Ciri utama gaya ini ialah reka bentuk bunga kreatif dalam warna biru dan putih

Ciri utama gaya ini ialah reka bentuk bunga kreatif dalam warna biru dan putih

Gzhel secara tradisinya digunakan untuk menghias pinggan mangkuk, kurang kerap jubin. Ciri-ciri untuk gaya ini skim warna biru-dan-putih dan perhiasan bunga. Mesej utamanya adalah kecerobohan dan ketenangan, kesucian dan keikhlasan. Untuk gaya gaya ditekankan dengan baik, perlu menggunakan seramik yang bergaya. Selalunya keputusan sedemikian dipilih ketika reka bentuk dapur. Walaupun di bilik-bilik lain agak mungkin untuk memperkenalkan nota ciri untuk gaya.

Kandungan

 • Gzhel: berkenalan dan pelajari lagi
 • Bagaimana untuk digunakan?
 • Unsur gzheli di pedalaman mana pun
 • Dapur
 • Bilik tidur
 • Bilik mandi dan tandas
Lukisan rakyat, menghias seramik dan china ware

Lukisan rakyat, menghias seramik dan china ware

Gzhel: berkenalan dan pelajari lagi

Apa yang anda boleh lihat pada seramik dalam prestasi ini? Sudah tentu, motif vegetatifnya, yang seolah-olah tersebar di atas salji putih. Di sini anda sering dapat bertemu watak-watak dongeng, terutama adegan lucu dari kehidupan luar bandar, biasa kepada setiap orang menyentuh landskap.

Penting! Gzhel tertarik terutamanya oleh fakta bahawa dia adalah orang asli, dekat dengan orang, dan tidak menghairankan bahawa stylistik sedemikian dicari untuk dipindahkan ke rumah mereka sendiri.

Semasa Kesatuan Soviet, produk tersebut adalah subjek kehidupan sehari-hari, tetapi kini mereka dianggap karya seni dan jarang sekali. Selain itu, pedalaman dengan hiasan itu menjadi benar-benar eksklusif. Dan perkembangan teknologi telah membuka cakrawala baru, dan sekarang dalam gamut biru dan putih yang dapat anda lihat hiasan dinding, siling, jubin, bahkan fasad perabot, tekstil, alat pencahayaan.

Lukisan biru-dan-putih pada unsur-unsur hiasan

Lukisan biru-dan-putih pada unsur-unsur hiasan

Sekarang lukisan Gzhel adalah kegemaran artis dan pereka. Ia menarik banyak, iaitu:

 1. Grace.
 2. Keanggunan gambar.
 3. Kedalaman yang sederhana tetapi unik.
 4. Kerukunan yang sangat baik dengan struktur kayu, yang membuka prospek yang besar untuk penggunaan gaya.

Perhatikan! Gzhel sangat sesuai dengan emas, dan produk sejenis kelihatan baik dalaman arah klasik. Dan bahkan di bangunan kediaman moden, ia akan kelihatan asli, jika gaya itu dipukul dengan teliti.

Gabungan warna dan aksen gaya harmonis

Gabungan warna dan aksen gaya harmonis

Bagaimana untuk digunakan?

Ciri-ciri hiasan putih dan biru semakin ditemui di produk tekstil, hiasan dinding. Tekstur dalam kes ini boleh menjadi sangat berbeza, dan juga tujuan mereka. Corak tipikal digunakan oleh pereka dengan murah hati dan dalam arah yang berbeza, tetapi lebih kerap:

 • Accents dicipta dalam reka bentuk dalaman. Untuk ini, hanya beberapa elemen hiasan yang digunakan. Ia boleh plat di dinding, seprai di sofa, bantal, upholsteri.
 • Penggunaan warna biru dan putih dalam reka bentuk keseluruhan bilik atau keseluruhan apartmen. Dalam kes ini, anda tidak boleh mengehadkan, kerana perkara utama adalah untuk mengekalkan keabsahan, keunikan motif.

Nasihat! Penyelesaian yang paling berjaya adalah memilih corak dengan herba, daun, buah beri, bunga bunga.

