Mewah di pedalaman Perancis

Mewah di pedalaman Perancis

Pada sebutan Gaya Perancis jisim epithets datang ke fikiran: praktikal, indah, elegan, unik - semua konsep ini jelas mencirikan interior Perancis yang telah menjadi milik keluarga moden. Pakar dalam bidang penyelesaian reka bentuk di pedalaman mencatatkan bahawa tiada penyelesaian dalaman "betul", kerana tiada unsur "yang salah", keperluan utama bagi mereka adalah mencerminkan intipati pemilik kediaman dan penciptaan keselesaan untuk tamunya. Jika anda tidak mempunyai romantik dan menghargai perbaikan dan kelembutan secara terperinci, maka pastinya menghargai nota arah ini di apartmen atau rumah anda. Terdapat beberapa stereotaip mengenai gaya kediaman. Pertama, hakikat bahawa ia mahal dan berlebihan sombong, tetapi tidak. Semangat Perancis tidak diwakili oleh perincian mewah yang disengaja, tetapi oleh keharmonian unik dari hal-hal sederhana. Untuk hasil akhir gaya Perancis kelihatan indah, anda perlu mengambil banyak perkara yang mudah aksesori dan mahir menggabungkan mereka.

Kandungan:

 • Aksen secara terperinci: ciri gaya Perancis
 • Sejarah dalaman Perancis
 • Reka bentuk elemen individu dalam reka bentuk
 • Penutup lantai dan permaidani
 • "Main cahaya" dalam gaya Perancis
 • Bilik-bilik dalam gaya Perancis: contoh reka bentuk
Penguasaan warna cahaya di pedalaman Perancis

Penguasaan warna cahaya di pedalaman Perancis

Tingkap besar, candelier, jubin dan cermin berkotak di ruang makan dengan semangat dalaman Perancis

Tingkap-tingkap besar, candelier, jubin dan cermin berkotak-kotak di ruang makan dengan gaya dalaman Perancis

Pedalaman Perancis klasik kelihatan cantik dan mahal

Pedalaman Perancis klasik kelihatan cantik dan mahal

Aksen secara terperinci: ciri gaya Perancis

Untuk semangat utama, yang mencirikan zaman dan arah keseluruhan merujuk kepada gamut penyelesaian warna. Penggunaan warna dekat homogen, ketiadaan kontras dan peralihan yang tajam menjadikannya lebih lembut dan lembut. Nada yang paling popular, digunakan secara meluas dalam membuat penyelesaian dalaman, termasuk pilihan seperti lilac, karang merah jambu, putih, kelabu. Wallpaper adalah yang terbaik untuk memilih dalam satu nada atau menggunakan sebatian pewarna khas untuk dinding. Peminat pakar lukisan menyarankan agar memilih corak romantis, dibuat dengan warna lembut. Selain warna dan latar belakang, ada butiran lain, yang penting untuk memberi perhatian apabila merancang pedalaman. Tetapi pertama-tama kita akan berkenalan dengan sejarah ringkas mengenai arah yang mengejutkan ini.

Wallpaper dengan corak romantis akan menghiasi bilik tidur gaya Perancis

Wallpaper dengan corak romantis akan menghiasi bilik tidur gaya Perancis

Sejarah dalaman Perancis

Gaya hiasan rumah dan pangsapuri datang kepada kita dari abad ke-17 yang jauh, dan kini tegas memegang jawatannya, dengan bangga bersaing dengan berpuluh-puluh arah lain. Chic bergaya Perancis mempunyai beberapa deskripsi dan ciri-ciri, tetapi item yang tidak berubah kekal sebagai butiran seperti perabot, aksesori antik, komposisi hiasan yang hiasan. Kesan tekstil, draping tidak ada antara mereka - segala-galanya harus mempunyai surat-menyurat gaya penuh dan menjadikan bilik itu harmoni, halus, menarik.

Stucco di siling akan menambah kecanggihan ke pedalaman dalam gaya Perancis

Stucco di siling akan menambah kecanggihan ke pedalaman dalam gaya Perancis

Dari zaman dahulu lagi, Perancis membuat banyak usaha dan melabur banyak peralatan untuk premis itu, mereka melakukan segala-galanya untuk mengekalkan reka bentuk pesona dan berkhidmat dengan setia untuk waktu yang lama. Digunakan untuk tujuan hiasan yang bertindih Trim, ukiran marmar, candelier, barangan mewah lain. Ada di antara mereka yang berkaitan dengan gaya barok, rococo: ingat, kerana bidang-bidang ini popular hari ini dan mempersonakan kesopanan dan kebesaran Perancis.

