Pengaturan ruang kanak-kanak dalam warna-warna terang

Reka bentuk ruang kanak-kanak dalam warna-warna terang

Anak-anak kita - bunga hidup - tumbuh sangat cepat. Dan sekarang sedikit kebahagiaan, dibawa dari hospital sekitar 10 tahun yang lalu, tiba-tiba berubah menjadi orang dengan pendapat dan keinginan mereka sendiri. Ia adalah masa ibu bapa perlu berfikir pembaikan di bilik kanak-kanak. Lagipun, jika sebelum ini ia diformalkan mengikut visi ibu bapa, kini kanak-kanak mesti belajar untuk menyatakan idea dan fikiran secara bebas. Arah menghias bilik untuk seorang gadis bergantung kepada beberapa faktor: saiz bilik, umur remaja, gaya pilihan.

Kandungan

 • Pilihan berdasarkan saiz 
 • Gaya apa yang sesuai untuk anda?
 • Umur dan maknanya
 • Buat ruang untuk dua orang perempuan
Ruang zon yang berjaya akan membolehkan anda bergerak dengan selesa

Ruang zon yang berjaya akan membolehkan anda bergerak dengan selesa

Pilihan berdasarkan saiz

Saiz bilik mempengaruhi apa yang akan menjadi keputusan akhir mengenai reka bentuknya. Lagipun, lebih ramai ibu bapa mempunyai tempat, lebih banyak pilihan ruang disediakan.

 1. Premis dalam 10 persegi. m. Sekiranya ruangan itu kecil, ini bukan satu keputusan. Semua yang perlu dimasukkan ke dalamnya untuk keselesaan adalah meja, almari pakaian dan katil. Memandangkan gadis-gadis seperti warna-warna terang, dapat mengembangkan ruang secara visual, bilik itu tidak kelihatan terlalu ketat dan tidak selesa.
  Dalam ruang putih sempit

  Dalam ruang putih sempit

  Susu susu akan membantu meningkatkan kawasan secara visual

  Susu susu akan membantu meningkatkan kawasan secara visual

 2. Premis dalam 12 persegi. m. Di dalam bilik ini terdapat lebih banyak ruang bebas, jadi ruang untuk sofa, di mana anda boleh duduk teman wanita anda. Diperlukan menggantung rak, supaya anak perempuan anda dapat memakai buku, kosmetik, mainan mereka.
  Katil di podium akan membantu menjimatkan ruang untuk perkara-perkara

  Tempat tidur di podium akan membantu menjimatkan ruang untuk perkara-perkara

  Susunan perkiraan set perabot

  Susunan perkiraan set perabot

 3. Bilik ini adalah 16 meter persegi. m. Bilik kanak-kanak besar - impian sebenar kanak-kanak dan ibu bapa. Di dalamnya anda boleh meletakkan almari pakaian yang besar, dan juga letakkan sofa, katil dan rak untuk menyusun semua objek berfungsi dan hiasan yang diperlukan.
  Pencahayaan yang baik akan meningkatkan ruang

  Pencahayaan yang baik akan meningkatkan ruang

  Penyelesaian reka bentuk yang menarik untuk bilik tidur besar

  Penyelesaian reka bentuk yang menarik untuk bilik tidur besar

Perhatikan! Ia tidak kira apa kawasan yang ada di dalam bilik itu, kerana pada sepuluh meter persegi anda boleh membuat syurga yang benar-benar, yang akan menggembirakan puteri anda dengan kecantikan dan keperibadiannya.

Gaya apa yang sesuai untuk anda?

Ibu bapa dan anak-anak mahu gaya yang dipilih untuk mencerminkan sepenuhnya keadaan dalaman gadis dewasa, jadi patut dipertimbangkan pendapat kanak-kanak itu. Berikut adalah beberapa gaya biasa yang biasanya disukai remaja.

 • "New York." Gaya ini menarik untuk kanak-kanak berusia 12 tahun, kerana ia tidak formal dan menarik. Arah seperti itu dicirikan oleh butiran seperti semudah mungkin, set unsur-unsur terang hiasan.

