Svetel modernizem

Svetel modernizem

Kakšna združenja običajno povzročajo viseča mreža? Nedvomno je to morje, luksuzno eksotično letovišče, tropska plaža, coconut cocktail v roki ... Blizan počitek! Ampak, če je okno zima, snega in groznega mraza in do dolgočasnega počitka še vedno tako daleč, si lahko uredite sprostitev v urbanih razmerah in opremite želeno visečo mrežo stanovanje!

 • Koristne funkcije
 • Vrste
 • Primeren kraj za nenavadno posteljo
 • Izvirne ideje
 • Stil in dizajn
Izvirna rešitev za dnevno sobo

Izvirna rešitev za dnevno sobo

Uporabne funkcije viseče mreže

Hammock je priročen, funkcionalen in nestandarden pripomoček, ki izgleda dobro dacha, in v vrt, in v notranjost zasebne hiše, in v navaden apartma. Tudi na mračnih jesenskih in zimskih večerih vas bo spominjala na poletje, sonce in toplino, tako je lepo, da se natežete, udobno sedite v viseči mreži pod toplo preprogo, ali samo ležite v njej s skodelico vročega čaja ali kakava.

Vzemite napih, preberite svojo najljubšo knjigo ali pa preprosto ležite - viseča mreža je primerna za tako sprostitev kot ostalo pohištvo v hiši.

Na opombo! In pomaga pri sprostitvi vseh mišic telesa, ker se izmerjena niha pomirja živčni sistem. "Suspended postelja" je prav tako čim bolj dobra za vadbo proti gravitacijski jogi.

Na splošno je viseča mreža nepogrešljiva za splošno izboljšanje zdravja!

Odlično za sodoben slog

Hammock - spektakularen "rozin" sodobnega sloga

Vredno vedeti! Znanstveniki so dokazali, da dnevni spanec v viseči mreži spodbuja hitrejše zaspanost, poln počitek in obnavljanje sil celo 45 minut!

Za nežen počitek

"Viseča postelja" za prijetno bivanje

Rigorozni toni

Strog ton moderne notranjosti

Ali menite, da bi za nakup viseče mreže v hiši ali stanovanju morali imeti resnično licenčnino? Ne! Lahko ga kupite v stanovanju in udobno postavite tudi na majhen življenjski prostor. Ker ima viseča mreža številne prednosti:

 1. je mobilen. Če je za namestitev kavč ali kabinet potrebujete stalno mesto v sobi, potem "viseča postelja" to ne potrebuje. Viseča mreža se lahko obesi le, kadar je to potrebno. Namenjen je stropu ali nasprotnim stenam, po potrebi pa ga je mogoče enostavno odstraniti in skriti v ohišju;
 2. lahka in kompaktna, zato ne potrebuje veliko prostora za shranjevanje;
 3. ekonomično. Pravilno usklajena viseča mreža ali, še bolje, lahko par viseč v celoti zamenjajo kavč ali naslanjač in tako prihranijo od dodatne porabe za nakup pohištva;
 4. praktično ne potrebuje oskrbe in se zlahka opere v običajnem stanju pralni stroj.
Zanimiv slog

Hammock v slogu lounge loft

Bo dopolnjevala notranjost barve

"Viseča postelja" bo postala svetla detajlna zasnova prostora

Še en razlog, zakaj bi morali visiti viseča mreža v hiši, je njegov eleganten videz. Hammocks danes so trend. Od vrtne parcele, kampi in teraso so se preselili v zasebne hiše, apartmaji in tam trdno uveljavljena. Zato so pogosteje viseče mreže otroške sobe, v spalnice, na balkoni in lože, na terasah in celo v pisarne in pisarne - z eno besedo, kjer je všeč duši. Glavna stvar je, da izberete pravo "ležišče".

Pomagal bo v hladnem vremenu

Hammock vam bo pomagal, da bo v hladnem vremenu toplo

Vrste viseče mreže

Viseča mreža v njeni raztegljivi obliki ni daleč najmanjši kos pohištva za hišo ali stanovanje. Za njeno udobno uporabo je treba dodeliti prostor, vendar tudi za majhne prostore ni kontraindiciran - izbrati morate samo najprimernejšo možnost.

Obstajajo viseče mreže različnih oblik:

 1. Široko rezilo s togo fiksiranimi podaljški;
 2. Mehki modeli brez okostnjakov, ki imajo videz dolge ozke tkanine;
 3. viseče mreže - sedalni modeli, ki so pritrjeni le na strop.
Za ljubitelje nenavadnih

Za ljubitelje nenavadnih

Ugodna varianta

Ugodna varianta

Nič odveč

Nič odveč

"Suspendirane postelje" so razdeljene na vrste v velikosti: od majhnih modelov za otroke do visečih mrež, ki lahko ustrezajo samo dvema odraslima. Poleg tega so viseče mreže razvrščene glede na njihovo predvideno uporabo. Torej, obstajajo pripomočki, namenjeni izključno za počitek in spanec, poleg tega pa obstajajo tudi tiste, v katerih je primerno beriti (imajo hrbet) in celo delajo na računalniku.

