Luksuzan moderan interijer u svijetlim bojama

Luksuzan moderan interijer u svijetlim bojama

Naslov glavnog europskog kulturnog centra, s pravom pripada Italiji, obvezuje se na status i zahtijeva poštivanje takve visoke razine. Modni zakonodavac promiče masama eleganciju i jednostavnost, luksuz i originalnost, kombinirajući starinu, antikni stil s motivi ruralnih zemalja.

  • Ima dnevni boravak u talijanskom stilu
  • Mediteranske boje
  • Izbor talijanskog namještaja
  • Pravila za završetak
Neobičan stolić od drva

Neobičan stolić od drva

Lagani i udobni interijeri u mediteranskom stilu

Lagani i udobni interijeri u mediteranskom stilu

Talijanski stil u unutrašnjosti - ovo je stoljetna priča, koja se odražava u ukrašavanju prostorija. luksuz barok, graciozan rokoko i sofisticiranost klasicizam lako u kombinaciji s nacionalnošću zemlja. Zaduživanje sve najbolje talijanski stil osigurava sklad i udobnost, luksuz i funkcionalnost, što ga čini idealnim i za registraciju nekretnina, a za realizaciju normalan stan.

Značajke dnevnog boravka u talijanskom stilu:

  1. Namještaj od prirodnog drva. Glatke linije, tretman lakom i skupe presvlake pružaju šik, stilski interijer svake sobe. Često se koristi antikni namještaj, što čini sobu prestižnije.
  2. Ornamenti u obliku lukova, slika, freske. Dnevni boravak je ukrašen raznovrsnim vaze, ogledala, vitraža, glinene posude i berba pribor, stvarajući atmosferu udobnosti i coziness.
  3. Prirodni materijali za završnu obradu. Cijeli ukras prostorija odabran je isključivo iz kvalitetnih ekoloških materijala. Keramika, drvo, kamen i tekstil stvaraju jedinstveni stil, slijede stoljetne tradicije.
  4. Određena ljestvica boja. Klasična Italija je lagana, nježna nijansa: bež, plava, zlato i siva. Svijetle boje koriste se u minimalnoj količini kako bi se stvorio naglasak.
Interijer s kaminom

Interijer s kaminom

Mala soba u toplim bojama

Mala soba u toplim bojama

Prekrasan drveni namještaj i masivni kamin u klasičnoj mediteranskoj unutrašnjosti.

Prekrasan drveni namještaj i masivni kamin u klasičnoj mediteranskoj unutrašnjosti.

Savjet! Prilikom stvaranja dnevnog boravka u talijanskom stilu, posebna se pozornost posvećuje ravnoteži, jer ovaj smjer zahtijeva određeni kompromis između luksuza i racionalizma.

Velika slika na zidu, lukovi u vedrijoj unutrašnjosti

Velika slika na zidu, lukovi u vedrijoj unutrašnjosti

Središnje mjesto u sobi zauzima veliki stolić za kavu

Središnje mjesto u sobi je veliki stolić za kavu

Mediteranske boje

Prilikom odabira osnovne boje za uređenje sobe, prije svega slušajte svoje osjećaje. Glavni ton sobe trebao bi biti udoban, ugodan za vlasnika. Talijanski stil ne diktira pravila za odabir određene sjene, a glavna stvar je da prevladava svijetla sjena.

Savjet! Boja može biti gotovo bilo koja plava, bež, tirkiz ili svijetlo zeleno. Prednost se daje prirodnim nijansama u mirno i svijetlo područje.

Jastuci svjetlosti tirkizne boje u suvremenoj mediteranskoj unutrašnjosti

Jastuci svjetlosti tirkizne boje u suvremenoj mediteranskoj unutrašnjosti

Najčešće se koristi kao bijela kao glavna, jer se savršeno uklapa u sve boje i izgleda vrlo šik kad se kombinira s pozlatom, prirodnim kamenjem ili drvetom.

Na bilješku! Ako je dnevna soba okrenuta prema jugu i velike prozore dobro osvijetliti sobu, bolje je koristiti hladne nijanse plave i lila kao dodatak bijeloj boji.

Sunčana strana također je idealna za Namještaj od tamnog drveta: dnevna soba neće izgledati previše zbunjujuće i turobno.

Tamnoplavi mekani namještaj naglašava pozornost na sebe

Tamnoplavi mekani namještaj naglašava pozornost na sebe

uslovno dnevni boravak može se podijeliti na tri dijela: glavni ukras zidova i strop je izrađen svjetlosnim tonovima. Drugi dio je dodatni ton koji predstavlja namještaj. Posljednji dio se sastoji od pribor, što može biti sjajno i obavljati ulogu kontrastnih pojedinosti.

Savjet! Nemojte zaboraviti stvoriti nekoliko kontrastnih skladbi, jer prisutnost tamnog pribora učinit će svjetlo nijansama zasićeno i atraktivnije.

Izbor talijanskog namještaja

Tradicije u Italiji jasno su vidljive u namještaju. Unatoč značajnim promjenama u dizajnu tijekom vremena, karakteristične značajke u obliku valovitih kovrča i uzoraka još uvijek su relevantne.

