Nykyään koti-gloxinia arvostetaan kauniin koristekasvien ja epätavallisen kukinnan vuoksi

Nykyään koti-gloxinia arvostetaan kauniin koristekasvien ja epätavallisen kukinnan vuoksi

Gloxinia tulee Brasiliasta. XIX vuosisadan alkupuoliskolla hän tuli Eurooppaan. Ihmiset koristelevat kukkiaan tuoreilla kukilla kotona ei vain yksi vuosisata. Todennäköisesti aluksi oli tarve oppia kasvattamaan lääkkeitä kasvit talvella kotona. Myöhemmin lääkekasvit tuli korvaamaan kodin kukkia, jotka arvostettiin ja arvostettiin meidän aikanamme koriste-lehtien ja epätavallisen kukinnan.

pitoisuus

 • Joitakin kasveja
 • Kasvien istuttaminen ja hoitaminen
 • Gloksin jäljentäminen
 • Kasvien sairaudet ja hoito

Aavikoista, tropiikista ja subtropioista kasvoi taloja ja kasvihuoneita uusien maalien löytymisen jälkeen. Näin kasvien gloxinia, Gesneria-perheen kaunein edustaja, osui talojen ikkunalaukkuihin.

Kukkien kasvitieteellinen nimi Sinningia, kukkakauppojen keskuudessa on tavallista kutsua Gloxinia

Kukkien kasvitieteellinen nimi Sinningia, kukkakauppojen keskuudessa on tavallista kutsua Gloxinia

Kasvien kasvitieteellinen nimi Sinningia (syningia) on peräisin Wilhelm Sinningin nimestä, joka hänen aikanaan on Bonnin yliopiston kasvitieteellisen puutarhan pää botanisti. Synning pitkään trooppisen kauneuden valinnassa, mikä johtaa kauniisiin kukkaviljelmien lajikkeisiin.

Purppura Terry Gloxinium

Purppura Terry Gloxinium

Tällä kertaa gloxinia (Gloxinia), jonka nimi on annettu lääkärin ja saksalaisen kasvitieteilijän Peter Gloxinin kunniaksi, oli jo yleinen sisäkäyttöön. Joten se johtui siitä, että botanistien nimi "synning" oli jäljellä, ja "gloxinia" oli nimi useammin kukkakaupat.

Gloxinia-kukat ovat samanlaisia ​​kuin kelloja, jotka voivat olla yksinkertaisia ​​ja terryjä, eri värejä, ja niillä on myös vastakkaiset ja kuivatut reunat.

Gloksinii mieluummin hajallaan valoa, ilman suoraa auringonvaloa. Optimaalinen majoituspaikka - ikkunat läntisellä tai itämaisella suunnalla

Gloksinii mieluummin hajallaan valoa, ilman suoraa auringonvaloa. Optimaalinen majoituspaikka - ikkunat läntisellä tai itämaisella suunnalla

Gloksinia ovat erilaisia. Ne voivat erota halkaisijaltaan kasvien koko, lehtien ja kukkien muodossa ja värisenä pedunkien pituudessa. Tämän ylimääräisen tehtaan erottamiskyky ja arvokkuus on mahdollista jo pitkään. Tärkeintä on se, että se hoitaa käsiään.

Gloxinium (Sinningia speciosa) ostetaan yleensä kesällä, kun se kukkii

Gloxinium (Sinningia speciosa) ostetaan yleensä kesällä, kun se kukkii

Joitakin kasveja

Gloxinium terry on jaettu moniin alalajiin, joiden kauneutta ei voida luetella. Suuri kaksinkertainen ja kaksinkertainen kukkainen kukka on uskomaton määrä erilaisia ​​värejä ja yhdistelmiä sävyjä. Peduncle pituus riippuu myös lajikkeesta.

Gloxinia perennis. Leuciniaan pilkullinen tai monivuotinen ominaisuus ovat lehdet, joilla on alhaalta punertava sävy. Useita kynnet kukkia kerätään yhdelle jalalle. Kuvaa pilkullisesti, mehevästi. Kasvin korkeus on 50-70 cm.

Gloxinia royal. Sakeutettujen varsien korkeus on 10 cm. Kummassakin varressa on 4-6 paria ovaalin muotoisia lehtiä,vihreä väri ja samettinen rakenne. Tummat violetit kukat ovat kellonmuotoisia, hieman roikkuvat, pedikyyreillä, joiden pituus voi nousta 20 cm: iin.

