Kad perniagaan di pedalaman Perancis di istana bangsawan dan bangsawan

Kad perniagaan di pedalaman Perancis di istana bangsawan dan bangsawan

Kepentingan dalam kunci dan istana, yang telah wujud selama beberapa ratus tahun, belum dikurangkan hingga ke hari ini. Bangunan-bangunan yang mengagumkan telah lama diiktiraf sebagai sifat mewah yang sangat diperlukan dan merupakan tempat yang mesti dilihat untuk setiap pelancong. Untuk merenungkan kecantikan semacam itu, tidak perlu pergi ke Eropah: cukup untuk mencipta pedalaman dalam gaya château di rumah dan menikmati pandangannya setiap hari!

  • Ciri ciri chateau
  • Ruang tamu mewah
  • Bilik tidur Romantik
  • Dapur mewah
Pelaksanaan moden gaya lama

Pelaksanaan moden gaya lama

Ciri ciri chateau

  • Dalam terjemahan dari bahasa Perancis "shato" bermaksud istana, istana atau rumah negara bangsawan. Chateau adalah gabungan lewat gothic dengan kebangkitan semula.

Ciri khas chateau Perancis adalah:

  1. menara, menunjuk bumbung dan kehadiran wajib lantai dasar;
  2. Penggunaan spesies kayu berharga, diproses dengan teknik khas. Semua barang mesti diperhalusi, digilap dengan baik atau dihiasi dengan lukisan;
  3. di penghujungnya dialu-alukan bahan semulajadi seperti batu, sutera dan jubin seramik. Pelbagai tekstur dan kualiti elemen semulajadi membantu mewujudkan suasana mewah dan penghalusan yang diperlukan;
  4. skim warna pastel - atribut mandatori mana-mana bilik dalam gaya ini. Semua palet warna lembut dan mulia lancar mengalir dari satu warna kepada yang lain dengan penggunaan putih;
  5. gabungan semua ciri menjadikan pedalaman dalam gaya château sangat ringan, tenang dan halus. Menginap di bilik itu memberi banyak tera, di antaranya hubungan dengan masa lalu, suasananya amat dirasai.

Nasihat! Apabila mencipta gaya chateau, tugas utama pereka adalah untuk menyampaikan suasana kehangatan, keselesaan dan kecanggihan bangsawan. Ini memerlukan bahan semulajadi atau analog berkualiti tinggi yang sukar dikenali.

Penggunaan bahan kemasan semulajadi adalah ciri utama gaya

Penggunaan bahan kemasan semulajadi adalah ciri utama gaya

Ruang tamu mewah

Pada zaman kegemilangan gaya, dinding ruang lukisan dihiasi dengan tekstil, biasanya sutera mewah. Memandangkan masa ia boleh digantikan dengan tiruan kualitatif. Untuk ini patut sempurna kertas dinding dengan benang sutera semestinya nada pastel.

Nasihat! Penyelesaian yang sempurna akan menjadi pola Damsyik, yang sering digunakan di pedalaman château.

Pusat siling mesti dihiasi kandil besar, disarankan untuk memilih struktur palsu di bawah gangsa dengan beberapa tanduk. Penampilannya menyerupai lilin yang terbakar dan kelihatan rompang.

Windows dihiasi dengan kaya langsir diperbuat daripada satin atau baldu. Fabrik adalah lebih baik untuk mengikat dengan pemilihan khas di tengah, diperbuat daripada reben satin atau tali emas.

Perabot ruang tamu perlu dibentangkan oleh kumpulan sofa: sofa yang selesa dan kerusi berlengan terletak di seberang TV. Antara mereka sesuai dengan sempurna meja kopi. Di belakangnya, anda boleh mengambil tetamu dan minum teh atau kopi. Adalah dinasihatkan untuk memilih jadual kayu gelap berwarna coklat hangat. Ketersediaan yang diperlukan ukiran, mencerminkan kemewahan dan monumen. Di sebelah sofa terdapat sebuah meja kecil yang boleh anda letakkan perlawanan dalam naungan sutera, ia juga mudah untuk mengambil buku daripadanya, jika perlu.

