Zavese na ušesih bodo dihale "svežino" v notranjost

Zavese na ušesih, katerih fotografije so široko zastopane na internetu in sodobnih modnih revijah, postajajo vse bolj priljubljene in prisiljene iz notranjosti konvencionalne draperije s pritrdilnimi elementi v obliki kavljev in vlačilcev. To zahtevo pojasnjuje ne le estetska privlačnost zaves, temveč tudi njihova praktičnost.

 • Zavese na očesih: dostojanstvo 
 • Vsebuje zavese z očesci
 • Korenike za platna na ušescih
 • Vrste prstanov za zavese
 • Priljubljenost zaves na očescih
 • Zavese na očesih z lastnimi rokami. Master razred korak za korakom
Odlično in enostavno - zavese na očesu

Odlično in enostavno - zavese na očesu

Svetle enobarvne zavese na ušesih

Svetle enobarvne zavese na ušesih

Bežne zavese poudarjajo izvrstne risbe na ozadju

Bežaste zavese z mrežo poudarjajo izvrstne risbe na ozadju

Zavese na očesih: dostojanstvo

Tiho in enostavno drsenje naprej izogibanje površin, gladke linije gub, skrben odnos do tkanine zavese, vse te prednosti so zavese na ušesih, katerih fotografije so navedene spodaj. Poleg praktičnosti imajo zavese na očesu estetske prednosti, izgledajo veliko bolj privlačne od istih izdelkov, vendar z običajnimi vezmi (obročki, oblačila za oblačila).

Še posebej dobri zložki na zavesah so vidni v nasičenih odtenkih, na primer, globoko modra

Še posebej dobri zložki na zavesah so vidni v nasičenih odtenkih, na primer, globoko modra

Eyelets so dodatni elementi, ki dajejo zavese stil in eleganten. Lepe zavese na očesu lahko kupite v pripravljeni obliki, vendar če jih sami šijete, boste dobili znatne prihranke. Vendar, s svojimi rokami zašiti zavese na očesu veliko težje kot konvencionalne zavese. Toda rezultat bo plačal za težavno delo in skrbnost. Kaj je to - zavese na ušesih, katere novosti so predstavljene kasneje v tem gradivu?

Samosvesne zavese lahko za zanimiv učinek združujejo več barv tkanin. Kaj pa turkizni valovi?

Samosvesne zavese lahko za zanimiv učinek združujejo več barv tkanin. Kaj pa turkizni valovi?

Na zavesah, o katerih se bo razpravljalo, ni nobenih tako dolgih vseh zank za pritrditev na kljuke za streho. Namesto tega so veliki kovinski ali plastični obroči, ki ustrezajo premeru cev z vogalom ali bagueto, ki se prehaja skozi te luknje.

Vsebuje zavese z očesci

Načelo pritrditve na ušesce so ga pomorščaki izmislili za udobje, oblikovalci pa so to idejo in ustvarili edinstven dizajn, ki se zdaj pogosto uporablja v oblikovanje notranjosti.

Zavese na ušescih za dvorane videti preprosto in hkrati zelo plemenito. Tkanina teče z elegantnimi zračnimi gubami in poudarja izgled osebe, ki vstopa v prostor ob oknu. Ker se rožica prehaja skozi obroče, se življenjska doba zaves precej podaljša. To je posledica dejstva, da so fragmenti tkanine, opremljeni z očesci, impregnirani s sestavki lepila, sami zavese pa se ne dotikajo bagete.

Zavese na nastavek ni treba tu in tam širiti, gube valove vedno popolni in ne zahtevajo vodenje marafeta. Ti izdelki se odlično prilegajo oblikovanju in slogu. Za notranjost igrajo ključno vlogo ne sami očesca, zadevo, ki je bil izbran za šivanje zaves. Vsaka tkanina je primerna za eyelets, zato vas mora voditi po slogu prostora in njegovem namenu.

Na primer, zavese v spalnici (glej sliko spodaj), je treba iztisniti iz gostega, neprepustnega materiala. Za otroško sobo bodo primerne za vžigalne in zračne zavese s svetlimi barvami risanskih motivov.

