Rastuća stolica za dijete - univerzalni namještaj za bilo koju dobnu skupinu

Rastuća stolica za dijete - univerzalni namještaj za bilo koju dobnu skupinu

Među ortopedski i pretvarajući dječji namještaj raste stolica za dijete zauzima posebno mjesto. Uostalom, on je taj koji pomaže u formiranju pravilnog držanja od vrlo rane dobi, osigurava normalni razvoj kostura i kao rezultat olakšava mnoge zdravstvene probleme koji bi mogli nastati u budućnosti. Konvencionalne stolice i fotelje također dobro obavljaju taj zadatak, ali djeca rastu vrlo brzo, stoga upotreba stare namještaja postaje nemoguća, a kupnja novog može značajno oštetiti proračun. Stolica koja raste s djetetom, to je mnogo isplativo kupiti, jer je pogodna i za mlade i mlade mrvice. Omogućuje vam jednostavno zamjenu položaja leđa, visine sjedala i podnožja, što će učiniti udobnim kako bi se smjestilo dijete bilo koje visine i ten. Dugi život i atraktivan dizajn zasigurno će zadovoljiti roditelje.

sadržaj:

 • Trebate li stolicu koja raste?
 • Značajke rastućih stolica
 • Prednosti raste stolice
 • Što bi trebao biti idealan stolac?
 • Popularni proizvođači
 • Mišljenje stručnjaka
Rastuća stolica izgleda organski s drugim stolicama

Rastuća stolica izgleda organski s drugim stolicama

Pravilna visina stolice za dijete je regulirana

Pravilna visina stolice za dijete je regulirana

Uzgojna stolica popravlja položaj stopala čak i najmanja djeca

Uzgojna stolica popravlja položaj stopala čak i najmanja djeca

Trebate li stolicu koja raste?

Uzgoj stolova i stolica za djecu vrlo su popularni jer pomažu roditeljima da se brinu o svom zdravlju, ne misleći svake godine o mijenjanju namještaja u vrtiću. No, dječji stol možda neće biti potreban uskoro, a stolica je potrebna u bilo kojoj dobi, počevši od najstarijih. Stoga se rastući model treba kupiti već kada je beba rođena, jer se može koristiti od 6 mjeseci nadalje, a gornja granica dobi uopće nije ograničena.

Rastuća stolica pogodna je čak i za dojenčad

Rastuća stolica pogodna je čak i za dojenčad

Za školarce, rastuća stolica postaje nezamjenjiva, jer se puno vremena provede radni stol, i pouke će biti puno produktivnije, sjedeći na udobnoj stolici. Nadalje, važno je pratiti mjesto tijela na stolu kako bi se postigao ispravan stav i izbjegli probleme s kralježnicom u budućnosti.

Vijeće: raste stolica za dijete može se kupiti unaprijed, čak i u predškolskoj dobi, na kraju prilagodbu visine, ovisno o rastu i potrebama djeteta.

Kada i stol i stolica raste s djetetom, lakše je slijediti držanje, učite lekcije, čitajte ili privlačite puno udobnije. Stoga, stručnjaci preporučuju da odmah otkupi skup takvih ortopedski namještaj, koji se sastoji od stolice i pisaćeg stola.

Transformacija rastuće stolice zajedno s rastom djeteta

Transformacija rastuće stolice zajedno s rastom djeteta

Značajke rastućih stolica

Dječja stolica, koja raste s djetetom, ima poseban dizajn koji vam omogućuje da slobodno promijenite njegovu konfiguraciju i to:

 1. Visina sjedala.
 2. Položaj naslona.
 3. Visina ploče za noge (ako je dostupna).

Ovisno o proizvođaču i modelu, broj položaja naslona, ​​sjedala i naslona za noge može varirati, ali u prosjeku je oko 10-15 ili više, što omogućuje djetetu da bude smješteno što udobnije i pravilnije radnom mjestu.

