Avantajul ușilor glisante în funcționalitatea și decorativitatea lor în același timp

Avantajul ușilor glisante în funcționalitatea și decorativitatea lor în același timp

Uși glisante pentru dressing room - cea mai convenabilă invenție, care permite intrarea organică în "spațiul pentru lucruri" în interiorul "camerei pentru oameni". Acestea pot fi instalate într-o încăpere cu spațiu limitat, economisind astfel aproximativ un metru pătrat. Proiecte potrivite atât pentru dulapuri mari, cât și pentru dulapuri compacte, realizând nu numai un detaliu funcțional, ci și o decorare originală.

conținut

 • Avantajele și dezavantajele ușilor glisante
 • Tipuri de structuri
 • Materiale, decorațiuni și funcții suplimentare ale ușilor culisante
 • Sfaturi pentru alegerea ușilor glisante
 • Îngrijire și întreținere
Ușă glisantă în sala de colț

Ușă glisantă în sala de colț

Dressing într-o nișă cu un caz de creion de ușă

Dressing într-o nișă cu un caz de creion de ușă

Dulapuri cu uși glisante pentru îmbrăcare

Dulapuri cu uși glisante pentru îmbrăcare

Avantajele și dezavantajele ușilor glisante

Sistemele dulapurilor cu uși glisante au devenit destul de comune în interiorul clădirilor apartamente moderne. În cazul în care zona permite, o cameră întreagă este plasată sub vestiar, în care pantofi și haine, pălării, genți de mână, cravate și alte obiecte personale sunt plasate liber. Când nu există atât de multe locuri în apartament, utilizați dulapuri cu ușă glisantă, de asemenea închise cu uși glisante.

goodies

Ce este atât de atractiv pentru structurile glisante moderne pentru gospodine? Totul este simplu, au un număr de avantaje față de ușile standard:

 • Economisirea spațiului. Instalând ușa glisantă, nu trebuie să vă faceți griji dacă există un spațiu suficient pentru ao deschide. Supapele se vor deplasa în direcții diferite și nu vor depăși deschiderea;
 • Securitate. Cei care au copii mici înțeleg perfect acest lucru. Copilul nu va putea să-și prindă un deget între ușă și deschizător și să-l prindă. În plus, ușile glisante nu se sparg chiar și cu o pantă puternică;
 • Proces simplu de instalare. Având un set mic de unelte și posedând abilități simple, puteți instala în mod independent uși glisante în sală. Schimbarea deschiderii nevoii nu va apărea, deoarece puteți comanda o ușă glisantă exact la dimensiunea de care aveți nevoie. În cazul în care un element eșuează, puteți prelua cu ușurință o nouă parte;
 • Decorative. În plus față de funcția practică cu care ușile glisante fac față ura, ele îndeplinesc funcția estetică. O varietate de modele, o gamă largă de materiale și o paletă bogată de culori fac posibilă transformarea ușii într-o parte semnificativă a interiorului.
Ușă glisantă vă permite să economisiți spațiu suplimentar

Ușă glisantă vă permite să economisiți spațiu suplimentar

Ușă glisantă pentru dressing

Ușă glisantă pentru dressing

Compartiment de uși din sticlă

Compartiment de uși din sticlă

contra

Aveți uși glisante și o serie de deficiențe, știind despre existența acestora înainte de instalare, le puteți minimiza.

Astfel, proprietățile negative ale ușilor glisante includ:

 • ușor de permeabilitate a mirosurilor. Atunci când intenționați să creați un dressing, încercați să o puneți departe de bucătărie;
 • fragilitate. Cu utilizare frecventă, structura se poate slăbi. Nu deosebiți deosebit de puternic și ușile cu sticlă ieftină. Cu toate acestea, dacă este utilizat corect, sistemul va dura mult timp. În plus, există întotdeauna posibilitatea de a înlocui o parte nereușită;
 • zgomot. Când deschideți ușile, există o ușoară frecare. Dar poate vă puteți obișnui. În plus, ușa dressingului este utilizată doar de câteva ori pe zi.
Când este folosit corect, ușa glisantă va dura o perioadă lungă de timp

Când este folosit corect, ușa glisantă va dura o perioadă lungă de timp

Când deschideți ușa, auziți o ușoară rugină, care totuși nu strică plăcerea de ao folosi

Când deschideți ușa, auziți o ușoară rugină, care totuși nu strică plăcerea de ao folosi

Uși cu cupă cu un model

Uși cu cupă cu un model

Varietate de uși glisante

Ușile glisante pot fi clasificate în funcție de tipul de construcție și de materialele utilizate pentru decorarea acestora.

Tipuri de structuri

Sub numele de usa glisanta se ascunde un numar de modele, instalate diferit si functioneaza. Datorită acestui soi, fără probleme, puteți alege o ușă care să se potrivească în orice cameră de garderobă.