Otvori ladice od tamnih drvenih vrsta, meke stolice s dugim leđima i zaobljeni sofe zahtijevaju odgovarajući prostor. Dnevni boravak u talijanskom stilu je masivan namještaj bez nepotrebnih malih dodataka.

Prekrasni i neznatno tapecirani namještaj u bijelim tonovima

Prekrasni nestandardni tapecirani namještaj u bijelim tonovima

Veliku ulogu u stilizaciji igra boja i presvlake namještaja. zajednička bež boje Idealno za interijere dnevnog boravka. Materijal koji se koristi je velika količina prirodnih i sintetičkih tkanina. Ovisno o željama, u dnevnom boravku moguće je postaviti namještaj koža, antilopa, svile, pa čak i netkane tkanine.

Na bilješku! Gotovo sve presvlake obrađuju se posebnom impregnacijom, uz pomoć kojih namještaj postaje manje brand.

Udoban prostor za sjedenje uz kamin

Udoban prostor za sjedenje uz kamin

Činjenica! Pravi luksuz stvaranja Mediteranskog stila - namještaja po narudžbi talijanskih kabineta. Jedinstveni ukras u obliku ukrasno rezbarenje mogu podsjetiti na divlje grožđe, prikazuju plodove stabla maslina. Poznavatelji prirodnih ljepota, u pravilu, izabiru više originalnih proizvoda jednostavnih geometrijskih oblika.

Istaknuti kameni zid ističe se ostalima

Istaknuti kameni zid ističe se ostalima

Budući da je univerzalno prepoznat standard kvalitete, Talijanski namještaj i pribor su traženi diljem svijeta, bez obzira na stil interijera. Nakon što je zaustavio izbor na originalnim proizvodima, moguće je dugo zaboraviti o kupnji kauča, nakon svega takav namještaj će služiti mnogo godina!

U mediteranskom interijeru, drvene grede su popularne

U mediteranskom interijeru, drvene grede su popularne

Savjet! Prilikom odabira talijanskog namještaja potrebno je obratiti pažnju na detalje. Izvornik karakterizira kvalitetna izvedba. Za razliku od kineskih krivotvorina, talijanski namještaj se glatko i bezzračno otvara.

Pravila za završetak

Dekoracija strop je odabrana za visinu zidova: niski stropovi zahtijevaju jedan dizajn s zidovima da vizualno povećati prostor. Najprikladnije rješenje će biti primjena spušteni stropovi, jer omogućuju stvaranje različitih varijacija rasvjete.

Savjet! Optimalno rješenje će biti jednobojno područje boja svijetlih boja: kremasti, bež, vrhnje, slonovača.

Glavni ukras talijanskog dnevnog boravka - luster. dobrodošli kristalni elementi u kombinaciji s okvir od kovanog željeza.

Drveni strop i kovani lusteri u unutrašnjosti privatne kuće

Drveni strop i lusteri od kovanog željeza u unutrašnjosti privatne kuće

Klasika žanra za stvaranje talijanskog stila jest Venecijanska žbuka. Ovo rješenje omogućuje istovremeno primanje nepažnje country stilu i pojedinačne teksture u blizini starine. Za one koji ostaju sljedbenici tapeta, koristi se tekstura od pluta, što je savršeno u kombinaciji s golemim detaljima.

Tamne keramičke pločice na podu u kombinaciji s tamnom drvenom stropom donekle smanjuju visinu stropova

Tamne keramičke pločice na podu u kombinaciji s tamnom drvenom stropom vizualno smanjuju visinu prostorije

Podovi dnevnog boravka trebali bi biti identični prirodnim materijalima, tako da se mogu ugraditi crijep ili parket. Glavna stvar je odabrati poklopac s najočitijom teksturom, tako da je stilizacija uspjeh. mat pločica u obliku mozaika savršeno ukrasiti dnevni boravak.

Savjet! Ako u prostoriji dominira drvo, podovi su također bolje od polja. Ako se koristi ljuskav, Morate odabrati najsličniji verziji stabla.

Mediteranski stil s tepihom na uzorku na podu

Mediteranski stil s tepihom na uzorku na podu

Pri odabiru tekstila važno je da se usredotočite na osnovnu paletu, jer zavjese i tepisi trebaju biti u skladu s ciljem. Takve tkanine, kao što su baršun, svila i jacquard, mogu se koristiti s diskretnim crtanjem ili zaustavljanjem na verziji u jednoj boji. Za nadopunu dizajna pomoći će se nekoliko dekorativnih elemenata u prikladnom stilu.

Savjet! Slike s prikazom krajolika Mediterana, nekoliko biljaka u glinenim posudama i starinama svijećnjaci na kaminu na kaminu završiti stil sobe.

Važno! Dekoracija zidova trebala bi biti lakša od presvlake namještaja za 3-4 tona. To će dnevni boravak učiniti ugodnim i elegantnim. draperija bolje je odabrati veliku veličinu četkom i rubovima, jer prostrani prozori pomažu ostvariti talijansku stilistiku. 

Pod toskanskim suncem: 60+ ideja za luksuzni interijer talijanskog stila u dnevnoj sobi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

83 − = 79