Grelniki s kovinskimi brisačami so funkcionalna klasika za vintage notranjost ali stil loft

Grelniki s kovinskimi brisačami so funkcionalna klasika za vintage notranjost ali stil loft

Moderna kopalnica je povezana ne le s samim kopalnico, tuš kabina in umivalnik, pa tudi majhne podrobnosti notranjost, na katerega ogledalo, omarice, police, toplejše toplejše in druge pomembne in uporabne stvari. Govorili bomo o grelnikih za brisače, ki danes niso samo izgubili pomembnosti, temveč so postali še bolj priljubljeni.

Vsebina:

 • Funkcije naprave
 • Vrste ogrevanih tirnic
 • Uporabljeni materiali
 • Raznolikost obrazcev
 • Na kratko o namestitvi
Luksuzen zaključek za zlato - za pravi estet

Luksuzen zaključek za zlato - za pravi estet

Strinjam se, star sušilnik v novem ne izgleda dobro klasično ali visokotehnološki kopalnico in zato morate izbrati pravo stojalo za brisače, razmišljati in vrednotiti zasluge in pomanjkljivosti različnih modelov.


Nasvet strokovnjaka: Uporabite ogrevano brisačo kot element notranjosti. Dobro izgleda, ko se na njej ne visi nič. Zato tudi v fazi načrtovanja priporočam, da zagotovite posebno območje za sušenje oblačil. 


Funkcije naprave

Sušilnik za peškir za kopalnico - to je več kot le način sušenja brisač. Ta naprava ni potrebna samo za brisače ali majhna oblačila - ohranja ugodno notranjo klimo, ki kompenzira visoko vlažnost in preprečuje videz plesni in gliv.

Druga pomembna funkcija tega s pojavom preproste naprave - okrasno. Novi model grelnika brisač bo notranji prostor kopalnice estetski videz in popolnost.

Model klasičnega nerjavečega jekla

Model klasičnega nerjavečega jekla

Eleganten model grelnika brisač v obliki obešalnika

Eleganten model grelnika brisač v obliki obešalnika

Ustvarjalni pristop k oblikovanju notranje opreme

Ustvarjalni pristop k oblikovanju notranje opreme

Vrste ogrevanih tirnic

Sodobni trg sanitarnih izdelkov ponuja naslednje vrste grelnikov za brisače:

Pogled Opis Oblikovanje
Voda Najbolj priljubljena je danes, ki deluje zaradi povezave z ogrevalnim sistemom ali toplo vodo. Takšni modeli imajo estetski videz, se nekoliko razlikujejo glede na material izdelave, so zanesljivi pri uporabi, vendar imajo številne pomanjkljivosti. Glavna od teh pomanjkljivosti je odvisnost od prisotnosti vroče vode ali ogrevanja (glede na vrsto cevi, na katero je priključen sušilnik), in precej zapleten proces montaže konstrukcije. Sušilnik za rolanje za kopalnico: 65 + elegantna notranjost in nasveti za oblikovalce
Električni Deluje iz elektrike in zato ni potrebno zaprositi Urada za stanovanjske in komunalne storitve o zaustavitvi oskrbe z vodo in ni odvisna od ogrevalnih sistemov in sistemov za oskrbo s toplo vodo, kar je velika prednost. Vendar pa obstajajo tudi pomanjkljivosti v takšni napravi: prvič, poraba električne energije in posledično račune za to se bo drastično povečala, in drugič, morali bomo resno upoštevati številne zahteve za električne naprave v vlažnih prostorih. Sušilnik za rolanje za kopalnico: 65 + elegantna notranjost in nasveti za oblikovalce
Combi Rešuje problem pomanjkljivosti dveh vrst grelnikov brisač, vam omogoča, da izberete najbolj priročen način ogrevanja v določenem primeru. V prisotnosti tople vode ali ogrevanja delajo iz teh sistemov in ko so odklopljeni - od električne energije. Slabost takih modelov so njihovi visoki stroški in izpolnjevanje vseh zahtev, ki veljajo za eno in drugo vrsto naprav. Sušilnik za rolanje za kopalnico: 65 + elegantna notranjost in nasveti za oblikovalce

Nasvet! Pri izbiri ne dajejte prednost uvoženim brisačam samo zaradi države proizvodnje. Večina jih ni namenjena za uporabo v naših realnostih, kjer je voda v sistemu oskrbe s toplo vodo agresivno okolje zaradi zasičenosti s kisikom in nečistoče.

Eleganten dodatek za kopalnico

Eleganten dodatek za kopalnico

Bakrene cevi na zanimivem mestu bodo služile kot sušilni stroj v kopalnici

Udobno nameščene bakrene cevi izpolnjujejo vlogo ogrevane brisače

Uporabljeni materiali

Voda sušilniki proizvedeni iz različnih materialov, vendar je najbolj priljubljen in praktičen od njih nerjavno jeklo. Ogrevalna žaga iz nerjavečega jekla z vodo segreva eno izmed najbolj nespornih možnosti, zato zlahka zaznava temperaturne spremembe in vpliv agresivnega okolja v obliki vode iz sistema za oskrbo s toplo vodo ali ogrevalnega sistema.

 • Suhe peškere iz nerjavnega jekla so lahko barvno, polirana ali kromirano, ki razširijo svoje dekorativne funkcije za različne vrste prostorov.

Uporablja se tudi za proizvodnjo sušilnikov črno jeklo, vendar je nevarno za vodo, ki običajno teče v ceveh stanovanjskih zgradb. Tak material je dovoljeno uporabljati le v hišah, kjer je opremljen posamezen sistem oskrbe z vodo.

