Blue adalah penyelesaian klasik dan hampir menang-menang untuk bilik kanak-kanak lelaki

Blue adalah penyelesaian klasik dan hampir menang-menang untuk bilik kanak-kanak lelaki

Pengaturan bilik kanak-kanak Adakah langkah yang bertanggungjawab untuk setiap ibu bapa. Adalah perlu untuk mengambil kira kehendak anak, anggaran keluarga dan memikirkan ruang dalaman secara keseluruhan. Di sinilah kebanyakan masa kanak-kanak itu akan dibelanjakan - bermain, tidur dan melakukan kerja rumah. Kedai-kedai dan majalah perabot penuh warna idea untuk menghias bilik kanak-kanak. Oleh itu, kesukaran terletak tepat di mana versi perabot untuk kanak-kanak lelaki berhenti.

 • Apa yang menentukan pilihan perabot kanak-kanak?
 • Perabot apa yang harus saya pilih?
 • Reka bentuk perabot di pedalaman bilik lelaki itu
 • Bagaimana untuk membekalkan tapak semaian untuk kanak-kanak lelaki dengan betul?
Bagi kanak-kanak kecil, perabot ringan dan hiasan dinding paling sesuai

Bagi kanak-kanak kecil, perabot ringan dan hiasan dinding paling sesuai

Jangan takut menggunakan cetakan dan blok warna yang berbeza apabila menghiasi bilik kanak-kanak - ini hanya bagus untuknya!

Jangan takut menggunakan cetakan dan blok warna yang berbeza apabila menghiasi bilik kanak-kanak - ini hanya bagus untuknya!

Apa yang menentukan pilihan perabot kanak-kanak?

Selepas ibu bapa dikenal pasti dengan bilik yang mereka akan memperuntukkan untuk tapak semaian, anda boleh meneruskan pemilihan perabot di budak lelaki.

 1. Pilihan perabot untuk nurseri bergantung kepada saiz bilik. Oleh itu, untuk bilik kanak-kanak kecil, pilihan ideal akan menjadi perabot terbina dalam dan pengubah perabot. Untuk bilik-bilik besar, anda boleh mempertimbangkan keseluruhan kompleks bilik tidur dengan dua tingkat katil kanak-kanak dalam bentuk istana atau rumah dengan slaid dan tangga.
 2. Jika kanak-kanak itu belum dapat berkongsi keutamaannya dengan ibu bapanya, ia patut mengingati dirinya sebagai seorang anak.
 3. Pengaturan nurseri biasanya tidak dirancang untuk satu tahun. Oleh itu, perlu mengambil kira kepentingan dan keperluan kanak-kanak sekarang dan masa depan.
 4. Pilihan warna ketara memudahkan idea masa depan bahagian dalam bilik dan mengurangkan bilangan pilihan beberapa kali.

Berguna! Perabot kanak-kanak untuk kanak-kanak perempuan - perabot untuk kanak-kanak pada umur yang berbeza, ciri-ciri utama perabot kanak-kanak.

Tajuk Ciri-ciri Harga: Foto
Perabot kanak-kanak GOOD-MEBEL Wall kanak-kanak MX
Beli Sekarang
Dimensi: 224/185/84,
Katil: 190/80,
Bahan: papan serat,
Warna: oak susu, wenge gelap, maple, coco, cedar, alder gunung
17950 gosok. Perabot kanak-kanak untuk kanak-kanak lelaki: 60+ pilihan yang menakjubkan untuk kanak-kanak, kanak-kanak sekolah dan remaja
BUKU-MEBEL salji putih-3 kanak-kanak dinding
Beli Sekarang
Dimensi: 344/200/44,
Katil: 190/80,
Bahan: papan serat,
Warna: tanpa memasukkan warna, biru, kuning, merah, oren, hijau muda
15750 gosok. Perabot kanak-kanak untuk kanak-kanak lelaki: 60+ pilihan yang menakjubkan untuk kanak-kanak, kanak-kanak sekolah dan remaja
Satu set perabot di kilang gaya kanak-kanak Tin Tin Stripe 9
Beli Sekarang
Dimensi: 330/200/65,
Bahan: papan serat,
Set termasuk: meja dengan laci, rak hinged, kabinet sudut swing, elemen sudut, kes pensil dengan niche,
Warna muka: matt matt, matt pistachio, matt terracotta, matt beige, gloss hitam
31900 gosok. Perabot kanak-kanak untuk kanak-kanak lelaki: 60+ pilihan yang menakjubkan untuk kanak-kanak, kanak-kanak sekolah dan remaja
Kilang perabot Glazov. Kaleidoskop Kanak-kanak
Beli Sekarang
Dimensi: 365/177/37,
Katil: 200/80,
Kit termasuk: Kaleidoscope Tumba-tangga, Katil 7, Meja tulis 2, Rak 1, Papan laci 1, Dada 12, Papan laci 30, Cermin hinged 24, Pocket 1,
Bahan: papan serat,
Warna fasad: pelangi hijau, pelangi kelabu
38733 rubel. Perabot kanak-kanak untuk kanak-kanak lelaki: 60+ pilihan yang menakjubkan untuk kanak-kanak, kanak-kanak sekolah dan remaja
Perabot kanak-kanak SPB Legend 4 dengan batu karang di bawah meja
Beli Sekarang
Dimensi: 195/172/85,
Tempat tidur: 1900/80,
Set termasuk: katil loteng, almari pakaian terbina dalam, lukisan, meja terbina dalam,
Bahan: papan serat,
Warna fasad: wenge dalam warna yang berbeza, alder dalam warna yang berbeza
15220 gosok. Perabot kanak-kanak untuk kanak-kanak lelaki: 60+ pilihan yang menakjubkan untuk kanak-kanak, kanak-kanak sekolah dan remaja
Kompas Kanak-kanak Kapitoshka №1
Beli Sekarang
Tempat tidur: 1900/80,
Set termasuk: Almari pakaian untuk DK-1, tempat tidur dengan laci DK-11, rak DK-2, rak dengan laci DK-3, meja DK-16,
Bahan: papan serat,
Warna fasad: vanila-biru, vanili-aprikot, vanila-eucalyptus
37667 gosok. Perabot kanak-kanak untuk kanak-kanak lelaki: 60+ pilihan yang menakjubkan untuk kanak-kanak, kanak-kanak sekolah dan remaja
Kertas dinding foto di pedalaman nurseri