Pedalaman Perancis diilhamkan oleh istana: perabot antik, bunga, skrin, candelier, lukisan

Pedalaman Perancis, diilhamkan oleh istana: perabot antik, bunga, skrin, candelier, lukisan

Reka bentuk elemen individu dalam reka bentuk

Gaya Perancis di kawasan pedalaman, seperti yang telah kami katakan, suka keserasian warna dan elemen individu, jadi anda perlu mempertimbangkan setiap daripada mereka.

Hiasan dinding

Satu perkataan yang dapat menggambarkan pemilihan dinding untuk arah ini adalah "intensiti." Penyelesaian warna permukaan tidak penting sama sekali, seperti kedalaman dan tenaga mereka. Biasanya, kawasan pedalaman Perancis dicirikan oleh kemewahan dan kekayaan, dalam hal ini, memilih kertas dinding, adalah penting untuk memberi perhatian kepada tekstur mereka, yang sepatutnya untuk mempunyai kualiti bantuan dan bersenang-senang dengan sentuhan.

Dinding bertekstur akan menghiasi bilik tidur Perancis

Dinding bertekstur akan menghiasi bilik tidur Perancis

Petua: Penyelesaian yang optimum akan mengecat dinding atau menggunakan kertas dinding pada bahagian tertentu dinding. Ini akan memberikan ruang yang lebih bergaya, hanya perlu memilih gambar pada kertas dinding supaya mereka dapat menggabungkannya dengan butiran lain.

Pembinaan perabot

Di sini keserasian dan keprihatinan setiap elemen adalah penting. Meja, kerusi, kabinet, katil, sofa mesti dipilih dengan berhati-hati dan berhati-hati. Perancis mempunyai ungkapan biasa "Tuhan dalam hal-hal kecil", jadi bahagian dalamannya yang indah dengan mudah mengesahkan fakta ini. Gambaran keseluruhan reka bentuk mengumpul unsur kompleks romantisisme dan kemudahan yang luar biasa, keanggunan visual.

Dalam perabot gaya Perancis, faktor utama adalah:

 • warna pastel,
 • kehadiran elemen ukiran,
 • kaki jenis melengkung,
 • Tirai Perancis di pedalaman,
 • yang kaya kain untuk upholsteri.
Perabot ringan, corak yang berwarna-warni di dinding, lilin dan meja antik dengan atas marmar

Perabot ringan, corak yang berwarna-warni di dinding, lilin dan meja antik dengan atas marmar

Banyak keluarga moden untuk memilih reka bentuk khusus memilih perkhidmatan pakar - stylists dan pereka, yang akan membantu untuk menentukan hala tuju pergerakan yang jelas dan mewujudkan keadaan khas.

Langsir, langsir dalam gaya Perancis

Langsir biasa digunakan dalam kain sutera, kerana mereka secara tradisinya hadir kain langsir, elemen hiasan dalam bentuk tassels, tocang, mengambil yang membolehkan anda untuk "bermain" dengan ciri-ciri bilik dan mewujudkan ruang yang unik dan asli yang akan menggembirakan anda, orang keluarga anda dan setiap tetamu .

Langsir cahaya pada tingkap gaya Perancis

Langsir cahaya pada tingkap gaya Perancis

Aksesori untuk menghias ruang

Sejak gaya Perancis melibatkan penggunaan meluas sepuhan, warna perak dan unsur-unsur, dan juga rhinestones, penyelesaian mata air dan strok lain pemandangan, ia adalah perlu untuk memberi perhatian kepada aksesori berkaitan, direka untuk mengisi rahmat dari bilik, suar lampu dan komposisi lain, untuk mewujudkan suasana yang mewah. Terdapat beberapa elemen asas, ciri-ciri yang digunakan untuk menghiasi kawasan pedalaman Perancis (penyelesaian foto-rak boleh didapati di Internet).

