съдържание

 • Дизайн функции
 • Разнообразие от модели
 • Изборът на подходящата камина

Все по-често в обикновените апартаменти можете да се срещнете с чудо - електрическо устройство камина с ефекта на жив пламък. Фактът, че наблюдението на огъня вкарва мисли в ред и ви позволява да се отпуснете, много знаят, но не и място у дома стандарт горива камина може би не всички - твърде много условия са необходими, за да изпълни това. Сега шансът да се постави камина е не само сред собствениците на селски къщи, но и сред жителите на стандартни високи сгради. Този шанс имаше благодарение на електрическите камини, които успешно имитират пламнал пламък.

Универсалният начин за разнообразяване на монотонния интериор е да инсталирате електрическа камина с ефект на жив пламък.

Универсален начин за разнообразяване на монотонното интериора - инсталирайте електрическа камина с ефект на жив пламък

Елегантен, модерен интериор с електрическа камина.

Елегантен, модерен интериор с електрическа камина

Пример за това как можете да запълнете студа с топлина, добавете енергията на топлина и светлина в къщата.

Пример за това как можете да запълнете студа с топлина, добавете енергията на топлина и светлина в къщата

Електрическа камина може да направи всяко пространство специално.

Електрическата камина може да направи всяко пространство специално

Дизайн функции

Електрическите камини не са камини в пълния смисъл на думата. Това са отоплителни уреди, които се различават от стандартните радиатори или вентилаторни нагреватели чрез наличието на ефект на пламък. Горещият въздух от устройството се разпространява в цялата стая, така че може да бъде инсталиран като допълнителен източник на топлина. Капацитетът на стандартната електрическа камина е 2 кВт, което е достатъчно за стая от 25 квадратни метра. м.

В сравнение със стандартните камини (работещи на дърва или газ), техните електрически екрани имат редица предимства:

 • Отсъствието на комин, благодарение на което електрическата камина може лесно да се инсталира дори в апартамент с цялостен ремонт. Няма да има специални разрешителни за инсталиране на такава камина. Можете дори да го направите без специалист да го инсталирате, защото е лесно да поставите самия електрически уред в дома си.
Електрическата камина прави интериора луксозен и сбит.

Електрическата камина прави интериора луксозен и лаконичен

Камината в хола е символ на дома.

Камина в хола - символ на дома

Електрическата камина се вписва лесно във всеки модерен интериор

Електрическата камина се вписва лесно във всеки модерен интериор

Еклектично таванско помещение с камина

Еклектично таванско помещение с камина

Електрическата камина има естетическа и практична функция, допълвайки пространството с комфорт и топлина.

Електрическата камина носи естетическа и практическа функция, допълвайки пространството с комфорт и топлина

 • Почистване на комина не е необходимо, а защото редовната поддръжка на електрически камина - въпрос на няколко минути. В зависимост от вида на камината, трябва само да смените редовно водата или да изгорите крушки.
 • Безопасността при използването на електрическа камина се определя от факта, че по време на експлоатацията му не се отделят вредни горивни продукти или въглероден окис. Дори при неправилна експлоатация или без надзор, електрическият пожар не причинява отравяне в хората и не представлява заплаха за техния живот.
 • Възможност за целогодишна употреба. В електрическата камина винаги има термостат за задаване на желаната температура, така че въздухът в помещението да не се прегрява. През лятото можете напълно да се насладите на огъня без нагряване.
Стилна електрическа камина, оформена от светло дърво

Стилна електрическа камина, оформена от светло дърво

С помощта на вградени електрически камини можете да създавате стилистични елементи в интериора и да трансформирате пространството в стаята.

С помощта на вградени електрически камини можете да създавате стилистични елементи в интериора и да трансформирате пространството в стаята

Електрическите камини са решение за жилищни сгради, където инсталирането на други видове камини е много трудно и понякога невъзможно.

Електрически камини - решение за жилищни сгради, където инсталирането на други видове камини е много трудно и понякога невъзможно

Електрическа камина може лесно да се превърне в център на всяка стая, в която се намира.

