Melamiinipinnoitus huonekaluille takaa hyvän suojan vaurioilta

Melamiinipinnoitus huonekaluille takaa hyvän suojan vaurioilta

Tällainen koristeellinen päällyste on vastustuskykyinen kosteudelle ja mekaanisille vaikutuksille. Tämä keinotekoinen materiaali on muovia, jolla on suuri lujuus jäljitellä puuviilua, mutta hinta on monta kertaa halvempi.

 • Melamiinin ominaisuudet
 • Edut ja haitat
 • Huonekalut laminaattilevystä
 • Vaaka-osat (ikkunalaudat ja työtasot)
Sohvapöytä 3D-kuvassa

Sohvapöytä 3D-kuvassa

Huomautus! Useimmiten vuori toteutetaan lastulevyn arkkeihin, jotka peittävät ne paperilla, joka on kyllästetty melamiinihartsilla.

Melamiinin ominaisuudet

Materiaalilla on seuraavat ominaisuudet:

 1. hyvin sietää mekaanisia vaikutuksia (naarmuja ja kuoppia);
 2. kun se koskettaa vettä, se ei hajoa;
 3. Kotitalouksien kemikaalit siirretään vakaasti
 4. on hyvää vastinetta rahalle;
 5. muistuttaa luonnollinen viilu;
 6. vaatimaton hoito;
 7. Älä polta ultraviolettisäteilyn alaisena.
Melamiinipinnoite on täydellinen kylpyhuonehuonekaluille

Melamiinipinnoite on täydellinen kylpyhuonehuonekaluille

Kaunis keittiö, sisustettu minimalistisella tyylillä

Kaunis keittiö, sisustettu minimalistisella tyylillä

Melamiinikalvo, jossa jäljitellään luonnon puuta

Melamiinikalvo, jossa jäljitellään luonnon puuta

Kun käytetään melamiinia MDF tai DSP laminoitu levy. Tällaisia ​​materiaaleja käytetään huonekalujen - julkisivujen, kehon osien ja osien valmistukseen työtasot.

Melamiinipinnoitteisten levyjen etuja ja haittoja

Materiaalilla on useita etuja, joihin kuuluvat seuraavat:

 1. Alhainen hinta.
 2. Houkutteleva ulkonäkö.
 3. Helppo käsitellä.
 4. Monipuolinen väri ja kuvioidut vaa'at.

Laminaattilevyillä ei ole vain ulkoista vetoomusta, mutta ne ovat myös turvallisia verrattuna perinteiseen lastulevyyn. Kalvo, joka sopii tiukasti pinnalle, ei salli myrkyllisten huurteiden leviämistä ulkopuolelle. Se myös suojaa levyä turvotuksesta kosteuden takia.

Huomautus! Useimmiten suojan aikaansaamiseksi levitetään 0,2 - 0,4 mm paksuinen kalvo, mutta on olemassa pinnoitustapauksia, joissa on 2 mm: n kerros.

Korkea auringonpaisteherkkyyden takia tällaisesta materiaalista valmistetut kalusteet kestävät kauan ja eivät palaneet ulos.

Suunnittele kylpyhuone skandinaaviseen tyyliin

Suunnittele kylpyhuone skandinaaviseen tyyliin

Vihje! Tämä pinnoite antaa tiettyä sävyä ja tekstuuria lastulevylevyille. Kuluttajille tarjotaan valikoima mattoja tai kiiltävä pinta lähes joka sävy, joka antaa suunnittelijoille vapauden suunnitella huonekaluja tahansa tyyliin ja väriyhdistelmään.

Keittiö taulukko yhdistettynä pöytälevyyn

Keittiö taulukko yhdistettynä pöytälevyyn

Puskujen ohella on myös haittoja, jotka ovat seuraavat:

 1. Talousluokkaan valmistetuilla kalusteilla on ohut pinnoite suojapinnoitteesta, joten se on houkutteleva hoidossa. Pinnoite vaurioituu helposti käytettäessä työkaluja ja materiaaleja, joissa on hankaavia ominaisuuksia tai jos käytät metallisia kodinkoneita huolellisesti. Älä käytä nesteitä, jotka sisältävät happoa, koska ne aiheuttavat pinnan tummenemisen.
 2. Älä aseta lähelle termisiä alueita, koska melamiini on altis korkeille lämpötiloille. Kun tällaisia ​​huonekaluja käytetään keittoalueella On syytä järjestää alumiinisuojuksia, jotka suojaavat muodonmuutoksia vastaan, mutta tämä lisää hintoja kuulokkeet.
 3. Lastulevyn puute - sen löysä rakenne. Tämä johtaa asennusreikien tuhoutumiseen, ja julkisivu voi kaatua ajoittain. Tämä pätee erityisesti paksulle levylle, jolla on paljon painoa.
Kiinnitysrakenne on merkittävä lastulevyn haitta

Kiinnitysrakenne on merkittävä lastulevyn haitta

Huonekalut laminaattilevystä

Tuotannossa kaapin huonekalut käytetään 2-4 cm: n paneeliä. Huonekalujen lujuuden lisäämiseksi on tarpeen lisätä tiheyttä purettaessa sirumateriaalia.

Tärkeää! Julkisivujen valmistukseen käytetään lastulevyä 16 mm. Tällainen koko tarjoaa ihanteelliset kuormat ja helpottaa kokoamista Kiinnittimet ja liittimet.

Laminoidun lastulevyn valmistus tekniikka vaikuttaa julkisivujen elämään. Heikko kohta on reunus. Jos pinnoite on vaurioitunut, huonekalusetti pitkä ei elä. Lastulevyn päiden käsittelyä varten on useita vaihtoehtoja niiden suojaamiseksi:

 • PVC-reuna tai reuna akryylistä. Yksinkertainen mutta lyhytikäinen vaihtoehto. Lisäksi voit päivittää sen itse. Myymälät on esitetty erikokoisina ja liimattu pintaan raudalla.
 • Innovatiivinen teknologia - jälkimuovautuvissa. Se olettaa täydellisen kattavuuden kaikilla sivuilla ilman muovia. Tämä ratkaisee ongelman kosteuden sisääntulon reunan alla. Tätä vaihtoehtoa käytetään laminaattilevyille kynnys.

 • Alumiinilevyt voit käyttää ohutta melamiinikalvoa ja luotettavasti suojata levyä kosteudelta, pidentää huonekalujen käyttöikää.

Huomautus! Julkisivu-osia käsitellään myös eri tavoin. Paras vaihtoehto on käyttää kalvoa korkealla paineella puristetulla materiaalilla. On edullinen vaihtoehto, kun liimaus suoritetaan monikerroksisella paperilla, joka on kyllästetty hartsilla.

Thermo-vacuum press"Арматек"

Thermovacuum press "Armatek"

Vaaka-osat (ikkunalaudat ja työtasot)

Melamiinikalvon avulla voit tehdä huonekalujen kabinetin tai julkisivun lisäksi myös työtasot ja ikkunalaudat. Tätä varten otetaan 40 mm: n paksuinen laatta, jolla on hyvä lujuus ja jäykkyys, mikä tarkoittaa, että se voidaan turvallisesti altistaa kuormalle.

Vihje! Tämän materiaalin etuna on kyky katkaista kaikki muodot (vain hyvin pienet elementit tai hienovaraiset yksityiskohdat). Tämä mahdollistaa sen luomisen ikkunalaudat, työtaso, mikä säästää tilaa.

 • Työalueelle sopii myös tämä työtaso, vain reunat on peitettävä alumiinikulmalla autopesu ja keittolevy. Ilman tällaista suojaa reuna vahingoittuu, mikä johtaa lastulevyn nopeaan tuhoutumiseen.
 • Luo ikkunalaudat ja työtasot valitsemalla korkealaatuiset laatat. Tällaiset tuotteet peittävät hyvän melamiinikerroksen, se kykenee kestämään kosteutta, lämpötilan vaihtelua ja altistumista kotitalouskemikaaleille.
 • Tällaisesta materiaalista valmistetut kalusteet kestävät kauan ja kestävät jopa 90 ° C: n lämpötiloja. ikkunalauta on näkyvä ulkonäkö, ei polta auringossa eikä altistu miinuslämpötiloille.
Tummat huonekalut kylpyhuoneen suunnitteluun

Tummat huonekalut kylpyhuoneen suunnitteluun

Melamiinipinnoite kalusteille: mitä se on? Hyödyt ja haitat, melamiinin ominaisuudet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

42 − = 32