Teater bermula dengan gantungan, dan wajah rumah atau apartmen sering menjadi tikar pintu

Teater bermula dengan gantungan, dan wajah rumah atau apartmen sering menjadi tikar pintu

Pintu pintu permaidani pada dasar getah diperlukan untuk mencegah kotoran dari memasuki bilik dari jalan. Ternyata semua lumpur, debu dan kelembapan yang dibawa dari halaman, tetap di atasnya, dan tidak ada yang masuk ke dalam rumah. Jika anda meletakkan permaidani sedemikian koridor, kebanyakan mikrob kekal di sampah. Perkara-perkara semacam itu sangat penting, terutamanya apabila musim musim luruh musim bunga, ketika jalan basah dan kotor. Penggunaan karpet yang betul akan menjadikan ruang rumah anda bersih dan, di samping itu, melengkapi gambar dalaman.

Kandungan:

 • Nuansa untuk memilih produk yang baik
 • Varieti produk
 • Permaidani di lorong dan pilihannya
 • Pelbagai produk getah
 • Jadi apa jenis permaidani yang patut saya pilih untuk lorong?
Permaidani pintu direka untuk menyimpan kotoran dan habuk di ambang pintu mana-mana bilik

Permaidani pintu direka untuk menyimpan kotoran dan habuk di ambang pintu mana-mana bilik

Permaidani Pridvernye hanya diperlukan dalam tempoh musim luruh

Tikar pintu sangat diperlukan di luar musim

Gaya Scandinavia di pedalaman lorong

Gaya Scandinavia di pedalaman lorong

Mat pintu warna kelabu sempurna sesuai dengan reka bentuk lorong klasik

Mat pintu warna kelabu sempurna sesuai dengan reka bentuk lorong klasik

Nuansa untuk memilih produk yang baik

Ia perlu menunjukkan kecerdasan dan memilih produk yang boleh berbohong bukan sahaja koridor, tetapi juga pintu masuk. Produk mesti kuat, kuat, dan berkualiti tinggi. Adalah dinasihatkan untuk memilih produk dengan gentian dari gentian PVC atau kelapa, supaya bahan menyerap unsur kotoran, kelembapan dan salji dengan baik. Produk getah popular. Pada masa ini, pasaran barangan isi rumah diwakili oleh pelbagai jenis dan gred produk - dari saiz minimum hingga penutup untuk semua lorong. Pengguna tidak akan sukar untuk memilih sendiri penyelesaian yang ideal.

Permaidani pintu boleh terdiri daripada pelbagai bentuk

Tikar pintu boleh mempunyai pelbagai bentuk

Dewan masuk dalam gaya moden, dihiasi dengan nada neutral

Dewan masuk dalam gaya moden, dihiasi dengan nada neutral

Varieti produk

Jika mat kualiti dan asal, ia adalah berbeza bukan sahaja dalam keupayaan untuk melindungi rumah daripada zarah jalan kotoran - ia akan menjadi sebahagian yang menakjubkan dan tidak dapat dilupakan di pedalaman, kerana mat di pintu bertemu dan melihat daripada penghuni rumah / pangsapuri dan tetamu mereka. Ciri-ciri khas produk tersebut menjamin kualiti halangan mereka, dan tikar mudah dibasuh di bawah air yang mengalir, mudah dijaga. Terima kasih kepada semua perbezaan yang berbeza yang diberikan oleh pengeluar kepada mereka, anda boleh dengan mudah mencari produk yang melebihi semua kehendak anda.

Produk yang ditawarkan di pasaran hari ini dibahagikan kepada beberapa jenis.

 1. Permaidani Fleecy membolehkan anda membawa nota gaya dan keindahan ke bilik. Seperti itu tikar menyumbang kepada perlindungan dari zarah kotoran dari jalan, dan dengan parameter luaran mereka mendapat keuntungan dari produk getah standard. Vorsinki mudah menahan zarah dan lumpur zarah, dan panjang tidur dipilih berdasarkan pilihan peribadi. Untuk kerja penuaian adalah sesuai untuk produk longgokan pendek. Kerana kekurangan produk dapat dikenal pasti kesulitan dalam menghapuskan kotoran dan keperluan pengeringan biasa.

  Fleecy karpet, tersembunyi di atas lantai

  Fleecy karpet, tersembunyi di atas lantai

 2. Produk getah - yang paling sejagat. Mempunyai asas bahan getah dan mempunyai rintangan yang tinggi untuk dipakai. Model sedemikian bukan sahaja dapat memegang elemen basah dan lumpur, tetapi juga menyembunyikan bau yang tidak perlu. Plated pada bahan berjubin, tikar tidak akan slaid. Satu-satunya titik lemah elemen ini tidak cukup menarik: hari ini pilihan corak dan penyelesaian warna meninggalkan banyak yang dikehendaki, walaupun pengeluar bekerja di atasnya.

