Teka-teki permaidani sesuai untuk kanak-kanak dari semua peringkat umur

Teka-teki permaidani sesuai untuk kanak-kanak dari semua peringkat umur

Kanak-kanak dalam keluarga adalah kegembiraan yang tidak dapat dinafikan untuk ibu bapa yang penyayang yang cuba memberikan anak-anak mereka dengan yang terbaik. Apabila bayi bertumbuh, sempadan ruangnya sebelum dunia kecil berkembang, dia berusaha untuk meninggalkan ketat buaian atau arena dan pergi ke perjalanan pangsapuri. Ini bermakna sifat telah memberi isyarat untuk meneroka wilayah baru. Tugas ibu dan ayah dalam masa yang sukar untuk mereka adalah untuk menyediakan kanak-kanak yang ingin tahu dengan keselamatan dan kemudahan maksimum. Bantu dalam tikar teka-teki yang berguna ini!

 • Ciri-ciri
 • Jenis karpet
 • Kebaikan dan keburukan
 • Petua untuk memilih
Rug dengan cepat menjadi tempat kegemaran untuk permainan

Rug dengan cepat menjadi tempat kegemaran untuk permainan

Ciri-ciri

 1. Semua orang permaidani terdiri daripada beberapa bahagian - dari enam atau lebih, mereka juga berbeza dalam parameter bahagian, setiap bahagian boleh mempunyai salah satu pilihan untuk parameter - 250 x 250, 300 x 300, 450 x 450 mm. Mereka boleh ditukar.
 2. Ketebalan produk berbeza dari 8 hingga 12 mm.
 3. Setiap model juga berbeza dalam arah tematik.
Besar untuk kanak-kanak dalaman

Teka-teki permaidani sangat bagus untuk pedalaman seorang kanak-kanak

Fungsi

Kekhususan tikar tersebut mempunyai banyak aspek. Versi teka-teki mudah alih dan sangat mudah dalam pengangkutan, ia membantu dalam perkembangan fizikal dan mental kanak-kanak, membolehkan melalui tahap visual dan sentuhan untuk mendapatkan pengetahuan lebih cepat. Dengan ubah bentuk, adalah mungkin untuk membeli dan menggantikan bahagian yang rosak, ia adalah mudah dan lebih murah daripada analog biasa.

 

Nasihat! Jika anak lelaki atau anak perempuan sudah dewasa, jangan tergesa-gesa untuk membuang karpet yang berkhidmat dengan setia. Ia boleh ditingkatkan dengan memperoleh bilangan bahagian tambahan yang diperlukan.

Model untuk umur yang lebih tua

Model untuk umur yang lebih tua

Bahan asasnya adalah hypoallergenic dan kualiti tertinggi, kerana ia mematuhi semua piawaian negara yang diperkenalkan untuk mengawal pengeluaran barang-barang anak-anak.

Penting! Teka-teki karpet mempunyai lapisan khusus, di mana tidak ada satu butiran kecil yang akan memastikan keselamatan lengkap untuk anak-anak muda yang suka menarik mulut mereka objek yang berbeza.

Pelbagai jenis teka-teki

Sehingga kini, kedai-kedai dan laman-laman Internet menawarkan pelbagai pilihan karpet kanak-kanak untuk merangkak dalam bentuk teka-teki.

Model yang paling popular

Mat lembut untuk penutup bilik penuh

Ia dibezakan dengan ketebalan besar susunan 8-12 mm, ia memelihara haba dengan baik, mempunyai tekstur cembung, yang membolehkan anak-anak lebih baik berpaut kepadanya dan mula dari butirannya.

Pilihan yang bagus untuk bilik permainan

Pilihan yang bagus untuk bilik permainan

Kanvas modular

Satu tikar lipat khas dengan ketinggian 10 hingga 12 mm, bahagian yang boleh disusun semula, dikeluarkan dan ditambah, menyesuaikan jumlah kawasan. Bahan ini bersifat hypoallergenic dan kelembapan. Direka untuk bayi berusia 5 hingga 7 bulan.

Dengan mainan sedemikian ia akan sentiasa membosankan

Dengan mainan sedemikian ia tidak akan membosankan

Cushion untuk merangkak dengan bumper

Versi untuk analog, terkecil dari kawasan permainan mini. Tepi ditutup dengan istimewa benjolan, yang ditetapkan dalam alur. Dengan menggunakan model ini, ibu bapa dengan selamat boleh berpindah ke bilik lain dengan urusan mereka sendiri, tanpa rasa takut bahawa bayi mereka akan keluar dari rumah yang selesa dan melakukan sesuatu.

The crumb selalu selamat

The crumb selalu selamat

Model Urut

Setiap detail teka-teki lembut mempunyai elemen cembung. Lapisan ini tidak hanya menghiburkan, tetapi juga fungsi terapeutik - tidak menimbulkan kaki rata atau membetulkan yang sudah sedia ada.

Kepada nota! Ia juga membantu untuk melihat pembiakan warna yang lebih baik dan mengembangkan kemahiran motor halus, yang penting untuk pembangunan pusat ucapan yang baik.