Gloxinia on kaunis. Ulospäin samanlainen kuin kuninkaan. Ero on vain lehtien kevyemmässä värissä ja erilaisissa kukkien muodoissa ja sävyissä.

Gloxinium kaunis

Gloxinium kaunis

Gloxinia on pieni. Kasvien korkeus on vain 2,5 cm. Vihreä soikea lehdet, joiden pituus on enintään 1 cm. Pienissä pediteleissa on kukka kukin, jonka korput ovat lyhytaikaisia, lila - yläosa, valkoinen - alhaalta.

Gloksinija_008

Gloxinia pieni

Terry valkoinen-violetti glossinia

Terry valkoinen-violetti glossinia

Vaaleanpunainen kukka gloxinia

Vaaleanpunainen kukka gloxinia

Kasvien istuttaminen ja hoitaminen

Istuttaminen ja kasvattaminen gloxinia kotona on yksinkertainen prosessi, mutta sillä on omat säännöt ja ominaisuudet.

Maaperän valmistelu ja istutusten valinta

Kasvin kasvattamiseksi voit käyttää ostettua maata, tai voit valmistaa sen itse. Tee seosta seuraavissa mittasuhteissa:

 • 2 osaa lehtimassaa;
 • 1 osa turve (sinulla voi olla kasvihuonekaasu);
 • 1 osa jokien hiekkaa.

Maaperän on oltava matala happamuus ja ilman läpäisevä, eli löysä. Turvallisuuden lisäämiseksi on suositeltavaa puhdistaa itse valmisteltu maaperä. Voit tehdä tämän käyttämällä lääke "Maxim", joka kasvatetaan laskelmasta: 2 litraa vettä 1 ampulli lääkeaineesta. Jokaisen potin pohjalla on hyvä salaojitus.

Gloxinia-juurtajärjestelmä on pinnallinen. Sen vuoksi kasvien istutustarvikkeet tulisi valita matala, mutta leveä. Normaalin kehityksen vuoksi astian seinien ja suurten mukuloiden välisen etäisyyden on oltava 4-5 cm, riittävän pienet 3-4 cm. Lautaset sopivat sekä saviin että muoviin.

Huone gloxinia TV-Nocturne

Huone gloxinia TV-Nocturne

Tuber istuttaminen

Helmikuussa-maaliskuussa gloxinia mukulat voidaan "herättää" talvella "horrostilasta". Jos he viettivät talven maaperään, mukulat poistetaan ja puhdistetaan maaperästä. Jokainen mukula tarkastetaan tarkasti, vanhat juuret poistetaan siitä. Hajoavat alueet on siististi leikattu veitsellä ja kaadettu murskattua kivihiiltä. Ennen istuttamista mukulat kuivataan 24 tuntia.

Eri tautien ennaltaehkäisevää ylläpitoa varten mukuloita ennen istutusta on toivottavaa liota puolen tunnin ajan voimakkaassa kaliumpermanganaatin liuoksessa. Valmisteluprosessien suorittamisen jälkeen mukula istutetaan valmistettuun astiaan ja syvenee se maahan vain 2/3. Kastellulla maalla oleva kattila peitetään kalvolla ja sijoitetaan paikkaan, jossa on riittävästi valoa.

Istutettu mukula tarvitsee ilmaa. Siksi kalvo poistetaan kahdesti päivässä 30 minuutin ajan. Tämä tapahtuu ennen kuin ensimmäinen pari lehteä. Seuraavaksi kalvo on poistettava, ja mukulan on oltava ruiskutettu maapallolla 1 cm. Kaatamisen välttämiseksi kastelua tarvitaan pienissä osissa.

Gloksinia valkoinen-punainen

Gloksinia valkoinen-punainen

valaistus

Kuinka hoidata gloxinia, jos se on photophilic? Tietenkin, laittaa kukkaruukut hyvin valaistuissa paikoissa. valo pitäisi olla kirkas ja hajallaan, mutta ei suoraa auringon säteilyä, josta kukat nopeasti häipyvät.

Gloxinia "rakastaa" hyvää ja kestävää kattavuutta. Mutta eteläisessä ikkunassa hän tuntuu hyvältä vain auringon kevään säteiltä. Kesän alkaessa kasvi on pritenit tai poistettava itäisiin ikkunoihin.

