O plantă incredibil de frumoasă - o orhidee luxoasă. Aflați toate secretele de a alege o oală pentru ea, apoi în articol

Orchid - o plantă de lux, incredibil de frumoasă

orhidee - plantă care aparține cea mai mare parte a epifite, cel puțin până la lithophytes, dar ambele nu tolerează rădăcini îmbibate cu apă, ci pentru că una dintre principalele condiții pentru existența lor sănătoasă - dreapta oală pentru orhidee. Frumusețea exotică - o floare foarte populară atât pentru florariștii profesioniști, cât și pentru iubiți, captivată de frumusețea ei. Cu toate acestea, nu fiecare începător este capabil să crească acest miracol. Experienții producătorilor de plante împărtășesc de bunăvoie sfaturi utile cu "juniori".

 • Ghiveci pentru orhidee: Specii
 • Vase de gheață / vase
 • Coșuri din lemn, bambus sau metal
 • Dimensiunea contează?
 • Orhideea într-o oală: îngrijire la domiciliu
 • Oală cu mâinile proprii
Orhidee pe terenul de joacă de vară la intrarea într-o casă privată. În funcție de alegerea oală, această frumusețe poate completa orice interior

Orhidee pe terenul de joacă de vară la intrarea într-o casă privată. Această frumusețe într-o oală va completa orice interior

Cu alegerea corectă a unui vas pentru o orhidee, dezvoltarea ulterioară a acestei plante depinde și, bineînțeles, abundența înfloririi

Din alegerea corectă a unui vas pentru o orhidee depinde dezvoltarea sa și abundența de înflorire

Incredibil de frumoase orhidee în vase ceramice

Orhideele din vase ceramice

Ghiveci pentru orhidee: Specii

Se pare că cel mai simplu mod de a cumpăra o orhidee este într-o oală, dar nu este. Chiar și alegerea navei, pentru că „doamne“ sclifosit o întreagă saga, și chiar dezvoltarea științei, cum să aibă grijă de o orhidee într-o oală - și la coroana experienței cultivatorului. Orhidee - cea mai capricioasă plantă din întregul "arboretum" al casei.

Cultivatorii experimentați își pot permite să decoreze o orhidee într-o compoziție într-un florariu mic, selectând un borcan din sticlă transparentă cu dimensiunea corespunzătoare

Cultivatorii experimentați își pot permite să crească o orhidee într-un florariu mic prin ridicarea unui borcan de sticlă transparent, de dimensiune corespunzătoare

Vase de plastic

Ele sunt împărțite în două tipuri - cu orificii prefabricate și fără ele. Aceste tipuri diferă în caracteristicile lor, ele se usuca lent substratul, în interiorul un pic de sare se acumulează și în perioadele reci și în căldura verii, acestea nu permit rădăcinile să înghețe sau să se supraîncălzească. Pe de altă parte, acesta este un container foarte periculos, deoarece cel mai mic deversare de apă poate duce la descompunerea rădăcinilor și moartea plantei. Containerele din plastic cu găuri finisate sunt destul de potrivite ca o "casă" pentru orhidee: ele creează un bun sistem de drenaj, dar nu pot fi folosite vase de plastic fără găuri.

Foarte drăguț vase din plastic translucid pentru orhidee

Transparente oale de plastic pentru orhidee

Sfat! Dacă doriți să crească o orhidee într-o oală de puternic și sănătos în timp ce aveți deja un recipient din plastic turnat arde cui fierbinte în ea niște găuri de pe laturile de la partea de jos. Sau să le forați cu un burghiu convențional.

În ciuda faptului că există găuri în vasele din plastic, este necesar să se monitorizeze cu atenție umiditatea sistemului radicular.

Pro:

 • transparență - starea rădăcinilor este vizibilă;
 • ieftinitate - prețul pentru ei este mic;
 • pot fi făcute cu mâna din orice recipient de maioneză, găuri de găurit.

contra:

 • va trebui să trăiască constant în tensiune, urmărind nivelul de umiditate.
Vase din plastic alb pentru orhidee sub formă de policedere neregulată

Vase din plastic alb pentru orhidee sub formă de policedere neregulată

Sticle de sticlă

Mulți proprietari de grădină pe ferestre și balcoane izolate cred că orhideele de casă în ghivece - ultimul secol și spectacol inestetic, ci pentru că ei folosesc în locul lor un recipient de sticlă frumos. Cei nou-veniți inspirați cumpără ochelari imensi sau obișnuiți mini acvariu. Și complet în zadar: ei nu iau în considerare faptul că o astfel de frumusețe poate juca în detrimentul sănătății plantei.

