Sebuah bilik tidur dengan gaya yang bergaya untuk dua kanak-kanak kecil

Bilik tidur dengan gaya seorang anak perempuan untuk dua anak kecil

Selalunya sukar untuk ibu bapa membuat reka bentuk bilik kanak-kanak untuk dua kanak-kanak, dan gambar-gambar dalaman buatan sendiri tidak selalu membantu merealisasikan idea dalam amalan. Bilik kanak-kanak yang biasa sepatutnya bersesuaian dengan sifat dan keperluan setiap kanak-kanak, sambil tetap selesa dan selamat. Tetapi bagaimana untuk mempertimbangkan semua ciri-ciri dan mewujudkan persekitaran yang sangat selesa, supaya kanak-kanak tidak bersaing antara satu sama lain untuk kawasan itu, tetapi cuba untuk menghabiskan lebih banyak masa bersama-sama untuk masa lapang, permainan atau hobi? Isu ini sangat teruk jika terdapat kanak-kanak dalam satu bilik yang berbeza dalam umur atau jantina, dan apabila ada kawasan kecil yang ada. Tetapi dalam kes ini, anda sentiasa dapat mencari penyelesaian untuk mewujudkan dalaman kanak-kanak yang benar-benar bergaya dan berfungsi.

Kandungan:

 • Apa yang sepatutnya menjadi bilik kanak-kanak untuk dua orang anak
 • Layout
 • Zonasi
 • Pencahayaan
 • Tekstil
 • Cadangan untuk reka bentuk dua kanak-kanak kanak-kanak
Kanak-kanak yang berumur berbeza boleh duduk dalam satu bilik

Kanak-kanak yang berumur berbeza boleh duduk dalam satu bilik

Katil tidur boleh menjimatkan ruang di dalam bilik tidur kecil

Katil tidur boleh menjimatkan ruang di dalam bilik tidur kecil

Susunan katil selari dalam bilik kanak-kanak jenis yang berbeza

Susunan katil selari dalam bilik kanak-kanak jenis yang berbeza

Bilik kanak-kanak yang berwarna-warni untuk kanak-kanak prasekolah

Bilik kanak-kanak yang berwarna-warni untuk kanak-kanak prasekolah

Apa yang sepatutnya menjadi bilik kanak-kanak untuk dua orang anak

Bilik kanak-kanak untuk dua kanak-kanak tidak jauh berbeza dengan rumah seorang kanak-kanak kerana keperluan yang dikenakan ke atas mereka. Bilik ini yang pertama harus selamat, berfungsi dan menarik. Surat-menyurat kepada faktor-faktor ini akan membantu anak-anak membina dan membentuk, sebagai individu. Oleh itu, pada mulanya, kita harus memberi tumpuan kepada pilihan kemasan bahan, perabot dan tekstil.

Semua bahan yang digunakan untuk menghias, menghias dan menghias kanak-kanak mestilah:

 • Selamat, mesra alam, tidak alahan, jangan melepaskan bahan berbahaya.
 • Dikenali dengan kekuatan dan ketahanan.
 • Ia mudah dibasuh dan tidak mengumpul habuk.
Lukisan papan di dinding adalah alternatif yang sangat baik untuk dinding dan dinding dicat di tapak semaian

Papan lukisan di dinding adalah alternatif yang sangat baik untuk dinding dan dinding dicat di tapak semaian

Sebagai penutup dinding, disyorkan menggunakan wallpaper, cat berasaskan air, plester bertekstur dan panel hiasan. Satu kelebihan tambahan adalah kemungkinan mengecat dinding tanpa mengeluarkan salutan lama, serta rintangan bahan ke pembersihan basah menggunakan bahan kimia rumah tangga.

Nasihat! Jangan pilih terlalu timbul embossed, kerana ia akan mengumpul habuk, yang boleh mencetuskan tindak balas alahan pada kanak-kanak.