Sposobnost preobrazbe stolice omogućava djetetu da se udobno prihvati za stolom

Sposobnost preobrazbe stolice omogućava djetetu da se udobno prihvati za stolom

Kada dijete postane jače, dovoljno je samo preraspodjeljivanje sjedala s nosačem stopala na potrebnu visinu, ispravljajući njihov položaj za rast. Pouzdan i prikladan sustav pričvršćivanja osigurava siguran rad stolca.

Vijeće: jedini nedostatak stolnjaka je njegova prilično visoka cijena, ali ako uzmete u obzir razdoblje svoje službe u sprezi s funkcionalnošću, ispada da je to, prije svega, profitabilna investicija nego bezobzirna potrošnja.

Dugi vijek cvjetnice je glavna prednost

Dugi vijek cvjetnice je glavna prednost

Prednosti raste stolice

Naslonjač, ​​koji raste s djetetom, ima impresivan popis prednosti:

 • Svestranost - proizvodi su prikladni za djecu od 6-18 godina. Neki su modeli dizajnirani za mlađu dobnu skupinu (od 2,5 godine), a zbog ugradnje posebnih ograničenja stolica se može koristiti za vrlo mlade (od 6 mjeseci). Gornja dobna šipka je odsutna, tako da raste stolica pogodna je i za odrasle.
 • Multifunkcionalnost - stolica se može koristiti i za radni stol, i za blagovaonica, kao i za kreativne potrage.
 • Pruža pravilno držanje i smanjuje teret na kralježnici zbog mogućnosti prilagodbe položaja sjedala i naslona.
 • Dijete se ne umori, sjedi za stolom, jer je osiguran ispravan raspored tijela. Kao rezultat toga, djetetovo zanimanje za čitanje, crtanje, pouke itd.
Udoban položaj djeteta na stolici osigurava slobodna transformacija

Udoban položaj djeteta na stolici osigurava slobodna transformacija

 • U ovoj stolici, dijete osjeća neovisno, jer lako i bez pomoći sjedi na njemu i spušta se.
 • Životni vijek raste stolice gotovo je neograničen, tako da kada beba raste, taj se objekt može sigurno preseliti dječji na kuhinja ili čak za bar stalak.
 • Naslonjač je vrlo stabilan zbog velikog podnožja, a sam dizajn je namijenjen za opterećenje do 100 kg, pa je vrlo teško razbiti.
 • Sigurnost tijekom rada. Većina modela raste stolica ima na nogama poseban teflon premaz koji pomaže lagano klizanje baze na podu, dok dijete ne pada i pada.
Veliko područje nosača i gumirane umetke na noge stolice

Veliko područje nosača i gumirane umetke na noge stolice

Stolice su izrađene od sigurnih, certificiranih materijala. Najčešći izbor - prirodno drvo, lakirano na vodenoj osnovi, koja ne emitira štetne tvari i ne uzrokuje alergijske reakcije. Također se stolice ili njihovi pojedinačni elementi mogu izrađivati ​​od visokokvalitetnog plastičnog materijala, metala.

Vijeće: Moderan dizajn raste stolice olakšava im da se uklapaju u bilo koji interijera dječje sobe. Među ponuđenim asortimanom moguće je odabrati varijantu gotovo bilo koje boje ili dizajna.

Rastuća stolica može izgledati dobro čak iu kuhinji zbog svestranosti dizajna

Rastuća stolica može izgledati dobro čak iu kuhinji zbog svestranosti dizajna

Između ostalog, rastuća stolica za dijete može biti još prikladnija, nadopunjujući ga s ograničavajućim trakama, džepovima za igračke ili male stvari, stolom za hranjenje. Ovi pribor nude isti proizvođači pa je lako pronaći one prave.

Rastuća stolica, zajedno s zaštitnim remenom i jastukom od proizvođača

Rastuća stolica, zajedno s zaštitnim remenom i jastukom od proizvođača

Što bi trebao biti idealan stolac?

Kao obični građani koji su već testirali ovu temu, a ortopedski liječnici snažno preporučuju kupnju uzgojne stolice za dijete, recenzije govore za sebe. Ali važno je odabrati pravi model ove stolice, tako da je u potpunosti ispunio očekivanja i potpuno odgovara potrebama djeteta.

