Interiorul interior al cabinei exterioare cu balcon

Interiorul interior al cabinei exterioare cu balcon

Un iaht nu este doar un transport de apă. Pentru proprietarii săi, poate deveni locuințe cu drepturi depline pentru durata șederii în călătorie. În funcție de caracteristicile tehnice ale iahtului pot fi utilizate atât pentru deplasări pe distanțe lungi, cât și pe distanțe scurte, deci este foarte important să dați echipamentul corespunzător. Pasagerii ar trebui să se simtă confortabil în timpul călătoriei, indiferent de durata acesteia.

 • funcționalitate
 • Materiale de finisare
 • mobilier
 • iluminat
 • Echipament tehnic
 • concluzie
Zonă de odihnă confortabilă pe un iaht cu motor

Zonă de odihnă confortabilă pe un iaht cu motor

Companiile de construcții navale oferă, de obicei, vehicule gata de diferite dimensiuni, cu interiorul cabinelor deja echipate, dar puteți comanda construirea unui iaht pe un proiect individual. Pentru a le crea, este necesar să participăm specialiști care vor fi responsabili de partea tehnică. Iar echipamentul și alegerea designului spațiilor depind complet de gustul clientului.

Dacă doriți să dezvoltați un interior individual al cabinelor, merită să luați în considerare caracteristicile care le disting de camerele obișnuite. Pentru a selecta un interior, puteți face o analogie cu cameră mică.

Important! În acest caz, este necesar să se ia în considerare caracteristicile formelor de cabine Spre deosebire de camerele din apartamente, ele nu au unghiuri drepte egale cu 90 °. Acest lucru afectează în mod direct caracteristicile alegerea materialului de finisare și mobilier.

La amenajarea iahtului, este necesar să se țină seama de umiditatea ridicată și de posibilitatea de rulare puternică

La amenajarea iahtului, este necesar să se țină seama de umiditatea ridicată și de posibilitatea de rulare puternică

funcționalitate

Astăzi, constructorii de nave oferă iahturi de dimensiuni absolut diferite. Cu toate acestea, cu cât sunt mai mari dimensiunile, cu atât este mai mare costul. În obiecte mari, mai multe cabine sunt aranjate pe navă pentru a asigura o existență umană deplină. Ce pot face dacă am nevoie de echiparea unui mic model de iaht pentru o casă completă?

În acest caz, ca și în aspectul apartamentelor mici, perfect potrivite zonare acceptare. Pentru o existență deplină pe un iaht, o persoană are nevoie de:

 1. Locul de gătit și de mâncare.
 2. Camera pentru menținerea igienei personale.
 3. Un loc pentru odihnă și somn.
Înregistrarea dormitorului în cabină în stilul clasic modern

Înregistrarea unei cabine de dormit în stilul clasic modern

Zonă de gătit cu vederi chic a apei

Zonă de gătit cu vederi chic a apei

Toate acestea sunt destul de fezabile pentru a plasa pe o zonă mică. În acest caz, merită să ne amintim că iahtul este în majoritatea cazurilor proiectat pentru recreere, astfel încât interiorul ar trebui să fie nu numai funcțional, dar armonios.

Materiale de finisare

Dacă proiectul implică utilizarea unei cabine, o puteți împărți în zone funcționale. Pentru a face acest lucru, trebuie să alegeți materialul potrivit pentru plaje.

 • După cum știți, o baie și un loc pentru menținerea igienei ar trebui să fie complet izolat de alte încăperi. Prin urmare, trebuie să fie separate de un perete complet, în timp ce merită folosiți materiale care nu pun în greutate nava. Poate fi lemn, plastic, ghipsocardon.
Lemnul este cel mai comun material pentru decorarea interioară a unui iaht

Lemnul este cel mai comun material pentru decorarea interioară a unui iaht

Finisarea plafonului cu panouri din PVC

Finisarea plafonului cu panouri din PVC

Sfat! Rețineți că nivelul de umiditate din camere poate fi mai mare decât în ​​case. Acest factor trebuie luat în considerare atunci când alegeți un material.

Cum poate decorați baie și baie înăuntru, depinde de preferințele dvs. Pentru aceasta, pot fi utilizate atât materiale plastice ușoare, cât și ieftine și masive scumpe marmură.