Kesän alussa kasvi on suojattava suoralta auringonvalolta

Kesän alussa kasvi on suojattava suoralta auringonvalolta

Lämpötilat

Gloxinia huonosti sietää lämpötilan muutoksia. Lämpötila + 25 ° soveltuu hyvin mukuloiden itävyyden aikana. Kasvin juurtumisen ja kasvatusmassan kasvun aikana on mahdollista laskea lämpötila + 22 °: een päivällä, yöllä +18 °. Alempi lämpötila hidastaa laitoksen kehittymistä.

Gloksinia kasvatettaessa on suositeltavaa pitää lämpötila + 22-25 astetta päivällä, yöllä - ei alle +18 astetta

Gloksinia kasvatettaessa on suositeltavaa pitää lämpötila + 22-25 astetta päivällä, yöllä - ei alle +18 astetta

Ilman kosteus

Gloksinian kasvun ja kukinnan on oltava riittävän ilmankosteuden mukana. Riittämätön kosteus kasvi kasvaa, lehdet kiertyvät, silmut häipyvät, eivät koskaan avaudu.

Ympäristön kosteuden ylläpitämiseksi kukkaruukut asetetaan kuormalavoille märällä sammalla tai laajennetulla savella. On myös mahdollista kostuttaa ilma kasvin ympärillä usein suihkuttamalla hieno sumutin. Samaan aikaan on syytä muistaa, että lehtien levottomuuden vuoksi kasvin suora ruiskutus ei ole hyväksyttävää! Muussa tapauksessa on gloxinia-pisteitä, jotka pilaavat sen ulkonäköä, minkä vuoksi sitä yleensä kasvatetaan.

Kasvun ja kukinnan aikaansaamiseksi tulee olla riittävä kosteus

Kasvun ja kukinnan aikaansaamiseksi tulee olla riittävä kosteus

Kastelu ja päällystys

Runsaasti kastelua tarvitaan kasvuston kasvukaudella. Pysyvää vettä, jonka lämpötila on 2-3 ° huoneenlämpötilan yläpuolella, kaadetaan astiaan tai potin reunaan. Tässä tapauksessa on muistettava, että panokseen kerääntynyt vesi vaikuttaa haitallisesti gloksiniumia kohtaan.

Kesällä riittää vettä kukka 2-3 kertaa viikossa. Toisesta kastelusta maan on kuivuttava. Kylmässä, sameassa ja sateisessa säässä kasvi juoksee harvemmin. Kastelu alkaa lyhentää kukinnan päättymisen jälkeen. Lokakuun alussa kastelujen määrä vähenee jälleen. Kukka alkaa jo valmistautua lepoaikaan. Gloksinia talvella ei juurikaan kastele, mutta myös maaperän kuivausta ei voida sietää.

Huhtikuusta elokuuhun kauniin kotikukan voi nauttia erityisillä lannoitteilla kukkaviljelytiloissa, joita myydään runsaasti erikoisliikkeissä. Kerran 7-10 päivän kuluttua ruokinta suoritetaan, vain valmistajan määrittämä annos leikataan kahteen. Lepoajan aikana mukulat eivät saa olla hedelmöityneet.

Gloxinia kasteessa

Gloxinia kasteessa

Jos huomaat, että gloxinia ei kukoistaa, on syitä tähän:

 • riittämätön ylälamppu;
 • huono valaistus;
 • maaperän ylikyllästyminen typpilannoitteilla;
 • kylmä tai kuiva ilma huoneessa;
 • liian suuri kukkaruukku;
 • väärä hoito levossa.

Yritä korjata nykyiset syyt jatkaa kasvien normaalia kasvua ja kukintoa.