 • "Paris". Reka bentuk ini pastinya akan menyukai sifat romantis dan sedikit impian. Lagipun, rangka kerja itu menyiratkan penghalusan secara terperinci, keanggunan dan kesederhanaan dalam segala-galanya. Gaya ini menggunakan banyak putih, cat, kertas dinding, perabot palsu dan lain-lain knickknacks.

 • Moden. Arah ini menyediakan ruang untuk penerbangan fantasi. Seperti semua bidang moden, gaya ini memberi kemudahan dan praktikal. Ciri-ciri terdiri daripada garis mudah dan ringkas, fungsi dan kelembutan palet warna.

 • Klasik. Tanpa arahan ini hari ini tidak boleh dilakukan di mana-mana sahaja. Pedalaman klasik adalah sederhana dan sesuai pada setiap masa. Oleh itu, jika anak anda tidak lama untuk hal baru yang bergaya dan lebih suka ketat dan kesederhanaan dalam segala-galanya, anda boleh berhenti sepenuhnya pada pilihan ini.

 • Berteknologi tinggi. Ia adalah klasik yang hebat, yang dicirikan oleh sedikit keresahan. Sekiranya anda mahu menyesuaikan diri dengan bilik anaknya dapat mencapai hasil yang sangat baik. Antara ciri-ciri yang tersendiri ialah reka bentuk perabot yang diperbuat daripada kaca, ketiadaannya langsir berdasarkan kain, lantai lancar.
Terhangat bergaya dalaman kawasan tidur kanak-kanak

Terhangat bergaya dalaman kawasan tidur kanak-kanak

 • Minimalisme. Kawasan ini termasuk ciri-ciri gaya terdahulu, tetapi ia lebih dirizabkan dan membolehkan banyak butiran menarik. Plus adalah kemungkinan transformasi seterusnya gaya mengikut kehendak anak-anak.
Reka bentuk kreatif dan praktikal sistem storan

Reka bentuk praktikal bagi sistem storan

Babe bilik tidur dalam gaya minimalis

Babe bilik tidur dalam gaya minimalis

 • Rock. Jika anak anda terbawa-bawa oleh arah muzik ini, anda boleh bermain dengan mudah dengannya dan melakukan gaya bilik dengan gaya yang sama. Untuk tujuan ini, ia dibenarkan untuk melukis dinding grafiti, gambar, poster dan poster dengan pemuzik, gitar.
Watak yang memberontak dilihat dalam reka bentuk bilik tidur yang terang

Watak yang memberontak dilihat dalam reka bentuk bilik tidur yang terang

Nasihat! Seperti yang anda lihat, terdapat banyak gaya dan arahan untuk menghias bilik. Anda hanya perlu memilih pilihan yang paling optimum.

Pilihan gaya mengikut umur

Pilih gaya boleh berdasarkan ciri umur gadis itu. Tetapi perlu diingat bahawa seorang remaja adalah seorang remaja, dan jika seorang kanak-kanak memainkan anak patung pada usia 12 tahun, maka yang lain mempunyai minat yang lebih dewasa.

 1. 10-12 tahun. Semasa zaman ini unsur-unsur masa kanak-kanak dalam kehidupan kanak-kanak masih hadir, kerana dia berminat dengan kartun, anak patung, tetapi dia mahu kelihatan dewasa dan bebas. Oleh itu, bukan wira kartun, ia perlu memberi keutamaan hanya kepada cat yang terang dan wallpaper foto. Ibu bapa perlu diberi perhatian khusus kawasan kerja, kerana kanak-kanak perlu belajar untuk jangka masa yang panjang dan memerlukan meja lapang dengan kerusi yang selesa.
  Warna pastel halus sesuai untuk bilik tidur wanita muda

  Warna pastel halus sesuai untuk bilik tidur wanita muda

  Pedagang tidak standard akan membantu anda menyesuaikan diri dengan mod yang betul

