Dnevna soba z domačim kinom in projektorjem

Dnevna soba z domačim kinom in projektorjem

Izbira projektorjev za domači kino, mnogi se zanimajo za to, kako to storiti pravilno. Že v začetku prejšnjega stoletja je kinematografija postala nepogrešljiv del življenja vsakega posameznika. Prvič, ljudje so lahko opremili domači kino s pomočjo majhne televizije, Zdaj ima vsakdo priložnost ustvarite pravi kino doma. Projektorji prihajajo do njihove pomoči, ker vam omogočajo, da v katerem koli prostoru ustvarite obsežno sliko.

Vsebina:

 • Vrste in značilnosti projektorjev
 • Značilnosti slike
 • Ravnovesje in kakovost
 • Resolucija in jasnost slike
 • Postavitev projektorja
 • Sklepi
Visokokakovosten projektor za domači kino zagotavlja užitek gledanja

Visokokakovosten projektor za domači kino zagotavlja užitek gledanja

Priročen projektor, ki se skriva v stropu

Priročen projektor, ki se skriva v stropu

Da bi bil zaslon za domači kino prijeten za oko, je pomembno, da pozorno spremljate značilnosti projektorja v izbirni fazi. Obstaja veliko dejavnikov, ki vplivajo na kakovost te naprave na tak ali drugačen način. Prav tako je pomembno, da skrbno izberete lokacijo za projektor in jo tudi pravilno namestite.

Vrste in značilnosti projektorjev

Vsaka trgovina ponuja v svojih katalogih najboljše projektorje za domači kino, vendar takšna raznolikost otežuje izbiro. Da bi projektor dolgo časa prosil, je pomembno upoštevati njegove glavne značilnosti. Za takšne značilnosti naprav je potrebno nositi pogoje njihove uporabe, svetlost, kontrast in niz drugih značilnosti.

Najprej je treba opozoriti, da imajo projektorji dve vrsti: za domačo in pisarniško uporabo. Druga vrsta naprave je manj zapletena od prve. Ima majhno težo in je namenjen predstavitvam. Domači projektorji vam omogočajo prikaz videoposnetka z veliko širitvijo, nekateri modeli pa vključujejo tudi 3D funkcija. Tudi pri izbiri projektorja za domačo uporabo je pomembno, da med delovnim časom upoštevate najvišjo raven hrupa naprave, saj lahko brenčanje in zvok nekaterih naprav pokvari vtis gledanja filma.

Notranjost v slogu podstrešja s projektorjem, pritrjenim na strop

Notranjost v slogu podstrešja s projektorjem, pritrjenim na strop

Projektor za domači kino v majhni dnevni sobi

Projektor za domači kino v majhni dnevni sobi

Poleg teh značilnosti je treba upoštevati tudi številne druge značilnosti projektorja:

 • značilnosti slike;
 • barvno ravnovesje;
 • ločljivosti in jasnosti.

Vsaka od značilnosti do neke mere vpliva na udobje gledanja in učinkovitost domačega gledališča.

Eklektična notranja dnevna soba s projektorjem

Eklektična notranja dnevna soba s projektorjem

Projektor za domačo uporabo v sodobni dnevni sobi

Projektor za domačo uporabo v sodobni dnevni sobi

Značilnosti slike

Osvetlitev in kontrast sta glavna značilnost katerega koli projektorja. Poleg tega morajo biti pozorni tudi na barvno izročitev. Te značilnosti vplivajo na zaznavanje občinstva s filmom. Preveč kontrast ali, nasprotno, bleda slika povzroča neugodje in le harmonija barve bo dala želeni rezultat. Najboljši projektor za domači kino mora imeti kakovosten kontrast in kakovost barv. Ker se doma filmi kažejo v temi, ni potrebe po visoki svetlosti slike, ki jo je oblikovala naprava.

Če želite določiti svetlost projektorja, morate upoštevati svetlobni tok. Ta značilnost označuje moč svetlobe aparata. Najboljši projektorji za domači kino morajo imeti način osvetlitve "Cinema" ali "Natural", ker vam omogoča maksimalno prikazovanje slike v temnih prostorih. Zato je za gledanje filmov v temi vredno izbrati naprave s svetlostjo ne več kot 1500 lumnov, za dobro osvetljene sobe pa je potrebno večkrat izbrati naprave s svetlostjo.

