Duplex v sodobnem slogu

Duplex v sodobnem slogu

Duplex je preveden iz angleščine kot "dvojni". To je posledica dejstva, da je vrsta gradnje prišla k nam iz Anglije XIX. Stoletja. V viktorijanski dobi so bile takšne zgradbe ustvarjene za povečanje življenjskega prostora, ki naj bi ga naselili dve družini - otroci in starši, bratje ali sestre s svojimi člani gospodinjstva. Gre za opredelitev "dvojnega", ki razkriva celotno bistvo konstrukcije. Duplex je stanovanjski kompleks, ki je sestavljen iz stavbe, razdeljene na dva dela z ločenimi vhodi. Kot pravilo, on postavljen v dveh nadstropjih in ima svoje značilnosti oblikovanja.

Ta vrsta premoženja se je nedavno pojavila na trgu, vendar zaradi njenih značilnosti hitro postaja priljubljena. Kaj ga razlikuje od drugih predmetov, bomo podrobneje preučili.

Vsebina:

Fasadni dupleks s strešno streho

Fasadni dupleks s strešno streho

Prednosti pred mestnim stanovanjem

Preprosto ravno, naj bo celo v središču ogromnega mesta v mnogih pogledih manj kot duplex. Na splošno imajo naslednje prednosti:

 1. nižji stroški stanovanj;
 2. postavitev funkcije;
 3. možnost razširitve možnosti popravila in dodelave;
 4. visoka raven hrupa;
 5. prostor za shranjevanje lastnega prevoza;
 6. možnost enotnosti z naravo.
Zanimiva različica z oblogo iz lesa

Zanimiva različica z oblogo iz lesa

Ob istem času se nahajajo koče v bližini infrastrukture, ki vključuje medicinske, šolske in predšolske vzgojne ustanove ter nakupovalne in zabaviščne komplekse. Na ozemlju kompleksa so lahko posebej postavljeni.

Na opombo! Prav tako je pomembno, da so ozemlje, na katerem se nahajajo duplexi, zaščitene s strani specializiranih podjetij, kar zmanjšuje tveganje, da bi prišli do bivališča roparjev.

Za ljubitelje strogih razpoloženj

Za ljubitelje strogega sloga

Razlike od mestne hiše

Danes je duplex neke vrste kočo stavb. Zato se pogosto zamenjuje z drugimi vrstami nepremičnin, kot je mestna hiša. Nedvomno imajo nekaj skupnega, vendar ima vsaka svojo lastno značilnost.

Dejstvo! Samo ime "Townhouse" govori o svojih značilnostih. Od angleščine, od kod prihaja ta vrsta stavb, je mesto prevedeno kot "majhno mesto", hiša pa je hiša. To pomeni, da je mestna hiša hišo.

Na podlagi tega lahko podrobneje preučimo glavne razlike med dvema priljubljenima stavbama.

Luksuzna izvedba v beli barvi

Luksuzna izvedba v beli barvi

Značilnosti Townhouse Duplex
Število lastnikov Do 5-6 oseb 2 osebe
Sosednja dežela 1,5 stotine delov od 3 hektara
Zvočna izolacija Potrebno v celotnem apartmaju Potreben le za eno sosednjo steno
Stroški priprave komunikacij Razdeljen med vsemi lastniki Razdeljen med vsemi lastniki
Plačilo komunalnih storitev Posameznik po ločenih števcih Posameznik po ločenih števcih

Na splošno sta obe stavbi odlični kot cenovno dostopni in udobni primestno stanovanje.

Arhitekturne značilnosti

Običajno je duplex dvonadstropna stavba s podstrešnim prostorom. V redkih primerih mu postavite tri nadstropja. Z estetskim namenom večina arhitektov raje opazuje simetrijo. Vsi vhode, okenske odprtine, balkoni in drugi elementi se nahajajo v obeh odsekih enako. Čeprav je v tem primeru mogoče uporabiti tudi asimetrijo.

Na opombo! Glede na lokacijo se stavba nahaja čim bližje ulici. Na isti strani naredite osrednji vhod. V tem primeru mora stavba imeti dostop do garaže, ki je del stavbe, pa tudi dostop do sosednje lokacije.

Hiša je zgrajena v klasičnem slogu

Hiša v klasičnem slogu

Dejstvo! Praviloma sta oba odseka združena pod eno strešna kritina. Njegova oblika je odvisna od površine stavbe. Najbolj primerna, seveda, gable strehe. V nekaterih primerih ima vsaka polovica dupleksa ločeno streho in stavba ima pokvarjeno streho.

Taka barva bo vedno pritegnila pozornost

Taka barva bo vedno pritegnila pozornost

Postavitev

Glede na to, da so nas hiše prišle iz Evrope, imajo svoje lastne značilnosti načrtovanja. V prvem nadstropju so objekti dnevnega pasu:

 1. Kuhinja.
 2. Dnevna soba.
 3. Jedilnica.

Tudi v prvem nadstropju se lahko nahajajo športni kotiček, študija, knjižnica. Za udobje bi morala biti kopalnica. V drugem nadstropju zasedajo objekti nočnega območja - spalnice za lastnike in goste. Vsak od njih se mora pridružiti kopalnica.

