incredibil"радуга" цветущей глицинии

Incredibil "curcubeu" de wisteria înfloritoare

Înflorirea wisteriei este o plută de culori strălucitoare, când periile lungi - ciorchinii mov, albastru, alb și roz, care emite o aromă îndulcită - flutură în jos cu o cascadă incontrolabilă. Nu este nimic din ceea ce rezervate japonezilor compara gradina cu wisteria înfloritoare cu o plimbare în paradis.

conținut

  • Tipuri de wisteria: chineză, înfloritoare și înghețată
  • Grijă pentru Wisteria: reguli și trăsături
  • Cultivarea vaginului

Cultivarea wisteriei în cultura grădinii este folosită în mod activ pentru grădinărit verticale pentru că ocupă o suprafață minimă, are decorativitate excepțională. Cu wisteria nu numai că poate decora peretele (este numit „alpinist gradina“, crește urca cu ușurință poli), gard sau orice construcție, dar, de asemenea, deghizat vizual neatractive parte „tehnică“ a grădinii, zonare curte ecrane verzi și beneficiați de protecție și adăpost de vânt și de soare.

Ușoară liliac wisteria

Ușoară liliac wisteria

Wisteria cu flori delicate roz

Wisteria cu flori delicate roz

Tunel de frumusete incredibil din wisteria

Tunel de frumusete incredibil din wisteria

Inflorescența albă îngustată

Inflorescența albă îngustată

Ciorchinele de wisteria formează fereastra

Ciorchinele de wisteria formează fereastra

Tipuri de wisteria: chineză, înfloritoare și înghețată

Wisteria ca gen include 9 specii, dar avem cele mai răspândite doar câteva:

  • Chineză - Wisteria chinensis, densă cu frunze liană, Înălțimea sa este de până la 20 m. Florile sale sunt inflorescențe de liliac, mai puțin de culoare albă, până la 30 cm lungime, în timp ce în toate inflorescențele florile înflorește aproape simultan. Florile sale wisteria se dizolvă simultan cu apariția frunzișului și continuă să înflorească toată vara. Destul de des este de găsit o înflorire secundară în perioada august-septembrie. Fruntea grațioasă Peristery adaugă decorativitate, iar culoarea aurie îi va decora grădina de toamnă. Cu o tăiere sistematică corectă, puteți obține o formă de copac în formă sau înșelătoare. Se adaptează excelent la condițiile din oraș, poate tolera înghețurile scurte la -20C. Forme decorative: cu flori de trandafir și alb
Wisteria chineză crește până la 20 de metri înălțime

Wisteria chineză crește până la 20 de metri înălțime

  • înflorire - floribunda Wisteria sau cu multe flori, originea lor este din Japonia. Înălțimea atinge ordinul de 8-10 m și o lățime - 6 m, un mare (45-50 cm) racemiform agățat inflorescență formă conică, cu o culoare albastru-violet. Începe să înflorească după apariția frunzelor, în comparație cu chinezii - timp de 2-3 săptămâni mai târziu. Astfel florile înfloresc treptat, pornind de la baza periei și, treptat, în scădere de mai jos. Înflorește înainte de vara (la mijlocul lunii iunie), dar în unele soiuri de comune re-floare în lunile iulie și august. În comparație cu alte tipuri populare - sinensis Wisteria, varietatea decorativă (după înflorire mare decor par abundent mare, de până la 45 cm, frunze) și rezistența la îngheț - tolereaza îngheț înainte de -23S. Există mai multe forme de decorative: alb, roz, violet, cu Terry frunze pestriț, krupnokistevaya (inflorescență atinge o lungime de până la 1,5 m)
Wisteria cu înflorire multicolore

Wisteria cu înflorire multicolore

  • Luna albastră - vierme rezistentă la îngheț, plantele "adulte" sunt capabile să tolereze înghețurile la -37 ° C fără deteriorări și fără adăpost. A adus în SUA, Minnesota. În mijlocul inflorescenței centurii la începutul lunii iunie, înflorirea durează aproximativ 2 săptămâni. Inflorescențe de 20-25 cm lungime (uneori până la 30 cm) de nuanță albastră
Luna albastra - wistaria rezistenta la inghet