Unsur gzheli di pedalaman mana pun

Jika stylistics rasa, tetapi idea-idea dengan penamat permukaan tertentu datang terlambat (selepas pembaikan), keadaan ini boleh diperbetulkan dan memperkenalkan unsur-unsur tertentu.

Aksesori untuk Gzhel Bagaimana untuk memohon?
Tekstil Di meja makan boleh menjadi taplak meja yang indah. Walaupun unsur-unsur lain di kawasan pedalaman tidak menyokongnya, anda masih boleh mendapatkan keseronokan estetik yang dikehendaki.
Pinggan mangkuk, kit untuk berkhidmat Daripada ini asalnya plat Rusia menyenangkan, walaupun ia akan menjadi perkhidmatan perayaan, tetapi sentuhan seni Gzhel masih boleh dibawa.
Patung-patung yang indah. Sekarang ia sangat popular untuk membuat mainan porselin dicat ciri-ciri. Bears, bunnies dan chanterelles boleh duduk di rak, melihat keluar dari papan dan menghias segala-galanya dan memberikan sentuhan gaya di mana-mana bahagian dalam.
Panel dicat Seperti itu boleh menghiasi dinding di mana-mana bilik, dan tidak perlu untuk memerintahkan tuan yang sebenar di tuan terkemuka - anda boleh memilih perhiasan yang anda suka dan merujuk kepada cetakan foto.

Dapur

Adalah lebih baik untuk melaksanakan gaya ini di dapur. Terdapat banyak permukaan yang boleh dilindungi seramik, - dinding, lantai. Di samping itu, peralatan memasak Gzhel yang khas di sini adalah yang paling sesuai dan harmoni.

Selalunya corak ciri bentuk seni ini digunakan di dinding premis dan facades of furniture. Lebih-lebih lagi, proses teknologi pembuatannya sedemikian rupa sehingga memungkinkan untuk mewujudkan bahkan imaginasi yang paling berani.

Ucapan yang dicat menghiasi dalaman dapur

Ucapan yang dicat menghiasi dalaman dapur

Satu lagi aspek untuk menggunakan arah khusus ini di dapur adalah kehadiran sejumlah besar teknik salju putih, yang sangat harmonis dengan perhiasan. Lebih-lebih lagi, ia boleh dihiasi lebih lanjut untuk menghasilkan gambar yang lengkap.

Penting! Apabila mereka bentuk reka bentuk, anda tidak perlu menggunakan perhiasan di mana-mana, anda boleh keterlaluan dengan mereka. Untuk mengecualikannya, penekanan pada dinding atau fasad perabot akan membantu.

Gaya putih dan biru popular untuk hiasan dapur

Gaya rambut putih dan biru sangat popular dalam reka bentuk dapur

Warna, yang digabungkan dengan sempurna gzhel:

 1. Hijau.
 2. Kuning.
 3. Cahaya, beige, warna pastel.
 4. Sesuai dengan dinding kayu gelap.
Kombinasi mudah warna di dapur gaya negara

Kombinasi mudah warna di dapur gaya negara

Penyelesaian dalaman boleh dibentangkan dalam dua bentuk:

 1. Accent, unsur hiasan yang unik.
 2. Arah untuk menggunakan skema warna putih-biru untuk membuat pandangan holistik.

Penting! Satu-satunya sekatan pada stylistics ialah penggunaan warna yang disebutkan dan motif bunga-berry-herba.

Dapur moden dihiasi dengan aksesori dengan perhiasan putih dan biru

Dapur moden dihiasi dengan aksesori dengan perhiasan putih dan biru

Nasihat! Bahkan elemen kecil dalam bentuk apron dapur di atas permukaan kerja akan menjadi aksen yang sangat baik yang akan menghidupkan semula ruangan dan menjadikannya asli. Sudah tentu, set dapur harus dipilih untuk menyamai penamat, supaya ia tidak kelihatan asing.

Perabot

Agar tidak terlalu suka gaya gaya, mungkin untuk memohon perhiasan sederhana pada perabot. Penyelesaian yang sangat baik - hiasan dengan lukisan sahaja kabinet dinding, Lantai kekal dalam warna ciri yang sama. Tugas utama segala-galanya yang akan diletakkan di sekeliling adalah untuk menekankan arah.