Običajno so zavese na očesih sestavljene iz dveh platen, če pa je okno majhno, lahko obesite samo eno široko krpo. Dodatna dekoracija takšne zavese se dvigne s ščetkami.

Nasvet: sodobni oblikovalci priporočajo dnevne sobe in jedilnice Uporabite kombinacijo, v kateri so v eni zavesi dve ali tri vrste tkanin, različne barve in teksture. Če si želite predstaviti takšne izdelke, si oglejte spodnji videoposnetek.

Gosto zavese na ušescih v spalnici so izdelane v barvah ozadja in dekor

Gosto zavese na ušescih v spalnici so izdelane v barvah ozadja in dekor

Korenike za platna na ušescih

Samo za zavese na očesu korenike vnesite "cev", vendar to ne pomeni, da so vsi tipični in monotoni. Proizvajalci so poskrbeli za izbor teh izdelkov je bil bogat. Tubular cornices se med seboj razlikujejo z nasveti, ki so lahko:

 • ponarejena;
 • guma;
 • z geometrijskimi konturji;
 • odprto;
 • v obliki cvetja.
Zavese na ušescih na robu, s kroglastim vrhom

Zavese na ušescih na robu, s kroglastim vrhom

To so dekorativne podrobnosti, ki naredijo vsako vino edinstveno. Poleg tega so plašči za zavese z očesci lahko enokomponentne ali dvocevne. Dvojni vogal je zasnovan za kombinacije zaves in tila. Slep je sam pritrjen na široko cev in til na cev manjšega premera.

Zavese na cevasto palico se lahko uporabljajo ne le za okrasitev okna, ampak tudi za območje prostorov. Včasih v velikih prostorih postavite običajno steno ali zaslon, katerega vlogo opravi gosta tkanina z očesci. Danes je precej priljubljen dizajn.

Zavese na ušescih v enosobnem apartmaju delijo območje spanja in počitka

Zavese na ušescih v enosobnem apartmaju delijo območje spanja in počitka

Če želite ustvariti edinstveno obliko, lahko tulle s pritrditvijo ligature združimo s roll ali roman žaluzije. V tem primeru je zasnova izvedena z zrakom, stopnja osvetlitve v prostoru pa bo nadzorovala rolo. Takšne kombinacije sodijo v kategorijo lepotne-funkcionalnosti-praktičnosti.

Kombinacija zaves na ušesih in rimskih zavesah

Kombinacija zaves na ušesih in rimskih zavesah

Šivanje zaves na zavesu ne bo trajalo več kot dve minuti, medtem ko so gube vedno enake velikosti in se nahajajo simetrično. Na ušescih obstajajo tri vrste visečih zaves:

 1. najpogosteje uporabljajo metodo "skozi ring";
 2. manj pogosto so dodatni dekorativni elementi (kavlji, vrvice) pritrjeni na vogalno cev in na njih pritrjeni očesci;
 3. precej nenavadna možnost - pritrditev brez vogalov, kljuke za očesce so nameščene neposredno v steno, vendar takšne zavese ne morejo premakniti.

Slednja metoda se ponavadi uporablja za določanje prostora prostora.

Pritrdilne ušesce skozi obroč

Pritrdilne ušesce skozi obroč

Vrste prstanov za zavese

Na rožah je že bilo, je čas, da se ukvarjajo s samimi očesci, ki imajo tudi nekaj razlik. Očesniki so razvrščeni glede na:

 • material;
 • vrednosti;
 • obrazce;
 • okrasne obloge.

Material za izdelavo očescev je lahko plastika, les ali kovina. Razpon njihovih velikosti ni prevelik, ponavadi premer je 5-6 cm. Kar se tiče oblike, je let za domišljijo. Glede na konfiguracijo očesca so:

 • okrogla;
 • kvadrat;
 • trikotni;
 • poligonalna;
 • v obliki cvetja, srca ali ribe.
Oblike očescev se lahko razlikujejo od tradicionalnih prstov do elegantnih žab

Oblike očescev so lahko drugačne: od tradicionalnih prstov do elegantnih žab

V smislu dekorativnega konca imajo ušesa brez meja:

 • mat ali sijajni premaz;
 • pozlačevanje;
  obroči s prevleko, ki se posnema koža;
 • z rhinestones in kroglicami;
 • s Swarovski kamni.
Klasične očesce imajo obliko obročev, ki jih je mogoče izbrati pri barvanju zaves

Klasične očesce imajo obliko obročev, ki jih je mogoče izbrati pri barvanju zaves

Nasvet: za monofonične zavese so okrasne okrasne okrasne okraske, za pestre tkanine pa je bolje izbrati preprostejše in skromnejše obroče. V slogovni smeri naj bo harmonija, ne pa prekritost.