Kertas dinding foto di pedalaman nurseri

Ruang petak terletak dalam niche

Ruang petak terletak dalam niche

Perabot apa yang harus saya pilih?

Oleh kerana bilik kanak-kanak adalah kubu peribadi bayi, maka perabot itu harus sesuai sepenuhnya untuk kanak-kanak itu. Anak lelaki itu mesti merasakan dirinya sebagai tuan kerajaan kecilnya, selamat di sini dan merasa bebas untuk bertindak.

 1. Tidak perlu memilih perabot atau membuat pembaikan untuk tapak semaian pada hasil tanaman atau melengkapkan bilik dengan bahagian dalaman yang lebih tua, terutama jika kanak-kanak belum mencapai usia remaja. Ini dapat mengurangkan hasrat kanak-kanak untuk mengembangkan kreativiti dan mengembangkan imaginasi.
 2. Perabot harus ergonomik dan mudah alih, supaya, kadang-kadang, anda boleh membuat perombakan, mengemas kini pedalaman atau mengembangkan ruang untuk permainan dan sukan. Untuk tujuan ini, pilihan pelbagai fungsi (transformer), dapat mengubah tempat tidur menjadi kawasan kerja dan sebaliknya.
  Menggabungkan perabot dari gaya yang berbeza, anda boleh membuat pedalaman yang menarik

  Menggabungkan perabot dengan gaya yang berbeza, anda boleh membuat pedalaman yang tenang, tetapi hebat

  Kombinasi warna yang harmonis dalam reka bentuk bilik kanak-kanak moden

  Kombinasi warna harmonis dalam reka bentuk nurseri moden

 3. Kualiti dan bahan sangat penting apabila memilih perabot untuk bilik kanak-kanak. Ini bergantung kepada kekuatan dan ketahanan mereka, serta keselamatan kanak-kanak. Perlu berhati-hati tentang sudut tajam dan meramalkan ketersediaan sistem kusyen. Yang paling ekologi akan menjadi perabot yang diperbuat daripada kayu yang tidak dirawat atau MDF. Di salutan perabot, tidak ada bahan toksik, dan cat mesti berasaskan air. Adalah berfaedah untuk membiasakan diri terlebih dahulu dengan sijil kualiti untuk perabot kanak-kanak di kedai.

  Perabot kanak-kanak untuk kanak-kanak lelaki: 60+ pilihan yang menakjubkan untuk kanak-kanak, kanak-kanak sekolah dan remaja

  Nasihat! Tilam adalah lebih baik untuk mengambil ortopedik dan di bawah saiz katil yang dipilih. Semua permukaan perabot harus mudah dicuci dan tahan terhadap beban dan pembersih - jadi anda memudahkan proses pembersihan anak anda dan anak anda.

 4. Lebih baik memilih menegak almari pakaian kanak-kanak dan rak dengan rak besar dan kotak untuk pakaian, mainan, buku, anugerah dan cenderahati.
 5. Perabot modular akan memperluaskan kemungkinan bilik kanak-kanak dengan pertumbuhan keperluan kanak-kanak dan mengekalkan gaya keseluruhan pedalaman.
 6. Jika bilik itu direka untuk beberapa kanak-kanak, maka tanpa dua peringkat atau katil menegak yang tinggi adalah sangat diperlukan.
 7. Walaupun bilik itu besar, lebih baik untuk menolak perabot kabinet.

Nasihat! Untuk menjimatkan belanjawan keluarga, ia patut memberi keutamaan kepada perabot yang boleh disesuaikan untuk pertumbuhan anak (meja, kerusi, Dinding Sweden dan kompleks sukan).

