Днешният пазар е в състояние да задоволи купувача с различни текстурирани, стилистични и финансови предпочитания при избора на подов мокет

Днешният пазар е в състояние да задоволи купувача с всякакви стилистични и финансови предпочитания при избора на килим

Веднъж нашите предци издълбали пещери с животински кожи. С настъпването на тъкането подовете бяха украсени с килими и подови дъски за дома. В модерен интериор все по-често можете да намерите килим, практично и стилно покритие, което донесе топлина и комфорт у дома. Какво предлагат производителите ни и как да се произнесат?

Съдържание:

  • Видове килими
  • Какво покритие да изберете за дома: експертни съвети
  • Плюсове и минуси
  • грижа
Трансформация на интериора с избраното покритие върху пода

Трансформация на интериора с избраното покритие върху пода

Видове килими

Покритие на килими може да се припише на следващия роднина килим, Въпреки това модерният килим за къщата има две значителни разлики: няма монолитен, завършен дизайн и се продава на ролки. Това означава, че нямаме установени ограничения, можем да купуваме всякакъв размер и да прилягаме към капака за всяка конфигурация на пода.

Производителите класифицират продуктите според състава на материала, дължината и вида на купчината, метода на производство. За потребителя е важно да знаете какъв вид килим се произвежда. Помислете за тях.

видове характеристики на
Килим тъкане  най-скъпият и траен вид. Изработва се по същата технология като килима, с преплитане на прежда и свързващи възли. Основата е мрежеста тъкан. Обикновено се използва за проектиране на хол.
Килим тъфтинг евтини и по-малко устойчиви на щети. От предната страна на основата са изработени от една и съща дължина, от вътрешната страна са фиксирани с латекс.
Покрит килим предназначени за бани. Продуктите от памук се нанасят върху PVC с помощта на електростатично поле и се фиксират. Флокираният килим е твърд и много издръжлив.
Игли-пиърсинг килими е идеален за хотели, болници, правителствени агенции, където има интензивно движение на хора. Покритието няма купчина, е прикрепена към каучукова облицовка и изгасва звука добре.

Съвет! Обърнете внимание на качеството и свойствата на основата на килима, така че ще ви бъде по-лесно да определите коя стая да изберете какъв тип.

Красива комбинация от контрастни цветове

Ефективна комбинация от контрастни цветове

Какво покритие да изберете за дома: експертни съвети

Станислав Охлолов, експерт в областта на подовите настилки, ръководител на дирекцията"FineFloor"

Станислав Охлолов, експерт по подови настилки, ръководител на проекта, FineFloor

За всяка стая в къщата можете да изберете вашето покритие. В този случай трябва да се вземе предвид факта, че килимът за къщата може да бъде естествен и синтетичен. Очевидно, за модерна спалня и детските предпочитани естествени материали, а дневната изисква както естественост, така и външна красота. Не забравяйте за стила на интериора.

  • Елегантните и издръжливи килими от вълна ще украсят както хола, така и спалнята. Екологично природният материал е различен функция на самопочистване, което му позволява да поддържа красив външен вид за дълго време.

Такова покритие също е безопасно по отношение на устойчивост на огън. Вълната не гори с отворени пламъци, бързо изгасва. Освен това, той е в състояние да абсорбира вредни газове от домашни химикали.

  • Друг естествен вид е килимен паркет от сезал. Влакната на килима се получават от листата на агавата. Те дават на материала изключителна сила, но се страхуват от водата. Този килим се препоръчва за употреба в сухи помещения.

Към бележката! Sisal е добре почистена, не съхранява статистическа електроенергия и дълго запазва естествената си красота.

Имитация на подови плочки с килим

Имитация на подови плочки с килим

Украсете с топла къща ще ви помогне килим

Украсяване и изолиране на дома ще помогне килим

Съвет! Моля, обърнете внимание, че палитрата за нанасяне на покритие не се различава в богатството на цветовете, обикновено са възможни всички нюанси сив и бежов. Свържете ги с цветовата схема на вашия интериор.