Prefinjenost in preprostost: združite zavese s tiskanjem s klasičnimi očesci

Prefinjenost in preprostost: združite zavese s tiskanjem s klasičnimi očesci

Kaj je na ušesih dobilo široke sprejemne zavese?

Priljubljenost teh izdelkov v sodobnih gospodinjah je razložena z mnogimi dejavniki. Eyelets na tkanini sami so skoraj nevidni za oči, vendar lepoto grebenov ni opazil niti modni trendi.

Takšne konstrukcije je zelo enostavno upravljati, ker se obročki prosto drsijo preko palice za oskrbo. Eno preprosto gibanje, brez hrupa in snovi hkrati se ne bori.

Zavese z lepimi valovi se odlično prilegajo v katero koli notranjost - ne samo v moderno, ampak tudi v retro. Vendar pa za okolje slog države ali provence ne ustvarite zelo globokih gub. Poleg tega, za rustikalni slog Tipični so kratki platni.

Eyelets so nevidni za oči in popolnoma prilegajo zavese v kateri koli notranjosti

Eyelets so nevidni za oči in popolnoma prilegajo zavese v kateri koli notranjosti

Zavese na očescih: fotografija z lastnimi rokami. Master razred korak za korakom

Ustvarite harmonijo in udobje v vašem domu brez posebnih finančnih stroškov. To bo zahtevalo željo, najmanjše znanje o tehnikah šivanja in šivalni stroj.

Najprej morate opraviti meritve iz okna, za katere bodo zavese sešile. Potem lahko greste v tkivo in dobite pravi material. Ker so zavese na očesu natančno ocenjene za velike gube, je treba tkanino kupiti s hitrostjo 3 širine oken. Če kupite manj krpe, zavese ne bodo imele privlačnosti, ki se od njih pričakuje.

Zavese na očescih lahko obesite ne samo nad okni, temveč tudi pri zapuščanju balkona ali terase

Zavese na očescih lahko obesite ne samo nad okni, temveč tudi pri zapuščanju balkona ali terase

Široko okno ali okrasna stena, več materiala je potrebno. Vendar, predaleč, da gredo predaleč. Če vzamete 4 velikosti, bodo zavese videti okorne in težke.

Dolžina zaves je strogo individualna in je odvisna od namena prostora. Zavese v kuhinji na ušesih ne smejo segati do tal. Optimalna dolžina do okenske police ali celo do sredine okna.

Enako velja za otroška soba. Za otroke je značilna mobilnost, zato se otrok v procesu aktivne igre preprosto zmede v dolgih zavesah in odtrga vogal. V Ljubljani dnevna soba in spalnica bolje je visiti dolge zastore, ki skoraj ne dosežejo tal.

Nasvet: če prevladuje notranjost naravni slog, Za zavese je bolje izbrati naravne tkanine, obroči pa morajo biti veliki in leseni. Ta dekoracija bo prostoru zagotovila posebno udobje in toplino. Takšna kombinacija je sprejemljiva v vsaki sobi.

Zavese na ušesnih očeh - zanimiva rešitev za otroško sobo

Zavese na ušesnih očeh - zanimiva rešitev za otroško sobo

Robna obdelava tkanin - dodatek za robove

Velikost tkanine bi morala upoštevati dodatek za obdelavo robov, saj bo najverjetneje zadevo treba namestiti in namestiti. Zato je treba na prvotne dimenzije dodati 3-4 cm z vsake strani.

Tudi na višino prihodnjih zaves, morate dodati nekaj centimetrov, saj bo na vrhu tkanina. Eyelets ne boste mogli popraviti v enoslojnem materialu. Če štejemo količino tkiva za zgornji del, moramo upoštevati gostoto snovi, saj bogatejšo in gosto tkanino, bolj je treba stalež. Izkušeni obrtniki priporočajo, da šopke začnejo na obodu 12-13 sm.