Prije svega, treba obratiti pažnju na materijal iz kojeg se izrađuje stolica:

 • Drveni modeli, u pravilu imaju samo dva sjedala - gornji i donji, koji se koriste kao podnožje za noge. Oba se nivoa lako kreću u visini u prilično širokom rasponu, što omogućuje uporabu stolice od 1,5 do 16 godina i starijih.
Drveni modeli - ekološki prihvatljiva i sigurna opcija

Drveni modeli - ekološki prihvatljiva i sigurna opcija

 • Plastični izgleda sjajno, teži manje, ali ne traje dugo. Najsposobnija su opcija s drvenim okvirom i plastičnim sjedalima.

Plastična stolica s "zaštitom" za bebu i mekom sjedalom

Sljedeća stvar koju trebate obratiti pozornost je dob djeteta. Neki modeli, posebice od drveta, mogu koristiti čak i odrasli, a manje izdržljivi plastični prikladniji su za djecu mlađe dobne skupine. Isto vrijedi i za dizajn: za bebe svijetle stolice s plastičnim umetcima su najbolje, a kao univerzalnu opciju "za rast", bolje je odabrati model od drva neutralna boja.

Vijeće: da dijete sjedne na stolcu bilo je još prikladnije, možete ga nadopuniti mekim jastuk na naslonu sjedala ili sjedištu, što dodatno dodaje individualnost izgledu.

Varijacije jastuka na poleđini stolice

Varijacije jastuka na poleđini stolice

Najmanju ulogu igra jednostavnost rada i transformacija stolice. Konkretno, neki modeli omogućuju vam da promijenite položaj sjedala uz pomoć sustava utora na okviru, dok drugi koriste jaču vezanost vijka.

Što su jači zatvarači, to će trajati proizvod i njegova će radnja biti sigurnija.

Za sigurnost djeteta je također odgovorna za zaštitni sustav, koji se može kupiti zajedno sa stolicom

Za sigurnost djeteta je također odgovorna za zaštitni sustav, koji se može kupiti zajedno sa stolicom

Popularni proizvođači

Među dokazanim proizvođačima koji nude samo visoko kvalitetne i pouzdane proizvode, vrijedno je obratiti pozornost na rastuću stolicu za bebe Kidfix, Kotokota, Millwood i Humpbacked Horse.

Svi su slični u konstrukciji, imaju podnožje i drške, a opremljeni su i posebnim zaustavljanjima:

 • Kid-Fix je rastuća stolica prirodno drvo karakterizira jednostavni dizajn i svestrani dizajn. Položaj dvaju sjedala može se podesiti u širokom rasponu, a impresivna širina proizvoda omogućuje da ga koristi i odrasla osoba. Široku bazu voljeti će aktivna djeca koja ne mogu naći posao u udobnom položaju. Dodatne prednosti stolica ovog proizvođača bit će mogućnost ugradnje ograničenja za malu djecu, kao i mekane pokrivače za veću udobnost.
 • Kotokota je jednostavna drvena konstrukcija s mogućnošću prilagodbe visine naslona sjedala i dva sjedala. Većina modela opremljena je ograničivačem, koji se koristi kao stol za hranjenje, tako da stolica odgovara i djeci od šest mjeseci. Pričvršćivanje sjedala na potrebnoj razini provodi se pomoću utora-razoev u bočnim dijelovima. Stolice su izrađene od visokokvalitetnog drveta, koje se može bojati u bilo kojoj boji.
Kotokota ima veliki izbor boja za stolice i omogućuje vam jednostavno odabir jastuka za bebu

Kotokota ima veliki izbor boja za stolice i omogućuje vam jednostavno odabir jastuka za bebu

