oddajanje merilnika električne energije: pravočasna predložitev podatkov o števcu električne energije zagotavlja neprekinjeno in tiho obratovanje električne energije

Pravočasno posredovanje podatkov o števcu električne energije bo zagotovilo nemoteno in tiho obratovanje električne energije

Če uporabljate električno energijo, se vprašanje o prenosu števcev odčitkov za električno energijo pojavlja na vas dokaj redno. Vsak potrošnik je dolžan pravočasno plačati storitev. Poleg tega je za družbo za oskrbo z energijo pomembno, da ima statistiko porabe, da pripravi omejitve in načrte za potrebe virov.

 • Metode za posredovanje informacij ponudniku storitev
 • Prenos pričevanj prek interneta
 • Obveščamo vas po telefonu
 • Ob plačilu vas obveščamo
 • Alternativa je merilnik električne energije, ki prenaša odčitke neodvisno 
 • Podatke pravilno odstranimo
Podatke o merilniku električne energije je treba prenesti na službo za prodajo energije

Podatke o merilniku električne energije je treba prenesti na službo za prodajo energije

Števec se lahko pošlje na napajanje na več načinov, eden od njih je SMS sporočilo

Števec se lahko pošlje na napajanje na več načinov, eden od njih je SMS sporočilo

Zahvaljujoč razvoju tehnologij je mogoče pravilno oddajati odčitke števca za električno energijo, ne da bi porabili veliko časa na njem, dovolj je samo, da preučijo in poznajo možnosti za ukrepanje.

Metode za posredovanje informacij ponudniku storitev

Vsakdo ne more mesečno obiskati podjetja za oskrbo z energijo in navesti pričanje njegovega števca električne energije. In to vam ni treba storiti. Uporabite lahko nekatere metode, ki vam omogočajo, da daljinsko odčitate odčitke. Pomembno je tudi vedeti, kje in kdaj je treba oddajati odčitke števca. Če želite zagotoviti informacije, lahko uporabite te metode:

Če uporabljate telefonske številke za odčitavanje števcev, potrebujete telefon z načinom klicanja, ker je telefonski odzivnik vklopljen

Če uporabljate telefonske številke za odčitavanje števcev, potrebujete telefon z načinom klicanja, ker je telefonski odzivnik vklopljen

 • Telefonska številka. Na naročniški oddelek podjetja ali na spletni strani dobavitelja boste našli natančne kontaktne telefonske številke.
 • Klicni center. Uporabite lahko storitev samodejnega informatorja. Najpogosteje je telefon za komunikacijo naveden na potrdilu o prejemu ali na spletnem mestu podjetja.
 • SMS sporočila. Zaradi videza mobilnega telefona je bilo mogoče poslati SMS na številko dobavitelja.
 • Polje za branje. Take škatle lahko najdemo na javnih mestih, kjer je velika množica ljudi. Obrazec je treba izpolniti in ga dati v polje.
 • Terminali. Z različnimi napravami za samopostrežno storitev lahko pričevanje prenesete tudi na dobavitelja.
 • Internet. S to metodo lahko pošiljate sporočila po elektronski pošti ali pa uporabite storitev zasebnega urada neposredno na mestu podjetja, ki napaja oskrbo z energijo.

Poleg tega lahko na spletnem mestu na spletnem mestu najdete veliko zanimivih informacij, poiščite pravo vprašanje in si oglejte zgodovino svojih plačil. Pomembno je vedeti, da je treba podatke dati na dvajseti dan vsakega meseca.

Prenos pričevanj prek interneta

Ne pušča meja svojega stanovanja, sedi za sabo mizo, lahko pošljete e-poštno sporočilo. V ta namen se na naslov ponudnika storitev pošlje osebno sporočilo, naslov, polno ime potrošnika in navedba opreme neposredno. Poleg tega lahko obiščete spletno stran podjetja, kjer lahko po registraciji v osebnem računu uporabite način pošiljanja podatkov. Tukaj lahko tudi prenesete odčitke merilnika števca v osebni omarici ali plačate račune za porabljeno energijo, si ogledate tudi zgodovino svojih plačil, opravite usklajevanje, dobite odgovore na vaša vprašanja ali si ogledate novice.

Primer spletne strani za vnos električnega števca

Primer spletne strani za vnos električnega števca

Obveščamo vas po telefonu

To metodo lahko uporabite, za to pa boste morali najti telefonsko številko. Poglejte potrdilo, ki vam ga je poslal ponudnik storitev: najpogosteje so številke na njej. Uporabite lahko tudi internet in poiščete vse potrebne informacije na spletni strani podjetja. Če se odločite, da stopite v stik s klicnim centrom, morate poklicati telefonsko številko in po glasovnem pozivu naprave poslati odčitavanje števca. S takšno storitvijo boste občutno prihranili čas.

Najenostavnejši način prenosa tega telefona

Najenostavnejši način prenosa tega telefona

Če ne želite ali iz nekega razloga ne morete uporabljati storitve klicnega centra, lahko pošljete SMS. Kateri podatki morajo biti vpisani najpogosteje so navedeni na potrdilu o prejemu. S to metodo vam ni treba klicati dlje časa in porabljati časa za komuniciranje z operaterjem. SMS lahko kadar koli pošljete kadar koli.

