Biztonsági okokból minden kádat fel kell szerelni vízelvezető rendszerrel

Biztonsági okokból minden fürdőt túlfolyó rendszerrel kell felszerelni

A modern emberi lakóhely felszerelést tartalmaz, amely nélkül nehéz elképzelni az életet. Ezek közé tartozik fürdő. Nem csak egy konténer, amelyben reggel és este dolgozunk, hanem olyan összetett elemekből álló elemek, amelyek a folyadékot cirkulálják. Nem csak az alapvető funkcionális alkatrészekkel van felszerelve, hanem biztonsági funkciókkal is rendelkezik. Például a túlfolyás elleni védelem, amely elkerüli a szomszédok áradását és lakás abban az esetben, ha a fürdőbe a szokásosnál többet érünk.

 • Egyszerű leeresztés
 • Félautomatikus leeresztés
 • A minőségről
 • Hasznos tippek a telepítéshez
Panorámás üvegezés a fürdőszobában

Panorámás üvegezés a fürdőszobában

Egyszerű leeresztés

A többi berendezéshez hasonlóan a leeresztő-túlfolyó eredetileg mechanikus volt, és elemi kialakítású volt a szereléshez és a leszereléshez, amihez nem szükséges speciális készség. Ez magában foglalja az ilyen összetevőket:

 • A lefolyó nyakát úgy tervezték, hogy a tartály alsó nyílását felszerelje és csatlakoztassa a kimenethez;
A nagy ablakok a napfényt kitöltik

Nagy ablakok töltik napvilágot a szobában

 • A túlfolyó száj a fürdőkád keskeny oldalfalán van felszerelve és az oldalsó csaphoz van csatlakoztatva, ami biztosítja, hogy a rendszer túlzott mértékű legyen;
 • szifon (ducker) olyan töredék, amelyhez a fent említett részek kapcsolódnak. Fő feladata, hogy folyadékot szállítson a szennyvízcsatornába, és megakadályozza, hogy a hajszálka a hajlított készüléknek köszönhetően visszatérjen a helyiségbe;
 • A túlfolyást és a szifont összekötő tömlőt úgy tervezték, hogy a vizet az elsőtől a másodikig szállítsa;
Sima műanyag túlfolyó leeresztő

Sima műanyag túlfolyó leeresztő

 • Egy cső, amely a folyadékot a vályogból közvetlenül a csatornába mozgatja.

Ez az építkezés még ma is létezik modern apartmanok. De a leggyakoribb volt a másik - félautomata.

Elfolyó-túlfolyó fél-automata készülék

A mai napig a leggyakoribb egy haladó félautomata rendszer. Ez sokkal praktikusabb és kényelmesebb. A korábbi modellekhez hasonlóan szifont és csöveket is tartalmaz folyadékok leeresztéséhez. Ezenkívül a következőket tartalmazza:

 1. a dugó emelésére és leengedésére szolgáló vezérlőegység egy gomb, forgó gyűrű, fogantyú vagy szelep, amelyet a dugó "nyitott" és "bezáró" helyzetbe történő átkapcsolására terveztek;
 2. szelepcsatlakozó, a mechanikához csatlakoztatva;
 3. a szelepet és a vezérlést összekötő kábel;
Stílusos kerámia fürdő

Stílusos kerámia fürdő

Hangulatos Art Deco fürdőszoba

Hangulatos Art Deco fürdőszoba

A félautomata leeresztő-túlfolyó a gomb megnyomásával vagy a vezérlőegység szelepének elforgatásával kezdi el működését, mögötte pedig a kábel felemelkedése és a fedél leengedése.

Rendszerint egy esztétikusabb és harmonikusabb képet hoznak létre, a rendszer külső részeit díszítik dekoratív panelek. De vannak olyan modellek is, amelyekben a kábel kifelé áramlik a túlfolyó tömlőtől. Ez a megoldás nem annyira esztétikus, de ugyanakkor lehetővé teszi az alkatrész könnyű javítását vagy cseréjét, ha szükséges.

Fontos! Abban az esetben, ha a kábel áthalad a túlfolyótömlõn belül, a szerkezet vonzóbb megjelenést mutat, de törés esetén nem javítható, teljes cseréje szükséges.