Huhti-elokuusta kukka on hedelmöitynyt 10 päivän välein

Huhti-elokuusta kukka on hedelmöitynyt 10 päivän välein

Gloxinium-hybridi

Gloxinium-hybridi

Gloksin jäljentäminen

Kasvien leviäminen useilla eri tavoilla:

 • siemenet;
 • lehtipistokkaat;
 • mukulat.
 1. Gloksinia siemenistä voi muuttua ulkonäöltään, mutta tätä menetelmää käyttävät kukanviljelijät. Siemenet kylvetään marraskuusta helmikuuhun lehtien, turpeen ja hiekan (1: 1: 1) seoksessa. Pienet, laaja-laatikot sijoitetaan lämpimään, kirkkaaseen paikkaan. Maaperä, jolla on siemeniä, ruiskutetaan säännöllisesti lämpimällä vedellä. Kutomat ilmestyvät pari viikkoa. Kun kaksi lehdet taimet sukeltaa toisistaan ​​etäisyydellä, joka on 2 cm, kun kolmasosa pari -. 5 cm: n kolmas anturi suoritetaan riittävän kehittynyt taimet, niiden välinen etäisyys pidetään vähintään 10 cm asianmukaista hoitoa Gloxinia kukinta voi alkaa seitsemässä kuukaudessa ..

  Gloxinia - yksi kauneimmista sisätiloista

  Gloxinia - yksi kauneimmista sisätiloista

 2. Kertomisen lehtien pistokkaita on leikattava pois kasvi nuorten lehtien kanssa pala (1 cm) varren. Istutukseen käytetään turve (0.5) ja hiekka (1). Juuri juurtuu ja peitetään purkilla. Säiliön ilmanvaihto on poistettava kerran päivässä 15 minuutin ajan. 2,5 - 3 viikon kuluttua muodostetaan leikatut päät. Juurtumisen jälkeen pistokkaita voidaan siirtää pieniin ruukkuihin. Gloxiniumin kopiointi tällä menetelmällä varmistaa kasvien kukinnan samana vuonna.

  Gloxinia tigrina punainen

  Gloxinia tigrina punainen

 3. Tuberkin jakautumismenetelmän kasvaessa tarvitaan suuria, umpeenkasvuisia mukuloita. Ne leikataan terävällä veitsellä. Yhdestä mukulamäärästä saatujen osien määrä riippuu siitä, kuinka paljon itämaisia ​​on. Aseta viipaleet, jotka on ripoteltu aktiivihiilellä. Kukin kappale istutetaan erilliseen astiaan kostealla maaperällä. Ensimmäisten 2-3 päivän kastelua ei tarvita.
Gloxinia royal ja gloxinia kaunis seksuaalisen hybridisaation tuloksena saatu lajike

Gloxinia royal ja gloxinia kaunis seksuaalisen hybridisaation tuloksena saatu lajike

Suuri silmukka gloxiniaan

Suuri silmukka gloxiniaan

Myymälöissä myydään usein kukkivat gloxinia-kasvit sekä niiden siemenet ja mukulat

Myymälöissä myydään usein kukkivat gloxinia-kasvit sekä niiden siemenet ja mukulat

Kasvien sairaudet ja hoito

Valitettavasti sairauksia ja gloxinia-tuholaisia ​​esiintyy, samoin kuin kaikissa sisätiloissa.

Merkit ja taudin syy

 • Keltaiset lehdet - liiallinen auringonvalo ja lannoitteet, kosteusjärjestelmän rikkominen.
 • Ruskeat pilkut lähteillä - kylmän veden käyttö veden kasvattamiseen.
 • Pale lehdet, gloxinia ei kukoistaa - ravitsemuksen ja valaistuksen puute.
Harkitse gloxiniumia ja se aina miellyttää sinua upealla kukilla.

Harkitse gloxiniumia ja se aina miellyttää sinua upealla kukilla.

Kasvien tuhoeläimet ja niiden torjunta

 • Hämähäkki on kaikkein salamurhaisin tuhoeläin. Tässä tapauksessa tarvitaan kiireellisesti laitosta punkkien torjuntaan.
 • Käytössä Gloxinia voi myös olla hyvin epämiellyttävää hyökkäys ripsiäisten ja kirvoja, joka voi tuhota tehtaan hyvin lyhyessä ajassa. Taistelemaan näitä loisia vastaan ​​riittää ruiskuttaa kukka hyönteismyrkkyllä.

Joihin sovelletaan kaikkia edellä mainittuja sääntöjä ja vinkkejä Gloxinia monta vuotta kiitos loisto heidän mielettömän kauniita kukinnan.

Gloxinium kaunis

Gloxinium kaunis

Gloxinia royal

Gloxinia royal

Gloksinia-video

Gloxinia - kuva

 

Gloxinia (52 kuvaa): istutus, hoito, lisääntyminen, kasvilajit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

33 − = 27