Postavitev dvonadstropne stavbe

Postavitev dvonadstropne stavbe

Treba je določiti možnost ureditve dnevne sobe na evropski način. To je praviloma prva soba, v kateri pridejo obiskovalci hiše. To je največje območje in hkrati služi kot hodnik, saj zagotavlja gibanje med večino sob na tleh. Lahko se nahaja tukaj stopnice v drugo nadstropje in izstopite v terasa, če obstaja.

Pomembno, tako da je bila dnevna soba opremljena z velikimi okni. To zagotavlja zadostno izpostavljenost naravnemu svetlobi, kar prispeva k ustvarjanju udobja in udobja.

Seveda je vsak projekt individualen in postavitev je lahko drugačna. Še posebej, če je hiša zgrajena po naročilu. Na primer, pri gradnji stavbe je mogoče urediti klet. Izvaja vlogo klet za shranjevanje zalog, vino ali prijeten kraj za sprostitev z biljardom ali drugimi napravami. Uporabite lahko tudi podstrešni prostor, če vam to omogoča, da postane območje.

Faze in značilnosti erekcije

Danes gradnjo duplexov opravljajo izključno strokovna gradbena podjetja. Toda vprašanje njihove gradnje je pomembno tudi za navadne ljudi. Tako kot katera koli stavba je taka hiša sestavljena iz več elementov:

 • temelj;
 • škatle;
 • strešna kritina.
Shema za prelivanje globljega temeljev

Shema za prelivanje globljega temeljev

Temelj je treba okrepiti. Njena globina lahko doseže dva metra, odvisno od vrste tal, na kateri se nahaja objekt. Za to uporabite kuhano iz ojačitvene strukture, napolnjene z betonom. Lahko se uporabijo tudi pripravljeni monolit, ki jih je treba napolniti s koncentrirano betonsko raztopino.

Pomembno postaviti kakovostno bazo, ki mora biti dovolj visoka in močna. Njegova višina lahko doseže 50-60 centimetrov.

Izgradnja temeljne temelje

Izgradnja temeljne temelje

Vse to naredimo, da bi ustvarili kvalitativno podlago za škatlo, sestavljeno iz dveh nadstropij. Od tega je lahko opeke ali blok, se lahko uporabi drevo, danes pa je vse bolj priljubljeno uporaba blokov pene ali plinskih blokov. Imajo visoko raven toplotne izolacije, kar je dodatna prednost za enostavno uporabo in hitrost erekcije. Material je vezan skupaj s cementno malto, vendar s posebnim lepilom. Vendar ima eno pomanjkljivost - visoke stroške.

Naslednja faza dela z bazo

Naslednja faza dela z bazo

Potem je postavljena streha. Že zgoraj smo povedali, da ima lahko raznoliko obliko. Uporablja materiale, kot so:

 1. Skrilavec.
 2. Kovinska ploščica.
 3. Keramične ploščice.
 4. Listi valovitega kartona.
 5. Bitumenske skodle.
Gradnja strehe v opečnem dupleksu

Gradnja strehe v opečnem dupleksu

 • Treba je omeniti, da je bila v Evropi prva točka črtana s tega seznama že dolgo, saj se šteje za okolju varno. Vsi naslednji materiali se med seboj razlikujejo v osnovnih značilnostih, oblikovanju in ceni. To bistveno vpliva na stroške končanega predmeta.

Po zaključku erekcije, namestitev vrat in okna. Lahko so iz lesa. Toda danes so bolj priljubljeni kovinsko-plastični okviri z večplastnimi dvojnimi stekli.

Vgradnja vrat in oken

Vgradnja vrat in oken

V hladnih predelih države je priporočljivo uporabljati dodatne grelnike. V svoji kvaliteti se lahko uporabijo mineralna volna, polistiren, ekspandirana glina in mnogi drugi. najpogosteje so nameščeni od zunaj. Hkrati se lahko izvede tudi notranja plašč, še posebej, če je prostor podstrešja urejen.

Shema za ogrevanje na steno

Shema za ogrevanje na steno

Bodite pozorni! Če želite skriti grelnike in ustvariti estetski videz, se od zunaj izvede dodatna stenska obdelava. Če želite to narediti, uporabite omet iz cementne malte, ki nato preide na sliko. Če dodate žlico, lahko ustvarite dekoracijo, ki se imenuje ljudski "plašč".

Grelnik je nameščen

Montaža izolacije

Po zaključku gradnje lahko nadaljujete notranja dekoracija stavbe. Ta proces je odvisen od želja lastnikov stanovanj, saj trg ponuja široko paleto gradbenih materialov za zaključevanje sten, tal, stropov v različnih prostorih.

Torej, povzemimo: duplex je nekakšna primestna nepremičnina, ki je hiša razdeljena na dva ločena odseka, ki tvorita posamezne stanovanjske apartmaje. To je dostopna možnost za ljudi, ki ne želijo živeti v zasedenem mestu.

Kaj je duplex? Razlike od mestne hiše, možnosti projekta in gradnje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 − = 4