Salutan seragam dinding dalam warna pastel lembut

Salutan seragam dinding dalam warna pastel lembut

Lantai di bilik kanak-kanak harus selamat, tahan lama dan hangat pada bila-bila masa sepanjang tahun. Bahan-bahan perlu diberi keutamaan kepada kayu dan permaidani, yang mengekalkan haba dan menjadikan bilik lebih selesa. Laminat dan linoleum hanya perlu dipilih dengan kualiti yang tinggi, juga menjaga penebat bunyi supaya permainan aktif tidak mengganggu jiran dari bahagian bawah.

Nasihat! Jangan pilih ubin seramik, kerana semasa permainan, anak-anak boleh tergelincir dan terkena keras.

Adalah sesuai untuk menggabungkan penutup lantai dengan sistem lantai yang hangat, supaya kanak-kanak berasa selesa dan kurang cenderung sakit.

Papan parket adalah lantai yang mesra dan mesra alam, sesuai untuk bilik kanak-kanak

Papan parket adalah lantai yang mesra dan mesra alam, sesuai untuk bilik kanak-kanak

Layout

Reka bentuk yang betul di dalam bilik kanak-kanak sentiasa bermula dengan perancangan dan pembahagian seluruh bilik ke dalam zon. Dan untuk bilik umum, langkah ini amat diperlukan, kerana setiap kanak-kanak harus mempunyai ruang peribadi yang akan memberikan suasana yang selesa dan meminimumkan situasi konflik.

Reka bentuk kerja yang sama untuk dua orang anak

Reka bentuk kerja yang sama untuk dua orang anak

Apabila membahagikan kanak-kanak ke kawasan fungsional, usia kanak-kanak perlu diambil kira:

 1. Bagi bayi yang baru lahir, adalah perlu untuk menyediakan zon tidur, tempat untuk menyusukan (menukar dan makan), arena dan rehat untuk ibu dan anak-anak, dan penyimpanan barang-barang (laci dada).
 2. Untuk bayi usia prasekolah, kecuali untuk zon tidur, perlu untuk mengatur taman permainan, tempat untuk aktiviti kreatif (lukisan, pemodelan), dan juga, jika kawasan itu dibenarkan, sudut sukan.
 3. Anak-anak sekolah akan memerlukan zon yang sama, tetapi saiz mereka akan berbeza - permainan akan menurun, dan pekerja akan meningkat, ia juga dapat digabungkan dengan yang kreatif.
 4. Bilik anak remaja harus dirancang dengan mengambil kira keperluan asas - tidur, belajar, berehat. Zon untuk bersantai datang untuk menggantikan permainan.

Nasihat! Di bawah bilik kanak-kanak untuk dua adalah yang terbaik untuk memperuntukkan kawasan seluas 20 meter persegi. m.

Kawasan bermain umum di kanak-kanak prasekolah

Kawasan bermain umum di kanak-kanak prasekolah

Zonasi

Zonasi kanak-kanak biasa sering dilakukan dengan cara berikut:

 • Sediakan setiap kanak-kanak dengan ruang berasingan, dibahagikan kepada semua kawasan yang diperlukan - bilik tidur, ruang kerja, bilik permainan. Varian akan direalisasikan, apabila dimensi ruang membenarkan. Penyelesaian sedemikian adalah optimum untuk bilik kanak-kanak jenis seks yang berbeza, kerana masing-masing mempunyai ruang tersendiri. Zonasi dilakukan dengan bantuan warna, penggunaan pelbagai bahan dan perabot finishing.
 • Menguruskan kawasan yang berasingan untuk belajar dan tidur, tetapi tempat untuk permainan dengan rehat untuk melakukan am. Pilihan ini bersesuaian apabila kanak-kanak mempunyai banyak kepentingan bersama dan mereka jarang bercanggah.
 • Untuk menyatukan seluruh ruang, maka semua benda peribadi, katil, meja, loker kedua-dua kanak-kanak akan terletak bersebelahan. Penyelesaian ini sesuai untuk bilik kecil dan kanak-kanak yang mempunyai jantina yang sama. Untuk jenis zon ini, lebih baik untuk memerhatikan simetri, dengan menggunakan perabot yang sama atau perabot umum. Ruang peribadi yang berasingan akan membantu pelbagai teknik hiasan, contohnya, kertas dinding yang berbeza, gambar di dinding, tekstil, dan sebagainya.
Reka bentuk yang menarik dari transformasi kawasan kerja menjadi tidur