A minőségről

 • A félautomata csatorna-túlfolyás egyik legfontosabb előnye, hogy a kezek érintkezésbe kerülnek folyadékkal, amikor aktiválódik. Ez nagyon fontos, mert a tartályban lévő víz túl magas lehet, vagy fordítva, alacsony hőmérséklet.
 • De a félig automatikus leeresztő is hátrányai vannak. Ezek közé tartozik bizonyos modellek megbízhatatlansága. Ez általában olyan olcsóbb, kétes termékekre vonatkozik, amelyek élettartama rövid életű.
Wirquin fürdőkád szifon félautomata, sárgaréz króm

Wirquin fürdőkád szifon félautomata, krómozott sárgaréz

A modern piac gazdag választékot kínál az egészségügyi berendezésekben

A modern piac gazdag választékot kínál az egészségügyi berendezésekben

Fontos, hogy fordítsanak figyelmet az anyagról, amelyről a mechanizmust készítik. A mai napig a gyártók a következő típusú pántoló eszközöket kínálják:

 1. műanyagból;
 2. fekete fém krómozott bevonattal;
 3. színesfém;
 4. rozsdamentes acél.

Tipp Ha magára telepíti a túlcsordulást, akkor vegye figyelembe, hogy a fém kevésbé rugalmas, mint a műanyag, és a telepítés során gyakoriak a bontások, miután új készletet kell vásárolnia.

A túlcsorduló olcsó szifonok nem tartanak sokáig

A túlcsorduló olcsó szifonok nem tartanak sokáig

A vízvezeték szerelése saját kezűleg végezhető el

Ön maga is felszerelheti a vízvezetéket

Szükséges továbbá figyelembe venni az anyagot, ahonnan a vádló készül. A leggyakoribbak a következők:

 • műanyag leggyakrabban alkalmazott, a megfizethető költségek miatt a legnépszerűbb lett. Elég hosszú élettartamú, de ennek az elemnek a megjelenése nem különösebben esztétikus;
 • fekete fém egyre inkább használják szifonok, mivel nem rendelkezik különösen vonzó megjelenéssel a megfizethető költségek és a hosszú élettartam ellenére;
 • színes fém, valamint rozsdamentes acél - a legtartósabb, tartós anyagok, ellenállnak a korróziónak, míg ezek az alkatrészek kiegészítik a szoba általános stílusát. Használhatja őket retro stílusban. Ennek egyetlen hátránya a magas költségek.
Skandináv stílus a fürdőszoba belsejében

Skandináv stílus a fürdőszoba belsejében

Függetlenül attól, hogy milyen anyagot választ a zuhanyzó szobájához, javasoljuk, hogy fordítson figyelmet a márka és a termék minőségére. Ez a fő mutató a vásárláskor. Általában ezek a dolgok a család pénzügyi helyzetétől függnek.

De ne felejtsd el, hogy ne keressen olcsóságot és kétes producereket. A nem megfelelő mechanizmusok használata jelentős veszteséghez vezethet a következő tényezőkhöz:

 • ki kell cserélni a teljes készletet;
 • a szivárgás következtében a helyiségben okozott veszteségeket;
 • A szomszédoknak az árvíz okozta lehetséges veszteségei stb.
A nem szabványos vízvezeték sok bajt okozhat

A nem szabványos vízvezeték sok bajt okozhat

Jobb minőségű vízvezetékeket vásárolni, mint kompenzálni azokat a veszteségeket, amelyeket a szomszédoknak az árvíz okoz

Jobb minőségű vízvezetékeket vásárolni, mint kompenzálni azokat a veszteségeket, amelyeket a szomszédoknak az árvíz okoz

Tipp Ne feledje, hogy a nemvas fémek nem lehetnek olcsóbbak, mint a műanyag. És ha találkozol ilyen termékekkel, ne adjon kedvére, mivel ez valószínűleg házasság.

Hasznos tippek a telepítéshez

A fürdőszoba design keleti stílusban

A fürdőszoba design keleti stílusban

A fürdőszoba világos belső része a WC-vel kombinálva

A fürdőszoba világos belső része a WC-vel kombinálva

 • Minden felszerelésnek saját telepítési lehetőségei vannak. A vásárlás befejezésével lépésről lépésre kell eljárni, amelyet gondosan tanulmányozni és követni kell. Ezzel elkerülhető az elemek károsodása a telepítés során.
 • Még akkor is, ha a nemvasfémek és a jól ismert, bevált gyártók legjobb minőségű termékeit választotta, kérjük, vegye figyelembe, hogy bármelyik rendszerre hatással van a működési feltételek, így kevesebbet tud a kiszolgálni. A mosogató állapotának megfigyeléséhez próbáljon vizuális hozzáférést biztosítani hozzá.
A kád semiautomatikus leeresztő-túlfolyó rendszere: hasznos telepítési tippek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1