Porțelan - una dintre cele mai bune materiale pentru podele

Porțelan - una dintre cele mai bune materiale pentru podele

Granit ceramic țiglă - este rezistent la uzură și produse ecologice, care sunt bine curățate de murdărie. Este considerat unul dintre cele mai rezistente la șocuri materiale de țiglă, realizat pe piața modernă și este perfect pentru finisarea podelei. Cunoașterea specificului produselor va ajuta consumatorul să evite greșelile atunci când aleg un anumit eșantion și să cumpere opțiunea potrivită. Porțelan pentru că podeaua este rezistentă la șocuri mecanice, nu este alunecoasă și estetică atractivă.

 • tipuri
 • Principalele avantaje
 • Producatori
 • Specificitatea instalării
 • Sfaturi pentru alegere
Placi în formă de faguri de miere arata foarte elegant

Placi în formă de faguri de miere arata foarte elegant

tipuri

Porțelanul este turnat din lut, nisip de cuarț, pigmenți coloranți prin metoda presării duble la presiune înaltă și prin prăjire la temperaturi înalte. În aparență, produsul diferă de gresie: este pictat complet, și nu doar de sus.

Important! Rezistența granitului ceramic depășește cu mult toate tipurile de plăci cunoscute și nu este inferioară granitului natural.

O gamă largă de articole ceramice se află în vânzare:

 • cu naturale Matt suprafață care nu este supusă procesării suplimentare. În ciuda lipsei de delicatețe decorative, astfel de mostre au o serie de avantaje: nu sunt alunecoase, de zece ori mai puternice decât toate celelalte, nivelul lor de absorbție a apei este zero;
O combinație reușită de materiale în interiorul băii

O combinație reușită de materiale în interiorul băii

Culoare strălucitoare de teracotă în designul camerei de zi

Culoare strălucitoare de teracotă în designul camerei de zi

 • lustruit până la o strălucire. După ce a obținut calități estetice suplimentare, o astfel de țiglă a pierdut unele avantaje tehnologice: este mai poroasă, deci mai puțin rezistentă la umiditate. Atunci când apa atinge suprafața netedă devine alunecoasă, astfel încât pentru a preveni aceasta, trebuie să-l frecati în mod regulat cu compuși de ceară (mastic);
 • jumătate lustruit;
 • lustruit (Emailat) este acoperit înainte de coacere cu glazură specială, care este mai puțin rezistentă la uzură decât baza de bază, dar are o expresivitate artistică mai mare;

 • satinat cu o textura catifelata si o stralucire slaba. Efectul se realizează prin aplicarea sărurilor minerale cristaline pe partea frontală înainte de a fi trimise în cuptor;
 • relief exprimate cu un model figurativ puternic sau ușor exprimat. Astfel de modele au caracteristici anti-alunecare îmbunătățite.

Unii producători produc granit ceramic, când se formează o acoperire monolitică, nu sunt vizibile articulații. Aceste plăci se numesc rectificate - marginea produsului este prelucrată printr-o tehnică specială, tăiată cu un grad sporit de precizie.

Important! Modelele rectificate sunt potrivite pentru decorarea spațiilor, unde regimul de temperatură este stabil, deoarece încălzirea conduce la o expansiune a obiectului și în absența unui spațiu interfluid, aceasta duce la fisurarea plăcilor.

Principalele avantaje

Mulți proprietari au preferat să utilizeze țiglă-granit pentru podea. Acest lucru este explicat nu numai prin creșterea rezistenței și durabilității sale. Piatra ceramica are o serie de alte avantaje:

avantaje
Rezistența la umezeală Esența presării pulberii sub presiune foarte înaltă este de a reduce cantitatea de pori din ceramică și de a crește densitatea acesteia. Ca urmare a unei astfel de procesări, țigla ceramică devine complet invulnerabilă la efectul apei: coeficientul de absorbție a apei este neglijabil - 0,01%.
Rezistența la îngheț Materialul va rezista efectului t = -50 ° C, mai mult de 100 de cicluri de congelare. Rezistența la temperaturi scăzute se datorează rezistenței sale la umezeală - nu există pori în unitate, lichidul nu penetrează în interior, țigla nu se descompune atunci când îngheață. Poate dura mai mult de 100 de ani chiar și la temperaturi de funcționare foarte scăzute.
Conductivitate termică bună Acesta este cel mai potrivit material pentru finisarea podelei calde. Aproape fără pierderi transferă căldura generată de jos în spațiul din jur.
Crește rezistența la abraziune Cea de-a cincea categorie de PEI V conform clasificării internaționale înseamnă rezistența maximă la abraziune și posibilitatea utilizării în încăperi cu trafic intens.
Porțelanul este în mod avantajos diferit față de alte tipuri de acoperiri

Porțelanul este în mod avantajos diferit față de alte tipuri de acoperiri

Datorită bunei conductivități termice este perfect pentru instalarea unei podele calde

Datorită bunei conductivități termice, plăcile ceramice sunt perfecte pentru a instala o podea caldă

Această listă de avantaje ale produselor poate fi continuată: prin parametrii tehnici, depășește toate celelalte tipuri, aproape fără deficiențe, dar costă mai mult.