  Tikar getah biru di anjung rumah persendirian

  Tikar getah biru di anjung rumah persendirian

 3. Karpet diperbuat daripada bahan buih berbeza operasi mudah dan penampilan sederhana. Tetapi mereka mempunyai hayat perkhidmatan yang panjang, tahan untuk membusuk dan membasahi, mereka mencipta cengkaman yang ideal dan tidak tergelincir pada jubin. Memandangkan kekurangan itu, perlu diperhatikan bahawa kelembutan yang semakin meningkat salutan pada suhu rendah. Dalam hal ini, jenis model ini disyorkan untuk tidak dipilih lorong-lorong, tetapi untuk bilik mandi.

  Karpet yang diperbuat daripada buih mempunyai banyak kelebihan

  Karpet yang diperbuat daripada buih mempunyai banyak kelebihan

 4. Pristan pintu karpet pada asas getah - untuk membelinya tidak sukar memandangkan pelbagai besar. Getah berfungsi sebagai substrat untuk semua model. Terima kasih kepadanya, permaidani mampu menahan perubahan suhu yang besar. Oleh itu, ia boleh digunakan di bahagian dalam dan luar ruangan. Kelebihan produk ini adalah kemungkinan pembersihan mudah, basuh mudah dan pembersihan dengan pembersih vakum. Satu-satunya kelemahan adalah harga yang tinggi dan pilihan kecil.

  Permaidani pintu Pristan pada asas getah telah mendapat populariti yang tinggi kerana praktikalnya

  Permaidani pintu Pristan pada asas getah telah mendapat populariti yang tinggi kerana praktikalnya

berasaskan getah di kalangan semua model yang dicadangkan dan pilihan untuk pintu, tikar kotoran-melindungi, adalah yang paling popular, dan ini adalah kerana kekuatan yang tinggi dan fungsi. Pengilang dalam usaha untuk memudahkan pelanggan membuat palet warna penyelesaian yang semakin pelbagai dan asli.

Permaidani di lorong dan pilihannya

Jika di dalam lorong untuk meletakkan tikar pintu, kotoran, habuk dan mikrob patogen yang terkandung di dalamnya tidak akan masuk ke dalam bilik

Jika di dalam lorong untuk meletakkan tikar pintu, kotoran, habuk dan mikrob yang terkandung di dalamnya tidak akan masuk ke dalam bilik

Mengenai masalah membeli produk tersebut di koridor dalam apa jua keadaan, anda boleh memberikan jawapan positif yang tidak jelas. Persoalannya ialah model mana yang perlu diambil kira apabila membuat pembelian. Di samping kemudahan, produk itu harus baik untuk mata, kerana ia adalah perkara pertama yang pemilik dan tetamu pangsapuri melihat yang melintasi ambang. Terima kasih kepada pembelian tikar yang terang dan besar, mungkin untuk menyediakan ruang dengan penampilan yang ideal yang akan menggembirakan anda dan dikenang oleh tetamu anda untuk waktu yang lama.

Untuk pilihan yang rasional bagi produk yang berkualiti dan sesuai, anda harus mengambil kira beberapa nuansa:

 • adalah penting untuk mengambil kira ciri-ciri ciri pemerolehan: rintangan untuk memakai, kebolehpercayaan, reka bentuk asal;
 • peranan penting dimainkan oleh sensasi sentuhan: untuk menyentuh produk harus menyenangkan - lembut dan lembut;
 • kemudahan penjagaan adalah kunci. Keindahan tidak bernilai jam yang dibelanjakan untuk membersihkan produk dari kotoran;
Mudah untuk dijaga - nuansa penting ketika memilih tikar

Mudah untuk dijaga - nuansa penting ketika memilih tikar

 • keupayaan untuk cepat dan mudah menolak kotoran dan menyerap kelembapan akan membolehkan produk menjadi praktikal dan mudah mungkin.

Membuat keputusan untuk membeli tikar cucian Mats, berasaskan getah, anda akan dapat untuk membuat pilihan yang rasional dan membawa di lorong atau dalam nota bilik lagi keselesaan dan kenyamanan.

Adalah penting untuk mengetahui! Reka bentuk produk yang dipilih harus selaras dengan perabot dan item hiasan koridor, yang mengelilinginya. Iaitu, mempunyai warna yang sama dan sesuai dengan gaya keseluruhan pedalaman.

Apabila memilih permaidani di lorong, anda perlu berhati-hati bahawa ia sesuai dengan harmoni ke pedalaman

Apabila memilih permaidani di lorong, anda perlu berhati-hati bahawa ia sesuai dengan harmoni ke pedalaman

Pintu permaidani pintu di pedalaman klasik

Pintu permaidani pintu di pedalaman klasik

Mat pintu dipadankan dengan warna pintu depan

Mat pintu dipadankan dengan warna pintu depan

Apabila memilih produk, pemilik mesti mengambil kira peranan yang akan dimainkan oleh karpet di pedalaman. Sekiranya gaya klasik, Reka bentuk harus dihalang dan ringkas. Jika didapati sebilangan besar bahagian terang perlu untuk menyediakan tikar dengan kombinasi warna dan hiasan perabot. Matlamat utama mana-mana karpet adalah kemungkinan mewujudkan suasana yang selesa. Anda boleh membeli produk siap di kedai-kedai, tetapi anda boleh melakukannya pada pengeluaran mereka sendiri, tetapi syarat utama - permaidani perlu bergaya, praktikal dan harmoni dengan penampilan am bilik.

