Maksimum kayu semulajadi dan bilik menjadi impian walaupun orang dewasa

Maksimum kayu semulajadi - dan bilik menjadi mimpi!

Pembangunan dan penciptaan dalaman bilik kanak-kanak - tugas yang bertanggungjawab dan rumit. Malah, selain hakikat bahawa lelaki yang sedikit di sini perlu selesa, kita tidak boleh lupa tentang keselamatan bahan yang digunakan, dan kesannya kepada pembangunan warna dan keadaan psikologi kanak-kanak. Sekiranya ia berkenaan rumah kayu, maka tentang ekologi di sini yang dijaga pada peringkat ereksi, segala-galanya memerlukan perhatian yang kurang.

 • Sebelum Anda Mulakan
 • Layout
 • Warna
 • Butiran penting pedalaman
Salah satu komponen utama bilik kanak-kanak adalah keramahan dan pencahayaan alam sekitar

Salah satu komponen utama bilik kanak-kanak adalah keramahan dan pencahayaan alam sekitar

Sebelum Anda Mulakan

Perlu diingat bahawa setiap kanak-kanak adalah unik, dan ia tidak akan berfungsi sebagai satu. Bilik itu harus direka sesuai dengan keinginan, kemahiran, umur dan hobi anak lelaki atau anak perempuan. Anda tidak perlu menjadi pereka untuk menyenangkan kanak-kanak dengan reka bentuk bilik, penting untuk mengetahui apa yang dia suka dan apa yang tidak.

Penting! Menamatkan dinding kayu harus selamat bagi penduduk premis itu, ia mestilah dibersihkan secara bersih. Anak yang lebih muda, lebih banyak kitaran pembersihan seperti itu perlu dilakukan.

Apabila mengatur bilik untuk bayi baru lahir, ia hanya memberi keutamaan kepada bahan semulajadi

Apabila mengatur bilik untuk bayi yang baru lahir, ia memberi keutamaan kepada bahan semulajadi sahaja

Dinding terbuat dari balak di sebuah rumah kayu tidak memerlukan apa-apa kemasan tambahan, kerana mereka sendiri sudah menjadi pematuhan mutlak peraturan di atas. Sekiranya kesinambungan semacam itu tidak boleh dibiarkan dalam bentuk asal, sebagai contoh, apabila rumah itu bukan baru, anda boleh menggunakan penyelesaian berikut:

 1. Panel kayu.

  Lapisan dinding dengan lapisan kayu adalah pilihan yang boleh diterima sepenuhnya untuk kanak-kanak

  Lapisan dinding dengan lapisan kayu adalah pilihan yang benar-benar boleh diterima untuk kanak-kanak

 2. Lembaran Plasterboard. Mereka boleh ditampal atau kertas dinding. Bagi yang terakhir, anda tidak perlu membeli terlalu mahal. Pilihan optimum - kertas. Mereka berwarna-warni, dan peralihan mereka tidak akan menjadi tamparan nyata kepada dompet.

  Kombinasi wallpaper dan dinding monokrom adalah pilihan yang mudah, mudah untuk mengubah reka bentuk, mengemas kini skema warna

  Gabungan kertas dinding dan dinding monokrom adalah pilihan yang mudah: mudah untuk mengubah reka bentuk, mengemas kini skema warna

 3. Jika dinding tidak dalam bentuk yang terbaik, tetapi tidak mempunyai keretakan yang mendalam, maka ia boleh dikemas kini dengan menutup noda atau cat berasaskan air, yang juga selamat.

  Bilik kanak-kanak adalah kawasan ajaib yang berasingan untuk kanak-kanak

  Bilik kanak-kanak adalah kawasan ajaib yang berasingan untuk kanak-kanak

Layout

Sekiranya makanan lazat reka bentuk tidak begitu penting untuk kanak-kanak, maka perancangan itu penting. Dan pada kemudahannya bergantung keinginan anak untuk berada di dalam bilik, belajar, dan lain-lain. Dalam mana-mana, anda perlu mencapai kesan "menarik". Diperlukan pilih beberapa zon utama, yang sepatutnya berbeza, sekurang-kurangnya secara visual.

