A keretes házak nagyon népszerűek

A keretes házak nagyon népszerűek

Az építési fórumok egyik legnépszerűbb és legelterjedtebb témája a keret házak: az előnyei és hátrányai, a projektek jellemzői, a tulajdonosok tapasztalata, pozitív és negatív. A fórumok észrevételei meglehetősen motley képet mutatnak, amelyben gyakran érdeklődő potenciális építők találkoznak negatív tapasztalattal a szovjet időkből származó épületek alapján. Amikor a tökéletlen technológia és az anyagok gyenge minősége miatt a kísérlet a finn tapasztalatok másolására, enyhén szólva, nem egészen sikerült. Egy modern keretház, ha van valami közös a "szovjet" őseivel, csak az építés neve és elve, minden más szempontból néhány cél merészebb. Vegye figyelembe a keretszerkezet legfontosabb előnyeit.

tartalom

 • Megfizethető ár
 • Energiahatékonyság
 • előregyártott
 • Különféle stílusok
 • megbízhatóság
 • Ökológiai kompatibilitás
 • A keret házak hátrányai
Keret ház modern stílusban

Keret ház modern stílusban

Keret ház a rustica stílusában

Keret ház a rustica stílusában

Elegáns chalet stílusú kastély a tó partján

Elegáns chalet stílusú kastély a tó partján

Egy csontváz módszerrel épített kis vidéki ház

Egy csontváz módszerrel épített kis vidéki ház

Megfizethető ár

A wireframe technológiával épített házban lakóház négyzetméter az egyik legolcsóbb, mint más építési módszerekhez képest. Ha összehasonlítjuk a falak és tetőfedések (valójában a keret nélküli befejezése) költségeit, akkor a keretházhoz képest:

 • log ház (keret) - 1,4-1,5-szer drágább
 • habosított ház - 1,7-1,8-szer drágább
 • téglaház - 3,5-4-szer drágább.
A keretház egyszerre elegáns és ugyanakkor olcsó lehet

A keretház egyszerre stílusos és ugyanakkor olcsó lehet

A keretszerkezet segít megmenteni egy jelentős összeget

A keretszerkezet segít megmenteni egy jelentős összeget

Julia:

- A háznak szánt pénzért gyűjtötték össze pénzt, a szüleikkel együtt élvezettel, egy szóval forgatták. És akkor egy másik válság, a pénz leértékelődött, de nem semmiért nem azt mondják, hogy a válság új lehetőségeket jelent. Úgy döntöttek - elég, elmentek és néztek. Először úgy nézett -táblás házban, de megállt, a tetemet, csak korrigálni a projekt (eltávolítása garázs, de hozzátette, a tornácra, és gépkocsibeálló polikarbonát) - Szállj fel a pénzt, hogy mi volt. A szülők nem kedvelik, mondják, többet takarítanak meg, de jó, hogy nem hallgatták. Hat hónappal később költözött be a házba, már él a két év, boldog, meleg, barátságos, de a legfontosabb dolog - ez a mi otthonunk, bár nem túl nagy, de egy nagyon jó ár. És ami a legfontosabb - nincs hitel! "

Egy kis kétszintes vázszerkezet, egy verandával

Egy kis kétszintes vázszerkezet, egy verandával

Energiahatékonyság

A modern ásványgyapotos fűtőkészülékek kiváló hőszigetelést nyújtanak, és nem engedik a hőt kiszivárgatni. Ezen túlmenően, ha összehasonlítani egy tégla ház, a fűtés egy hasonló területen a keretház igényel legalább 1,5-szor kevesebb üzemanyag. Fontos, hogy a hűtőfolyadékkal ellátott csöveket gyakran a falak közé helyezzük, ami kevesebb melegvízveszteséget biztosít a radiátorok. Alacsony hővezető képesség a nyáron lehetővé teszi a külső hőség blokkolását, ami a házat hűvözi, kevesebbet kell használni a légkondicionálót - és ez egy további megtakarítás.

Stílusos vidéki ház fém keretben

Stílusos vidéki ház fém keretben

Gyönyörű ház, egy kis tóval

Gyönyörű ház, egy kis tóval

Egy másik dolog - a keretház falai nem szívják fel a hőt. Ha egy napra kikapcsolja a fűtési téglaházat, nagyon alaposan hűt, míg a ház ház hőmérséklete 2-3 fokkal csökken. Az ok - a hő nem megy be az épületbe, hanem az épület belsejében marad.