Mat pintu pada asas getah: pelbagai produk

Tikar di jalur terang akan berfungsi sebagai unsur yang sangat baik dari hiasan teras anda

Tikar di jalur terang akan berfungsi sebagai unsur yang sangat baik dari hiasan teras anda

Jenis penutup lantai ini telah mendapat populariti kerana pelbagai substrat dan gaya. Keperluan untuk bahan utama ialah ia mesti menyerap kelembapan dan tahan terhadap perubahan suhu. Terdapat beberapa sebab untuk memilih tikar pintu untuk lorong berasaskan getah:

 • bahan tersebut tidak memancarkan bahan berbahaya dan berbahaya untuk kehidupan dan kesihatan, yang menjadikannya mesra alam;
 • Kepelbagaian produk membolehkan anda menggunakannya di mana-mana - dalam pangsapuri, rumah, pejabat, dewan perdagangan, premis industri, institusi perubatan dan pendidikan;
Permaidani pintu mesti tahan haus dan cuaca

Permaidani pintu mesti tahan-tahan dan menahan perubahan suhu

Di koridor, anda boleh meletakkan sebagai tikar pintu kecil, dan penutup yang dengan mudah meliputi separuh lorong

Di koridor, anda boleh meletakkan sebagai tikar pintu kecil, dan penutup yang dengan mudah akan menutup separuh lorong

 • produk boleh mempunyai bentuk apa pun. Tetapi anda secara bebas boleh memberikan garis besar yang diperlukan, memotong kepada konfigurasi yang dikehendaki;
 • produk dicirikan oleh rintangan indeks yang tinggi dan boleh dipercayai terhadap kelembapan, dan oleh itu, memastikan kebersihan rumah;
Permaidani pintu Pristan pada asas getah: Permaidani yang paling penting tidak hidup di lorong, tetapi di pintu depan

Permaidani yang paling penting tidak berada di lorong, tetapi di pintu depan

 • adalah mungkin untuk perhatikan kualiti penebat bunyi dan penebat haba yang sangat baik, kerana mereka melengkapkan bilik dengan keselesaan dan membuat lebih banyak keselesaan di dalamnya;
 • produk mudah dibersihkan, mereka boleh dibasuh tanpa bahan kimia dan bahan khas.

Dengan memilih liputan jenis ini, anda boleh bergantung kepada penyelesaian yang agak murah dan berkekalan untuk melindungi rumah anda dari kotoran dan untuk membuat keselesaan maksimum di dalamnya. Permaidani yang dipilih secara optimum boleh bertahan selama 4-5 tahun.

Jadi apa jenis permaidani yang patut saya pilih untuk lorong?

Tikar besar pada asas getah

Tikar besar pada asas getah

Setiap suri rumah akan senang untuk memastikan bahawa permaidani sentiasa bersih. Dalam hal ini, tidak perlu menyimpan dalam memilih produk ini. Di premis yang paling kerap digunakan produk berdasarkan tidur, serta elemen rotan. Variasi timbunan dalam memerangi kotoran secara tradisinya menang, walaupun dalam penampilan mereka lebih rendah dari produk lain. Peranan penting dimainkan oleh ketumpatan timbunan, kerana kehidupan produk bergantung kepadanya. Memilih tikam apa-apa bentuk pada asas getah, memberi perhatian kepada ciri-ciri warna - model cahaya mudah kotor, tetapi riak boleh menyamar sebagai kotoran.

Atribut hiasan dan fungsi ini boleh terdiri daripada beberapa elemen:

 • Serat semulajadi yang tidak gelap, tidak terdedah kepada kelembapan dan pembersihan;
 • bahan sintetik, sesuai untuk pembersihan dengan pembersih vakum dan basuh dengan air sejuk;
 • unsur poliamida - dengan mengesan dengan penyerapan kelembapan dan kotoran, boleh mengekalkan warna untuk masa yang lama.
Dewan masuk rumah peribadi dalam gaya laut

Dewan masuk rumah peribadi dalam gaya laut

Permaidani pintu mestilah bukan sahaja cantik dan bergaya, tetapi juga praktikal

Permaidani pintu mestilah bukan sahaja cantik dan bergaya, tetapi juga praktikal

Pendekatan rasional untuk memilih penutup akan memberi anda keselesaan dan kesenangan maksimum di dalam bilik.

Mat pintu: pilih mat dan pedati yang sesuai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

87 − 80 =