Reka bentuk yang menarik dari transformasi kawasan kerja menjadi tidur

Kawasan tidur

Zon tidur di tapak semaian sebaiknya selesa dan selesa. Jika kita bercakap mengenai penyelesaian warna, maka ia sepatutnya tenang dan santai. Ia akan menjadi yang terbaik untuk melihat warna-warna pastel, tetapi di kepala dinding katil juga boleh menghiasi dengan lukisan, gambar atau kertas dinding 3D.

Rasa dan umur kanak-kanak mempengaruhi reka bentuk ruang persendirian di dalam bilik

Rasa dan umur kanak-kanak mempengaruhi reka bentuk ruang persendirian di dalam bilik

Sekiranya kanak-kanak itu mempunyai jantina yang berbeza, maka warna-warna yang berbeza boleh digunakan untuk menghiasi kawasan tidur setiap anak, contohnya, merah jambu atau persik di sekeliling katil gadis itu dan biru atau hijau - budak lelaki itu.

Setiap kanak-kanak mesti mempunyai katil sendiri. Dalam kes ini, dua pilihan adalah mungkin:

 1. Katil berasingan adalah penyelesaian tradisional yang sesuai untuk bilik besar, khususnya apabila kanak-kanak dari pelbagai peringkat umur atau lantai.
 2. Tempat tidur adalah cara untuk menggunakan ruang secara rasional. Reka bentuk bilik kecil kanak-kanak hampir selalu membayangkan penggunaan katil dua tingkat.

Nasihat! Tempat untuk tidur di kedua-dua kanak-kanak harus sama, sehingga tiada siapa yang mempunyai keunggulan atau sebaliknya, kebencian.

Tempat tidur terbina dalam dua tingkat dengan almari pakaian kecil adalah pilihan yang sangat baik untuk sebuah kampung

Tempat tidur terbina dalam dua tingkat dengan almari kecil adalah pilihan yang sangat baik untuk rumah percutian

Dua katil single

Dua dermaga berasingan adalah pilihan yang paling disukai untuk kanak-kanak lelaki yang berbeza, dan juga untuk kanak-kanak umur yang lebih tua. Apabila saiz bilik membenarkan, katil boleh diletakkan dalam beberapa cara:

 • Selari - di sepanjang dinding bertentangan atau bersebelahan. Kaedah sedemikian adalah sesuai untuk bilik persegi, dengan kanak-kanak lebih bersentuhan dengan satu sama lain. Tempat tidur boleh dibahagikan dengan tingkap, meja katil, rak, dan lain-lain.
 • Sepanjang salah satu dinding - kaedah ini sesuai jika bilik mempunyai bentuk segi empat tepat. Tempat-tempat tidur yang terletak di sepanjang dinding memanjang boleh menjadi "lokomotif" atau kepala katil untuk kepala katil. Katil-katil sedemikian boleh didekatkan atau jika ruang membenarkan, membahagikannya dengan kabinet, batu karang atau sekatan kecil supaya setiap kanak-kanak mempunyai zon privasinya sendiri.
Pengaturan katil di sepanjang dinding di bilik anak-anak berlawanan