Vendar, če imajo sami očesci velik premer, mora biti širina gube večja, zato je treba predvideti tudi velikost. Če za debelo vogalno cev kupite očesce majhnega premera, ne bo gladkega in enostavnega drsenja. Premer obročev mora preseči premer palice za 1,5 cm in ne manj. V nasprotnem primeru, poleg neprijetnosti odpiranja in zapiranja zaves, pričakujte hitro odrgnjenje vogala in obročev samih.

Nasvet: število očescev mora biti enakomerno, v nasprotnem primeru bo krpo neenakomerno porazdeljeno po vogali.

Svetle roza zavesice na ušesih v dnevni sobi

Svetle roza zavesice na ušesih v dnevni sobi

Orodja za delo

Za šivalne zavese bo mojster potreboval standarden komplet orodij in materiala:

 1. razrezane tkanine;
 2. očesci;
 3. trakovi ljubimca;
 4. svinčnik ali kreda;
 5. krojaške škarje;
 6. železo;
 7. šivalni stroj.

Zdaj je čas za določitev razdalje med obroči. Izračuna se iz razlogov za globino grebenov, ki jih želi poveljnik prejeti. Če so mehki valovi načrtovani, je treba očesce pritrditi na razdalji 15 cm drug od drugega. Na stopnji 22 cm dobimo globoke in reliefne valove.

Globoki reliefni valovi na zavesah na ušesih se popolnoma prilegajo notranjosti klasične dnevne sobe

Globoki reliefni valovi na zavesah na ušesih se popolnoma prilegajo notranjosti klasične dnevne sobe

Vendar pa je treba razmisliti o verjetnosti tlaka težkega tkiva, če je stopnja med obroči prevelika. Optimalna razdalja 18 cm.

Nasvet: če sta na bagueto pritrjena dva enaka zavesa, morajo biti valovi zloženih strani na njih medsebojno zrcali, v nasprotnem primeru bo konstrukcija asimetrična, kar bo močno vplivalo na celotni vtis.

Zavese na ušesih pri zasnovi sivih odtenkov spalnice

Zavese na ušesih v zasnovi spalnice v sivih odtenkih

Postavitev tkanine

Ko so stranice obdelane in zgornji rob je zatesnjen z očesnim trakom, lahko začnete označevati tkanino za očesce. To je zelo odgovorna naloga, zato je pravilo zelo pomembno: "Izmeri sedemkrat, enkrat cut". Ko so luknje pod obroči že udarjene ali rezane, napake ni mogoče odpraviti.

Bežaste zavese se dobro prilegajo v notranjost "sončnih" sob in izgledajo zelo poleti

Oznaka na zgornji vrstici se izvede s pomočjo krede ali svinčnika. Ko je mojster prepričan, da je vse pravilno izračunala, lahko vzamete škarje. Nekatere tkanine so zelo spolzke, zato morate zagotoviti načine, kako jih popraviti, tako da ne po nesreči ne naredite reza ne glede na oznake.

Ko so luknje v tkanini izdelane, morajo vstaviti očesce in zaskočiti. Če hiša nima vsega potrebnega orodja, šivanje zaves je dovoljeno samo enkrat, ni priporočljivo kupiti orodnih orodij. Je veliko cenejše in manj težavno kupiti že pripravljene zavese z očesci ali jih naročite v šivalni delavnici.

Kombinacija barv zaves na očesu: modra, s tiskarsko in belo

Kombinacija barv zaves na očesu: modra, s tiskarsko in belo

Šivanje zaves - vaja samo po sebi je preprosta in zanimiva. Z določenimi veščinami lahko ne samo svoje stanovanje opremite z zavesami, ampak tudi pomagate pri ustvarjanju lepa in moderna notranjost sorodniki, prijatelji. V tem primeru se izkušenim šivankam priporoča, da kupijo poseben udarec za tkanino, katere uporaba popolnoma zagotavlja luknje za obroče.

Zavese na očesih: tipi, prednosti in pregled najbolj elegantnih in trendovskih izvedb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 76 = 77