Електрическа камина може лесно да се превърне в център на всяка стая, в която се намира

 • Допълнителни опции. Наличието на функция на овлажнител и пречиствател на въздуха, шумови ефекти (звукът на пукнатини) и други възможности стават допълнителни предимства на електрическите камини.
 • Цената на електрическа камина с ефекта на жив пламък е пет пъти по-ниска от цената на газовите или дървените камини, а дори и когато се използват електрически уреди, средствата практически не са необходими - само за заплащане на електроенергия.

Въпреки всички съществуващи предимства, трябва да се отбележи няколко недостатъци на електрически камини:

 • Нереалистичен пламък. Всяка имитация е само имитация, затова няма да е възможно да се даде огън за настоящето пред главния гост. Производителите на електрически камини обаче се стремят към все по-голяма правдоподобност на пламъка, поради което последните модели почти достигат до съвършенство по този въпрос.
Можете да изберете оригиналната версия на необичайна форма или с рамка, допълнена от декоративни елементи

Можете да изберете оригиналната версия на необичайна форма или с рамка, допълнена от декоративни елементи

Специална вградена електрическа камина в кухнята

Специална вградена електрическа камина в кухнята

Електрическата камина ще бъде полезна в извън сезона, когато температурата в стаята вече е ниска.

Електрическата камина ще бъде полезна в извън сезона, когато температурата в стаята вече е ниска

 • Шумът от работещата камина. С износването на детайлите шумът от електрическата камина ще се увеличи.

Съвет! В магазина при закупуване на шум може да бъде напълно невидим, и само в домашната тишина ще отвори грозната истина на устройството.

 • При някои модели регулирането на яркостта на пламъка не е предвидено, което може бързо да причини умора на очите.

Разнообразие от модели

Преди да купите електрическа камина с ефект на жив пламък, си струва да се запознаете с различните му сортове. Камините с такъв план се различават по вътрешни и външни характеристики.

Всички електрически камини, в зависимост от техния дизайн, са разделени на няколко вида, което определя бъдещия процес на инсталиране на устройството:

 • Има камини, състоящи се от камина и портал за него. Можете да закупите камина отделно, а порталът поотделно, или сами можете да си създадете портал. Такива конструкции са установени в стена, а за монтаж е необходимо да се осигури достатъчно голямо пространство.
Специална електрическа камина с портал

Специална електрическа камина с портал

 • За малките стаи можете да използвате електрическа камина на стената, която е външно неразличима от екрана плазмен телевизор. Тя може да бъде вградена в стена, ниша в нея или просто окачена на стена.
Стилна електрическа камина под формата на плазмен телевизор

Стилна електрическа камина под формата на плазмен телевизор

Плоска електрическа камина, напомняща за телевизор, вграден в стената

Плоска електрическа камина, напомняща за телевизор, вграден в стената

Оригинална електрическа камина с огледален панел

Оригинална електрическа камина с огледален панел

 • Има мобилни електрически камини, които са много компактни и лесно се транспортират от едно място на друго. На външен вид те приличат на древни пещи - буржожки, но с лекота влизат във всеки интериор.
Мобилният електрически пожар може да се премести на всяко място в стаята или у дома

Мобилният електрически пожар може да се премести на всяко място в стаята или у дома

 • Напоследък електрическите камини под формата на кошници придобиват популярност. Те обикновено са подобни на ковани drovnitsy, които са изпълнени с тлеещи жарги или трупи. Те също могат да се прехвърлят от едно място на друго. Само достъпът до изхода е важен, за да се насладите на чудния ефект от изгарянето на пламъка.
Модел, симулиращ пожар на течнокристален монитор.

Модел, симулиращ пожар на течнокристален монитор.

Чрез технологията на симулация на пожар всички електрически камини са разделени на:

 • Електромеханични камини, при които се създава пожар LED или халоген лампи. Електричният двигател върти маската с определена форма, поради която на екрана се формират отблясъци и сенки, което създава вид на истински пламък.
 • Парни камини, при които ефектът от пожар и дим се постига чрез изолиране на студена пара, осветена от диоди, излъчващи светлина, или цветни халогенни лампи.