Pengaturan katil di sepanjang dinding di bilik anak-anak berlawanan

 • Di satu sudut kepala ke kepala katil - penyelesaian ini sesuai jika reka bentuk bilik kecil kanak-kanak sedang dibangunkan, kerana ia membantu untuk menjimatkan ruang.
 • Di sudut yang berbeza - untuk mengatur katil dengan cara yang sama adalah disyorkan jika anda ingin mendapatkan ruang bebas maksimum di tengah-tengah bilik, sebagai contoh, untuk permainan. Tempat tidur di tempat bertentangan sesuai untuk kanak-kanak yang berumur berbeza, dan juga orang yang tidak sering bertengkar.
Susunan cermin katil, dengan desktop yang dipasang di antara mereka di bawah tingkap

Susunan cermin katil, dengan desktop yang dipasang di antara mereka di bawah tingkap

Nasihat! Untuk menjimatkan ruang, katil yang paling sesuai adalah transformer, sofa lipat, tempat tidur yang boleh ditarik balik.

Katil berfungsi dengan meja tepi katil dan kepala katil biasa, terletak selari antara satu sama lain

Katil berfungsi dengan meja tepi katil dan kepala katil biasa, terletak selari antara satu sama lain

Pilihan yang baik untuk pembibitan kecil akan menjadi katil dengan pangkalan berongga. Di dalam kotak itu, terletak di bawah katil, mudah untuk menyimpan tempat tidur, mainan, buku, barangan peribadi. Disebabkan ini, mungkin akan dilakukan tanpa kabinet yang tidak diperlukan.

Katil tidur

Katil dua tingkat adalah penyelesaian yang popular dan praktikal untuk bilik kanak-kanak gabungan. Pilihan ini dengan ketara menjimatkan kawasan yang berguna, jadi ia tidak boleh digantikan untuk sebuah bilik kecil. Pilihan reka bentuk bilik kanak-kanak kecil yang dilengkapi dengan katil dua tingkat, kelihatan sangat berfaedah, terutama sekali kerana pilihan di kalangan model moden sangat besar.

Nasihat! Pertimbangkan satu katil dua tingkat hanya jika ketinggian siling dalam apartmen sebanyak 2.6 m Dengan parameter yang lebih kecil, kanak-kanak yang tidur di tingkat kedua akan mengalami ketidak-melahap kerana ketakutan.

Tempat tidur untuk kanak-kanak kecil di bilik sempit

Tempat tidur untuk kanak-kanak kecil di bilik sempit

Lantai bersambung dengan satu sama lain dengan tangga, yang mesti menjadi selamat dan terjamin yang mungkin supaya anak-anak tidak cedera semasa pendakian atau keturunan.

Katil tidur boleh sama ada standard atau dilengkapi dengan elemen tambahan, sebagai contoh, loker terbina dalam. Tingkat atas boleh statik, dan tiang bawah, sehingga pada siang hari, kanak-kanak mempunyai lebih banyak ruang untuk permainan atau rekreasi.

Penyelesaian yang menarik akan menjadi katil dua peringkat dengan tiang yang lebih rendah, yang dilipat kelihatan seperti satu tempat tidur. Pilihan ini sesuai untuk bilik walaupun dengan siling rendah.

Nasihat! Pastikan untuk melengkapkan katil dengan tilam ortopedik berkualiti, supaya kanak-kanak berkembang dengan betul tanpa mengalami masalah tidur.

Susunan sudut tempat tidur di nurseri

Susunan sudut tempat tidur di nurseri

Penyimpanan barang-barang peribadi

Reka bentuk bilik kanak-kanak dua kanak-kanak perlu harmoni, oleh itu tidak perlu memaksa ruang dengan kes besar atau peti laci. Terbaik untuk penyimpanan yang sesuai:

 • Almari yang luas, dilengkapi dengan sistem almari pakaian dalam bentuk bakul, laci, gantungan, dan sebagainya. Di dalamnya adalah untuk berkongsi ruang bagi setiap kanak-kanak. Sekiranya bilik kanak-kanak kecil, maka pintu kabinet hendaklah dibuat sebahagian seperti cermin untuk meningkatkan ruang ruang visual.
 • Laci dada boleh berfungsi serentak sebagai tempat penyimpanan dan pemisah zon di tapak semaian, pendirian untuk buku, lampu, mainan.
Idea lokasi almari pakaian dan tempat menyimpan barangan peribadi