Kehadiran elemen hiasan asal menyampaikan suasana asas bilik

Kehadiran elemen hiasan asal menyampaikan suasana asas bilik

Nasihat! Pelbagai objek teknologi mesti disembunyikan di belakang panel hiasan. Suasana Renaissance akan dipecahkan jika di istana abad pertengahan yang bergaya di tengah-tengah ruang tamu meletakkan TV besar.

Imej ruang tamu yang elegan

Imej ruang tamu yang elegan

Bilik tidur Romantik

Untuk menghiasi dinding anda boleh menggunakan kertas dinding dengan lukisan bijak yang menggambarkan pemandangan dari kehidupan Zaman Pertengahan dan motif luar bandar. Sebagai skim warna, pastel sentiasa wujud sebagai ciri utama gaya. Shade tenang dan mulia sangat relevan di dalam bilik tidur, di mana suasana ketenangan menenangkan keselesaan dan rehat yang selesa.

Penting! Tokoh utama di dalam bilik tidur adalah katil dengan jumlah yang besar bantal hiasan.

Untuk hiasan juga digunakan kanopi, yang pada zaman dahulu dicipta untuk mengekalkan haba semasa tidur. Sehingga kini, kanopi direka lebih untuk hiasan dan stylistics.

Cairkan warna pastel akan membantu meja tepi katil, banquettes dan commode. Tempat tidur mesti mempunyai permaidani dengan perhiasan yang sesuai. Langsir ia adalah lebih baik untuk memilih sutera nada cahaya yang tenang tanpa corak dengan tirai lembut. Anda boleh menggunakannya skrin, yang dianggap unsur tradisional chateau. Kabinet juga harus dihiasi dengan ukiran kayu dan melaksanakan fungsi tersebut bilik persalinan yang luas.

Interior mewah, menunjukkan rasa yang sangat baik

Interior mewah menunjukkan rasa yang sangat baik

Nasihat! Unsur penting gaya shato adalah cermin, yang digunakan untuk meningkatkan ruang, bermain cahaya dan menghiasi.

Ia perlu menjadi sangat berhati-hati dalam memilih butiran, kerana setiap satunya akan dominan

Ia perlu menjadi sangat berhati-hati dalam memilih butiran, kerana setiap satunya akan dominan

Dapur mewah

Untuk hiasan dapur digunakan terutamanya kayu dari mana set dapur dan ruang makan dibuat. Perabot di kawasan memasak harus diwakili oleh bufet yang diukir indah, gantung almari, pulau meja dan meja dengan laci dengan permukaan kerja. Untuk gaya chateau dicirikan oleh kelapangan, jadi dapur dengan perabot yang begitu banyak tidak boleh sempit.

Bersifat harmonis dan, pada masa yang sama, imej kompleks reka bentuk ruang dapur

Bersesuaian dan pada masa yang sama varian kompleks reka bentuk ruang dapur

Di dapur terdapat ruang makan dengan hidangan hidangan yang mahal - porselin, kristal dan perak. Meja bulat dengan kaki diukir dalam gaya Renaissance boleh ditutup dengan halus taplak meja dan mengaturkan dalam empat lingkaran dengan kerusi melengkung kayu gelap.

Satu penyelesaian yang menarik adalah untuk mewujudkan "wain" dalaman, yang agak konsisten dengan arahan, kerana pengeluaran wain varietas adalah budaya keseluruhan.

Nasihat! Sebagai motif utama dan unsur hiasan, anda boleh menggunakan tong, kluster anggur dan gabungan naungan beige dengan bordeaux yang kaya. Idea sedemikian tidak akan menjadi stilization mewah istana, tetapi sebaliknya, akan membuat pedalaman lebih sederhana dan mudah.

Perabot yang betul dipadankan akan melengkapkan gaya kompleks ini

Perabot yang betul dipadankan akan melengkapi gaya yang kompleks itu

Nasihat! Keluarkan hud di atas dapur di dalam portal khas, yang dihiasi dengan ukiran dan menghias strukturnya. Lebih baik membersihkan semua peralatan rumah tangga di dalam almari dan dapatkannya hanya jika perlu.

Aksesori, bahan dan warna ciri mencipta penampilan yang kaya dan memberikan nada aristokrat yang dikehendaki

Aksesori, bahan dan warna ciri-ciri membuat rupa yang kaya dan memberikan apartmen sebagai nada bangsawan

Rahsia pedalaman dalam gaya château: romantik istana dan keindahan Eropah Lama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

35 − 31 =