Dacă într-un recipient de plastic putem totuși să aruncați sau să ardeți câteva găuri pentru a evita acumularea excesivă de umiditate, atunci este imposibil să faceți acest lucru în sticlă. În plus, aterizare într-o capacitate similară și necesită o pregătire specială a stratului de drenaj și a solului sau afectarea circulației aerului va duce la formarea algelor, mucegaiurilor și floarea în sine - la moarte. Aceasta înseamnă că numai profesioniștii își pot permite acest lux.

Compoziție incredibil de plăcută de orhidee roz în vase de sticlă

Compoziție incredibil de plăcută de orhidee roz în vase de sticlă

Pro:

 • transparență - arată sistemul rădăcină;
 • frumusete - o sticla neobisnuita plac ochiul.

contra:

 • nu există găuri și nu există nici o cale de a le face;
 • va trebui să organizeze drenarea;
 • controlul constant al udării.

Vase de gheață / vase 

Visul fiecărei stăpâni este un raft pentru întregul zid cu o varietate de orhidee. Acordați atenție varietății de decorare a vaselor ceramice

Visul fiecărei stăpâni este un raft pe întregul zid cu orhidee minunate. Acordați atenție varietății de decorare a vaselor ceramice

Aceste vase sunt realizate cu găuri, caracterizat printr-o permeabilitate la apă mare și permeabilitate la aer, apa nu se acumulează într-un singur loc, dar uniform distribuite de-a lungul perimetrului. Rădăcinile nu îngheață și nu se supraîncălzesc, plus că nu trebuie să fie adăpate des.

Pro:

 • bună permeabilitate pentru apă și aer;
 • gauri finisate pentru scurgerea apei;
 • O greutate care nu permite navei să se răstoarne sub greutatea proprie.

contra:

 • rugozitatea suprafeței interioare. Rădăcinile îi pot "suge", ceea ce este periculos pentru rănirea plantelor;
 • depozitele de sare se acumulează rapid;
 • porozitatea scade cu timpul și se rupe sub influența sărurilor.
Vase ceramice delicate de culoare neutră pentru orhidee, potrivite pentru culori de orice umbră

Vase ceramice delicate de culoare neutră potrivite pentru orhidee de orice umbră

Important! Vase de argilă în valoare de cumpărare tonuri de lumină, pentru a preveni supraîncălzirea.

Într-o oală spațioasă de ceramică puteți planta câteva orhidee. Aveți posibilitatea să alegeți ca flori dintr-o singură culoare și colorate, să obțineți compoziții originale care să completeze interiorul casei

Într-o oală spațioasă de ceramică puteți planta mai multe orhidee. Alegeți ambele flori monocrome și colorate, pentru a obține compoziții originale pentru a completa interiorul casei

Înainte de a planta o orhidee în ceramică o placă, este încălzită în cuptor în scopul dezinfecției, după care se înmoaie în apă pură. Dacă vasul era deja în uz, este necesar să scoateți sarea prin înmuiere în apă acidă.

Oală de ceramică foarte delicată pentru orhidee în tonuri albastre

Oală delicată din ceramică pentru orhidee în tonuri albastre

Coșuri din lemn, bambus sau metal

Dacă utilizați ambalaje din lemn, astfel încât rădăcinile nu cresc la pereți, în interiorul bolurile de lemn plasate aceeași dimensiune a ochiurilor de plasă și capacitatea de a pune în prima aruncare a navei. Coșurile de bambus sunt netede și, prin urmare, nu necesită astfel de manipulări.

Într-o oală spațioasă din lemn, aici este o formă atât de neobișnuită încât puteți planta și câteva plante

Într-o oală spațioasă de lemn de formă neobișnuită, puteți planta câteva plante

Coșuri din lemn din lemn sau bambus lățimi în funcție de mărimea vasului, apoi găuriți din ambele părți, materialul fiind așezat la un unghi drept, astfel încât găurile să coincidă. Barele sunt îmbinate printr-un fir de cupru, de jos este răsucite de un nod, iar în sus este legat sub formă de inele, astfel încât să fie posibil să-l atârnați ghiveci de flori ornamentale.