Idea lokasi almari pakaian dan tempat menyimpan barangan peribadi

 • Kotak di bahagian bawah katil. Ia boleh menjadi pepejal atau dengan ruang yang dipisahkan oleh sekatan, dan juga dilengkapi dengan laci.
 • Rak akan membantu mengatur buku-buku untuk buku teks dan segala macam perkara, dan juga boleh membahagikan bilik tanpa mewujudkan kesan keramaian.
 • Puffs dengan kerusi lipat, di mana anda boleh menyimpan mainan, bahan untuk kreativiti, dan sebagainya.
 • Niches dinding. Untuk memastikan reka bentuk sedemikian tidak kelihatan membosankan, anda boleh menjadikannya kotak terang, bakul, yang mudah untuk menampung segala keperluan kanak-kanak, termasuk cat, mainan kecil, cakera, dll.
Niche dengan pelbagai rak untuk menyimpan sesuatu

Niche dengan pelbagai rak untuk menyimpan sesuatu

Kawasan kerja

Bagi kanak-kanak umur sekolah harus dilengkapi dengan kawasan kerja, di mana mereka akan melakukan pelajaran. Tempat untuk belajar harus dirancang dengan kekangan maksimum: warna-warna cerah dan lukisan besar akan mengalihkan perhatian atau merosakkan anak-anak. Adalah lebih baik untuk menghiasi kawasan kerja dengan warna neutral rendah (putih, kuning air) atau warna hijau, pic.

Bagi kanak-kanak umur prasekolah, jadual individu kecil

Bagi kanak-kanak umur prasekolah, jadual individu kecil

Dari perabot, di tempat pertama, anda memerlukan meja yang boleh menjadi milik anda untuk setiap kanak-kanak atau umum. Dalam kes kedua, terdapat beberapa pilihan sekaligus:

 1. Meja atas tunggal, dibahagikan dari bawah atau dari atas ke atas oleh laci, rak. Selalunya, meja sedemikian terletak di sepanjang dinding dengan pembukaan tingkap untuk memberikan tahap maksimum cahaya semulajadi. Dalam kes ini, di setiap sisi, anda boleh memasang rak, di mana setiap kanak-kanak boleh menyimpan bekalan sekolah mereka. Jika jadual sedemikian berdiri di sepanjang dinding pepejal, maka rak-rak tersebut digantung di atasnya.
 2. Meja penjuru akan menjimatkan ruang di dalam bilik kecil. Ia boleh menduduki sudut yang bertentangan dari tidur.
 3. Meja besar, yang boleh dikongsi oleh anak-anak, menetap dari sisi yang bertentangan. Pilihan ini sering bersempadan dengan dinding atau tingkap ambang dengan kelebihan pendek, dan kanak-kanak duduk bertentangan antara satu sama lain. Perkara-perkara peribadi masing-masing terletak di belakang atau di sebelah. Penyelesaian ini sesuai untuk bilik yang luas.
Kawasan kerja yang terletak di sebelah bilik

Kawasan kerja yang terletak di sebelah bilik

Nasihat! Jika jadual berasingan digunakan, mereka boleh diletakkan bersebelahan, tetapi dipisahkan oleh rak, kabinet, dll.

Kawasan kerja juga perlu dilengkapi dengan kerusi, rak dan peti simpanan yang selesa, semua barang yang diperlukan sepatutnya berada di tangan. Juga perlu untuk menjaga pencahayaan yang betul.

Ia tidak berlebihan untuk menggantungkan magnet atau papan papan di dinding berhampiran tempat kerja. Jika jadual atas adalah perkara biasa, maka kedua-dua kanak-kanak boleh menggunakan objek ini secara serentak, dalam hal ini lembaga harus menduduki hampir seluruh dinding di atas meja.