Lokasi untuk tidur

Semuanya jelas - ia adalah katil. Ia sepatutnya:

 •  Nyaman - agak sukar tilam.
Pilihan tilam adalah komponen yang bertanggungjawab, kerana kesihatan belakang kanak-kanak bergantung kepada ini

Pemilihan tilam adalah komponen yang bertanggungjawab, kerana keadaan tulang belakang kanak-kanak bergantung kepadanya

 •  Diperbuat daripada bahan yang selamat.
Sekiranya ibu bapa berhujah untuk keramahan alam sekitar yang lengkap apabila memilih katil, maka tilam yang dibuat dari pengisi kelapa sangat selamat dan berguna untuk tulang belakang

Sekiranya ibu bapa menyokong keserasian ekologi penuh apabila memilih tempat tidur, maka tilam yang diperbuat daripada pengisi kelapa sangat selamat dan bermanfaat untuk kembali

 • Pendekatan mengikut umur. Ini bermakna bahawa untuk bayi katil mesti mempunyai busur, untuk kanak-kanak yang lebih tua untuk dipadankan dengan pertumbuhan. Isu khas adalah remaja, yang sering malu dari katil "bayi", yang mana ibu bapa memilih untuk berkembang.
Bilik remaja sepatutnya hampir sama dengan orang dewasa yang sesuai dengan usia

Bilik remaja sepatutnya hampir sama dengan reka bentuk yang mungkin kepada orang dewasa, sesuai dengan usia

Kreativiti dan belajar

Dua lagi komponen penting bagi masa lapang kanak-kanak di rumah, tanpa mengira umurnya. Benar, ia bergantung pada usia bahawa kepenuhan zon ini dipilih. Kriteria adalah umum dalam mana-mana:

 1.  Tempat yang paling dinyalakan. Mengenai kedua-dua alam semula jadi dan cahaya tiruan.

  Atribut mandatori adalah tetingkap besar berhampiran dengan mana anda boleh memasang meja

  Atribut mandatori adalah tetingkap besar berhampiran dengan mana anda boleh memasang meja

 2.  Perabot dipilih mengikut pertumbuhan dan keperluan. Ini akan membantu mengekalkan postur yang betul dan tidak merosakkan penglihatan.

  Pada perabot seperti meja, kerusi dan katil lebih baik untuk tidak menyimpan

  Pada perabot seperti meja, kerusi dan katil, adalah lebih baik untuk tidak menyimpan

 3. Pada satu dinding, anda boleh mengatur ruang lukisan. Kemungkinan untuk massa ini - gantungkan papan khas, tutup dinding dengan cat, yang mudah digambar.

  Dinding untuk kreativiti adalah idea yang bijak untuk anak anda

  Dinding untuk kreativiti adalah idea yang bagus untuk anak anda

Nasihat! Penyelesaian yang munasabah adalah untuk membeli perabot dengan pelarasan ketinggian dan cerun countertop. Ini akan menyelamatkan anggaran keluarga.

Bermain sudut

Tanpa dia, tidak ada tempat lagi, tanpa mengira umur, kecuali di dalam bilik seorang remaja dia tidak akan diperlukan, walaupun dia pasti mempunyai mainan sendiri. Zon ini perlu dilengkapi tanpa mengira saiz bilik. Sangat mudah untuk merancang sudut ini dengan perabot modular lembut, yang pada masa yang sama boleh digunakan sebagai pereka.

Penting! Di lantai mesti ada permaidani, walaupun jika lantai adalah kayu. Permaidani pertama akan melembutkan pukulan jika bayi jatuh. Ini berlaku pada usia yang berbeza, kerana permainan sentiasa aktif.