Reka bentuk yang berbeza indah ruang dapur, dilengkapi dengan langsir dalam gaya Rusia

Reka bentuk yang berbeza indah ruang dapur, dilengkapi dengan langsir dalam gaya Rusia

Unsur-unsur hiasan

Untuk masuk ke dalam dapur semua yang anda mahu, dan pada masa yang sama menjadikannya keseluruhan, anda hanya perlu menekankan butiran dengan gzhel. Ia boleh cymbal di dinding, panel dari jubin, pasu dan seramik lain. Gaya salib yang minimum dibenarkan, tetapi yang paling penting, mereka berada satu skim warna dengan pedalaman yang sama.

Sudut makan dengan elemen hiasan dengan warna ciri

Unsur-unsur hiasan dengan warna ciri di sudut makan

Bilik tidur

Nampaknya hidangan dan bilik tidur tidak serasi tetapi tenang, corak asli lukisan Gzhel di dalam bilik ini akan sangat dialu-alukan.

Kepada nota! Selalunya perhiasan ciri digunakan pada tekstil dan upholsteri perabot, tikar, kurang kerap dengan hiasan dinding.

Keputihan pada tekstil kelihatan segar dan bergaya, dan warna biru lembut menambah kelembutan dan kenyamanan. Oleh kerana warna-warna agak sejuk, anda perlu bertindak dengan teliti supaya tidak ada rasa tidak selesa di dalam bilik tidur.

Lukisan dinding di bilik tidur klasik

Lukisan dinding di bilik tidur klasik

Nasihat! Dari daripada kertas dinding dengan senarai di seluruh dinding akan ditinggalkan dan memberi keutamaan kepada salutan cahaya monophonic yang akan mengimbangi sisa hiasan dan unsur hiasan.

Interior putih di lounge

Interior putih di lounge

Oleh kerana teknologi moden membolehkan anda memohon apa-apa imej untuk tekstil, gzhel asli boleh bergerak ke tirai, seprai dan bahkan linen katil. Kebanyakan secara organik,cyan perabot. Dan salah satu objek boleh ditutup dengan kain yang serupa, dan yang lainnya adalah satu-toned, yang akan menghasilkan aksen asli yang terang.

gambar kelihatan hebat seperti penutup dinding

Corak kelihatan hebat sebagai penutup dinding

Penting! Perlu difahami bahawa perhiasan akan menyederhanakan stylistics bilik, kerana mereka adalah ciri-ciri gaya negara. Tetapi jika anda menghampiri reka bentuk dalaman dengan penuh perhatian dan "cuba" setiap detail, anda akan membuat gambaran holistik harmoni.

Tekstil dengan cetakan putih dan biru di dalam bilik tidur

Tekstil dengan cetakan putih dan biru di dalam bilik tidur

Bilik mandi dan tandas

Di sini, seperti di dapur, terdapat banyak permukaan yang dilindungi jubin. Sudah tentu, subjek hidangan di sini tidak akan dikesan, tetapi anda boleh membeli panel dengan bunga dan tumbuhan putih dan biru. Malah tab mandi akrilik dicat dalam teknik yang dipersoalkan, yang memberikannya keunggulan dan keunikan khusus.

Penting! Sama bilik mandi tidak semua orang akan menyukainya, kerana dalam ruangan kecil seperti pola yang besar dan cerah boleh kelihatan tidak masuk akal. Itulah sebabnya penting untuk tidak keterlaluan dengan gaya.

Bilik mandi dengan hiasan dinding mosaik dalam gaya Rusia

Bilik mandi dengan hiasan dinding mosaik dalam gaya Rusia

Gzhel agak berjaya dapat masuk ke dalam mana-mana bahagian dalam. Kecantikan, kesesuaian dan keaslian lukisan menarik lebih banyak pereka dan mereka yang ingin menjadikan asalnya asal. Hidup dan perhiasan asli sedemikian akan menyenangkan mata dan menenangkan.

Gaya Gzhel di pedalaman: 65 + penyelesaian reka bentuk yang canggih untuk setiap selera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 66 = 69