Susunan jadual kerja yang mudah dan praktikal yang boleh dilipat

Susunan jadual kerja yang mudah dan praktikal yang boleh dilipat

Tempat untuk permainan

Membuat zon permainan, anda tidak boleh mengehadkan imaginasi, kerana tempat ini akan membantu membentuk keperibadian anak-anak, untuk mendedahkan keperibadian mereka. Reka bentuk tempat hiburan perlu terang, luar biasa.

Reka bentuk warna boleh lembut dan tepu, tetapi semestinya terang: tembikai, lemon, biru, oren, hijau terang - warna-warna ini akan membantu kanak-kanak tetap bertenaga.

Dinding boleh menghiasi kertas dinding dengan perhiasan terang, serta kertas dinding atau lukisan yang luar biasa. Yang terakhir itu boleh menjadi pena penyewa bilik itu sendiri. Dengan cara ini, dinding di kawasan bermain boleh ditutup dengan cat khas, yang mudah digambar, dan kemudian mencuci hasil kreativiti tanpa kehilangan penampilan salutan.

Zon permainan di zon tetingkap zon

Zon permainan di zon tetingkap zon

Nasihat! Zon permainan boleh ditetapkan sebagai permaidani yang cerah di mana kanak-kanak selesa boleh menyelesaikannya.

Dalam permainan, anda perlu menyediakan tempat untuk menyimpan mainan dan aksesori kreatif, untuk ini anda boleh menggunakan kotak yang indah, poket tekstil yang digantung di dinding.

Sebuah almari pakaian yang selesa di sudut kawasan permainan kanak-kanak

Sebuah almari pakaian yang selesa di sudut kawasan permainan kanak-kanak

Bilik kanak-kanak untuk dua kanak-kanak yang berbeza-beza boleh dilengkapi dengan dua kawasan permainan, walaupun tidak begitu luas, tetapi kepentingan setiap anak akan diambil kira, dan permainan aktif dengan kereta atau kapal terbang tidak mengganggu minum teh dengan anak patung.

Tempat untuk berehat

Tempat untuk rekreasi perlu dianjurkan jika terdapat dua remaja yang tinggal di dalam bilik. Zon sedemikian disediakan untuk bersantai bersama, sambutan tetamu, menonton TV dan filem. Ia harus direka mengikut citarasa anak-anak itu sendiri. Di dinding terdapat lukisan yang besar, perhiasan avant garde dan kombinasi warna yang berbeza.

Kawasan tempat duduk yang lembut untuk masa lapang kanak-kanak yang selesa

Kawasan tempat duduk yang lembut untuk masa lapang kanak-kanak yang selesa

Di zon seketika terdapat sofa yang selesa, lipatan, jika rakan-rakan menginap untuk malam itu, atau sepasang kerusi berlengan. Meja kopi, TV, rak dengan buku - semua ini sepatutnya menjadi perkara biasa kepada kanak-kanak, tetapi tidak mencetuskan persaingan.

Pencahayaan

Di bilik kanak-kanak, anda mesti mengatur lampu yang betul. Cahaya semulajadi mesti bebas masuk ke dalam bilik, dan setiap kanak-kanak harus menerimanya dalam jumlah yang sama. Oleh itu, jadual terbaik diletakkan secara simetrik berkenaan tingkap.

Bilik menjadi lebih ringan berkat almari cermin - sebuah coupe bertentangan dengan tingkap besar

Bilik menjadi lebih ringan berkat almari cermin yang bertentangan dengan tingkap besar

Pencahayaan buatan harus difikirkan dengan teliti. Dari satu kandil tunggal dalam dua kanak-kanak kanak-kanak adalah lebih baik untuk menolak, lebih suka pemasangan beberapa lampu, untuk setiap kawasan berfungsi.

Di sebelah katil adalah memasang lampu malam, kawasan kerja yang dilengkapi dengan pencahayaan atas atau sisi terbina dalam, serta lampu meja dengan sudut laras.