Nasvet! Če kupite ogreto brisačo iz črnega jekla, za tipično stanovanje, je smiselno izbrati sistem dveh sklopov z dodatnim toplotnim izmenjevalnikom. Ta zasnova naprave bo zaščitila pred vodo z nečistočami.

Še ena od obravnavanih gradiv - baker. Zanj je značilna visoka stopnja toplotne prevodnosti, brez občutljivosti na korozijo, hitro segrevanje, nizka teža in enostavnost montaže. Baker se uporablja, če so vsi ožiči narejeni iz tega materiala.

Popolnoma ni primerna za večino naših domov izdelki iz neželeznih kovin. Zelo močno vplivajo visoke temperature in vsebnost kovinskih spojin v vodi. Grelniki za brisače so izdelani v drugih državah in so zasnovani za druge pogoje.

Izvirna ideja za prostorno sobo

Izvirna ideja za prostorno sobo

Nestandardni material za izdelavo naprave

Nestandardni material za izdelavo naprave

Včasih medenina velja za material za ogrevane brisače, vendar so te naprave primernejše tudi za sisteme za ogrevanje v tujini.

Pomembno! Cevi večnadstropnih hiš pogosto doživljajo padce tlaka (vodna kladiva), ki lahko dosežejo 8-10 bar, izdelki iz medenine pa se vedno ne morejo spopasti z njimi.

Lahko jih namestite v koče in primestnih hiše s posameznim vnosom toplote, kjer tlak zelo redko presega oznako 3 bar. Za tipično apartmaji Primernejši je iz nerjavečega segretega brisačnega grelnika, ki ima delovni tlak 10-15 bar.

Odsoten sušilec iz medenine

Odsoten sušilec iz medenine

Raznolikost obrazcev

Nekateri pri izbiri so odblokirani izključno iz videza modela, čeprav to ni prav. Za takšne poznavalce zunanje lepote je na voljo več oblik gnetilnikov:

 1. cikcak (v obliki črke U, S ali M), ki se včasih dopolnjuje po obodu z večjo cevjo;
 1. "lestev" toplejših brisač, ki jo predstavljata dve navpični cevi in ​​več prečnih bobnov (pogosto dodatno opremljena s polico iz ograj od zgoraj);
 1. posamezni modeli so zasnovani kot resnična umetniška dela (v obliki Rastline, kompleksne geometrijske oblike itd.). Izgledajo odlično v notranjosti, najpogosteje pa so narejeni iz kratkotrajnih materialov.

Nasvet! Pri izbiri grelnika brisačo upoštevajte parametre vaše kopalnice, zlasti prostor sobe. Če je kopalnica je majhna, bolje je dati prednost majhni cevi v obliki črke U ali M. In če je prostoren, lahko izberete "lestev" ali varianto s polico.

Klasični stopnišče v majhni sobi

Klasični stopnišče v majhni sobi

Nenavadna oblika v slogu Art Nouveau

Nenavadna oblika v slogu Art Nouveau

Serpentina oblika z ostrimi koti

Serpentina oblika z ostrimi koti

Najpogostejša izbira za danes je "Ladder", katerih povezava je lahko drugačna: spodnja, diagonalna, stranski. Najbolj primerna za komunikacijske konstrukcije v stanovanjskih stavbah je ogrevan grelnik brisač s stransko povezavo: voda prehaja skozi levi ali desni kanal od spodaj in izstopa preko zgornjega kanala na isti strani. Pri izbiri stranske grelne brisalke je pomembno upoštevati razdaljo med vstopom in izstopom ter premerom dovodnih cevi.

Nasvet! Pogosto je izbira med stacionarnimi ali rotacijskimi mehanizmi. Ker gumijasti obročki, ki se uporabljajo kot tesnila, hitro obrabijo v rotacijskih pečeh, strokovnjaki priporočajo izbiro modelov, ki so trdno pritrjeni na steno in se ne premikajo.

Stabilno in varno pritrjevanje

Stabilno in varno pritrjevanje

Bela dekoracija z odsevnimi površinami

Bela dekoracija z odsevnimi površinami

Na kratko o namestitvi

Pred nakupom naprave bodite pozorni na razpoložljivost naslednjih dokumentov:

 1. tehnični potni list proizvoda;
 2. navodila za vgradnjo;
 3. higiensko potrdilo;
 4. priporočila za delovanje;
 5. garancijski kupon.

Vgradnja ogrevanega grelnika brisač vsebuje več stopenj: usklajevanje z ZhEK izklopite dovod tople vode, demontirajte staro strukturo, namestite žerjave in skakalce "bypass" (po potrebi), namestite novo ogrevano brisačo in preverite njegovo kakovost. Če takšne spretnosti ni, je bolje, da strokovnjakom povežete brisačo z brisačo. V kvalificiranih rokah ta postopek ne bo trajal več kot 2-3 ure.

Regali za brisače v minimalističnem slogu

Regali za brisače v minimalističnem slogu

Izjemna notranjost zahvaljujoč izvirni obliki sušilnika za brisače

Izjemna notranjost zahvaljujoč izvirni obliki sušilnika za brisače

Classic sušilnik bo pomagal osredotočiti na druge elemente dekor

Classic sušilnik bo pomagal osredotočiti na druge elemente dekor

Sojen poudarek v notranjosti v slogu lofta

Sojen poudarek v notranjosti v slogu lofta

Vsak električar se lahko spoprime z vgradnjo električnega grelnika brisač, saj ga morate le popraviti steno. Pri tem so pomembnejši pripravljalni ukrepi: izbira oddaljene lokacije iz kopalnice, namestitev vtičnice z vodoodpornim ohišjem, ozemljitev ogrevanega brisačnega traku in njegova povezava preko RCD (zaščitna naprava za izklop).

Sušilnik za rolanje za kopalnico: 65 + elegantna notranjost in nasveti za oblikovalce

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 1 =