 • Ușa este un caz de creion. Esența acestui design este că frunzele ușii intră în perete. Aceasta este o opțiune ideală pentru apartamente mici.
 • Usi culisante glisante pentru dressing. Obloanele sunt situate pe role, datorită cărora ele se despart și se răsucesc unul împotriva celuilalt. Acesta este același principiu care se utilizează la închiderea dulapurilor compartimentului. Va fi adecvat atunci când doar o parte a camerei este alocată pentru garderobă.
 • Ușa e techno. Se mișcă în același mod ca și compartimentul pentru ușă, dar nu are șine inferioare. Ideal pentru interioare cu pardoseli netede și netede și lipsă de umplutură. De asemenea, bine atunci când sunt copii - copiii nu se vor lipi de munții inferiori.
 • Door-carte. Originea sa se datorează acestui tip de construcție la ecrane. Valvele se îndoaie și se îndepărtează. Acest design necesită un spațiu mai mic.
 • alunecare ușă-acordeon pentru dressing este o versiune imbunatatita a cartii de usi. Principala diferență dintre ele este numărul de frunze: acordeonul are mai multe, iar acestea sunt deja.
 • Roto-ușă. Poate cel mai futurist design. Se bazează pe un mecanism rotativ. Cu alte cuvinte, ușa se poate roti în jurul axei sale, deschizându-se în direcții diferite. Cu toate acestea, acest model nu necesită mai puțin spațiu decât ușa este obișnuită.
Folosind o ușă coupe într-un dressing mare

Folosind o ușă coupe într-un dressing mare

Un dulap mic, dar spațios

Un dulap mic, dar spațios

Uși glisante în camera dulapului

Uși glisante în camera dulapului

Materiale, decorațiuni și funcții suplimentare ale ușilor culisante

Pentru fabricarea ușilor glisante se utilizează materiale diferite. Poate fi lemn de valoare, sticlă sau oglindă, plastic, plăci aglomerate etc. Alegerea unui model, mulți proprietari sunt respinși nu numai de calitatea materialului, ci și de proprietățile sale decorative, care fac posibilă luminarea camerei și, uneori, chiar ascund și o serie de neajunsuri.

 • Usi din lemn. Pentru chic special, puteți folosi lemnul de specii costisitoare, dar astăzi, mai des, se utilizează PAL sau MDF. Acest material este mai ușor nu numai în greutate, dar și în procesare. Se îmbină perfect cu sticla, oglinda și plastic și permite o sumă rezonabilă pentru a obține un rezultat decent;
 • Modele de sticlă și oglinzi. Dacă ușile din lemn conferă soliditate și sunt utilizate, de regulă, în interioare clasice, funcția principală a ușilor glisante din sticlă și oglindă în dulap este o expansiune vizuală a spațiului. Ușile glisante folosesc sticlă durabilă. Desenul pe acestea se face folosind diverse tehnologii. Acestea pot fi sticla de sablare, filmul sau imprimarea UV, o fereastră de inundații. În unele cazuri se folosește chiar fuzionarea (sticla sinterizată). Curburile clasice nu sunt folosite datorită greutății și fragilității lor considerabile;
 • Usi din rattan si bambus. Dacă sunteți un fan al stilului ecologic, ușile de răchită ale vestiarului se vor potrivi perfect în interiorul casei dvs. Astfel de modele arata elegante, dar sunt incredibil de durabile.
Uși glisante din lemn

Uși glisante din lemn

Uși glisante cu o suprafață de oglindă

Uși glisante cu o suprafață de oglindă

Uși din lemn Techno

Uși din lemn Techno

Sfaturi pentru alegerea ușilor glisante

Înainte de a cumpăra o ușă pentru un dressing, trebuie să decideți mai multe puncte:

 1. Ce cameră sau o parte din camera pe care o veți lua depozitarea lucrurilor. Din acest factor va depinde de tipul de plasare a structurii. În cazul în care camera de dressing este o cameră întreagă, trebuie să utilizați o construcție liniară. Pentru modelele unghiului gardului sunt mai potrivite;
 2. Alegerea tipului de atașament și a naturii deschiderii structurii este justificată de suprafața camerei;
 3. Ultimul punct, dar nu cel mai puțin important este compatibilitatea stilistică. Evaluând interiorul camerei în care intenționați să instalați ușa, determinați schema de material și culoare.
Înainte de a cumpăra o ușă, alegeți un loc pentru lucrurile voastre

Înainte de a cumpăra o ușă, alegeți un loc pentru lucrurile voastre

Sala de colt cu usa din lemn

Sala de colt cu usa din lemn

Cameră confortabilă într-o nișă

Cameră confortabilă într-o nișă

Îngrijire și întreținere

Pentru a vă îngriji de ușile glisante, veți avea nevoie de un set mic de unelte, care sunt de obicei în fiecare casă:

 • Bureți, perii, cârpe;
 • Aspirator;
 • Ciocan și pană din lemn;
 • Șurubelniță sau cheie;
 • Grafit sau lubrifiant pentru mașini de aerosoli;
 • Piese de schimb.
Ușă glisantă din lemn și sticlă

Ușă glisantă din lemn și sticlă

Door-techno

Door-techno

Pentru a vă asigura că ușa durează mult timp, în timpul curățării, asigurați-vă că ați curățat rolele de murdărie și praf. Acest lucru se poate face cu un aspirator sau cu un burete, o perie subțire sau o cârpă umedă obișnuită.

Lubrifiați periodic rolele astfel încât sistemul să funcționeze fără probleme și în tăcere.

O pană și un ciocan vor fi utile atunci când trebuie să aliniați ghidajul. Dacă videoclipurile sunt defecte, trebuie înlocuite. Puteți cumpăra elementul de rezervă în același loc unde ați comandat ușile.

Usi din lemn de coupe vopsite în alb

Usi din lemn de coupe vopsite în alb

Dulap în dormitor

Dulap în dormitor

Dulap pe hol

Dulap pe hol

Îngrijirea adecvată va menține ușa glisantă în stare bună

Îngrijirea adecvată va menține ușa glisantă în stare bună

Usi glisante pentru dressing (43 fotografii): plusuri, minusuri, tipuri de constructii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 8 =