Luna albastra - wistaria rezistenta la inghet

  • Wisteria japoneză este mai puțin obișnuită în primul rând datorită rezistenței sale scăzute la îngheț, se simte confortabil numai pe coasta Caucazului sau în Crimeea. Mai puțin decorative decât alte specii - flori albe, inflorescențe de 15-20 cm lungime.
White wisteria japoneză

White wisteria japoneză

Grijă pentru Wisteria: reguli și trăsături

Wisteria nu poate fi numită prea exigentă în asistență medicală, nu necesită mult timp pentru ea însăși. Este necesar să se respecte reguli simple de a lăsa ca planta să crească activ și să înflorească abundent.

Selectarea unei locații. Wisteria este fotofilă, sub lumina soarelui ar trebui să fie cel puțin 6 ore pe zi. În același timp, ar trebui să fie bine protejat de locul rece, astfel încât cel mai bun loc va fi sudul (sud-vestul, sud-estul) peretele casei. Atunci când este utilizat în grădinărit vertical pentru lăstari de wisteria, ar trebui să fie selectat un suport durabil și puternic. Datorită vântului mare al viței, acesta trebuie să fie stabil și capabil să reziste la o încărcătură puternică a vântului.

Wisteria iubește locurile deschise la soare

Wisteria iubește locurile deschise la soare

Sfat! Lăstarii trebuie să fie legați, altfel se pot roti în mod independent în jurul suportului, iar în toamnă va fi foarte dificil să se scoată vița de vie fără să se deterioreze, să se apese la pământ pentru adăpost pentru iarnă.

Pământul. Wisteria iubește un teren fertil, ușor, bine permeabil, nu foarte umed. Este foarte dificil de a tolera solul calcaros - în acest caz, ea se dezvoltă cloroza - lasă mult mai ușor și pierde recursul lor decorativ. Cel mai bun dintre toate, gaura de plantare (dimensiuni 60h60h50 cm) umplute cu un amestec de humus, turbă și nisip și terenuri gazon în raport de 1: 1: 1: 3 - un astfel de amestec conține o multitudine de componente nutritive și contribuie la dezvoltarea și glicina algale activ suplimentar.

Wisteria nu-i plac pământul prea umed

Wisteria nu-i plac pământul prea umed

Udarea. Wisteria nu-i place solul prea umed - umezirea excesivă a solului poate declanșa dărâmarea frunzelor și mugurilor. Un wisteria de primăvară foarte uscată trebuie vărsată abundent, astfel încât, din cauza lipsei de umiditate, mugurii să nu se usuce sau să se prăbușească. De la începutul înfloririi și până la sfârșitul verii, se efectuează udarea moderată - solul trebuie să fie doar puțin umed. Pentru a nu provoca stagnarea apei la rădăcina gurii de stagnare a apei, într-o vreme caldă, udarea se face cel mai bine prin pulverizare. La sfârșitul lunii septembrie, udarea este aproape oprită - planta încetinește creșterea și începe să se pregătească pentru iarnă.

Wisteria necesită udare moderată moderată

Wisteria necesită udare moderată moderată

Tăiere. conduită corectă și la timp a tăiere - condițiile de bază pentru o Wisteria înflorire abundentă. Florile sunt obținute pe lemn de anul trecut, precum și din lemn mai vechi sau pe lăstari scurte de flori care au apărut în acest an. Prin urmare, pentru a stabili culoarea rinichilor, al căror număr depinde de înflorire abundentă în fiecare an, la sfârșitul lunii mai (începutul lunii iunie, în funcție de intensitatea de sezon și de dezvoltare) taie puternic lemn vechi - lungimea sa nu trebuie să depășească mai mult de 30 cm Deja în creștere august. primite în acest an, ar trebui să fie reduse cu încă 4-5 rinichi. Următoarea tăiere - primăvara devreme, imediat după îndepărtarea capacului, atunci când re jartieră lăstari la un suport, scurtat de creștere ultimul an pentru 2-3 muguri. În general - tăierea este destul de simplu, dar dacă este neglijată, înflorire abundentă, pentru care a apreciat de fapt, wisteria nu va.

