Ravna streha je priljubljena v sodobnih stavbah

Ravna streha je priljubljena v sodobnih stavbah

Počitniške hiše so prišle k nam iz Anglije, in to je bilo enonadstropne hiše, zgrajena za majhno družino. Precej pogosto je bil opremljen prostor na podstrešju mansard, kar je omogočilo povečanje življenjskega prostora. Skupna površina te hiše je bila 100 m² m. m. Moderne hiše bistveno razlikujejo od klasičnih. So stanovanjska stavba, ki jo je mogoče postaviti v mestu in zunaj nje. Velikost koče doseže 300 kvadratnih metrov. m, in obvezno zanj za udobje sporočenih sporočil. Stavba je pogosto opremljena in rafinirana hišnega ozemlja. Na kaj so še druge funkcionalne koče hiše - preberite še.

 • Materiali za stene
 • Streha                                                                                
 • Postavitev
 • Notranjost
Majhen bazen na dvorišču hiše

Majhen bazen na dvorišču hiše

Velika panoramska okna so dekoracija hiše

Velika panoramska okna - odlična ideja za deželo

Materiali za stene

Nasvet! Praviloma je pred izbiro pripravljene strukture ali začetkom dela na njegovem projektu vredno razmisliti o materialni komponenti in tudi o tem, katere so pomanjkljivosti in prednosti teh bivalnih prostorov odvisne. S pravilno uporabo in erekcijo vam bo koča dolgo služila.

Moderna dvonadstropna hiša

Moderna dvonadstropna hiša

Les

Ta material je klasična za to stavbo. Lesene hiše se razlikujejo glede na obdelavo drevesa in jih zaznamujejo določene značilnosti. Poglejmo jih v spodnji tabeli:

Raznolikost Pros Cons
Dnevniki in dnevniki Najcenejši od vseh možnih materialov, zlasti na gozdnih površinah. Uporaba stebričnih temeljev zagotavlja nizko toplotno prevodnost. Malo verjetno je, da je v notranjosti vlažen penetracij Požarna nevarnost. Najkrajše operativno obdobje. Spodnji del je treba zaščititi pred padavinami
Od lesa Enostavnejši in zato hitrejši gradbeni proces. Uporablja se manj surovin Drage. Manj estetsko
Iz zaobljenih hlodov Lepa fasada. Trajnost. Varnost Visoka cena. Zapleten in dolg postopek gradnje

Na opombo! Glavna prednost vseh lesene hiše - to je okoljska varnost.

Zasebna hiša iz lesa

Zasebna hiša iz lesa

Brick

Opečne hiše so nekoliko dragi, vendar so zelo trpežni. Seveda je to skladno z navodili za namestitev. V tem primeru bi morala biti temeljna vloga, saj lahko kršitev normativov gradi zgradbo.

Nasvet! Čim večja je zgradba, širše in globlje mora temeljiti, ojačitev pa je treba uporabiti pri nalivanju.

Za zidarstvo Uporabljajo se različne metode in različne vrste opek, kar daje hiši večjo privlačnost.

Luksuzna opečna hiša, okrašena z dekorativnim kamnom

Luksuzna opečna hiša, okrašena z dekorativnim kamnom

Predvsem se uporablja cementna gnojnica, ki vključuje:

 • cement blagovne znamke 200-300;
 • pesek;
 • voda.

Pomembno! Kljub vsem prednostim imajo opečne zgradbe eno veliko pomanjkljivost - pozimi so zelo hladne. Zato je za namestitev ohišja potrebno uporabiti dodatno izolacijo. Namenjen je notranji ali zunanji dekoraciji.

Nenavadna hiša na pobočju

Nenavadna hiša na pobočju

Pena Beton

Bolj sodoben material za stanovanjske objekte je pene beton. Zagotavlja veliko prednosti, glavna pa je zagotavljanje zanesljive toplotne izolacije, medtem ko je ognjevarna. In, seveda, ne pozabite na finančno stran - to je veliko nižje od tistega iz opeke. Toda v ozadju vseh prednosti ima eno veliko pomanjkljivost: bloki pene So kratkotrajni, sčasoma izgubijo moč in druge lastnosti.

