A fa fal alatt díszítik egy modern nappali belsejében

A fa fal alatt díszítik egy modern nappali belsejében

A piacon ma is sokféle építési anyag olyan nagy, hogy gyakran nehéz megérteni és választani a szükségeseket. Egyikük - MDF panelek. Nézzük részletesebben, hogy mi az, és hol alkalmazzuk.

 • Gyártási technológia
 • típusok
 • előnyök
 • Felhasználási területek
 • Mit kell keresni a vásárláskor?
Terrakotta falpanelek

Terrakotta falpanelek

A 3D panelek nagyon elegánsak

Stílusos 3D panelek

Kis nappali szigorú színekkel

Kis nappali szigorú színekkel

Panelek természetes fából, a hálószoba belsejében

Természetes faanyag a hálószobában

Az MDF egy sor faforgácslap. A teljes név egy fa finoman elosztott frakciója. Általában használják bútorgyártás. Szerkezete és gyártási módja jelentősen különbözik az analógoktól, mint pl. Forgácslap és farostlemez.

Gyártási technológia

A modern technológiák lehetővé teszik, hogy pontosan közvetítse a fa szerkezetét

A modern technológiák lehetővé teszik, hogy pontosan közvetítse a fa szerkezetét

A fa deszkák létrehozása hasonló a többihez, de a fa finoman elosztott frakciójának saját tulajdonságai vannak, ami miatt sok előnye van. A gyártási folyamat több szakaszból áll:

 1. előkészítő - előírja a nyersanyagok előállítását, amelyből a födémet később elkészítik. Ehhez használjon olyan naplókat, amelyeket a kéreggel tisztítanak meg egy gépen és speciális gépeken zsetonokra zúzzák. Ezután válogatásra kerülnek, törmelék és szennyeződést tisztítanak, majd gőzzel hevítik.
 2. Szálak, előkészítve az első szakaszban. A nyersanyagokat egy speciális géphez továbbítják - egy finomítót, ahol a maximális őrlést eléri. Amikor a nyersanyagot felmelegítik, különböző gyantákat szabadítanak fel, közülük egy lignint. Ez a gyanta, amely kötőanyagként szolgál a tömeghez, majd áthalad a szárításon, ezáltal a homlokzat homogén, a fölösleges nedvességet és a levegőt veszíti el.

  MDF panelek gyártása

  Gyártási folyamat

 3. Lemezképződés - a tömegeket egy speciális gépre küldi, ahol egy lap készül. A görgőknek köszönhetően szintetizált, majd előpréselt, ami megszünteti a felesleges levegőt.
 4. Nyomja meg - Ebben a szakaszban a lemez a végső formát kapja, a sajtót áthaladva, egy fűrésztől elválasztva és 20-25 percen át hűtésre.
Tágas, modern konyha

Tágas, modern konyha

Gyönyörű kialakítása egy magánház előcsarnokában

Gyönyörű kialakítása egy magánház előcsarnokában

Nem kevésbé fontos lépcsőcsiszolás, amely egyenletes és egyenletes felületet biztosít.

típusok

Az eddig gyártott MDF többféle típusú. A különbség fő kritériuma a módszer dekoratív feldolgozás, Annak ellenére, hogy az utolsó szakasz polírozás. Ebben az állapotban a fa finoman eloszlott frakcióját rendkívül ritkán alkalmazzák. A bevonat után még funkcionálisabbá válik.

laminálás Az a módszer, hogy a PVC-fóliát az elülső oldalra kompakt formában alkalmazzák. Ennek az elemnek köszönhetően kaphat természetes kő utánzása vagy egyéb elemeket. A film matt vagy fényes lehet. A laminálásnak köszönhetően a külső tényezők, például a fény, a nedvesség és más anyagok ellenállása biztosított. Ez lehetőséget ad a működési tulajdonságok növelésére és az esztétika növelésére.

Dekoratív panelek műbőrrel

Dekoratív panelek műbőrrel

leplező Van egy vékony réteg értékes fa alkalmazása. furnér gluténnel rögzítve. A szakemberek ebben az esetben a "furnér" kifejezést is alkalmazzák. Ennek köszönhetően a korrózióval és a kiömléssel szembeni ellenállóképesség érhető el, és a nedvességállóság szintje nő.

Bőrből készült, puha, fekete bútorok a nappali kialakításában

Bőrből készült, puha, fekete bútorok a nappali kialakításában

A furnérálás valósághű megjelenést kölcsönöz a paneleknek

A furnérálás valósághű megjelenést kölcsönöz a paneleknek

Tágas nappali magas mennyezettel egy modern klasszikus stílusban

Tágas nappali, magas mennyezettel a modern klasszikusok stílusában

festmény - minden ismert eljárás, amely magában foglalja a festékanyag-réteg alkalmazását. Ez kézzel vagy automatikusan is elvégezhető. Ez a folyamat alkalmas zománc vagy más rugalmas festék. Ez a módszer a külső tényezők hatása ellen védelmet nyújt, de kevésbé stabil, mint a fentiekben felsorolt ​​lehetőségeknél.