  Tona bukan standard yang tenang akan membantu anda menyesuaikan dengan cara yang betul

 2. 14-15 tahun. Pada masa ini, seorang wanita muda boleh dianggap sebagai orang dewasa. Dari biliknya, buku kanak-kanak dan banyak mainan sudah hilang. Ia adalah masa untuk susunan bilik baru. Umur dicirikan oleh keperibadian dan karakter yang sudah terbentuk, jadi ibu bapa harus mempercayai rasa puteri mereka dari segi reka bentuk reka bentuk. Semua keputusan menghias hiasan mesti diambil bersama.
  Suasana yang terang dalam gaya boho

  Suasana yang terang dalam gaya boho

  Imej romantis gadis-gadis girlish

  Imej Romantik bilik tidur seorang gadis

Tanpa mengira usia, elemen utama yang memerlukan perhatian khusus adalah elemen seperti katil, tempat kerja, tempat untuk menerima pengunjung.

Buat ruang untuk dua orang perempuan

Jika dua beradik mempunyai kira-kira satu umur, maka mereka adalah teman wanita kerana faktor ini, tetapi pada masa yang sama pesaing kerana wilayah biasa. Oleh itu, ruang harus dianjurkan supaya peristiwa perdebatan tidak hadir. Berikut adalah beberapa peraturan, memerhatikan yang mana, anda boleh mencapai keselarasan dan keseimbangan keseluruhan di pedalaman bilik kanak-kanak:

 • Jika bilik tidak besar, ia dicadangkan untuk memasang kompleks sudut tidur di mana dua katil terletak di bahagian atas. Di bawah salah satu daripada mereka kotak dan rak diletakkan, dan di bawah tempat kedua untuk sofa diatur. Pendekatan ini memastikan pencegahan pertikaian tidur dan mewujudkan peluang untuk menyelamatkan ruang dalaman.
Kawasan latihan untuk dua di bawah katil loteng

Kawasan latihan untuk dua di bawah katil loteng

 • Soalan terbuka tetap mengenai tempat di mana gadis-gadis akan melakukan kerja rumah mereka. Katil-loteng, Sudah tentu, ia menjimatkan ruang, tetapi anda perlu meletakkan dua meja, supaya para puteri anda dapat merasa bebas dan selesa. Dalam pelaksanaan, anda boleh mencari jadual padat asli yang tidak menyiratkan kotak, dan juga memberi keutamaan meja lipat. Jika anda masih memutuskan untuk memasang dua jadual, anda perlu meletakkannya di sebelah kedua-dua keping perabot yang menerima cahaya semulajadi yang cukup. Juga pada setiap jadual mesti diletakkan mentol.
Susunan meja dan katil belajar yang berasingan

Susunan meja dan katil belajar yang berasingan

 • Masalah menyimpan perkara juga dibawa ke barisan hadapan. Sebahagian daripada pakaian dan linen katil boleh diletakkan di dalam laci di bawah katil. Tetapi untuk mendapatkan yang tinggi almari pakaian akan diperlukan. Ia akan meletakkan semua perkara yang diperlukan untuk penyimpanan di bilik kanak-kanak. Jika anda tidak boleh meletakkan almari pakaian di bilik kanak-kanak untuk tujuan ini, anda boleh menggunakannya koridor (jika dimensi membenarkannya dilakukan). Di dalam bilik anda perlu meninggalkan sebanyak mungkin ruang kosong.
Pembahagian bilik adalah pintu gelangsar dan bilik persalinan bersama

Pembahagian bilik adalah pintu gelangsar dan bilik persalinan bersama

Nasihat! Pematuhan dengan aturan susunan atribut perabot dan aksen akan memberikan hasil yang mengesankan dari pembaikan. Puteri anda akan gembira!

Bilik kanak-kanak dalam gaya IKEA

Bilik kanak-kanak dalam gaya IKEA

Misi boleh dicapai: kami melengkapkan bilik untuk seorang gadis remaja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

24 + = 28