Numărul de cabine ar trebui să fie ales în funcție de numărul de călători potențiali. Este de dorit ca spațiile să fie complet separate de zona generală de recreere. Dar dacă spațiul nu permite acest lucru, ele pot fi combinate într-o singură cameră. Este de dorit totuși în acest caz selectați vizual fiecare zonă.

La nota! Pentru finisarea cabinelor, de regulă este folosit un copac, dar dacă se dorește, precum și posibilități financiare, pot fi și alte materiale.

mobilier

După cum sa menționat deja mai sus, amenajarea cabinei poate fi comparată cu o cameră mică, astfel încât fiecare lucru din interior ar trebui să fie cât mai funcțional posibil. rezonabil pentru a utilizarea mobilierului transformabil. Mese pliere, precum și canapele în formă de L și modele similare se vor potrivi perfect acestui interior.

Important! Trebuie avut în vedere faptul că acest vehicul este în mișcare, deci este recomandabil să îl folosiți aparate și mobilier încorporat.

iluminat

Cabinele sunt folosite atât în ​​timpul zilei, cât și în timpul nopții. Prin urmare, este important să le echipați corespunzător cu aparatele electrice care oferă lumină în întuneric, precum și dacă lumina soarelui din orificiul de deschidere nu este suficientă.

Utilizarea elementelor steampunk în proiectarea camerei de zi

Utilizarea elementelor steampunk în proiectarea camerei de zi

Spoturi pentru iluminatul punții

Spoturi pentru iluminatul punții

Imediat este necesar să se prevadă că și pe cele mai mari iahturi grelele candelabre va fi nepotrivit. Cel mai bine este să faceți acest lucru spoturi, care vor fi echipate cu fiecare zonă separat. Datorită faptului că cabina are tavane mici, nu este practic să instalați iluminatul general.

important, astfel încât să maximizeze eficiența zonă de gătit și de mâncare. Un loc pentru relaxare este, de asemenea, util pentru a fi echipat cu un dispozitiv de iluminat, deoarece în timpul unei călătorii poate doriți să citiți o carte sau să faceți alte lucruri pe care le iubiți.

În legătură cu faptul că este vorba de un vehicul, este necesar să se utilizeze numai lămpile staționare încorporate. Din motive de securitate, excludeți din listă lampi de podea, lămpi de masă și așa mai departe.

Echipament tehnic

Pentru a face iahtul funcțional, adaptat maxim pentru pasagerii vii, trebuie să aveți grijă de echipamentul său tehnic. Aceasta constă în crearea unui sistem autonom de alimentare cu apă și electricitate. O atenție deosebită ar trebui acordată canalizării.

 • Și acum, în ordine. Pentru a crea sisteme de alimentare cu apă este necesar să aveți un rezervor special care să fie umplut cu apă proaspătă și să-l servească într-o baie, într-o baie și în bucătărie. Veți avea nevoie, de asemenea, conducte pentru a uni întregul sistem.

Principala sursă de energie, care va asigura funcționarea tuturor aparatelor electrice în transport, ar trebui să devină generator.

 

Generatorul va furniza navei dvs. electricitate

Generatorul va furniza navei electricitate

Solar Observer de energie pentru iahturi

 • Sistemul de canalizare pe un iaht este semnificativ diferit de analogul pe uscat. Se toarnă până la un rezervor special, care este curățat numai în locuri autorizate.

Important! Contaminarea atât a apelor proaspete cât și a celor marine prin deșeuri de fecale este urmărită prin lege în toate țările.

Rezervor septic cu pompă încorporată

Rezervor septic cu pompă încorporată

concluzie

Decorarea interioară a iahtului depinde de dimensiunile sale, de echipamentul tehnic, precum și de capacitățile, gusturile și preferințele dvs. financiare. Pentru ca rezultatul să fie cât mai funcțional posibil, urmați aceste reguli:

 • materialele pot fi atât naturale cât și sintetice;
 • mobilierul trebuie să fie transformabil;
Pe un vas mic, fiecare metru pătrat trebuie să fie cuplat corespunzător

Pe un vas mic, fiecare metru pătrat ar trebui utilizat corect

 • alege autonomie sanitară autonomă;
 • aparatele electrice trebuie să fie staționare.

Atunci când introduceți elemente noi în interior, consultați specialiștii responsabili de aranjamentul tehnic al transportului.

Planificăm interiorul iahtului: idei de tendință și materiale finisaje funcționale

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2