Trebuie să fie tăiat abundent - trebuie tăiat periodic

Trebuie să fie tăiat abundent - trebuie tăiat periodic

Cum se taie wisteria chiar în primăvară:

Pregătirea pentru iarnă. Plantele tinere de wisteria pentru iarnă au nevoie de adăpost, mai ales în latitudinile nordice și medii. Iepurele tinere decupate din suport și așezate pe pământ. Partea rădăcină este îngropată (se toarnă 2-3 coșuri de pământ), iar lăstarii sunt acoperite cu agrifete, lapte de conifere sau frunze uscate. Cât de corect, în ciuda adăpostului, în timpul iernii o parte semnificativă a creșterii de un an îngheață, dar acest lucru nu este critic, deoarece această parte a wisteriei este supusă circumciziei. Pe măsură ce planta devine mai veche, cu atât mai puțin are nevoie de adăpost pentru iarnă.

frumos"потолок" из сиреневых глициний

Frumos "plafon" de liliac wisteria

Top dressing. Plecând de la faptul că în timpul sezonului de creștere a viței de vie poate ajunge la 5 m, aceasta necesită introducerea de fertilizare lichid. Pentru a face acest lucru, se aplică un îngrășământ mineral complet - pe o găleată cu apă 10-20 g de îngrășământ pe 1 metru pătrat de suprafață de plantare.

Sfat! În timpul înmuguririi și înfloririi, se recomandă aplicarea îngrășămintelor lichide pentru plantele cu flori.

Frumos wisteria bine îngrijită în curtea grădinii

Frumos wisteria bine îngrijită în curtea grădinii

Boli și dăunători. Wisteria este rezistentă la boli, atacurile dăunătoare sunt rareori expuse, dar acestea pot fi omizi, afide verzi, frunze de pădure, acarieni trifoi.

Sfat! În grădina de la poalele wisteriei este bine să renunțăm la purpuriu închis zambile, cartofi galbeni sau lalele albe, lăcusta comună sau cocoșul imperial.

Sălbatice frumos inflorescență de wisteria

Sălbatice frumos inflorescență de wisteria

Cultivarea vaginului

Wisteria se înmulțește numai vegetativ. La cultivarea semințelor, caracteristicile varietale nu pot fi transferate. În plus, germinarea semințelor este destul de scăzută - aproximativ 25%, răsadurile care rezultă înflorește mai târziu și înflorirea nu este foarte abundentă.

Pentru ca straturile să se înrădăcine bine, în primăvară este necesar să se aleagă o tragere puternică anuală, pentru a face cuțitul tăiat oblic de-a lungul lungimii sale. Apoi, locul inciziei trebuie plasat într-un vas cu un substrat nutritiv de argilă-gazon. Se mărește semnificativ procentul de rădăcini (aproape până la 100%) de tratare a ramurilor cu o soluție de acid indolilacetic sau indolil-butiric. Suprafața de evadare trebuie întărită - pentru aceasta, este legată de suport. Până la sfârșitul verii puii vor avea un număr suficient de rădăcini și vor fi pregătiți pentru transplant.

Wisteria poate fi cultivată nu numai în aer liber, se dezvoltă bine în vase sau vase, deoarece bonsai pot fi folosite în grădini japoneze. Cu o tăiere corectă, se obține un copac mărunțit, care în toamnă este transferat în cameră (grădină de iarnă) cu o temperatură de 8-10 grade, umiditate - între 565-75% și bună (2500-6500 lux) iluminare. Adăparea în timpul iernii este foarte economică, la începutul primăverii lăstarii tineri laterali ar trebui tăiați la 2-3 muguri buni.

Wisteria cretată creează pergolul

Wisteria cretată creează pergolul

Cu ajutorul wisteria, puteți decora fațada casei într-un mod original

Cu ajutorul wisteria, puteți decora fațada casei într-un mod original

Wisteria are clustere strălucitoare ornate, multicolore

Wisteria are clustere strălucitoare ornate, multicolore

Elegant și elegant copac wisteria

Elegant și elegant copac wisteria

Inflorescență albă și elegantă în grădină

Inflorescență albă și elegantă în grădină

Wisteria (45 imagini): plantare, îngrijire, cultivare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

23 − = 15