Szokatlan belső tér

Szokatlan belső tér

legtöbb modern belső terek, amelyben a szabad hely és túlsúly semleges színséma, megköveteli a fényes ékezetek jelenlétét. Rendszerint a szokatlan kontrasztok és stílusos kiegészítők felelősek a kontrasztért. Az egyik leginkább kreatív és stílusos modern dísz a belső térben helyesen lávaköveknek, vagy egyszerűen úgynevezett "lámpák buborékokkal".

  • történet
  • Eszközfunkciók
  • Lámpák a belső térben
  • Hogyan válasszunk ki egy láva lámpát
Fa szekrény a hálószobában

Fa szekrény a hálószobában

történet

  • Lava lámpa Ez egy otthoni kiegészítő, amely egy lámpa és egy eredeti díszítés funkcióját végzi. A készülék egy üvegedény, amelyben az átlátszó glicerin paraffinnal és izzólámpával kölcsönhatásba lép. Az üveghengeren keresztül a megvilágított paraffin folyamatosan mozog, bizarr alakokat és kaotikus mozgást hozva létre.
Ennek a szokatlan találmánynak az alapítója

Ennek a szokatlan találmánynak az alapítója

Érdekes tudni: Az első lámpát a múlt század 60-as években találták fel az Egyesült Királyságban. A jövő lámpájának prototípusa átlátszó üvegedény volt, amelyben a tojásokat felforrták.

Az angol E. Craven-Walker észrevette a viasz mozgását forrásban lévő vízben, amely a termék készenlétéről számolt be. A cselekvés alapelveit alapul véve Walker elkezdte fejleszteni a tervet, és létrehozta az elsőt lámpa modell, szinkronizált Astro.

Lakberendezési díszítéssel

Lakberendezési díszítéssel

Szokatlan eszköz volt az érdeklődő Adolf Wertheimer vállalkozó, aki megvásárolta a lámpahoz való jogot, és elindította a kiegészítők gyártását Amerikában. Szokatlan termékek, az úgynevezett Lava Lite, Gyorsan meghódították az államok lakóit, és a 60-as évek szimbólumává váltak.

Tény! A lámpa különösen népszerű volt a hippik között. A buborékoló buborékok hipnotikus hatása egybeesett a lelkük állapotával és az akkori filozófiával.

Eszközfunkciók

A neve lámpa Lava Lite köszönhetően az olvadt láva emlékeztető mozgalomnak. Olajos folyadék áramlik az alulról felfelé különböző sebességgel, időnként megváltoztatja a mozgás formáját és irányát. A modern eszköz tartályból, lámpából, folyadékkomponensekből áll, amelyek a henger belsejében, az alapban és a fedélben helyezkednek el.

Szerkezeti diagram

Szerkezeti diagram

A lávahatást két különböző sűrűségű folyadék okozza, amelyek nem keverednek egymással. Egy nehezebb folyadék, melegítés esetén gyorsabban esik és emelkedik, ami kaotikus mozdulatot hoz létre. A dekoratív lámpák hatalmas választéka lehetővé teszi válasszon ki bármilyen színű tartozékot, méret és formatervezés.

Tipp Az első használat során a buborékok elindításához akár 3 órát is igénybe vehet, hogy az anyagok felmelegedjenek. Ha a paraffin ezen az időszakon keresztül nem indul el, érdemes megpróbálni a lámpát a tengely körül 2-3 alkalommal megfordítani.

Lámpák a belső térben

Kiváló fénytechnikai eszköz, amely lenyűgöző hatással bír, rendkívül kreatív design. Emellett a láva lámpa tulajdonosai megjegyzik, hogy a buborékok mozgásának pár perces szemléletmódja lehetővé teszi a teljes pihenés és meditáció állapotát. Ezenkívül a tartozék könnyű működtetést biztosít, a rendelkezésre állása és sokoldalúsága jellemzi.

Munkahely kényelmes székekkel

Munkahely kényelmes székekkel

Általában a lávámpák kiegészítik modern belső terek, ahol a legmagasabb érték az extravagancia és a magas gyárthatóság. Azonban ez az eszköz meglehetősen sokoldalú és lehetővé teszi az eredeti dekoráció rajongóinak szinte minden belsejében való alkalmazását! Az egzotikus megjelenésnek és stílusos designnak köszönhetően a lámpa hatékonyan kihangsúlyozza a szoba minden előnyét.

Szokatlan stílusos kiegészítő a gyerekszobában

Szokatlan stílusos kiegészítő a gyerekszobában

A jegyzethez! A lámpa leggyakoribb használata éjjeliszekrény vagy munkahely a számítógép mellett. Olyan lámpa, mint éjjeli ez elég kényelmes a tompított fény miatt.

De az eszköz hatóköre nem korlátozódik hálószoba vagy szekrény. A dekoratív tartozék található nappali, segít a pihenni tökéletesen a kanapén a színes buborékok lenyűgöző tánca előtt.

Japán belső tér

Japán belső tér

Tipp Próbáljon meg telepíteni egy lávát lámpa az óvodában. A fényes, érdekes, buborékszerű dizájn nagyon kellemes a gyermekek számára, és segít az éjszaka félelmében harcolni az alapvető világítás használata nélkül.

Hangulatos kikapcsolódási terület

Hangulatos kikapcsolódási terület

Hogyan válasszunk ki egy láva lámpát?

Mint a legtöbb esetben, amikor kiválasztja kiegészítők a házhoz Érdemes összpontosítani a tervezésre és a költségekre. Leggyakrabban a lámpatestet a szín választja ki, mivel a fényes tartalomnak illeszkednie kell a szoba általános koncepciójához, és boldoggá kell tennie a tulajdonosat. Emellett figyelmet kell fordítani az ilyen jellegzetességekre:

  • A henger feltöltése. A paraffin vagy a viasz sokkal "csendesebb" mozgást eredményez, és egy kemény nap után lazít. Azonban a flitterek sokkal inkább energetikai jellegűek és alkalmasak a pozitív töltéshez.
  • Design. A lámpatest modern megjelenésű, tökéletes minimalizmus vagy hi-tech. Vagy éppen ellenkezőleg, szimbolizálja a múlt század divatját, retro stílus kialakítása.
Különböző formák és méretek

Különböző formák és méretek

Világos háromszínű tartozék

Világos háromszínű tartozék

  • A méret. Általában az otthoni lámpák mérete 30-75 cm, ami Ideális az asztalra való telepítéshez. De van még nagyobb méretű, legfeljebb 1 méteres példány, amelyek a belső térben különleges helyzetben vannak.
  • Műszaki jellemzők. Annak ellenére, hogy az összes lámpa hasonlóságú, vásárlás előtt meg kell ismerkednie a termék működési szabályaival. Ezek közé tartozik a munkaidő, az akkumulátorok és a termék gondozása.
Világos, stílusos és szokatlan dekoráció

Világos, elegáns és szokatlan dekoráció

Tipp Lava-lámpa - remek ajándékért. Sikeresen elhelyezhető mind otthon, mind munkahelyen. Ugyanakkor nem nehéz megtalálni a megfizethető és olcsó modelleket. 

Lava-lámpa a belső térben: tippek a szokatlan lámpák buborék kiválasztásához

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 56 = 60