Najboljši projektorji imajo poseben način"Кино"

Najboljši projektorji imajo poseben način "Kino"

Kakovost slike je odvisna od projektorja

Kakovost slike je odvisna od projektorja

Obstajata dve vrsti projektorjev, ki sta razdeljeni glede na njihovo sposobnost zaznavanja in prenosa bela barva. Prva vrsta je ena matrika, druga pa tri matrike. Projektor z eno matriko je manj močan, zato je slika v njegovi izvedbi bleda in temna. Kar se tiče tri-matrične naprave, lahko belo barvo deli na tri spektralne, zato prenaša ostrejšo sliko.

Nasvet! Razmerje med nasičenostjo belega in nasičenjem črnega se običajno imenuje kontrast. Ta značilnost je ena od najpomembnejših in pri pregledovanju različnih modelov naprav je treba posvetiti pozornost. Pri domačih projektorjih ta funkcija kaže točnost slike, pa tudi skladnost barve, prikazane na projekciji do pravega.

Svetla elegantna notranjost s projektorjem nad oknom

Svetla elegantna notranjost s projektorjem nad oknom

Rustični stil dnevne sobe s projektorjem, ki se skriva v stropu

Rustični stil dnevne sobe s projektorjem, ki se skriva v stropu

Ravnovesje in kakovost

Karakteristike kontrasta in svetlosti morajo imeti najučinkovitejše razmerje. Ker gledanje filmov poteka v temnih prostorih, je najpomembneje, da izberete visok kontrast projektorja. Kar se tiče svetlosti, bo za hišo dovolj in 2 000 lm.

Kakovost slike je ravno tista značilnost, ki jo opazimo pri nakupu projektorja. Pomembno je, da je pri ogledu filma slika skladna in barve slike ustrezajo dejanskim. Glavni kazalniki kakovosti slike vključujejo barvno barvo, barvno pokritost in ravnovesje beline.

Kakovost slike je najpomembnejši parameter pri nakupu projektorja

Kakovost slike je najpomembnejši parameter pri nakupu projektorja

Kakovostni projektor ima dovolj širok barvni lestvici

Kakovostni projektor ima široko paleto barv

Barve mora biti dovolj širok, da bo prikazal vsako barvo v realni obliki. Vsi temni predmeti se ne smejo pretvoriti v črne lise, svetle barve pa se ne smejo združiti v eno prozorno sliko. Včasih je mogoče pravilno barvno izročitev doseči z ročno prilagajanjem barv, ki so primerne za oči gledalca. Za pokrivnost barv je značilna nasičenost slike. Pri testiranju predprodaja projektorjev je upoštevana zmožnost naprave, da pravilno prikazuje modre, zelene in rdeče barve. Pokritost, tako kot svetlost, lahko nastavite tako, da izberete najbolj udobno raven zasičenosti oči. Kar zadeva ravnovesje beline, je barvna temperatura slike. Ta značilnost vam omogoča, da ugotovite, kako mrzla bo slika.

V idealnem primeru se šteje, da je projekcija, ki ima čim bližje naravnim barvam. V drugih situacijah hladna slika postane modrikasta in topla - rumeno in celo rdeča. Pregledovalnik slabo vidi to sliko.

Udoben prostor za gledanje filmov

Udoben prostor za gledanje filmov

Dnevna soba v visokotehnološkem stilu s projektorjem v stropu

Dnevna soba v visokotehnološkem stilu s projektorjem v stropu

Resolucija in jasnost slike

Vsako leto razvoj tehnologije daje človeštvu novo, bolj realistično podobo na fotografiji in videu. Izbira filma za gledanje doma, veliko se ustavi pri visokokakovostnih sodobnih modrih in polnih HD. Tudi številni sodobni video posnetki imajo kakovost 4K, kar je podrobno in realistično. Te video metrike določajo, kako močan mora biti projektor.

Poleg tega je treba opozoriti, da ima širitev zaslona svojo posebno in fiksno razmerje stranic na zaslonu. Ta značilnost vpliva tudi na vizualno percepcijo slike.

Optometer HD91 1080p LED projektor za sisteme za domači kino

Optoma HD91 1080p - LED projektor za sisteme za domači kino

Nasvet! Izbira domačega projektorja za gledanje filmov v formatu Polna HD, je treba pozoren na napravo z najmanjšo širino 1920 × 1080. Zahvaljujoč sodobnim tehnologijam so proizvajalci lahko ustvarili projektorje, ki pretvarjajo video v 4K iz Polna HD, ki omogoča gledanje filmov v širini 4096 × 2160.