Съвет! Периодично в такава камина трябва да добавите вода и е важно да наблюдавате нейната чистота, в противен случай солените отлагания бързо ще доведат до влошаване на устройството.

 • Камини с екран, в който се възпроизвежда видео с огън. При някои модели има триизмерна перспектива, която подобрява характеристиките на това декор.
В интериор с бели стени камината, вградена в изпъкналата стена, ще добави визуален обем към стаята и ще я напълни със светлина.

Във вътрешността с бели стени камината, вградена в изпъкналата стена, ще даде визуален обем на стаята и ще я напълни със светлина

В минималната дневна, електрическата камина ще донесе оптимистични и затоплящи бележки

В минималната дневна, електрическата камина ще донесе оптимистични и затоплящи бележки

Също така ефектът от пламъка може да бъде постигнат с помощта на фолио и отразяващи частици, специални полимерни части, парчета от копринен плат и др. За да получите пълен ефект от живия пламък, струва си да се осигури подходящо "гориво":

 • Изгаряне на трупи. Можете да купите изкуствени дърва за огрев в различна степен: от няколко изгорени до напълно разпаднали.
Дървените трупи са един от най-естествените декори за района близо до камината.

Дървените трупи са един от най-естествените декори за района близо до камината.

Внимателно нарязаната дървесина, почистена от прах и мръсотия, може да бъде подредена в специална ниша близо до камината.

Внимателно нарязани дърва, почистени от прах и мръсотия, можете да поставите в специална ниша близо до камината

 • Пухкави жар. На палет поставете обикновени въглища, които благодарение на осветлението изглеждат тлеещи.
Електрическата камина във вътрешността не само може да симулира пламъка, но и да създаде илюзията за тлеещи въглища

Електрическата камина във вътрешността не само може да симулира пламъка, но и да създаде илюзията за тлеещи въглища

Съвет! За да украсите ъгъл с камина, можете също така да осигурите разбъркване или реалност аксесоари: купчини с няколко истински дърва за огрев, стойки с камина и др.

Изборът на подходящата камина

Изберете електрическа камина с ефект на пламък, подобно на всеки друг детайл от интериора, тя взема предвид дизайна на дадена стая. Преди да купите, трябва да помислите за окончателната версия на дизайна на пространството:

 1. За начало е необходимо да се избере място, където да има камина и да се прецени каква област под него е възможно да се разпредели. Ако имате място в ъгъла на стаята, можете да си купите ъглова електрическа камина с ефекта на жив пламък. Когато е вграден в портала, има усещане за монументалност и тържественост, но е по-подходящ за просторни стаи. За малките стаи е по-добре да изберете мобилни компактни камини или шарнирни опции.
 2. Следва да изберете камина. В зависимост от избрания тип грижата за устройството ще се различава, затова е полезно да оцените силите си незабавно. За пожар екран грижа е почти не се изисква, просто трябва да измие прах. Механизираните камини могат да влошат характеристиките си с течение на времето, така че ремонтите ще се изискват от специалисти. В парната камина трябва редовно да добавяте вода, както и да не забравяте периодичното измиване на касетата.

  Погледнете пламъка, дори и да не е истински, понякога много по-интересно, отколкото на телевизионния екран

  Погледнете пламъка, дори и да не е истински, понякога много по-интересно, отколкото на телевизионния екран

 3. След избора на определен тип камина, трябва да направите оценка на външните характеристики на конструкцията. Благодарение на голямото разнообразие от модели, можете да изберете опция както за класически дизайн, така и за минималистичен или модерен интериор.
 4. Когато изборът попада върху конкретен модел, трябва внимателно да проучите неговите характеристики, допълнителни възможности и да попитате за репутацията на производителя в открити източници.

Електрическа камина с ефект на жив пламък - видео

 Електрическа камина с ефект на жив пламък - снимка

Електрическа камина с ефект на жив пламък: огън, който не съществува

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 3 =