Sumber cahaya kecil kanak-kanak kecil yang terang dan terang tiruan

Sumber cahaya kecil kanak-kanak kecil yang terang dan terang tiruan

Di kawasan riadah, lampu meja atau sconce akan sesuai, dan taman permainan harus ditandakan dengan lampu sorot yang menonjol atau bertitik.

Tekstil

Langsir untuk bilik kanak-kanak perlu ketat untuk memastikan tidur senyap kanak-kanak. Langsir klasik harus dipilih dua kali: cahaya tulle atau organza bebas melewati cahaya siang hari, dan kapas padat, sutera selamat menutup tingkap pada waktu malam.

Pilihan yang sangat baik - tirai roller, ketinggian yang dikawal selia, dan anak-anak sendiri akan dapat memutuskan di mana kedudukannya meninggalkannya. Langsir semacam itu boleh berganda atau tunggal, meninggalkan ambang jendela terbuka, yang membantu menggunakan lebih banyak ruang di dalam bilik.

Tingkap dengan jalousie putih boleh dihiasi dengan langsir manik besar berwarna-warni

Tingkap dengan tirai putih boleh dihiasi dengan langsir manik besar berwarna-warni

Warna tirai boleh terang, semua jenis lukisan dan perhiasan adalah sesuai. Tetapi reka bentuk mereka mesti semestinya harmoni dengan tertulis dalam gaya nurseri.

Di tapak semaian, perlu meletakkan permaidani, yang akan menimbulkan kesesuaian tambahan. Ia harus mudah dibersihkan dan tidak mengumpul habuk, jadi pilihan harus diberikan kepada pilihan jangka pendek.

Bedspreads dan bantal hiasan akan menambah keselesaan, akan membantu untuk membezakan tempat tidur setiap kanak-kanak. Tekstil semacam itu harus terang dan mudah dijaga.

Bedspreads cantik yang indah akan bersorak

Bedspreads cantik yang indah akan bersorak

Reka bentuk bilik kanak-kanak: cadangan untuk reka bentuk dua kanak-kanak kanak-kanak

Apabila memilih gaya bilik, dipandu oleh selera setiap kanak-kanak. Penyelesaian gaya neutral yang sesuai dengan kedua-dua kanak-kanak lelaki dan perempuan boleh dipanggil tema marin, safari, hutan, hampir semua gaya semula jadi. Sangat mudah untuk mengalahkan kawasan pedalaman dalam gaya minimalis, di mana setiap kanak-kanak boleh meluahkan diri dengan bebas.

Bergantung pada siapa yang tinggal di tapak semaian, anda juga harus mengeluarkan bilik:

 • Bagi dua kanak-kanak perempuan yang sama, bahagian dalaman simetri, dihiasi dengan skema warna merah jambu-hijau, krim hijau atau peach, adalah pilihan terbaik. Sekiranya kepentingan saudara perempuan berbeza-beza, separuh daripada setiap individu boleh dihiasi dengan lukisan peribadi, gambar atau imej berhala hingga secukupnya, tetapi meletakkannya dalam bingkai yang sama. Di dalam bilik perlu ada banyak tekstil, termasuk mainan lembut hiasan, langsir langsir dan bedspreads, dan lain-lain. Sisters sering suka melakukan segala-galanya bersama, sebab itu hanya kawasan tidur yang bermakna, dan yang lain akan digabungkan. Jika kita bercakap tentang gaya, ia sangat feminin dan lembut melihat interior Provence, yang suka kanak-kanak perempuan.
Kanak-kanak, hampir sama umur, yang dapat hidup dengan baik, anda boleh menguruskan kawasan tidur bersama dan bekerja

Kanak-kanak dengan usia yang sama, jika mereka bergaul dengan baik, adalah mungkin untuk melengkapkan kawasan tidur dan kerja bersama