Baie decorată în stil rustic

Baie decorată în stil rustic

Cameră de zi confortabilă a unei case de țară în tonuri de bej

Cameră de zi confortabilă a unei case de țară în tonuri de bej

Luați notă! Produsele destinate instalării pe podea, marcate cu o pictogramă specială - picioarele pictate. Cu cât modelul este mai întunecat, cu atât rezistența la uzură este mai rezistentă.

Producatori

Atunci când alegeți o colecție, este mai bine să preferați produsele din producția europeană. În Europa, se află fabricile de vârf, care utilizează tehnologii testate în timp și echipamente inovatoare. Printre țările producătoare se află Spania, Italia, Germania și Portugalia. Sute de serii de plăci de granit ceramice sunt produse aici, în fiecare dintre acestea sunt prezentate mostre cu o soluție unică de proiectare și o geometrie ideală.

La nota! Printre cele mai renumite branduri se numără italianul KERAMA MARAZZI, CASA DOLCE, germană MEI, spaniolă Oset, portugheză GRES TEJO, precum și rusă KERRANOVA și "Uralkeramika ".

Specificitatea instalării

ouătoare ceramica granit este efectuată în același mod ca țiglă convențională, dar procesul are nuanțe și subtilități, care trebuie să fie luate în considerare.

Sfat! Durabilitatea stratului de acoperire depinde de instalarea corectă: în ciuda celei mai înalte durități a granitului ceramic, acesta poate da o fisură dacă nu este așezat pe o bază perfect plat.

Regulile de bază pe care trebuie să le respecte în timpul lucrărilor sunt:

 1. Montarea se face numai pe un plan plat. Aliniați baza cu orice metodă de construcție, cel mai adesea o șapă de beton.
 2. Instalarea este recomandată folosind un nivel laser, controlând fiecare unitate stivuită folosind un pătrat.
 3. Pentru a fixa granitul ceramic este folosit exclusiv pentru aceste cazuri, lipici, în compoziția căruia sunt adăugați plastifianți. În cazul în care condiția nu este îndeplinită, atunci nu se va realiza cuplarea plăcii cu baza. Porțelanul din porțelan nu absoarbe umezeala, astfel încât adezivul fără aditivi speciali se va exfolia pur și simplu după uscare.
 4. Maeștrii experimentați recomandă aspectul într-unul din două moduri: de la unghiul cel mai proeminent sau de la centrul camerei până la margini. Înainte de a începe să lucrați, este util să faceți o plasare de control a eșantioanelor uscate pentru a vedea modul în care aspectul conceput va arăta în realitate.
 5. Groutingul de grout se efectuează a doua zi după ouă.
Etajul de nivelare

Etajul de nivelare

Adezivi pentru plăci

Adezivi pentru plăci

Nivelul laser va ajuta la așezarea plăcilor

Nivelul laser va ajuta la așezarea plăcilor

Sfat! Dacă în timpul procesului de reparație se presupune podele cu podea și pereți ceramici, apoi lucrările de finisare încep de la podea.

Sfaturi pentru alegere

Atunci când decideți să cumpărați gresie din porțelan pentru a acoperi podeaua, trebuie să vă asigurați de calitatea lotului respectiv. Costul produselor este suficient de ridicat, deci ar trebui să vă protejați împotriva falsurilor.

Interiorul bucătăriei, combinat cu sufrageria, într-un stil modern

Interiorul bucătăriei, combinat cu sufrageria, într-un stil modern

Cabină de duș tip deschis în designul băii, decorată în stilul de fuziune

Cabină de duș tip deschis în designul băii, decorată în stilul de fuziune

Cumpărați produsul este recomandat de la furnizori de încredere care lucrează cu dealerii de încredere, care pot documenta calitatea și originea produselor.

Sfat! Pentru a judeca autenticitatea granitului poate fi tăiat de margine - ar trebui să fie pictat în mod egal pe întreaga adâncime.

Placile de portelan pot fi distingate prin tăiere

Placile de portelan pot fi distingate prin tăiere

 • Granitul ceramic nu are pori, deci nu absoarbe apa: fâșia trecută de marcator este ușor îndepărtată după uscare, fără a lăsa urme pe partea din față sau din spate.
 • Placa de granit ceramică poate avea dimensiuni diferite, dar grosimea ei nu este mai mică de 1 mm.
 • Produsele de înaltă calitate, fabricate în fabrică în conformitate cu tehnologia, pot rezista la o sarcină mecanică ridicată - piatră Nu vă despărțiți în toamnă. Vânzătorul, încrezător în autenticitatea mărfurilor vândute, va testa eșantionul: granitul presat nu se va sparge și se va sparge dacă este testat pentru rezistență, lăsându-l plat.

Sfat! Atunci când căutăm modele non-alunecoase, cumpărătorii trebuie să ceară granit cu tehnologia "Antislip", numele căruia provine de la cuvântul englezesc, ceea ce înseamnă "anti-alunecare" în traducere.

Placile din granit ceramic sunt un material universal de finisare. Solid, rezistent la uzură frumos podele Poate servi timp de decenii fără a schimba proprietățile estetice și caracteristicile de performanță.

Porțelan pentru podea: cum să alegeți cele mai bune și 60 + interioare elegante și laconice

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 − = 16