Foarte armonios în interior arata ca un coș de răchită cu orhidee

Coșul de răchită cu orhidee arată armonios în orice interior

Sfat! Pentru a vă asigura că solul nu se varsă din coș, toate golurile trebuie așezate cu mușchi sphagnum (turbă).

O oală blândă de orhidee din lemn natural de lumină, umbra neutră potrivită pentru flori de orice culoare

Ghiveci de orhidee din lemn natural de lumină este potrivit pentru flori de orice umbră

Pro:

 • compatibilitate ecologică;
 • aspect aparte;
 • bine-organizat de drenaj.

contra:

 • fragilitatea materiilor prime naturale.

Dimensiunea contează?

Desigur, are, ca și pentru orice altă persoană internă pervaz. Mărimea vasului este determinată pur și simplu: diametrul trebuie să corespundă cu înălțimea orhideei. Capacitățile prea mari sunt periculoase datorită uscării inegale a solului și a degradării rădăcinilor. Vasele mici au tendința de a se întoarce de la greutatea florii în creștere. Potul ideal este unul în care orhideea va fi puțin înghesuită, dar doar un pic pentru a stimula creșterea.

Orhideea într-o oală: îngrijire la domiciliu

Grijă pentru orhidee în oală are o serie de caracteristici.

Reguli de iluminare

 1. Este nevoie de o mulțime de lumină, dar trebuie să fie împrăștiată. Razele directe de ultraviolete vor arde petale delicate.
 2. În timpul verii, planta este întunecată. Acest lucru se poate face cu un film non-luminos sau cu o bucată de plastic.
 3. În toamnă, nu este necesară obscurarea, deoarece intensitatea radiației ultraviolete scade în mod natural.
 4. Urmăriți durata luminii. Norma pentru orhidee este de 12 ore. Dacă timpul este mai îndelungat, instalația devine obosită, îi lipsesc odihna și, dacă este mai mică - nu se poate destrăma suficient și este necesar să se gândească la iluminatul artificial.

Sfat! pentru iluminarea artificiala a orhideelor este mai bine să se utilizeze lămpi fluorescente, ele sunt mai stricte.

Delicios orhidee în vase din plastic cu dantelă decorativă sub iluminare artificială

Delicios orhidee în vase din plastic cu dantelă decorativă sub iluminare artificială

Temperatura în oală și în jur

Orhideele - frumusetile-iubitoare de căldură, acestea provin din diferite locuri ale junglei, și, prin urmare, are nevoie de fericire, iar temperatura trebuie să fie ajustată în funcție de specie. Și cine a spus că va fi ușor? Regina - îngrijire regală și onoruri.

Există trei soiuri de orhidee:

 1. termofile nativ la câmpiile și jungla de coastă și, prin urmare, temperatura ar trebui să fie de cel puțin 18 ° C. De asemenea, nu este de dorit ca scala termometrului să depășească 32 ° C, iar noaptea să nu scadă sub 15 ° C.
 2. Având doar temperaturi medii cresc în regiunile muntoase ale tropicilor, pentru ei regimul este de la 18 la 22 ° C. În timpul nopții și în timpul iernii, maximul lor este de 12 sau 15 ° C.
 3. Iubesc răcoarea "Fetele" de la subtropi. Optimul lor este vara aproximativ 22 ° C, iar noaptea si iarna 12-13 ° С.
Cu grijă de această plantă exigentă, veți fi răsplătiți cu o floare incredibil de frumoasă

Cu grijă de această plantă exigentă, veți fi răsplătiți cu o floare incredibil de frumoasă

Pentru a rezuma, sau atunci când nu sunteți sigur ce fel de flori cumpărate, trebuie remarcat faptul că temperatura de 19-25 ° C în timpul zilei și 15-20 ° C pe timp de noapte confortabila pentru orice orhidee.

Îngrijirea orhideelor ​​din oală la domiciliu implică și reguli stricte pentru udare.