A festés az anyag színének leggyakoribb módja

A festés az anyag színének leggyakoribb módja

előnyök

Az MDF jelentősen különbözik a társaitól. Mint már említettük, a fa minimális méretre van vágva, ami a kész lapot egyedülálló szerkezetűvé teszi. A különbség a természetes glutén használata is. Ennek a finom eloszlású fafrakciónak az alábbi előnyei vannak:

 • a gombákkal szembeni ellenállás és a korrózió;
 • biztonság és környezettudatosság;

 • szilárdság;
 • tartósság;
 • lehetõség különbözõ döntetlenek elérésére marógépen végzett munkák során;
 • könnyen telepíthető;
A falak és mennyezetek MDF panelekkel történő befejeződése

Fal- és mennyezetburkolat

 • ha szükséges, könnyen szétszerelheti és kicserélheti az elemet.

Felhasználási területek

Fekete-fehér konyha high-tech stílusban

Fekete-fehér konyha high-tech stílusban

Az MDF nagyon népszerű Európában. Első mintái 1966-ban Amerikában készültek. A FÁK országaiban csak 1997-ben indult el. A bútorgyártás során leggyakrabban MDF-t vásárolnak. A szintetikus ragasztóanyag hiánya miatt az anyag nem toxikus, az emberi egészség szempontjából biztonságos, és mind a nappali, mindkettő a konyhában. A legnépszerűbb, ha bútorokat szerelnek egy gyermekszobába.

Jellemzően a leggyakoribb típus, amelyet erre a célra használnak fényes. A hatás poliészter vagy primer alkalmazásával érhető el, ami növeli a működési időt. Ebben az esetben a primer védi a karcolásokat és más mechanikai sérüléseket. Rendszerint az első opció az oldalak számára készült, a második pedig a nagyobb vonzerő miatt - a homlokzatoknál.

A kisméretű helyiségek számára jobb, ha fényes felületű bútorokat választanak

A kisméretű helyiségek számára jobb, ha fényes felületű bútorokat választanak

A belső tér bármely formája nagyszerű módja annak, hogy bármilyen szobát átalakítson

A fák a belső térben remek módja annak, hogy átalakítsanak minden szobát

Ezek a lapok nem kevésbé népszerűek az építőiparban, nevezetesen a belsőépítészetben. A használat elve szerint több csoportra oszthatók.

Falpanelek - az egyik legelterjedtebb anyag. Az előfeldolgozó elemeknek köszönhetően falburkolat egy átmenettel és egy rögzítővel rendelkeznek az ellenkező oldalon, aminek következtében szorosan és megbízhatóan csatlakoznak egymáshoz. Ennek eredményeként egy amatőr is képes megbirkózni ezzel a feladattal. A nagyobb stabilitás érdekében a hevederek ragasztással rögzíthetők, de ez megnehezíti a szétszerelést, ami szükséges lehet, ha az egyik elem megsérül.

A falpanelek nagy népszerűségnek örvendenek a modern dizájnban

A falpanelek nagy népszerűségnek örvendenek a modern dizájnban

köszönöm gazdag színséma egyedülálló belső teret hozhat létre. A fal nagyon szép lesz, ugyanakkor fokozott hő- és hangszigetelést eredményez. Használhatók is mennyezeti felületek.

Attól függően, hogy milyen helyiségben használják a paneleket, ki kell választania a jelölés típusát. A konyhában, különösen a fürdőszobában és a fürdőszobában ajánlatos a könnyen mosható nedvességálló panelek használata.

Az eredeti formájú ívelt szerkezetek vagy belső tárgyak létrehozásához érdemes olyan típusú típust választani, amely magas rugalmassággal rendelkezik. Ezt a funkciót a termékdokumentációban kell megadni. A rugalmasság különleges gyártási technikával érhető el. A lemezek sima felületűek, és bármilyen díszítési módra alkalmazhatók.

Rugalmas lapok kerek falak díszítésére

Rugalmas lapok kerek falak díszítésére

Az MDF-ből készült bútor tökéletes a fürdőszobában

Az MDF-ből készült bútor tökéletes a fürdőszobában

Kétféleképpen oszlik meg:

 • egyrétegű;
 • Dual Layer.

Van is egy módja azok rögzítésére. Az első esetben a ragasztást ragasztó segítségével végezzük, és a második esetben a gyártó biztosítja az összekötő rendszer jelenlétét.

A faanyag finom eloszlású frakciója a formatervezés alapjául is szolgálhat laminált, parkett és egy másik padlóburkolat. Ebben az esetben az MDF bevonás vagy festés nélkül használható.

Fekete szín az országház belsejében

Fekete szín az országház belsejében

Gyönyörű skandináv konyha

Csodálatos konyha skandináv stílusban

Ezenkívül önálló padlóburkolatként is használható. Ebben az esetben érdemes olyan koronát választani, amelynek sűrűsége és tartóssága nő. Emellett homlokzatokat is gyárt szekrények, munkalapok és egyéb elemeket.

Mit kell keresni a vásárláskor?

Falburkolat - ideális ekostilya számára

Falburkolat - ideális ekostilya számára

Vásárláskor mindig fontos, hogy gondosan ellenőrizze a kísérő dokumentumokat. A legjobb, ha MDF-t vásárolnak a megbízható tanúsítvánnyal rendelkező megbízható beszállítóktól, mivel felhasználása csak akkor ajánlott, ha minőségi anyag.

Érdemes megjegyezni, hogy az ár elsősorban a lefedettség módjától függ. Furnérozott - a legdrágább és színes - a leginkább megfizethető.

MDF panelek: a beltéri alkalmazások lehetőségei, és mit keresnek vásárláskor?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

89 − 79 =