 • Dua kanak-kanak perempuan yang berumur berbeza akan berasa lebih selesa jika masing-masing mempunyai ruang peribadi di kawasan yang bertentangan di dalam bilik. Dalam kes ini, lebih baik memilih berbeza dalam perabot rupa, warna dinding, dan lain-lain Tetapi gaya tunggal masih berbaloi.
Kanak-kanak yang berumur berbeza memerlukan ruang dan ruang bermain mereka sendiri

Kanak-kanak yang berumur berbeza memerlukan ruang dan ruang bermain mereka sendiri

 • Dua kanak-kanak lelaki, tanpa mengira usia, akan hidup dengan aman, hanya jika masing-masing diberi ruang sendiri. Biasa hanya boleh menjadi kawasan tidur, contohnya, dengan katil dua tingkat. Kelebihan tambahan akan menjadi peruntukan tempat untuk sukan, di mana kanak-kanak lelaki juga boleh bersama-sama. Adalah sesuai untuk menghiasi bilik dua lelaki dalam gaya tentera laut, untuk menaksir ke angkasa atau kapal lanun, dan sebagainya.
Untuk kanak-kanak lelaki dari mana-mana umur, katil ranjang dan loker untuk barangan peribadi

Kanak-kanak lelaki dari mana-mana umur akan sesuai dengan katil ranjang dan loker yang dikongsi untuk barangan peribadi

Nasihat! Jika kanak-kanak yang tinggal di dalam bilik berbeza dalam usia, adalah perlu bagi setiap mereka untuk menyediakan bilik di dalam bilik di mana semua orang boleh diam-diam dapat meneruskan hobi mereka atau berehat.

Bilik untuk dua kanak-kanak seks yang berbeza

Jika abang dan kakak tinggal di dalam bilik, masuk akal untuk membahagikan ruang menjadi zon peribadi untuk semua orang. Adalah perlu untuk menjaga pemisahan, skrin atau tirai, supaya kanak-kanak boleh berpakaian tanpa rasa malu atau hanya bersara.

Pemisahan bilik untuk kanak-kanak lelaki yang berbeza dengan bantuan tirai tebal dan partition dari rak

Pemisahan bilik untuk kanak-kanak lelaki yang berbeza dengan bantuan tirai tebal dan partition dari rak

Kepentingan kanak-kanak heteroseksual jarang berlaku, jadi agak sukar untuk mengatur bilik. Adalah lebih baik memilih kemasan dinding dan lantai neutral, dan individu membuat ruang setiap kanak-kanak akan membantu pelbagai aksesori, seperti tekstil, buku, mainan, wallpaper. Kerja yang terakhir ini sangat baik jika anda perlu mengekalkan integriti pedalaman, tetapi jangan menyinggung mana-mana kanak-kanak. Dalam kes ini, separuh daripada gadis itu boleh dihiasi dengan landskap dongeng dengan istana puteri, dan setengah lelaki dengan gambar kapal lanun kuno.

Adalah sesuai untuk menghiasi separuh bilik dengan warna yang berbeza, contohnya kuning dan ungu. Adalah berulang-ulang warna setiap sisi di seberang dengan bantuan aksen - tekstil, bingkai untuk gambar atau lukisan, bantal, dll.

Reka bentuk bilik kanak-kanak: pemisahan ruang di dalam bilik kanak-kanak lelaki yang berbeza menggunakan loker yang indah untuk mainan dalam bentuk rumah

Pemisahan ruang di dalam bilik kanak-kanak yang berbeza dengan bantuan loker yang indah untuk mainan dalam bentuk rumah

Untuk memastikan anak-anak tinggal bersama di dalam bilik yang sama, keadaan harus selesa dan memenuhi kepentingan masing-masing. Oleh itu, buatkan bahagian dalam pembibitan, pertama sekali, berunding dengan anak-anak anda, mengambil kira semua kehendak mereka, umur dan sifat keperibadian masing-masing.

Reka bentuk bilik kanak-kanak untuk dua kanak-kanak: 70+ idea dan rahsia yang terpilih untuk mewujudkan persekitaran yang harmoni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

60 − 57 =