Sunny va deveni o adevărată decorare a oricărei zone de agrement

"Sunny" va fi o adevărată decorare a oricărei zone de agrement

Heliopsis în greacă înseamnă "arăta ca soarele", dar locul de naștere al acestei plante este America Centrală și de Nord. Astăzi se găsește în toate părțile lumii, floarea era iubită de oameni din întreaga lume, oferindu-i frumoasele porecle "soare" și "minge de aur", deși al doilea nume oficial sună foarte simplu - galben romaniță. În natură există aproximativ zece specii de plante anuale și peren specie de heliopsis.

Cuprins:

 • Sorts
 • Cum sa cresti?
 • reproducere
 • îngrijire
 • Boli și dăunători
 • Heliopsis în design
Bleu frumos heliopsis

Bleu frumos heliopsis

Tipuri de heliopsis

Dory - de mare de plante suficient ajunge la o înălțime de aproximativ 150 cm, iar cea mai mică dintre rudele sale nu sunt niciodată mai scurte de 70 cm, floare are petale galben luminoase, cu zimțat pe margini, dispuse alternativ sau opuse unul de altul, în funcție de soi ..

Cele mai populare specii de heliopiști sunt:

 1. Floarea-soarelui - iubim grădinarii pentru înflorirea densă, fiecare floare are galben strălucitor, . Aproape de colorat portocaliu și un diametru mare - aproximativ formă de petale de 9 cm, pot fi diferite, iar fiecare soi este surprinzător în acest lucru în felul lor: petalele pot fi simple, pe jumătate buclate sau toate catifelată „Sunbeam“.
 2. Rough - Numele vorbește de la sine: pliante și tulpini sunt complet acoperite cu vilii.
Acesta va fi un accent luminos în orice interior

Acesta va fi un accent luminos în orice interior

Sorts

nume descriere fotografie
Lorraine Sunshine În plus față de floarea-soarelui frumoase are o altă caracteristică distinctivă - frunze frumoase pătate Heliopsis: varietate de soiuri de floarea soarelui, plantare, îngrijire și reproducere
Vara San Un tufiș cu cele mai mari flori care seamănă foarte mult cu floarea-soarelui. Aceasta este cea mai mare dimensiune "soare" printre alte subspecii Heliopsis: varietate de soiuri de floarea soarelui, plantare, îngrijire și reproducere
Asahi Partea de mijloc este aproape invizibilă, forma florii este mai mult ca o mini-dahlia decât musetelul. În ciuda unei creșteri foarte înalte, varietate elegantă și incredibil de luxuriantă. Datorită poziției relativ scăzute la sol, nu necesită suporturi suplimentare Heliopsis: varietate de soiuri de floarea soarelui, plantare, îngrijire și reproducere
Vara roz La fel ca Lorraine, frunzele sunt mai proeminente decât inflorescențele, fiecare frunză are o culoare purpurie, nuanțe, mai aproape de violet, în timp ce toate vene ale scării sale surprinzător de smarald. Astfel de nuanțe suculente, în contrast, subliniază luminozitatea petalelor galbene. Fantezie și formă - marginile sunt ușor curbate spre interior Heliopsis: varietate de soiuri de floarea soarelui, plantare, îngrijire și reproducere
Goldenfilder Fiecare calic este umplut cu mai multe niveluri de petale, având diferite lungimi Heliopsis: varietate de soiuri de floarea soarelui, plantare, îngrijire și reproducere

Cum sa cresti?

Heliopsis nu este capricios, în ciuda numelui său însorit, nu este efeminat și stoic suferă atât căldură, cât și îngheț. Ca eroic, el va supraviețui și secetă, dacă dintr-un anumit motiv nu puteți apa o floare. Despre tragedia personală, veți învăța doar prin înflorire mai târziu și puțin, dar aceasta va fi o reproșare tăcută, care poate fi observată doar de un proprietar sensibil. El nu va spune un cuvânt, dacă va primi un "link" în umbră: lăstarii și florile sale vor deveni puțin mai subțiri și mai mici.

Heliopsis este un soare mic în grădina dvs.

Heliopsis - puțin soare în grădina ta

Fapt! Singurul lucru care nu tolerează "globul de soare" este calcarul și pământul. El este destul de confortabil în grădinile obișnuite. În cazul în care solul este predispus la acumularea de exces de apă, înainte de plantare este necesar să se aranjeze heliopsis drenaj, și această floare va fi extrem de recunoscător pentru tine.

reproducere

Există două moduri de a înmulți și de a dezvolta un mini-floarea-soarelui.