Nekatere vrste vzdolž robov platna imajo lesene ali kovinske vložke. Takšne viseče mreže so bolj stabilne, dobro raztegnjene in ne zmečkane.

Pomembno! Takšni modeli niso primerni za družine z otroki - povečuje se nevarnost poškodb. V tem primeru je bolje kupiti mehkejšo konstrukcijo brez lesenih palic.

Hammock ustvari dodaten prostor za počitek

Hammock ustvari dodaten prostor za počitek

Vlačilci so razdeljeni glede na material proizvodnje v več vrst:

 1. tradicionalno pleteni material;
 2. Kolumbijski - iz lian ali agav;
 3. Brazilski bombaž;
 4. Afriško - svetli modeli grobe konoplje;
 5. Mehiški madež iz sintetičnih materialov.

To ni vse vrste visečih mrež - obstajajo še drugi zanimivi modeli, ki lahko spremenijo katero koli sobo.

Lep eklektičen slog

Čudovit stil eklekticizma

Primeren kraj za nenavadno posteljo

Najpogosteje se viseče mreže uporabljajo za organizacijo kraja za počitek: balkoni, loža, veranda, terasa, mansardna tla. Pred kratkim pa so oblikovalci začeli uporabljati viseče "postelje" in "stoli" kot element notranjega dekorja spalnico ali dnevno sobo. Takšna udobna postelja bo služila kot prostor za TV ali ognjišče, zabavo gostov in vzpostavitev mirnega prijaznega pogovora.

Takšna konstrukcija se popolnoma prilega otroška soba, bo otroku prosil in mu ponudil najbolj udoben kraj za sprostitev.

Na opombo! V apartmaju je viseča viseča mreža - to je resnično iskanje za starše: lahko ga uporabljamo kot a kljuka, kot kraj, kjer se lahko skrijete, in kot prijeten kotiček za otroka, kjer se lahko upokojite, razmišljate ali igrate. 

Eleganten in udoben

Eleganten in udoben

Nasvet! Otrokom, mlajšim od 10 let, se priporoča uporaba viseče mreže pod nadzorom staršev.

Hammock sedež bo našel svoje mesto v soba najstnik, študent, ustvarjalna oseba in ljubitelj knjige. Tak dodatek bo v notranjost prinesel svetlo "lupino" in bo lastniku omogočil udobje in sprostitev. Pogosto v velikih podjetjih poskrbite, da se bodo zaposleni sprostili, kjer se lahko srečate tudi z visečimi mrežami. Manjše so in služijo za krajši počitek in sprostitev.

Idealno za sprostitev

Popolna sprostitev

Izvirna ideja

Najenostavnejša različica opremljanja viseče mreže je, če hiša ima železo loft postelja. Potem visi ta naprava ni težko. Okvir kovinskega lesa zlahka zdrži vsako težo, ima debele palice, na katerih lahko vrv visi viseča mreža.

Na opombo! Na primer, v decatlonu, preprosta viseča mreža, ki je vezana kjerkoli, stane 1.000 rubljev in lahko prenese celo odraslo osebo s težo do 100 kg. Glavna stvar je, da ne skočite v to.

Kot lahko vidite, tudi v majhno stanovanje lahko pritrdite viseča mreža!

Lepota in udobje

Lepota in udobje

Uspešna rešitev

Uspešna rešitev

Stil in dizajn

Če govorimo o oblikovanju, so viseče mreže primerne za skoraj vse oblike notranje opreme: morje, Sredozemlje, slog Provence, država, podstrešje, ekostilu in drugi.

Na opombo! V Ljubljani klasična notranjost in v sobah v slogu barok, Hammovi bodo videti nekoliko neprimerni.

Da bi ustvarili harmonično obliko, lahko izberete model visečih mrež ustreznih barv in vzorcev iz različnih materialov. Zato je zaželeno, da se izbere ne samo barva viseče mreže, temveč tudi po želji okrasi svojo visečo strukturo v slogu in barvno shemo, ki bo ustrezala vaši notranjosti. Izbirate lahko kontrastno vrv ali vrv, okrasite kraje pritrditve na stene ali strop, ustvarite vodoravno vodoravno palico "viseče škatle", pravilno izberite okoliške predmete. In potem bo vaša viseča mreža postala izvirni element notranjosti, ki poudarja individualnost svojega lastnika.

Hammock v stanovanju: ustvarite vzdušje karibskih obal z minimalnimi stroški

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 2 =