 • Antik cermin, bergaya "di bawah zaman dahulu";
Cermin antik, lilin, patung, decanters, bingkai foto dalam gaya Perancis

Cermin antik, lilin, patung, decanters, bingkai foto dalam gaya Perancis

 • Asal sarung sofa dan kerusi, selimut;
 • Anggun langsir dan langsir untuk tingkap, peralihan premis;
Langsir di atas katil, di pintu

Langsir di atas katil, di pintu

 • Permohonan lambrequins, berus dan gantungan untuk pemandangan;
 • Kehadiran peti kabinet untuk menyimpan barang kemas dan emas;
 • Banyak bantal hiasan dari sutera atau satin;
Banyak bantal pada sofa lembut dalam gaya Perancis

Banyak bantal pada sofa lembut dalam gaya Perancis

 • Untuk bilik tidur ia adalah berkaitan untuk digunakan skrin;
 • Digunakan secara meluas pasu di atas lantai, candlesticks;
 • Dinding dihiasi lukisan dalam bingkai besar, sconces palsu;
Lukisan-lukisan antik di dinding di ruang tamu Perancis

Lukisan-lukisan antik di dinding di ruang tamu Perancis

 • Siling digantung candeliga kristal dengan pendants;
 • Bilik-bilik mandi dihiasi dengan lilin aromatik;
 • Patung-patung asal dari porselin diletakkan di mana-mana.
Palsu porselin di atas perapian berhampiran cermin besar

Palsu porselin di atas perapian berhampiran cermin besar

Oleh itu, pilihan yang memihak kepada elemen gaya Perancis adalah wajar dan melibatkan penggunaan pelbagai butiran untuk memberikan suasana keseimbangan.

Penutup lantai dan permaidani

Pedalaman Perancis sebuah apartmen atau rumah membayangkan pematuhan prinsip kepraktisan, iaitu, ia dicipta untuk masa yang lama - banyak, bertahun-tahun. Dalam hal ini, adalah penting untuk memilih lantai sedemikian, yang boleh memberikan perkhidmatan lama tanpa pengganti. Secara tradisinya, unsur-unsur mesti mempunyai ketegaran dan kebolehpercayaan yang mencukupi. Digunakan secara meluas lantai kayu dan pelapis untuk mereka. Ia boleh digunakan sebagai pelapis semua nada permaidani gaya oriental, yang akan membawa nota sedikit lebih harmoni ke dalam ruang dan menekankan pedalaman yang halus.

Meja kayu dengan permaidani dalam gaya oriental di bilik tidur Perancis

Meja kayu dengan permaidani dalam gaya oriental di bilik tidur Perancis

"Main cahaya" dalam gaya Perancis

Pencahayaan - salah satu arah utama dalam hiasan ruang. Ini merujuk kepada tahap kelembutan cahaya dan ciri-ciri pilihan lekapan. Biasanya produk yang dipilih dibuat daripada tembaga palsu. Dengan bahan pemprosesan yang kompeten menyerupai emas, dalam hal ini, ia selalu disukai: dalam zaman dahulu kala, Zaman Pertengahan.

Pereka moden juga mengambil kira faktor ini, dan pangsapuri direka tanpa meninggalkan tradisi lama. Selalunya candelier diperbuat daripada aluminium, tembaga, walaupun kos belanjawan mereka, sifat estetika mereka sama sekali tidak kalah dengan produk terdahulu, menekankan daya tarikan wilayah.

Secara umum, keutamaan diberi kepada pencahayaan yang lembut, dengan ketiadaan cahaya yang berlebihan. Untuk tujuan ini, peranti khas yang dilengkapi dengan pengawal kecerahan digunakan, supaya anda dapat mewujudkan persekitaran yang tenang yang memfasilitasi perhimpunan diukur di meja dan membincangkan berita terkini.

Lampu lembut di pedalaman Perancis menggunakan contoh bilik tidur kanak-kanak

Lampu lembut di pedalaman Perancis menggunakan contoh bilik tidur kanak-kanak

Interior Perancis: contoh reka bentuk

Reka bentuk dalaman Perancis boleh di mana-mana. Mari kita pertimbangkan premis utama yang direka dalam arah ini, dan menyerlahkan ciri-ciri mereka.