Berguna untuk kaki kecil

Berguna untuk kaki kecil

Abjad

Penggilap dengan imej huruf akan membantu bukan sahaja merangkak, tetapi juga untuk menghafal huruf dari lampin. Mat ini berguna dan dibesarkan kanak-kanak - dari kepingan modular anda boleh menggabungkan kata-kata. Ini membantu meningkatkan memori, kemahiran logik dan dalam beberapa kes memungkinkan untuk mendapatkan pengetahuan awal bahasa asing dari usia muda jika anda membeli varian dengan bahasa Inggeris, Jerman, Perancis atau abjad lain.

Untuk hafalan surat yang lebih baik

Untuk hafalan surat yang lebih baik

Getah

Diperbuat daripada cip getah, tidak sesuai untuk lantai kekal tetapi sangat serupa tikar gimnastik untuk latihan fizikal jangka pendek. Kosnya kecil, ia sangat popular kerana harga yang berpatutan dan kesan slip minimum, mudah dibersihkan. Sehingga kanak-kanak itu tidak bosan dan tidak mengganggu pelajaran merangkak betul, dia sering dibawa ke dacha, ketika melakukan perjalanan ke alam, dsb.

Mat yang terang dan praktikal

Mat praktikal yang terang

Siluet

Teka-teki terbentuk dari modul bentuk yang berbeza dalam bentuk bingkai ke mana inset yang menarik diletakkan mengikut saiz dan warna. Bagi kanak-kanak yang lebih tua, yang secara aktif membentuk pemikiran kiasan dan bersekutu, terdapat versi yang sama dengan bermain kiub - untuk menggabungkan bahagian mengikut plot cerita dongeng atau musim. Kerumitan bergantung kepada bilangan dan saiz keping.

Membantu bayi untuk berkembang lebih cepat

Teka-teki siluet membantu bayi berkembang

Merangkak - jadi dengan muzik

Baru-baru ini di pasaran produk kanak-kanak muncul teka-teki untuk merangkak, dilengkapi butang terbina dalam dan mekanisme mini dengan muzik atau tiruan suara-suara binatang itu.

Kepada nota! Pensil khas dibekalkan dengan kit, dan jika anda menyentuh mereka, sebagai contoh, kepada imej binatang itu, anda boleh mendengar bunyi yang dihasilkannya.

Walau bagaimanapun, produk seperti ini dibawa kepada kami hanya dari luar negara, dan ia agak berbeza dengan harga yang besar.

Mana-mana kanak-kanak akan gembira

Mana-mana kanak-kanak akan gembira dengan tikar muzik

Mata positif dan negatif

Kebaikan Cons
Kesan susut nilai - mereka lembut dan menguning, ini melancarkan pukulan pada musim gugur Sesetengah model canggih dibezakan dengan harga yang tinggi
Penebat haba - mewujudkan suhu yang selesa dan menghalang kanak-kanak dari subcooling Hayat perkhidmatan purata sedikit kurang daripada permaidani konvensional
Ekologi - jangan memancarkan bahan yang tidak menentu
Mudah dibersihkan - mudah dibersihkan dari kotoran, mereka tidak takut cat dan jus tertumpah, ia juga mudah untuk membersihkan kelembapan jika anda meninggalkan pengembara muda tanpa lampin
Kebersihan - bahan menghalang pembentukan kulat dan bakteria
Tiada slip - notch kain khusus disediakan pada kanvas
Pertukaran modul
Tiada elektrik

Petua untuk memilih

Dengan membeli sebarang item untuk anak anda, ibu bapa tidak harus teragak-agak untuk bertanya kepada penjual.

Nasihat! Perkara pertama yang perlu anda ketahui sebelum membeli karpet adalah ketersediaan sijil kualiti. Kemudian anda boleh mengetahui perkara menarik lainnya.

Dari butiran anda boleh membina pelbagai angka

Dari butiran anda boleh membina pelbagai angka

Perkara penting:

 1. Jangan hanya bergantung pada indeks harga. Pilihan murah selalu kurang kualitatif, dan lebih baik memilih maksud emas.
 2. Kaji bahan secara visual dan sentuhan - tidak perlu ada cacat pada tikar.
 3. Produk tidak boleh terlalu tegar, jika tidak, ia akan merosakkan kulit lembut bayi ketika menggosok. Selain itu, sendi-sendi hendaklah serap mungkin.
 4. Dalam pelan pembangunan, adalah berguna untuk bergantung pada usia - untuk yang termuda adalah lebih baik untuk membeli teka-teki yang besar dan cerah; bagi mereka yang lebih tua, anda boleh melihat huruf, nombor atau teka-teki kompaun.
 5. Tikar itu tidak boleh mengecat tangan, dan jangan terlalu banyak bau plastik atau getah.
 6. Berhati-hati mengukur dimensi bilik sebelum anda membeli produk, jika anda mahu sepenuhnya untuk meletakkan tapak semaian.

Kesimpulannya

Teka-teki permaidani untuk merayap adalah langkah ke masa depan moden. Ini adalah pilihan yang sangat baik bukan sahaja untuk mencintai, tetapi juga ibu bapa yang cerdas yang tidak hanya hidup hari ini, tetapi mencari masa yang akan datang, menjaga perkembangan anak mereka. Tidak perlu membeli versi paling mahal dengan "loceng dan peluit" - dengan pilihan yang berjaya dan kompeten, anda boleh menggabungkan harga dan kualiti dengan sempurna.

Pad bayi untuk merangkak: gambaran keseluruhan pilihan dan nasihat kepada ibu bapa pilihan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 3 =