Hiše iz pene blokov so zgrajene dokaj hitro

Hiše iz pene blokov so zgrajene dokaj hitro

Strehe

Eden od glavnih elementov pri razvoju predmetov. Strehe se razlikujejo po svoji geometriji:

 • One-run - Ploščata površina, podprta s stenami, ki so postavljene z različnimi višinami. To je najcenejša možnost, vendar je nemogoče opremiti podstrešje pod njim.
 • Gable - to je najpogostejša možnost. Sestavljen je iz dveh ravnin, ki ležijo na pedimentu v obliki enakopravnega trikotnika. Ima estetsko zasnovo in nudi pomembno področje na podstrešju.
Gable streha

Gable streha

 • Hip - je sestavljen iz štirih ravnin glede na število sten. Primerno je v krajih, kjer se močan veter pogosto dvigne, podstrešje pa je manjše kot pri gobi.
 • Šotor - je namenjen kvadratnim zgradbam. Ker je sestavljen iz štirih enakih ravnin - strani enakopravnega trikotnika, ki se na eni točki konvergirajo v vertikih. Zelo je odporen na vremenske spremembe in padavine.
 • Multi-clasp - namenjen za pokrivanje stavb, je podoben razbljenemu mnogokotniku. Ima zelo zapleteno obliko, hkrati pa je takšna streha zelo privlačna.
Majhna prijetna koča s panoramskimi okni

Majhna prijetna koča s panoramskimi okni

 • Broken - je namenjen mansard objektov. Sestavljen je iz dveh rolerjev, ki sta ploskvi z velikim kotom zloma in jih podpirajo pedimenti. Zagotavlja največjo uporabno površino podstrešja.
 • Dome in konično strehe se uporabljajo zelo redko. Ustvarjeni so za bolj estetski videz in nameščeni na objektih z obročastim postavljanjem sten, se razlikujejo po kompleksnosti strukture, kompleksnosti polaganja itd .;
 • Kombinirano - sestavljen iz več strešne konstrukcije.
Vrste streh: 1 - eno vožnjo; 2 - dvostranski; 3 - kolk; 4 - pol-visoka

Vrste streh: 1 - enostopenjski; 2 - gable; 3 - kolk; 4 - pol-royal

Nasvet! Izberite streho, odvisno od oblike in območja vašega objekta, pa tudi podnebja.

Poleg obrazca morate razumeti material, ki bo pokrit s streho. Do danes proizvajalci ponujajo široko paleto. Materiali se razlikujejo po svoji sestavi, lastnostih in cenah, jih lahko razdelimo na dve vrsti - list in kos.

Vrste streh: 5 - polilina; 6 - kupola; 7 - konično; 8 - hipped

Vrste streh: 5 - zlomljena črta; 6 - domed; 7 - konični; 8. mesto - hipped

List

Listni materiali so materiali, ki jih proizvajajo zunanje plošče. Praviloma so nizke cene. Zaradi lažje namestitve jih je lažje postaviti. Oglejmo si njihove značilnosti v spodnji tabeli.

Material Sestava Izraz Oblikovanje Prednosti Cons
Kovinska ploščica Izdelan je iz pocinkanega jekla z dvostranskim polimernim premazom 15 let Zunanja posnema skodle, ima široko paleto barv Razpoložljivost Nizka stopnja izolacije hrupa
Azbestni cementni skrilavec Izdelano iz cementa z dodatkom 20-30 let Ravni ali valovita. Siva ali obarvana Razpoložljivost, požarna varnost Friability, toksičnost, visoka masa
Ondulin Izdelana iz celuloznih vlaken z bitumensko impregnacijo do 20 let Valovite plošče Lahka teža, dostopnost Ni posebej privlačno
Profilirana folija Pocinkano ali lakirano jeklo 15 let Valovita Dostopnost, enostavnost Brez hrupa izolacije
Pokrivne strehe Barvana kovina do 50 let Ploščati listi Trajnost, vzdržljivost Nizka hrupna izolacija, toplotna prevodnost, visoki stroški
Moderna hiša na posameznem projektu z bazenom

Moderna hiša na posameznem projektu z bazenom

Pozor, prosim! Azbestno-cementni skrilavec, ki je bil omenjen zgoraj, je okolju varen. Zato od njega kljub vsem ugodnostim vse več zavračajo v evropskih državah.