Moderni projektorji z veliko dodatnimi funkcijami imajo tudi precej visoko ceno. Če ne nameravate stalno gledati filmov v formatu 4K ali 3D, bodo drage naprave postale izguba denarja. Zato je pred nakupom vredno upoštevati vse podrobnosti, pa tudi verjetne uporabe projektorja.

Postavitev projektorja

Vsakdo nima možnosti dodeliti posebnega prostora za domači kino. Zato tudi najboljši projektor za domači kino ne bo deloval polno, če ni pravilno nameščen. Kakovost slike je neposredno odvisna od meritve, ki označuje razmerje razdalje med zaslonom in projektorjem do obstoječe širine zaslona.

Tako je s pomočjo te lastnosti naprave mogoče ugotoviti, na kakšni razdalji se bo želena velikost slike projicirala na kvalitativen način.

Treba je omeniti, da so projektorji s razmerjem 2: 1 sposobni projicirati sliko s širino 2 metra od razdalje 4 metre. Pisarniški prostori pogosto imajo veliko prostora, prav tako pa so osvobojeni nepotrebnih podrobnosti dekorja, ki lahko motijo ​​projekcijo. Doma, kjer je pogosto nemogoče dodeliti ločen prostor za projektor, je pomembno izbrati pravo razdaljo. Trenutno obstajajo tri vrste projektorjev, ki razlikujejo po dolžini fokusa:

 • dolg fokus;
 • kratki poudarek;
 • ultra kratki fokus.
Postavitev projektorja pod strop v svetlem studiu

Postavitev projektorja pod strop v svetlem studiu

Dnevna soba v skandinavskem stilu z domači kino in projektorjem

Dnevna soba v skandinavskem stilu z domači kino in projektorjem

Skladno s tem manjša je dolžina fokusa, manjša je razdalja, potrebna za to, da projektor pravilno napiše sliko. Manjša je ta številka v napravi, dražja je. Če torej projektu z ultra kratkim fokusom ni mogoče dodeliti velikega zneska, je treba izbrati veliko prostora za takšno napravo, pri kateri predmeti dekoracije ne bodo postavljeni na projekcijsko pot.

Namestitev projektorja je tudi fiksna ali prenosna. Če v hiša obstaja možnost za stalno gledanje filmov na projektorju, potem je najboljša fiksna postavitev. Vse, kar je potrebno, je, da izberete pravilno razdaljo do zaslona in popravite napravo. Pri dražjih modelih lahko postavitev slike neodvisno upravljate na daljavo, ne da bi premaknili napravo. Če je projektor prenosen, lahko prilagodite sliko tako, da spremenite položaj naprave samega.

Projektorji za domači kino: spalnica s projektorjem, skrita v omari

Spalnica s projektorjem skrito v omari

Dvigalo za projektor v notranjosti Sredozemlja

Dvigalo za projektor v notranjosti Sredozemlja

Projektorji za domači kino. Sklepi

Zahvaljujoč hitremu razvoju sodobnih tehnologij lahko vsi poskrbijo za nepozabno prikazovanje filmov doma. "Kateri projektor je boljši za domači kino?" - mnogi ljudje, ki želijo ustvariti kino v svoji hiši, mislijo. Da bi bila izbira naprave pravilna, je treba natančno preučiti značilnosti vsakega modela. Najprej pa morate določiti lokacijo projektorja v kateri sobi. Na to je odvisno, kakšna mora biti moč naprave in kako dobro bo slikovno prikazala sliko v obstoječih razmerah.

Če hiša potrebuje opremiti celovit kinematograf ne le s klasičnim filmom, temveč tudi s filmi v 3D, je vredno izbrati ne le povezane opreme, ampak tudi pravi model projektorja.

Prav tako je treba skrbeti za pravilno nego projektorja. Najprej je potrebno slediti delu svetilke. Najboljša rešitev za njihovo delovanje so filtrirni projektorji, ki preprečujejo vstop prahu v notranje dele naprave. Očistite prašni filter doma in ga očistite vsake tri mesece.

Če želite na svojem zaslonu videti kakovostno sliko, ki v kinu ne bo nič manjša od nič, potem morate pozornost nameniti dragim visoko kakovostnim modelom. Vendar je treba omeniti, da mnogi proizvajalci povečujejo stroške projektorjev z dodajanjem nepotrebnih funkcij. Zato je pred nakupom projektorja treba odločiti, katere od njenih funkcij so vam potrebne, in katere so le dodatni dodatki.

Najboljši projektorji za domači kino: pregled in primerjava priljubljenih modelov

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 67 = 69