Килими в детската стая добре е да се вземе текстилна основа. Той не уврежда детето, той е приятен на допир и може да издържа на измиване.

Силата се основава на

При избора на килим, обърнете внимание на материала на основата. Зависимост от здравината и експлоатационния живот на продукта. За базовите производители се използват няколко материала: юта, естествени и синтетични, филц, каучук и текстил.

видове характеристики на
Естествена юта екологично чисти, но влакната му бързо се избърсват, страхуват се от влага (свива се при мокри) и се изгнива.
Синтетична юта е направен от полипропилен, водоустойчив, не "седна", но влакната са толкова твърди, че дават драскотини върху ламината.
Каучукова основа Той е предназначен за покрития в общите части, с голям трафик. Пролет и меко, тя държи здраво удара и се характеризира с повишена устойчивост на износване. Ето защо килим на каучукова основа може да се използва в просторна баня.
филц за основа, се получава изкуствен филц, получен от пропилей. Той поддържа топлината добре, но се разваля от влагата.
Неутралните нюанси на подови покрития позволяват да се отделят други елементи от интериора

Неутралните нюанси на подови покрития позволяват да се отделят други елементи от интериора

Позициониране с килим

Позициониране с килим

Плюсове и минуси

Като обобщим прегледа, ще очертаем основните предимства и недостатъци на килима:

предимства
удобство на полагане
високи звукови абсорбционни свойства
запазване на топлината
няма ограничения по отношение на размера
устойчивост на замърсяване
недостатъци
страх от влага (при някои видове)
загуба на цвят при излагане на пряка слънчева светлина

Можете да видите, че има повече положителни качества на килима, отколкото отрицателни. Следователно можем да кажем, че производителите ни дадоха пълноценно висококачествено заместване на килими и килими.

Важно! Най-важното предимство на килима е неговият поразителен демократизъм, той е органичен във всеки стил. страна и Прованс, етнически и бого, хай-тек, модерен и класически - модерният килим лесно се вписва в най-изискания и необичаен интериор.

Килим, поставен върху килима - дизайнерско решение, което заслужава внимание

Килимът, поставен върху килима, е дизайнерско решение, което заслужава внимание

грижа

За да се грижите правилно за килима, ще ви трябва прахосмукачка, сух прах и почистващ препарат за петна. Ние не предлагаме да използвате всичко това за всички видове килими.

Важно! Ако основата за юта е покрита, мокрото почистване трябва да се изхвърли. По-добре е да се използва сух прах и конвенционален прахосмукачка.

Правилната грижа за килима помага да се запази текстурата му за дълъг период от време

Правилната грижа за килима помага да се запази текстурата му за дълъг период от време

Продуктите, изработени от естествени влакна, често не могат да се почистват с прахосмукачка. Правете това веднъж месечно, през останалото време, използвайте химическо чистене. Когато мокрото почистване на синтетичните килими не прекалявайте с вода, тогава основата може да се ексфолира и покритието ще се влоши. Избягването на петна е трудно, така че запасите със специални средства за премахване на петна.

Съвет! Разляло кафе или вино на килима? Веднага изтрийте виличките с кърпа, нанесете продукта и след това обработете замърсяването с прахосмукачка.

Можете също да използвате почистваща пяна за килими. Нанесете пяната върху покритието, изчакайте да се накисне и да изсъхне, след това го извадете с прахосмукачка.

Съвет! Ако решите да почистите килима на ръка, изберете четка с меки вили. Това ще ви помогне да избегнете разклащане и деформация на покриващите бримки.

Декоративно подово покритие в просторна спалня

Декоративно подово покритие в просторна спалня

Комбинацията от цветни квадрати създава ярък, оживен интериор

Комбинацията от цветни квадрати създава ярък, оживен интериор

Покриване на килими: преглед на съвременните опции и съвети за избор на перфектно домашно покритие

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2