Treba je opozoriti, da imajo vsi navedeni tipi eno pomanjkljivost - niso primerni za oblikovanje kompleksnih strešnih konstrukcij.

Samski

Prevleke, ki so sestavljene iz majhnih elementov za polaganje strehe, so kos. Praviloma so privlačni, izdelani za soočanje s kompleksnimi strukturami, zagotavljajo minimalno količino odpadkov. So različne vrste skodle, katere vrste se razlikujejo po sestavi, času storitve in cenah:

 • Keramika - privlačen, vzdržljiv, odporen proti zunanjim dejavnikom, lahko služi do 150 let, ima precej visoko ceno, medtem ko ima veliko težo, zato obstajajo težave pri namestitvi.
Hiša z zložljivo streho

Hiša z zložljivo streho

 • Cementno peščeno - bolj dostopna in manj vzdržljiva, služi do 100 let, ima enake pluse in minuse kot prejšnja različica.
 • Shale - zelo dragi, vendar trpežni. Življenjska doba je do 200 let, okolju prijazna, privlačna, močna, odporna proti različnim udarcem, vendar ima veliko težo, zato obstajajo težave pri namestitvi.
 • Bitumenski - mehka, fleksibilna elastika, življenjska doba je približno 50 let, lahka teža, dostopna in enostavna za namestitev, odporna na zunanje vplive.

 

Nasvet! Za polaganje stenskih streh so ploščice za bitumen najbolj primerne za njihove elastične lastnosti. Toda ne pozabite, da bo trajalo približno 50 let.

Izbira tipa strešne kritine za streho je odvisna od vrste svoje oblike in vaših osebnih želja, kot tudi ocenjene življenjske dobe.

Postavitev

Za udobno stanovanje bi morali posvetiti dovolj pozornosti načrtovanju. Najprej se morate odločiti, koliko tal bo. Praviloma so izdelani eno zgodbo ali več nadstropij s podstrešjem.

Prvo nadstropje najpogosteje predstavljajo dnevni prostor, drugi pa ponoči. Zato je priporočljivo urediti naslednje prostore spodaj:

 1. dnevna soba;
 2. kantina;
 3. kuhinja;
 4. kopalnica za goste;
 5. knjižnica;
 6. telovadnica;
Postavitev velike dvonadstropne hiše

Postavitev velike dvonadstropne hiše

Drugo nadstropje je opremljeno za rekreacijo in osamitev. Obstajajo spalnice za lastnike in goste. Obstaja lahko tudi zasebna pisarna in drugi prostori. Upoštevajte, da mora biti v skladu s pravili vsaka soba spaljena kopalnico in kopalnico. Zato se nahajajo tudi v drugem nadstropju.

Nasvet! Število in funkcionalnost sob izberite glede na vaše želje. Običajno je to odvisno od sestave družine in vašega socialnega statusa. Odločite se o tem, katere funkcije bo vaša koča opravljala, ali boste tam gostili goste, organizirali družabne ali poslovne večerje.

Notranjost

Pomembna vloga v sodobnih stanovanjih igra notranja ureditev. Dobro je, če izbrani stil ustreza vašemu notranjemu svetu. Vi in vaša družina se morajo počutiti udobno v svojem domu. Gostje lahko glede na vrsto notranje opreme sprejmejo posebne zaključke zase.

Pomembno! Odvisno od izbranega stila notranjo opremo prostora, pohištva in dodatkov. Če uporabljate različne sloge za sobe, morate ustvariti nemoten prehod. 

Prav tako je pomembno skrbeti pogled na fasado in izboljšanje ozemlja. In tudi za določitev razpoložljivosti dodatnih naprav v dvorišče. Nujno je, da so vse stavbe v medsebojni harmoniji in da imajo primerne prehode od enega do drugega. V primeru, da tega ne morete storiti sami, ne skrbite, v tem primeru lahko brez težav pomagate različnim strokovnjakom, ki sodelujejo pri oblikovanju koč in krajinskih oblikovalcev.

Moderne hiše: izbira optimalnih materialov za dekoracijo in fino oblikovanje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 50 = 59