Cum să ud

În ciuda faptului că există soiuri de orhidee, care tot timpul iubesc solul umed, cantitatea lor principală preferă moderarea și nu tolerează stagnarea apei. Și dacă alegeți cele mai mici dintre cele două rele, ele vor suporta mai bine o "secetă" pe termen scurt decât o "mlaștină". Ei au nevoie de o cantitate intensă de umiditate numai în perioada de înflorire, în special atunci când tulpinile sunt eliberate și creșterea este activă. Pentru a afla mai multe despre faptul că apa necesită mai mult, doar: frunzele încep să se ridice. Și despre orhideea de preaplin semnalează îngălbenirea lor.

Dacă este necesar, pe măsură ce planta crește, orhideea trebuie transplantată periodic în oală mai mult decât cea anterioară. Fă-o foarte atent, pentru a nu deteriora rădăcinile

Dacă este necesar, pe măsură ce planta crește, orhideea trebuie să fie transplantată periodic în oală mai puțin decât cea anterioară. Fă-o foarte atent, pentru a nu deteriora rădăcinile

Apa trebuie turnată cu apă moale, de exemplu, apa de ploaie dezghetată sau acumulată. Într-un caz extrem, simplu, dar fiert. În medie, acest lucru ar trebui să se facă de trei ori pe săptămână, dar nu ca florile obișnuite ale casei. Orchid ar trebui să fie pus pe câteva minute într-un bol de apă, fără a scoate-l din oala: dar atunci când este deosebit de important alegerea corectă atunci când găuri joacă un rol-cheie! După ce orhida este saturată de umiditate, vasul este pus pe grătar pentru a scăpa de stagnare, apoi se întoarce din nou la locul său.

Important! În timpul iernii, când temperatura este redusă și casa este mai rece decât de obicei, cantitatea de irigare este redusă de la două la o dată în șapte zile.

Programarea udării trebuie monitorizată foarte atent, pentru a nu afecta planta

Programarea udării trebuie monitorizată foarte atent, pentru a nu afecta planta

Un vas pentru o orhidee cu auto-udare de mâini proprii

Dacă acordat dintr-o data orhidee si nu ai la îndemână potul sau intenționați să plece pentru o vacanță scurtă, dar se tem să părăsească „doamnă“ o casă, puteți face pentru casa ei minunat cu propriile sale mâini.

Avem nevoie de 2 cele mai comune sticle de plastic cu capacități diferite - două și un litru.

Pașii următori:

 1. Sticlă de două litri este tăiată, măsurând 20 cm de jos, luăm doar partea inferioară.
 2. Pe ceașcă rezultă 8 bucăți de adâncime de 4 cm - acest lucru este necesar pentru a forma analogii rafturilor.
 3. Tăiați "petalele" îndoite, alternând una. Îndoirea intră.
 4. În partea tăiată cu gâtul tăiat gâtul.
 5. În partea inferioară a paharului pregătit, așezați o gaură pentru a fixa gura.
 6. Adeziv impermeabil lipici gât în ​​gaura. "Drinker" este gata.
 7. Faceți un vas: tăiați o sticlă de litru, măsurând 15 cm de jos.
 8. Cu marginea părții superioare, creați o îndoire într-un cerc în afară cu 1 cm pentru a plasa "băuturii" în el, care va ține vasul în sine.
 9. În partea de jos vom găuri găuri, în care vom trece de stofa toroane puternice, prin care umezeala va fi furnizat. Același sistem va servi și ca un fel de drenaj, permițând un aer mic. Cablul trebuie să ajungă în partea de jos.
 10. Acum adormim si planteaza o orhidee.
 11. Dacă este necesar, apa va curge acum în substrat.

Sfat! Dacă nu este suficient aer, se pot face mai multe găuri laterale mici.

Sărbătoarea frumuseții rascoate, de unde este imposibil să se rupă ochii, printese blânde - asta sunt orhideele în pot. Cumpărați acest miracol puțin, trebuie să învățați intrigiile îngrijirii și să fiți o persoană foarte disciplinată. Dacă alegeți corect ei sus „casa“, citiți informațiile, și va urmări cu strictețe recomandările grădinari cu experiență, această nobilă „doamnă“ în mod constant vă va încânta cu frumusețea ei pentru anii ce vor urma.

Delicate orhidee roz într-o oală albă

Delicate orhidee roz într-o oală albă

Un vas pentru o orhidee: suntem definiți cu dimensiunile și toate secretele alegerii corecte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 4