 1. Seminte. Semințele sunt semănate la începutul primăverii și crescute ca răsaduri normale în orice interior / seră. Apoi pregătesc recipientele sau tăiați recipientele din plastic, se toarnă un amestec de probă de sol de turbă și gazon, umezite ușor cu apă și semințele sunt acoperite deasupra. Mai adânc nu au nevoie de ele, suficientă și ușor indentare cu degetul. Apoi, structurile finisate sunt acoperite cu un film și plasate în locuri calde.

  Sfat! Filmul trebuie îndepărtat și ventilat periodic, astfel încât răsadurile viitoare să nu putrezească. După apariția primilor germeni, recipientele nu mai sunt acoperite, așa cum cresc soarele mici, sunt pregătite cu grijă pentru viitoarea transplantare în sol deschis - sunt întărite, luându-se timp de o oră sau două pe stradă. După ce așteptați condiții climatice adecvate, când temperatura aerului nu scade sub 10 ° C, puteți să vă mișcați complet "adolescenții" solari într-o "cămin" și să le permiteți să existe fără grija "părinților".

 2. Divizia. În primăvară, rădăcinile plantelor sunt excavate și tăiate, astfel încât pe fiecare parte să existe o pereche de rinichi. Părțile uscate sunt îndepărtate, bine plantate în locuri noi, respectând o distanță de 40 cm.

Tratamentul heliopihic

În primul an de creștere, "bilele solare" se hrănesc exclusiv pe apă și razele soarelui, nu necesită hrănire suplimentară. Apoi, nu mai mult de o dată pe lună, el nu ar fi împotriva împrumutului pentru îngrășăminte organice sau verzi. Heliopsis este întotdeauna pe o dietă strictă, deoarece este contraindicată în mulcirea excesivă. În caz contrar, el va avea un câștig de masă verde și minim de culori.

La nota! Animalele înalte au nevoie de sprijin - construi sprijin. Pentru a forma o frumoasa "coafura" Bush, trebuie sa strangeti periodic coroana si sa indepartati mugurii decolorati in timp.

În orice vreme va asigura o bună dispoziție

În orice vreme, în orice caz, senin va asigura o bună dispoziție

Odată cu apariția toamnei, bushul trebuie să fie "ras" - necesită o tăiere completă a rădăcinii. Pentru iarnă, rădăcinile sunt acoperite cu frunze și frunze de conifere.

La nota! unul nostru solar - nepretențios de lungă durată și pot exista în același loc timp de o duzină de ani, dar uneori este în creștere puternic, iar în acest caz, ar trebui să întineri - tăiate, subțire și transplant.

Boli și dăunători

Paradox, dar sa dovedit că heliopsis nu este de interes pentru dăunători. El este, de asemenea, foarte rezistent la bolile tipice care suferă grădinile și florile. Numai ocazional pe partea de jos, este posibil să primiți o placă mică sau pete roșii, dar rugina și făinarea pot fi îndepărtate cu ușurință folosind produse ieftine speciale, care sunt vândute în oricare din magazinele cu bunuri pentru grădină.

Remarcabil combinate cu diferite culori

Heliopsis combină admirabil cu diferite culori

Heliopsis în design

Designerii de peisaj deseori refuză pompos trandafiri și alte frumuseți bine îngrijite în favoarea simplelor mini-floare de floarea soarelui datorită luminozității lor de lungă durată. Ei mituiesc nu numai cu ușurința îngrijirii și cu o perioadă îndelungată de înflorire: după cum sa dovedit, heliopa se potrivește perfect în multe grupuri combinare cu alte plante.

Fiți atenți! Heliopsis este foarte strălucitoare printre cele mai strălucitoare scurte-stem ace și tufișuri verzi. Mai ales frumoasa se uita alaturi de ea culori de nuanțe albastre și violete, precum și ierburi picante.

În plus față de plăcerea estetică, prietenul nostru însorit poate face o treabă practică, îndeplinind rolul spectaculos gard viu. Tufișuri bine întreținute și bine formate, perfect spațiate zone suburbane.

Sfat! Heliopsis se potrivește perfect în orice idee din country style, provence sau design rustic, dacă îl combinați cu pricepere cu cerealele, răchită coșuri decorative și mici cărucioare din lemn, sau pur și simplu plante de-a lungul gardului.

Acest copil modest al soarelui lovește cu nemernici și abilități simultane într-o clipă, pentru a înveseli fulgerările strălucitoare ale petalelor. l trateze cu sensibilitate, selectați-o la fața locului luminos, ocazional udare, fertiliza, tidies păr gros - și el în mod constant vă va da sute de sori mici, care sunt plăcute ochiului de la începutul primăverii și toamna este cald în special sufletul de viață gri de zi cu zi!

Heliopsis: varietate de soiuri de floarea soarelui, plantare, îngrijire și reproducere

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

81 − = 77