Minimalisme dalam penetapan tapak semaian boleh dipelbagaikan, menggunakan aksesori dan barang-barang dalaman yang menarik

Minimalisme dalam penetapan tapak semaian boleh dipelbagaikan, menggunakan aksesori dan barang-barang dalaman yang menarik

Reka bentuk perabot di pedalaman bilik lelaki itu

Angkat gaya pedalaman dan letakkan di dalamnya semua perabot yang diperlukan untuk kanak-kanak itu tidak selalu mudah. Bagi lelaki terdapat beberapa pilihan tematik utama untuk menghias bilik:

Idea Reka Bentuk Siapa yang akan melakukannya?
Tema marin dengan kapal tidak didiami oleh pulau dan lanun sesuai untuk pemimpi dan romantik. Selain palet biru warna, pasir, warna kuning muda dan coklat, meniru pasir dan kapal, akan sesuai di sini. Peta, bendera, dunia dan atribut kognitif lain akan membantu kanak-kanak apabila dia pergi ke sekolah.
Topik teknikal untuk jurutera masa depan, angkasawan dan penunggang termasuk pelbagai hobi (kereta, kereta, ruang, pesawat). Semua perabot dan warna dalaman perlu mencipta suasana yang sesuai di dalam bilik. Termasuk koleksi mini lokomotif atau pesawat di pedalaman, anda boleh membangkitkan minat kanak-kanak dalam bidang reka bentuk dan pemodelan.
Sukan untuk kanak-kanak yang paling aktif dan ditentukan paling popular dengan ibu bapa, kerana ia menggalakkan perkembangan kemampuan fizikal lelaki. Pemasangan kompleks sukan dengan bar mendatar, simulator, beg meninju, cincin, dinding Sweden memerlukan banyak ruang kosong di dalam bilik, tetapi ia akan mengalihkan perhatian kanak-kanak dari komputer.
Mata pelajaran semulajadi untuk penyelidik muda dan naturalis sempurna masuk ke pedalaman bilik untuk beberapa kanak-kanak. Penekanannya adalah pada tumbuhan, batu, koleksi entomologi (serangga kering) dan akuarium, yang mendorong minat sains. Pada masa yang sama perabot boleh menjadi warna neutral dan reka bentuk standard, yang tidak akan menyebabkan kanak-kanak bersaing. Lagipun, dalam hal topik lain, di mana tempat tidur adalah kapal atau kereta, semua orang akan mahu tidur di sana. Tetapi jika anda meletakkan dua struktur besar tidak mungkin kerana bajet dan kawasan bilik, anda perlu mencari kompromi tematik.

Jika tiada pilihan anda tidak boleh menterjemah, maka perabot satu warna yang neutral pastel atau warna dalam akan menjadi penyelesaian yang optimum.

Nasihat! Ia adalah perlu untuk meninggalkan warna agresif dan asid perabot, tidak menggunakan satu warna asas, tetapi gabungan.

Indah melihat biru dengan coklat, biru dengan putih. Kombinasi yang berbeza ini tidak menampakkan mata dan mempengaruhi secara positif keadaan psikologi anak-anak.

Bagaimana untuk membekalkan tapak semaian untuk kanak-kanak lelaki dengan betul?

Untuk tempoh umur yang berlainan terdapat ciri-ciri dan keperluan khusus untuk susunan bilik:

 1. Di dalam bilik untuk bayi baru lahir Selain buaian, mesti ada meja rias, menukar jadual, arena. Kawasan bermain di sini adalah sebahagian besar bilik.
 2. Kanak-kanak prasekolah belum lagi memerlukan banyak perabot, dan kawasan kerja bertepatan dengan permainan. Oleh itu, rak dan kabinet penuh dengan mainan dan buku kanak-kanak.
 3. Untuk kanak-kanak sekolah, semua ruangan fungsional diperlukan di dalam bilik. Oleh itu, pembinaan catwalk dengan laci, pemasangan rak tinggi menegak dan partition yang boleh dibuang membantu untuk memenuhi semua perkara yang diperlukan untuk belajar, komputer dan memperuntukkan ruang untuk kawasan rekreasi.

Untuk menentukan keadaan bilik, ia mesti dibahagikan kepada kawasan fungsional (permainan, tidur, bekerja, kawasan rehat). Dalam setiap mereka mesti ada perabot tertentu. Bilik-bilik kecil tidak dibenarkan zon penuh, jadi untuk pilihan ini dipilih perabot yang boleh ditanggalkan dan diubahsuai.

Nasihat! Tempat kerja Lebih baik untuk melakukan lebih cerah untuk mengaktifkan otak kanak-kanak, dan untuk memisahkan tempat tidur warna pastel.

Perabot kanak-kanak untuk kanak-kanak lelaki: 60+ pilihan yang menakjubkan untuk kanak-kanak, kanak-kanak sekolah dan remaja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

98 − = 95