атмосфера в къщата

Повече от един век, за да украсят и едновременно изолират жилището, хората се наслаждават материя за килими. В съветско време например килим се счита за важен елемент антре или антре, а в източните страни ограждаха цели стаи. И ако преди килимите по стените и подовете могат да си позволят само богатите опознайте и царе, тяхната модерна гама е толкова голям и разнообразен, че е в състояние да отговори на нуждите на всеки клиент на различни финансови възможности и стил и цвят предпочитания!

  • видове
  • Ролята на килима
  • Нанасяне на черни килими в интериора
  • Къде да лежа?

 

Килим като изискано допълнение към модерен интериор

Килим като изискано допълнение към модерен интериор

видове

В зависимост от материала на производство всички килими са разделени на:

материал характеристики на
вълна приятна на допир, характеризираща се с трайност и свойство да поддържа своята форма. Когато стаята е студена, удобно ходене по такъв продукт.
Вълна Blend в техния състав, освен вълната, има и изкуствена нишка. Такива продукти са непретенциозни за поддръжка, устойчиви на износване, издържливи и способни да поддържат оригиналната си форма за дълго време.
коприна най-скъпите продукти, лек, атрактивен външен вид.
памук меки продукти, които могат да се почистват добре, имат гъста текстура и могат да запазят девствения си вид за дълго време.
вискоза меки рогозки, които за издръжливост и устойчивост на износване са много по-ниски от вълните.
кожа най-практичен, лесен за почистване от прах и мръсотия. Но те не могат да се затоплят, когато стаята е готина.
найлон най-достъпни, се използват само в райони с висок терен, т.е. в коридори или вестибюли.

Във форма са правоъгълни, овални, кръгли и неправилни. следователно избора на килим във вътрешността на апартамент или къща, Необходимо е да се вземе предвид не само стилът на интериора, но и каква форма е най-подходяща в конкретен случай.

Ролята на килима

Всяка стая, в която пода е поставен мокет, независимо от материала, след като тя става все по-удобно, интериорът се трансформира, става богат и наситен, без значение какво покритие дизайн е избран, цвета и стила. Но освен естетическата функция на килима:

  • играе ролята на допълнителна звукоизолация;
  • разделя помещенията на зони;
  • създава акценти в интериора;
  • изолира подовата повърхност, позволявайки на домакинството да ходи на топлия под с боси крака.

Съвет! Ако изберете правилния килим, той ще ви позволи да се съсредоточите върху определени предмети от интериора или просто да разпределите функционална площ в стаята.

Квадратният килим се вписва перфектно в модерния стил на спалнята

Квадратният килим се вписва перфектно в модерния стил на спалнята

  • По-малки килими и килими да помогне за разреждане на интериора на стаята, те могат да бъдат подредени на различни места, в близост, пред или между отделни мебели.
Меки остров стил

Мек стилен остров

  • И средните килими са най-подходящи за малки стаи, правят ги уникални и създават интересни акценти.
Черно-белият контраст е печеливша комбинация

Черно-белият контраст е печеливша комбинация

Обикновено се купува килим под помещение с готово обзавеждане, което позволява да се вдигне неговия стил, цвят, размери и т.н. Но се случва, че дизайнът на килима е толкова уникален и оригинален, че вътрешността на стаята се създава след придобиването му, под килима и в съответствие със стила. Това често се случва, когато изберете черно килим.

Нанасяне на черни килими в интериора

Като правило, черни килими не са много популярни, защото на този цвят в нашето общество е много предпазлив отношение. И това не е изненадващо, защото визуално стеснява околното пространство, абсорбира много светлина и прави стаята мрачна. В допълнение, тъмно оцветяване на повърхността винаги е повече марки: те веднага да видите най-малката прашинка, влакна, косми и дори повече точки.

Но ако при избора на килим идват с пълна отговорност и доверие на професионален дизайнер, тя може да се направи така, че килима е черно ще бъде истинско украса на стаята, всичко перфектно допълват декоративни елементи във вътрешността, ще добави към него определена тежест и аристократичен шик, а също така ще подчертае статута на своя собственик.

Луксозна спалня

Луксозна спалня

В този случай черният цвят на килима може да бъде умело тъкан в напълно различен интериор - изискан и строг, луксозен и дори помпозен. И също така можете да използвате този цвят, за да разрешите проблема с флоралната будоар и да направите сериозна бележка в него.

Как да приложим черен цвят?

Дълго време, тъй като този цвят се счита за атрибут на аристокрацията, той е свързан с високи цени и шик. Световноизвестните дизайнери обичат този цвят за своята гъвкавост и отново и отново създават нови колекции с господстващо черно. Този сянка е повече от елегантен, лаконичен и с него всички цветове се комбинират, така че могат да бъдат използвани в съвсем различни стилове и решения.

Не всеки ще реши да купи здрав черен килим и да го използва в дома си за декорация на интериора, защото изисква специален подход, чувствителност и чувство за пропорция.

Съвет! Не правете черно основният цвят в интериорния дизайн, тъй като може да предизвика емоционална депресия и дори развитие на депресия.

По-добре е да се даде предпочитание на килим от няколко цвята, включително черен, контрастен или мозаечни модели.

Ярък акцент - лаконичен и стилен

Ярък акцент - лаконичен и стилен

Съвет! Black е прекрасен фон за такива сочни цветове като розово, златисто, пурпурен, син, жълт, зелен и бяло. Това ви позволява да създадете драматичен, донякъде тържествен, но много стилен интериор и комбинации от черно, бордо и злато ще му дадат специален лукс.

Къде да лежа?

Използването на черно в дизайна на помещението е подходящо в случаите, когато е необходимо да се подчертае шик и елитизъм. В този случай, за такова решение не само подходящи обществени места, като хотели, клубове, ресторанти.

Черният цвят може да се използва за декориране на жилищни помещения, например, салони или дневни. В комбинация с ярки акценти и замислено фоново осветление, тя ще ви помогне да направите страхотно впечатление, да подчертаете предимствата на интериора и да отвлечете вниманието от недостатъците му.

Идеална зона за релаксация

Идеална зона за релаксация

Разбира се, не е най-доброто решение да се извършват жилищни интериори изцяло в черни тонове. Но за да използвате черен килим в стая, където се подреждат бели или многоцветни мебели, се използват ярки текстилни материали и където има много декоративна зеленина, това е възможно и необходимо. Това ще ви позволи да завършите ситуацията, да направите "интегрирана" картина, не обременителна и не прекалено цветна (в случай на светъл интериор) или смайваща (бял интериор).

Универсалността на килима в черно позволява да се използва за напълно различни помещения: хол, и спални, и офис, и трапезария, и коридор. Основното е да го комбинирате правилно с мебели, текстил и аксесоари.

Черният килим идеално допълва интериора на трапезарията

Черният килим идеално допълва интериора на трапезарията

Не забравяйте! Единственото място, където е по-добре да не се използва черен цвят, - детска стая. В този случай е по-добре да се занимавате с по-весели тонове - син, зелен, оранжев.

Строга и лаконична: изберете идеалния черен килим за интериора

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 71 = 72