Ruang tamu dalam gaya Perancis: butiran reka bentuk

 • Teduh dinding akan menjadi besar jika ia beige.
 • Sebagai penutup lantai sebagai pilihan praktikal akan sesuai parket.
 • Menghidupkan siling dalam nada putih menstabilkan permainan warna dan warna;
 • Elegant set lembut dengan beberapa butiran artsy menekankan kebesaran gaya: anda boleh menggunakan lengan tangan yang terbuat dari kayu, kaki tinggi.
 • Warna upholsteri untuk sudut lembut dipilih berdasarkan pilihan individu, variasi dalam coklat dan kelabu agak boleh diterima. Penggunaan elemen putih berasingan akan didekati.
 • Dinding badan sepatutnya mempunyai warna yang serupa dengan warna sudut lembut, sama berlaku meja kopi (ia juga boleh dilengkapi dengan elemen ukiran - memasukkan logam, memalsukan).
 • Seperti pemandangan dapat menampung tugasnya dengan sempurna lukisan dan cermin di dinding, mempunyai bingkai besar-besaran, candelier besar di siling-siling, candlestick, langsir sifar menekankan hawainess.
Ruang tamu Perancis di bawah naungan krim

Ruang tamu Perancis di bawah naungan krim

Jadi, boleh jadi Perancis Provence di pedalaman  atau gaya lain, perkara utama adalah mengikuti nasihat profesional, dan bilik akan berubah menjadi hebat.

Provence yang hebat di pedalaman ruang tamu

Provence yang hebat di pedalaman ruang tamu

Bahagian dalaman bilik tidur dengan gaya Perancis

Orientasi ini menunjukkan pematuhan yang jelas kepada prinsip-prinsip asas reka bentuk.

 • Dinding cahaya: pasir sempurna dan warna kuning air, bergerak ke dalam palet warna emas atau kopi.
 • Untuk lantai mana-mana penutup yang mempunyai nada berpasir atau kuning air digunakan.
 • Di dalam mana-mana bilik tidur, sebagai elemen utama daya tarikan katil: anda boleh memilih produk dalam gaya Rom, mewujudkan kesan stuko, menutup kepala dengan kulit berwarna kelabu.
 • Kerukunan bantal dan linen dengan latar belakang yang sama reka bentuk adalah penting, palet susu.
 • Perabot kabinet dalam bentuk ruang tamu, almari pakaian, laci dada harus dilakukan dalam arah gaya umum dengan tempat tidur, yang akan membuat interior yang dipasang dan penuh perhatian.
 • Bilik ini boleh dihiasi dengan lukisan, cermin, sebenarnya, seperti bilik-bilik lain.

Oleh itu, bilik tidur akan mencipta semua keadaan riadah yang perlu, jika anda dengan cekap mendekati reka bentuknya.

Hiasan sempurna bilik tidur Perancis: warna putih dan zaitun di pedalaman, lampu, laci dada, dan katil palsu

Hiasan sempurna bilik tidur Perancis: warna putih dan zaitun di pedalaman, lampu, laci dada, dan katil palsu

Bilik mandi: Rahsia hiasan

Ia juga menganggap reka bentuk dalam beberapa arah dan penyelesaian keseluruhan penyelesaian.

 • jumlah maksimum cahaya di dalam bilik;
 • pemilihan nada cahaya pastel;
 • celik huruf pilih kertas dinding;
 • cermin dengan kerangka anggun.
Hiaskan mandi juga boleh menjadi selesai marmar, candelier, meja persalinan dengan pasu

Hiaskan mandi juga boleh menjadi selesai marmar, candelier, meja persalinan dengan pasu

Pemilihan pedalaman untuk dapur

Masakan Perancis, pedalaman yang boleh berbeza-beza mengikut keutamaan pemilik, juga harus sesuai dengan gambaran keseluruhan.

 • pencahayaan maksimum;
 • warna pastel;
 • gabungan perabot kabinet dengan bangku;
 • penggunaan bantal hiasan dan langsir.
Interior Perancis: Gaya Perancis di pedalaman dapur

Gaya Perancis di pedalaman dapur

Dengan betul memilih arah gaya, anda akan dapat mencipta hiasan sedemikian yang akan menyenangkan bukan sahaja kecantikan, tetapi juga keselesaan yang tidak terbatas.

Interior Perancis: 80 idea mewah untuk aristokrat dan hanya para penikmat kecantikan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

59 − = 50