A keretház keretének elrendezése

A keretház keretének elrendezése

Ludmila:

"12 évvel ezelőtt költöztünk Kanadába, bekerültünk az északi területek fejlesztési programjába - vagyis ott, ahol még a nyáron a kabát nem túl forró). Megérkeztünk, egy keretházba telepítettek, a központi fűtésen kívül, csak a konvektorok a szobában. Szörnyen ideges voltam - azt hiszem, hogy télen fogjuk őket, ráadásul a gyerekek kicsiek. A téli tapasztalták abszolút gond nélkül, a ház meleg, az ablakon kívül -30, és mi vagyunk a házban futball labdát menni. "

Hőszigetelő tulajdonságai miatt a keretház meleg, még a sűrű fagyban is meleg lesz

A keretház hőszigetelő tulajdonságai miatt még súlyos fagyban is meleg lesz

előregyártott

Egy kicsi, kb. 5 ember, az építőcsapat egy kb. 100 m2-es, kb. 3-4 hetes keretház építésére fog költeni. Ez nem az alapot veszi számításba, de figyelembe véve a csavaros csavarozás megalapozását, ez a kifejezés egy hónapra megnövelhető. Ezt követően azonnal eljuthat a befejező munkákhoz, mert a keretház nem zsugorodik, szemben a faházak (több hónapról hat hónapra kell szünetet tartani) vagy kerek naplók (itt a zsugorodás több évig is tarthat, de különösen aktívan - az első évben). Az építési sebességet a mérnöki rendszerek egyszerű elhelyezése befolyásolja - például egy fából készült fúrás sokkal könnyebb, mint egy kőfal. A falak belsejében lévő vezetékek, csövek és szellőzőcsövek elhelyezése kétségkívül növeli a helyiség esztétikáját, kiküszöbölve a "álcázás" szükségességét.

A ház csapágykerete

A ház csapágykerete

Elektromos vezetékek elhelyezése a keretház falaiban

Elektromos vezetékek elhelyezése a keretház falaiban

További plusz - ennek hiányában az úgynevezett „nedves ciklus”, amely lehetővé teszi, hogy végezzen építkezés bármikor az év (bár, természetesen, akkor jobb, hogy tartsa őket egy alacsony páratartalom), és nem függ a rendelkezésre álló víz.

Victoria:

"A szomszédokkal szinte egyidejűleg kezdtünk építeni - tavasszal. Felettünk majd a barátok viccelődött, mondván, hogy olyanok, mint a három kismalac - építettünk egy kocka ház, szomszédok a bal oldalon - egy bárban, és egy kicsit tovább - egy tégla. Mondjuk, a kezdeti szakaszban a megtöltött pincében végeztünk, szinte egyszerre, de van, hogy megszilárduljon az alapítvány két hétig tartott, és egy öv, egy tégla ház - majdnem egy hónap, ha nem több. Építsd a falak a fa (a szomszédok) és a keretet (mi) már szinte egy időben ugyanazon a szám és kész, de szinte azonnal elkezdte befejezni, és a szomszédok szinte, mert ebben az évben a munka majdnem kész. És amikor már készen álltunk a házra, a falra és a tetőre, a távoli szomszédok csak a falon feküdtek. Természetesen, ha az eszközök megengedettek voltak, ősszel a ház teljesen készen állt volna, de úgy döntöttünk, hogy magunk készítjük a lakberendezést. Szerencsére semmi probléma sem lesz - a falak OSB-lapok nem szükséges összehangolni, gipsz könnyű, nem okoz problémát, a fő - jól zárjuk le az ízületek. "

Egy csodálatos kilátás egy keretházra az erdő és a tó háttérében

Egy csodálatos kilátás egy keretházra az erdő és a tó háttérében

Keret ház szecessziós stílusban

Keret ház szecessziós stílusban

Hangulatos keretes ház üveg homlokzattal

Hangulatos keretes ház üveg homlokzattal

Különféle stílusok

A drótvázas technológia segítségével szinte bármilyen, akár igen összetett építészeti megoldást valósítanak meg - az erkélyeket és a öböl ablakok, tornyok és rhizolitok, padlások és tetők nagyon összetett (görbe) geometriával. Továbbá, a külső burkolat (falvázlat, tömbház, műanyag panelek, dekoratív vakolatok, vagonka, stb.) bármely stílusban finomított homlokzattal rendelkező házat kaphat.

A háromszög keretház hangsúlyozza a stílusod érzését

A háromszög keretház hangsúlyozza a stílusod érzését

Hatékony frame house high-tech stílusban

Hatékony frame house high-tech stílusban

A keretház teljesen eltérő alakú lehet

A keretház teljesen eltérő alakú lehet

megbízhatóság

Ha a technológiát megfigyelik, akkor a keretház élettartama kb. 50-75 év lesz. Ebben az esetben egy megfelelően felépített keretház 8 pontig képes ellenállni a földrengésnek. És a felhasználás speciális impregnálás jelentősen növeli a fa ellenállását

A keretes házak tartósak és tartósak

A keretes házak tartósak és tartósak

Vázszerkezetű ház a kő alatt egy mellékvágánygal

Vázszerkezetű ház a kő alatt egy mellékvágánygal

Fedor:

"Őszintén szólva, amikor megismertem ismerőseim közül, hogy keretház-projektet választottam, amit nem kellett hallanom. És az éghajlatunk miatt ez nem fog működni, tűz veszélyes és gyenge, stb., Akár tégla vagy beton. Évekig. Biztonságosan. Mindig építettük. Aztán jött egy egyszerű ötlet - hogyan lehet az emberek, aki jött a legmegbízhatóbb gépek (ugyanaz a japán és a svédek), mobiltelefonok (finnek), iPad (amerikaiak) is, így nem értik az építkezést. És ez annak ellenére, hogy az arány a kocka házak Japánban - közel 80% -át, és nincs hagyja, hogy a fagy, de ez a sziget minden következményével együtt „öröm” - erős szél és a földrengések. És Kanadától északra olyan meleg, mint Szibériánk, és a svédekkel rendelkező finneket nem károsítja az éghajlat. Elég ahhoz, hogy a múlt század reprezentációival éljenek, a nyugati emberek pénzt számolhatnak fel, és nem építenek rosszul élni. Ne légy mohó, vegyen minőségi anyagokat, vegye figyelembe a technológiát, hallgassa a szakértőket - és minden rendben lesz. Nos, ez nem tart 100 évig - és ez nem ijesztő. Most száz éve szeretne élni egy házban? Jobb talán, hogy új, mint megjavítani, és, hogy úgy mondjam, hogy a jelenlegi szintű kényelem. Ne hidd el - olvasható az értékelés a tulajdonosok, ha nem a miénk, így a nyugati ".

Viktor Viktorovich:

"Tény, hogy beszélni a szolgálati idő elég közel járhat, mert ezt a technológiát csak megjelent; hogyan viselkednek az új anyagok - csak előre jelezheti. De egy másik esetben - a tartósság egy épület nagyban függ a másik - a megbízhatóság a fűtési rendszer és a vízvezetékek, csatlakozók, tömítések, stb Ezért az időszak legfeljebb megújítását ház csak érzékeli az élet rendszerek, függetlenül attól, hogy a lakás - tégla, beton vagy tégla, 30-35 év múlva meg kell változtatni a gépészeti rendszer. És itt a keret ház nem kell semmilyen problémát - csak csavarja ki a csavarokat, távolítsa derevoplitu, hogy a vezetékek (szigetelés, csövek, légcsatornák stb), cserélje újra kötni derevoplitu - és kész! Egy téglaházban minden sokkal nehezebb lesz. "

Ludmila:

"Kanadai otthonunk nem annyira fiatal, de pontosan 10 éves. Nem tudom, ki tervezték, de az aljzatok elhelyezése nem felel meg nekünk, de nem akartunk zavarba ejteni a hosszabbító zsinórban sem. Megállapodtak, egy évvel később kezdte kissé javítani a házat. Belsejében eltávolították a lemezt, a hullámosságon elhelyezték a vezetékeket, ahogy tetszik, vakolva, tapéta on - szépség. "

Kicsi, de ugyanakkor hangulatos ház

Kicsi, de ugyanakkor hangulatos ház

Üveg keret ház jól néz ki

Üveg keret ház jól néz ki

Ökológiai kompatibilitás

Vázszerkezet kialakításakor környezetbarát fát használnak, plusz - környezetkímélő fűtőtestek, amelyek nem károsítják a természetet és az emberi egészséget. Egy keretet az építési fa és fából készült termékek lehetővé teszi, hogy mentse el a tulajdonságokat, amelyek jellemzőek egy faház - „lélegző” falak, amelyek képesek eloszlatni gázok felhalmozódnak, és kiadja a nedvességet, fenntartása kényelmes mikroklímát a házban.

Egyemeletes keretes ház egy dombon épült padlótól

Egyemeletes keretes ház egy dombon épült padlótól

Keret ház lapos tetővel

Keret ház lapos tetővel

A keret házak hátrányai

A keret házak megvitatásával három fő negatív pontot különböztethetünk meg:

 • tűzveszély - Meg kell jegyezni, hogy az esetek túlnyomó többségében a tűz oka az emberi hülyeség és gondatlanság, így a tűz minden házban valószínűleg közel azonos. A különleges impregnálás pedig jelentősen növeli a keret fából készült részének tűzállóságát
 • fa törékenysége - tervezési jellemzője az, hogy az alapja a ház - egy fakeret - található a falakon belül, gyakorlatilag anélkül, hogy érintkezésbe a külső, mint ez történik például szögletes rönkházak, ahol a fa nem rothad. Ha jól száradott fát választasz, és további impregnálással járul hozzá, a fa keret tartóssága nem okoz bizonytalanságot és kétséget
 • a falak törékenysége - Az érvelés meglehetősen ellentmondásos, különösen, ha úgy véljük, hogy a trópusi tájfunok nem történnek velünk, és a rablók könnyebben kitárják az ajtót, mint áttörni a falon. Valójában nem fogsz lőni a házból?
Egy modern keretes ház homlokzata

Egy modern keretes ház homlokzata

Keret ház természetes fából

Keret ház természetes fából

A fém helyett fémváz használata a tűz helyett növeli a tűzbiztonságot, de drágítja az építkezést

A fém helyett fémváz használata a tűz helyett növeli a tűzbiztonságot, de drágítja az építkezést

Általában a válaszokat a lakosok azt mondják, hogy a lehetséges fő hátránya, szakszerűtlen, rosszul képzett építők és indokolatlan megtakarításokat anyagok - a két negatív tényező lehet semlegesíteni mind pozitívak.

Előregyártott házak (59 fotó): tulajdonosok véleményének előnyei és hátrányai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 2 =