Alternativni in sodobnejši način prenosa podatkov o porabi energije - SMS sporočilo

Alternativni in sodobnejši način prenosa podatkov o porabi energije - SMS sporočilo

Ob plačilu vas obveščamo

Če plačate neposredno v pisarni dobavitelja, lahko v tem primeru hkrati poročate o merilniku energije. Poleg tega morate pri plačilu preko bankomatov izpolniti poseben obrazec in na ta način prenesti potrebne podatke. Uporabite lahko polje za branje, v ta namen se izpolni poseben obrazec in se spusti v polje.

Polje za zbiranje podatkov o električni energiji

Polje za zbiranje podatkov o električni energiji

Alternativa je merilnik električne energije, ki prenaša odčitke neodvisno

Zahvaljujoč sodobnim razvojem so se pojavili novi modeli števcev električne energije, ki omogočajo branje informacij na daljavo. Takšne naprave lahko neodvisno posredujejo podatke dobavitelju. Glavna prednost števcev električne energije, ki oddajajo podatke, je pravočasen prenos podatkov in možnost, da organizacija dobaviteljica vedno znova vidi dejansko količino električne energije, ki jo porabi prebivalstvo. Poleg tega so takšne naprave opremljene s sistemom za snemanje odčitkov v različnih časih, merilnik preklopi na potrebne načine: dan, noč in splošno. Take naprave merijo podatke vsako uro in prenašajo informacije enkrat na dan. Vendar pa obstajajo nekatere neprijetnosti: tak električni aparat mora biti vedno vključen v omrežje, lahko ga onemogočite samo pri gradbenih delih.

Števec, opremljen z oddaljenim sistemom branja. Prenos podatkov poteka samodejno brez neposredne udeležbe osebe

Števec, opremljen z oddaljenim sistemom branja. Prenos podatkov poteka samodejno brez neposredne udeležbe osebe

Podatke pravilno odstranimo

Za pravilno odstranjevanje podatkov je pomembno vedeti, kako pravilno oddajati odčitke merilnika. Za to morate upoštevati nekaj točk. Če je vaš števec nastavljen na ničlo in odšel na štetje drugega kroga, lahko podatke odstranite na ta način: dodajte eno na številko na zaslonu pred enoto in odštejete podatke za prejšnji mesec.

Če ne vidite zadetku vejico, bolje, seveda, prosijo poveljnika, ki določa števec, če pa tega ne stori v roku, nato pa si oglejte na zmago: desetino običajno dodeljen drugačno barvo. Če temu ni tako, vnesite vse številke iz števca in jih položite na potrdilo.

Če želite plačati električno energijo, morate pravilno prebrati odčitavanje števca

Če želite plačati električno energijo, morate pravilno prebrati odčitavanje števca

Če imate števec, ki šteje odčitke za določen čas, to je tri faze, potem morate podatke vzeti iz njega v naslednjem vrstnem redu:

 • Če uporabite takšni števec, morate iz nje izločiti pričanje za več tarif. Če želite izračunati vrednost, boste morali vsako pomnožiti po določeni ceni in povzeti.
 • Pojdite na števec, morate pritisniti gumb »Vnos«. Po tem bo števec pokazal tri odčitke s časovnim intervalom 30 sekund: prvi odčitki bodo najvišji, to je na 7-10 in 17-21 ure; drugi - nočni čas od 23 do 7; tretjino - pol-vrh je 10-17 in 21-23. Po prejemu teh pričevanj jih pomnožite s trenutnimi tarifami in povzemite. V tem primeru boste prejeli znesek, ki ga boste morali plačati za električno energijo v tekočem obdobju.
 • Če imate določene ugodnosti, jih je treba upoštevati tudi pri izračunu plačila. Ko podate pričevanje o porabi, morate plačati potrdilo na določen datum.
 • Poleg tega lahko lokalni organi določijo druge časovne intervale, o katerih je treba obvestiti prebivalce vnaprej.
 • V primeru težav z izgubo prejemkov za pretekli mesec lahko podatke ogledate na vašem merilniku, ki hrani podatke za prejšnja obdobja. Če želite to narediti, pritisnite gumb »Vnos« in ga držite nekaj sekund, nato pa vam bo naprava dosledno prikazala vse prejšnje odčitke. To je zelo primerno za nadzorno organizacijo, saj lahko krmilnik kadarkoli vidi, kdaj in kakšne odčitke je bil vzet iz vaše naprave, in preverite z navedenimi na prejemkih.

Izbira načina prenosa informacij ponudniku storitev je vedno prepuščena potrošniku. Glavni - pravočasno in resnično poročati o pričevanju. To vam omogoča, da pridobite natančnejše podatke o porabi električne energije in določite potrebne načrte ali omejitve dobave.

Kako lahko preberem odčitke števcev za električno energijo? Učenje za pravilno zajemanje podatkov in možne načine prenosa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 1