 • Millwood - razlikuje se od svojih prethodnika koji se koriste samo u proizvodnji materijala. Konkretno, okvir je izrađen od masivnog drveta, ali sjedala i pričvršćenja izrađuju se od visokokvalitetne šperploče (DSP). Fiksiranje sjedala se provodi postavljanjem u bočne utore i pričvršćivanjem posebnim ključem, što rezultira stabilnim, izdržljivim Dizajn koji je jednako prikladan za predškolske dobi i adolescente. Mehanizam transformacije je vrlo jednostavan i praktičan, možete promijeniti položaj elemenata za nekoliko minuta.
 • Neraspoloženi modeli stolica s konopcima imaju jednostavan dizajn, koji se sastoji od čvrste podloge s naslonom sjedala i dva mobilna sjedala. Oni su vrlo jednostavni u transformaciji, imaju univerzalni dizajn, prilično su stabilni, pogodni za djecu od 1,5 godina. Od stranih kolega proizvodi su niske cijene. Bočne rupe pružaju pouzdano pričvršćivanje.
Mjesto djeteta na stolici Humpbacked Horse

Mjesto djeteta na stolici Humpbacked Horse

Rastuća stolica za dijete: mišljenje stručnjaka

Prema mišljenju ortopedskih liječnika, stolica koja raste s djetetom je iznimno učinkovita jer pomaže spriječiti probleme povezane s kralježnicom, poput skolioze, zakrivljenosti itd.

Sva djeca razvijaju drugačije, tako da standardni namještaj ne može uzeti u obzir sve osobine tijela. Sposobnost prilagodbe visine i položaja stolice omogućuje vam odabir optimalnog položaja za sjedenje, prikladan za određeno dijete, uzimajući u obzir njegove pojedinačne karakteristike. Posebno je važno uzeti u obzir, ako je dijete dugo i često sjedi za svojim radnim stolom, radi domaću zadaću, studira na računalu, crtanje ili čitanje.

Uzgoj stolice za dijete prikladan je za svaku djecu - lako se mogu transformirati za svako dijete

Uzgoj stolice za dijete prikladan je za svaku djecu - lako se mogu transformirati za svako dijete

S gledišta psihologa nužno je i rastuća stolica, jer ako se beba osjeća udobno iza svog radnog mjesta, ne osjeća se, ne osjeća se neugodno, tada će njegov emocionalni razvoj biti skladan. Osigurati psihološku udobnost treba biti od ranog doba, tako da svaki podesivi roditelj je dužan kupiti podesivu stolicu. Dijete će biti spremnije za kreativnost ili druge aktivnosti na svom stolu, osjećat će se kao dio procesa.

Mekani jastuci za bebu učinit će stolnjak ugodan čak i za hranjenje beba

Mekani jastuci za bebu učinit će stolnjak ugodan čak i za hranjenje beba

Vijeće: stolica za djecu uvijek se može postaviti pored općeg stola, a time uključiti dijete u bilo koji obiteljski proces. Budući da je na istoj razini s odraslima, dijete se ne osjeća bespomoćno, rado će komunicirati s roditeljima, manje hirovito i uskoro postati nezavisni.

Čak i ručni terapeuti ne ostaju na stranu, inzistirajući na tome raste stolice. U stvari, mnogi roditelji su još uvijek prilično mrvice pokušati doći sjesti na „odrasle” stolicu, i time lišava uobičajenu udobnost djeteta. Kao rezultat toga, cirkulacija je poremećena, jer beba nema osnovnu potporu nogama. Ramena i laktovi također neće biti izvan mjesta, što uzrokuje zakrivljenost kralježnice. Dijete sjedi na neudobnom stolcu, nastavit će djelovati naglo, pokušajte ustati, i kao briga može prerasti u ozbiljne probleme s živčani sustav (pogoršati san, vizija, pamćenje, povećava razdražljivost, umor, smanjenje pažnje).

Rastuća stolica za dijete će mu pomoći da se osjeća kao odrasla osoba u bilo kojoj dobi

Rastuća stolica pomoći će djetetu da se osjeća kao odrasla osoba u bilo kojoj dobi

Kako bi izbjegli sve to, svaki roditelj koji brine o zdravlju svog djeteta jednostavno je dužan razmišljati o kupnji stolice koja raste, jer je lakše izbjeći problem prije njezina pojavljivanja nego eliminirati posljedice. Osim toga, beba će biti vrlo sretna što ima svoje omiljeno i ugodno mjesto koje će trajati mnogo godina.

Rastuća stolica za dijete: 85 + ultra-udobnih modela za bebu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 8 =