Bilik dalam warna-warna cerah kelihatan sangat lembut

Bilik dalam warna-warna cerah kelihatan sangat lembut

 • Sekiranya ruang membenarkan, adalah perlu untuk melengkapkan dinding Sweden yang selamat: pembangunan fizikal adalah keadaan yang sangat penting dalam masa kanak-kanak yang sihat. Di sini, semua item juga mesti selamat, tanpa sudut tajam.
Peralatan untuk sukan sepadan dengan hobi dan umur kanak-kanak

Peralatan untuk sukan sepadan dengan hobi dan umur kanak-kanak

Nasihat! Untuk mengajar kanak-kanak untuk memerintahkan dari usia muda, adalah penting untuk mengadakan peruntukan bagi penyimpanan mudah, dan pelbagai bekas dan kotak, dia akan dapat untuk membuka sendiri.

Warna

 • Secara tradisinya, warna itu dipilih di atas lantai: untuk budak lelaki - biru, untuk gadis itu - merah jambu. Tetapi jangan berfikir secara stereotip, anda boleh tampil dengan sesuatu yang lebih menarik, terutamanya jika reka bentuk dinding adalah tidak sekata.

Peraturan asas yang harus diikuti di sini adalah warna-warna pastel di dinding, dan tekstil, mainan dan atribut yang boleh ditukar ganti - terang. Seorang kanak-kanak dari mana-mana umur memerlukan kecerahan, tanpa dia, bilik itu akan segera bosan dan menjadi tidak menarik.

Bagi kanak-kanak tidak ada had kecerahan warna

Bagi kanak-kanak tidak ada had kecerahan

Nasihat! Menggabungkan warna, tetapi rapi, agar tidak membuat ruangan menjijikkan. Di samping itu, beberapa warna bertindak menyedihkan pada jiwa, contohnya, biru gelap. Merah Tindakan pada sistem saraf adalah menarik, jadi ia tidak sepatutnya banyak.

Butiran penting pedalaman

Di dalam bilik kanak-kanak di sebuah rumah kayu tidak ada perkara kecil, semuanya penting. Perhatian khusus harus dibayar kepada tekstil. Ia membantu untuk menekankan geometri, fokus pada kawasan tertentu, mengembangkan atau mengurangkan ruang. Sekiranya anda menggunakan bahan-bahan yang berbeza dalam tekstur, ia mungkin dapat memberikan kehadiran bilik keasliannya.

Menggabungkan warna dengan berani dan hasilnya akan menjadi menakjubkan

Menggabungkan warna dengan berani, dan hasilnya akan menjadi menakjubkan

Penting! Pastikan anda memberi perhatian kepada dinding, jika mereka adalah semula jadi, iaitu, pokok itu tidak tersembunyi di sebalik drywall, kemudian tekstil perlu dipilih sesuai.

Jangan abaikan pencahayaan - di nurseri ia tidak boleh banyak, biarlah lebih baik. Dan suis harus diletakkan supaya anak itu sendiri dapat menjangkau mereka, dan tidak memanggil balik ibu bapa.

Berhampiran katil, anda juga boleh memasang sumber cahaya

Sumber cahaya juga boleh dipasang di dekat katil

Jika kanak-kanak lebih tua, maka dengan susunan bilik boleh bersamanya dengan tangan mereka sendiri untuk membuat naungan yang indah. Ini akan membuat bilik lebih menyenangkan dan, tentu saja, luar biasa.

Kesimpulannya

Bilik kanak-kanak - tempat istimewa di mana-mana rumah. Terlepas dari bahan dindingnya (kayu, bata), penting untuk menciptakan keselesaan dan keselamatan mutlak bagi penduduknya - ini adalah tugas utama ibu bapa.

Suasana negara: mencipta bahagian dalam bilik kanak-kanak di sebuah rumah kayu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 2 =